Spørgsmål

Få svar på de oftest stillede spørgsmål

Sammen med vores kunderådgivere har vi samlet de oftest stillede spørgsmål. Svarene kan du forhåbentligt bruge til at få svar på lige præcis det, du søger viden efter. Låneverdenen er  ofte kompliceret og svær at forstå. Vi hos Lendo ønsker at gøre hele låneprocessen og samtalen om lån mere gennemsigtig og lettere at forstå. 

Vi får mange spørgsmål vedrørende vores proces, forskellige lånebegreber og hvad, der vil være det bedste at gøre i givne situationer. Læs med her og få svaret på de spørgsmål Lendos kunderådgivere oftest bliver stillet. 

Der findes ingen dumme spørgsmål

Vores kunderådgivere gør hver dag deres bedste for at hjælpe dig, der har brug for overblik, afklaring eller hjælp til lån. Som du nok ofte har hørt, findes der ingen dumme spørgsmål - og det gør der virkelig ikke! Især ikke når det gælder økonomi og lån, hvor vi alle kan føle forvirring eller frustration. 

Du er derfor altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 70 5000 10 uanset hvilke spørgsmål eller undren, du sidder med. Du kan også chatte med os her på siden eller sende os en mail til kundeservice@lendo.dk.

På denne side giver vi dig svar på:

Hvordan fungerer låneprocesen hos Lendo?

Det er stadig uvant for mange danskere at låne penge andre steder end hos deres egen bank. Det forstår vi godt, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig igennem vores proces, så du i sidste ende kan optage det bedste lån for netop dig. 

Vi får rigtig mange spørgsmål, der vedrører selve ansøgnings- og låneprocessen her hos Lendo. Det er spørgsmål, vi elsker at svare på! 

Processen hos Lendo betår af tre enkle trin:

 • Ansøg
 • Sammenlign
 • Vælg

Du skal først og fremmest udfylde en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter sender vi det til 18 forskellige låneudbydere. I løbet af 24 timer, vender låneudbyderne tilbage med de lånetilbud, de kan tilbyde dig. Så kan du i ro og fred sammenligne dine personlige lånetilbud. Til sidst skal du bare vælge det lånetilbud, der passer dig bedst. 

Hvordan laver jeg en låneansøgning hos Lendo?

Låneberegneren her hos Lendo fungerer også som en ansøgningsformular. Du kan ansøge om to forskellige former for lån. 

Du kan vælge 1) at optage et nyt lån eller 2) at samle dine eksisterende lån i et samlelån. Du vælger hvilken form du ønsker at ansøge ved at flytte slideren øverst på låneberegneren. 

Nedenunder får du et overblik over ansøgningsformularen for begge former for lån. Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du udfylder låneansøgningen, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på tlf. 70 5000 10. Så hjælper vi dig gerne med at udfylde den korrekt. På den måde kan vi give dig de bedste forudsætninger for at indhente de bedste lånetilbud. 

Ansøgning om et nyt lån

 • Trin 1: Sørg for at slideren øverst på låneberegneren er på 'privatlån'.

 • Trin 2: Indstil lånebeløbet til det beløb du ønsker at låne. Flyt på slideren eller indtast beløbet. 

 • Trin 3: Indstil hvor mange år, du ønsker lånet skal afvikles over. Det gør du ved at trykke på minus eller plus knappen. 

 • Trin 4: Vælg hovedformålet med lånet. 

 • Trin 5: Efter at have udfyldt ansøgningen vil låneberegneren folde sig ud, hvorefter du skal indtaste dine oplysninger. Her er det vigtigt, at oplysningerne er korrekte, da det er disse, bankerne laver deres tilbud ud fra. 

 • Trin 6: Du har nu udfyldt hele låneansøgningen. Du afslutter med NemId, og derefter bliver ansøgningen sendt afsted til låneudbyderne. 

Det er vigtigt at understrege, at det er helt uforpligtende at udfylde og sende ansøgningen afsted. Du binder dig ikke til noget. 

Ansøgning om et samlelån

 • Trin 1: Sørg for at slideren øverst på låneberegneren er på ‘samlelån'.

 • Trin 2: Indtast de lån du ønsker at samle. Det gør du ved at angive hvilken lånetype, låneudbyder og restgæld, lånet består af. 

 • Trin 3: Indstil hvorvidt du ønsker at forhøje samlelånet med en ekstra kontant udbetaling. I så fald skal du indtaste det ekstra lånebeløb. 

 • Trin 4: Indstil hvor mange år du ønsker lånet skal afvikles over. Det gør du ved at trykke på minus eller plus knappen.

 • Trin 5: Efter du har udfyldt ansøgningen, vil låneberegneren udvide sig. Her skal du indtaste dine oplysninger. Det er vigtigt, at oplysningerne er korrekte, da det er disse, bankerne laver deres tilbud ud fra. 

 • Trin 6: Du har nu udfyldt hele låneansøgningen. Du afslutter med NemId, og derefter bliver ansøgningen sendt afsted til låneudbyderne. 

Det er igen vigtigt at understrege, at det er helt uforpligtende at udfylde og sende ansøgningen afsted. Du binder dig ikke til noget.

Hvor lang tid tager processen? 

Vi får mange henvendelser fra kunder, som vil vide hvor lang tid det tager fra ansøgningen er sendt afsted, til lånet kan udbetales, og pengene står på kontoen. Hos Lendo finder vi dette fuldt forståelse, da man jo kan befinde sig i en situation, hvor pengene skal bruges med det samme. Vores fokus vil dog altid være at vores kunder tilbydes de bedste og billigste lån. Dette kan til tider kræve en smule tålmodighed - dog skal du aldrig vente længere end 24 timer.

Det tager få minutter at udfylde låneansøgningen. I løbet af 24 timer modtager du personlige lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Vi anbefaler at have tålmodighed og vente med at vælge et lån, indtil alle lånetilbuddene er indhentet. 

Når du har valgt et lån, vil banken kigge det igennem en sidste gang og sende en låneaftale. Du binder dig derfor først, når du underskriver den endelige låneaftale. Herefter vil du modtage pengene på din konto indenfor 1-2 arbejdsdage. 

Processen kan variere fra 2 arbejdsdage til 4 arbejdsdage fra du har sendt ansøgningen, til du har pengene på din konto. 

Hvilket lånetilbud er det bedste?

Det er ofte meget individuelt, hvad der ses som værende det bedste lånetilbud. De fleste af os kan nok alligevel godt blive enige om, at det at spare penge er bedre end at bruge penge unødvendigt. Hvis du, ligesom de fleste andre, sætter lighedstegn mellem billigste lån og bedste lån, så er der nogle bestemte elementer, der kan afgøre, hvad det bedste lånetilbud er. 

Lånets ÅOP er en god indikator for, hvad lånet koster dig. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og tallet viser altså, hvad lånet reelt koster dig om året. Det inkluderer lånets gebyrer i forbindelse med etablering, administration osv. 

Vi anbefalder derfor altid at sammenligne lånenes ÅOP,  når du sammenligner de forskellige lånetilbud. Det lån med lavest ÅOP, vil overordnet set være det billigste lån. Her er det vigtigt at pointere, at lånene skal have samme lånebeløb og løbetid, for at du kan sammenligne deres ÅOP. Det vil altså sige, at et lån med en højere rente alligevel godt kan være det bedste og billigste, hvis det samtidig har en lavere ÅOP. 

Eksempelvis hvis du sammenligner to lånetilbud med samme lånebeløb og løbetid. Lån nummer 1 har en rente på 10% og en ÅOP på 5%. Lån nummer 2 har en rente på 5% og en ÅOP på 10%. Her vil mange vælge lån nummer 2 på grund af den lave rente. Men lån nummer 1 har den laveste ÅOP, hvilket vil sige, at i det lange løb vil lån nummer 1 være det billigste. 

Der kan dog være situationer hvor et lånetilbud med en lav ÅOP, ikke vil være det bedste lån. Det bedste lånetilbud afhænger af dine behov og selve formålet med lånet. Nogle formål og situationer kræver måske en længere løbetid. Eksempelvis hvis du akut har brug for pengene, men ved at det vil tage længere tid at betale dem tilbage. I den situation kan et lån med en ellers højere ÅOP alligevel godt være det bedste lån.

Du kan læse mere om låntilbud, og hvad et lånetilbud indebærer, her.

Koster det noget at bruge Lendo?

Det er et spørgsmål, vi glædeligt svarer på. Det er nemlig helt gratis og uforpligtende for dig at bruge vores sammenligningstjeneste. 

Hvad er etableringsomkostningerne?

Mange er i tvivl om de forskellige elementer, lånetilbuddene de får tilsendt, handler om. Vi får især spørgsmål vedrørende etableringsomkostninger og tilbagebetalingen. 

Ved de fleste typer af lån vil der være omkostninger relateret til optag af lånet. Disse omkostninger kaldes etableringsomkostninger, men bliver i flæng også kaldt stiftelsesomkostninger eller oprettelsesgebyr. Alle tre ting betyder det samme, nemlig hvad du skal betale for at etablere og optage lånet. Det vil typisk være en procentdel af lånebeløbet. 

Lendo udbyder lån med en etableringsomkostning varierende fra 0 - 5%. Procentsatsen afhænger af, hvilken låneudbyder du vælger. Du kan læse mere om vores samarbejdspartnere, og hvad de hver især kan tilbyde dig, her.

Hvad er tilbagebetalingen?

Tilbagebetaling er et begreb, der fortæller hvor mange penge du skal betale tilbage til låneudbyderen. I de lånetilbud du får via Lendo, vil både den samlede tilbagebetaling og den månedlige tilbagebetaling, også kaldet ydelse, være vist. 

Den samlede tilbagebetaling viser hvor mange penge du i alt skal betale tilbage til låneudbyderen. Det er altså inklusiv renter, gebyrer, etableringsomkostninger osv. Den månedlige tilbagebetaling viser, hvad du hver måned skal betale tilbage til låneudbyderen. Det vil sige, at den månedlige tilbagebetaling er den samlede tilbagebetaling delt i det antal måneder, lånet har i løbetid. Begge dele er værd at sammenligne, når du skal finde det bedste lån. 

Generelt er det vigtigt at vide, at jo længere løbetid du vælger, desto lavere vil den månedlige ydelse for lånet være. Dette kan være attraktivt for mange, da en lav månedlig ydelse virker mere overskuelig for økonomien. Den lange løbetid er dog, i nogle tilfælde, med til at gøre lånet dyrere. En lang løbetid kan sagtens være fornuftig og endda nødvendig, hvis du skal låne et stort beløb. Står du derimod og skal låne et mindre beløb, vil vi altid råde dig til at vælge en kortere løbetid - i hvert fald hvis du ønsker en fornuftig låneaftale.

Hvor kan jeg indsætte en pengesum eller anden værdi i låneansøgningen?

Det er desværre ikke muligt at tilføje en anden værdi eller eventuelt kommende pengesum i din låneansøgning. Det er nemlig kun muligt at ansøge om privatlån gennem Lendo. 

Fordelen ved et privatlån er, at du optager lånet uden sikkerhed. Det vil sige, at du ikke behøver stille nogen form for sikkerhed. Ved lån med sikkerhed vil banken ofte tage pant i det, du køber for lånet. Når du optager et lån gennem Lendo, kan du derfor bruge pengene til lige præcis det, du har brug for. 

Hvorfor får jeg tilbudt den rente?

Der er meget, der påvirker hvilken rente, bankerne tilbyder dig. Mange er ikke klar over, at renten vurderes ud fra flere forskellige faktorer. Renten fastsættes nemlig ud fra din økonomiske situation. 

Når bankerne skal tage stilling til, hvilken rente de kan tilbyde dig, vil de lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at banken vil vurdere din økonomiske situation. Det er typisk baseret på faktorer som dit rådighedsbeløb, din indkomst, dine tidligere lån og tidligere tilbagebetalingsmønstre. Kreditvurderingen vil påvirke, hvor meget du kan låne og til hvilken rente. 

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på renter, kan du læse vores "værd at vide om rente".

Er det altid godt at lave en låneansøgning hos Lendo?

Det korte svar er: Ja!

Hvis du har brug for at låne penge, vil vi altid anbefale at sammenligne flere forskellige lån, da du på den måde træffer den bedste beslutning ud fra et veloplyst grundlag. Hos Lendo kan du dog kun sammenligne privatlån. Hvis du har brug for eksempelvis et traditionelt boliglån, kan du ikke anvende vores sammenligningstjeneste.

Dette skyldes delvist, at du maksimalt kan søge om at låne 500.000 kr. i kontant udbetaling, og dels at vi endnu ikke formidler hverken realkreditlån eller lån til andelsbolig. Du kan til gengæld sagtens søge om lån til depositum til en lejebolig eller udbetaling til andelsboligen. Vi vil stadig anbefale, at du indhenter så mange tilbud som muligt på dit boliglån eller realkreditlån via forskellige banker, før du træffer beslutningen. 

Kan det altid betale sig at samle sine lån?

Vi får ofte spørgsmål fra kunder, der har optaget flere forskellige lån, om det altid kan betale sig for dem at samle dem i et samlelån. Hvis du har flere lån, kan du altid anvende vores tjeneste til at finde ud af, om du ved at samle dem kan spare penge og få en lavere rente. Det er selvfølgelig kun relevant for dig, hvis et samlelån kan give dig en lavere rente. Mange har i forvejen lån med gode renter. Her vil det ikke kunne betale sig at samle dem, medmindre et samlelån kan give en lavere rente. 

Du kan læse mere om samlelån her.

Er Lendo en kviklånsudbyder?

Når du hører ordet privatlån eller forbrugslån, tænker du måske med det samme på kviklån, og alarmklokkerne ringer. Lendo formidler kun privatlån, hvilket får mange kunder til at spørge, hvorvidt Lendo er en kviklånsudbyder. Det er vi ikke. 

Vi kan godt forstå forvirringen og bekymringerne omkring dette emne. Det er kun positivt, at du er opmærksom og gerne vil være sikker på de lån, du optager. Hvis du er i tvivl om hvad et kviklån er, kan du læse mere om kviklån her

Det nye ÅOP loft, der trådte i kraft 1. Juli 2020, forbyder forbrugslån med en ÅOP over 35%. Det skaber større sikkerhed for dig, når du skal låne penge. Vores samarbejdspartnere vil dog altid tilbyde et lån med renter, der er sat ud fra din økonomiske situation. Når du bruger Lendos sammenligningstjeneste, vil du derfor aldrig opleve et tilbud med en for højt sat ÅOP, hvilket typisk ses hos kviklånsudbydere. Læs mere om det nye ÅOP loft her.

Mangler du svar på dine spørgsmål?

Vi håber, at du har fået svar på dine spørgsmål. Hvis ikke, glæder vi os til at høre fra dig på telefon 70 5000 10 eller i chatten her på siden.

Husk - der findes ingen dumme spørgsmål!

Sidst opdateret: 11. Januar 2023

Sammen med vores kunderådgivere har vi samlet de oftest stillede spørgsmål. Svarene kan du forhåbentligt bruge til at få svar på lige præcis det, du søger viden efter. Låneverdenen er  ofte kompliceret og svær at forstå. Vi hos Lendo ønsker at gøre hele låneprocessen og samtalen om lån mere gennemsigtig og lettere at forstå. 

Vi får mange spørgsmål vedrørende vores proces, forskellige lånebegreber og hvad, der vil være det bedste at gøre i givne situationer. Læs med her og få svaret på de spørgsmål Lendos kunderådgivere oftest bliver stillet. 

Der findes ingen dumme spørgsmål

Vores kunderådgivere gør hver dag deres bedste for at hjælpe dig, der har brug for overblik, afklaring eller hjælp til lån. Som du nok ofte har hørt, findes der ingen dumme spørgsmål - og det gør der virkelig ikke! Især ikke når det gælder økonomi og lån, hvor vi alle kan føle forvirring eller frustration. 

Du er derfor altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 70 5000 10 uanset hvilke spørgsmål eller undren, du sidder med. Du kan også chatte med os her på siden eller sende os en mail til kundeservice@lendo.dk.

På denne side giver vi dig svar på:

Hvordan fungerer låneprocesen hos Lendo?

Det er stadig uvant for mange danskere at låne penge andre steder end hos deres egen bank. Det forstår vi godt, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig igennem vores proces, så du i sidste ende kan optage det bedste lån for netop dig. 

Vi får rigtig mange spørgsmål, der vedrører selve ansøgnings- og låneprocessen her hos Lendo. Det er spørgsmål, vi elsker at svare på! 

Processen hos Lendo betår af tre enkle trin:

 • Ansøg
 • Sammenlign
 • Vælg

Du skal først og fremmest udfylde en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter sender vi det til 18 forskellige låneudbydere. I løbet af 24 timer, vender låneudbyderne tilbage med de lånetilbud, de kan tilbyde dig. Så kan du i ro og fred sammenligne dine personlige lånetilbud. Til sidst skal du bare vælge det lånetilbud, der passer dig bedst. 

Hvordan laver jeg en låneansøgning hos Lendo?

Låneberegneren her hos Lendo fungerer også som en ansøgningsformular. Du kan ansøge om to forskellige former for lån. 

Du kan vælge 1) at optage et nyt lån eller 2) at samle dine eksisterende lån i et samlelån. Du vælger hvilken form du ønsker at ansøge ved at flytte slideren øverst på låneberegneren. 

Nedenunder får du et overblik over ansøgningsformularen for begge former for lån. Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du udfylder låneansøgningen, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på tlf. 70 5000 10. Så hjælper vi dig gerne med at udfylde den korrekt. På den måde kan vi give dig de bedste forudsætninger for at indhente de bedste lånetilbud. 

Ansøgning om et nyt lån

 • Trin 1: Sørg for at slideren øverst på låneberegneren er på 'privatlån'.

 • Trin 2: Indstil lånebeløbet til det beløb du ønsker at låne. Flyt på slideren eller indtast beløbet. 

 • Trin 3: Indstil hvor mange år, du ønsker lånet skal afvikles over. Det gør du ved at trykke på minus eller plus knappen. 

 • Trin 4: Vælg hovedformålet med lånet. 

 • Trin 5: Efter at have udfyldt ansøgningen vil låneberegneren folde sig ud, hvorefter du skal indtaste dine oplysninger. Her er det vigtigt, at oplysningerne er korrekte, da det er disse, bankerne laver deres tilbud ud fra. 

 • Trin 6: Du har nu udfyldt hele låneansøgningen. Du afslutter med NemId, og derefter bliver ansøgningen sendt afsted til låneudbyderne. 

Det er vigtigt at understrege, at det er helt uforpligtende at udfylde og sende ansøgningen afsted. Du binder dig ikke til noget. 

Ansøgning om et samlelån

 • Trin 1: Sørg for at slideren øverst på låneberegneren er på ‘samlelån'.

 • Trin 2: Indtast de lån du ønsker at samle. Det gør du ved at angive hvilken lånetype, låneudbyder og restgæld, lånet består af. 

 • Trin 3: Indstil hvorvidt du ønsker at forhøje samlelånet med en ekstra kontant udbetaling. I så fald skal du indtaste det ekstra lånebeløb. 

 • Trin 4: Indstil hvor mange år du ønsker lånet skal afvikles over. Det gør du ved at trykke på minus eller plus knappen.

 • Trin 5: Efter du har udfyldt ansøgningen, vil låneberegneren udvide sig. Her skal du indtaste dine oplysninger. Det er vigtigt, at oplysningerne er korrekte, da det er disse, bankerne laver deres tilbud ud fra. 

 • Trin 6: Du har nu udfyldt hele låneansøgningen. Du afslutter med NemId, og derefter bliver ansøgningen sendt afsted til låneudbyderne. 

Det er igen vigtigt at understrege, at det er helt uforpligtende at udfylde og sende ansøgningen afsted. Du binder dig ikke til noget.

Hvor lang tid tager processen? 

Vi får mange henvendelser fra kunder, som vil vide hvor lang tid det tager fra ansøgningen er sendt afsted, til lånet kan udbetales, og pengene står på kontoen. Hos Lendo finder vi dette fuldt forståelse, da man jo kan befinde sig i en situation, hvor pengene skal bruges med det samme. Vores fokus vil dog altid være at vores kunder tilbydes de bedste og billigste lån. Dette kan til tider kræve en smule tålmodighed - dog skal du aldrig vente længere end 24 timer.

Det tager få minutter at udfylde låneansøgningen. I løbet af 24 timer modtager du personlige lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Vi anbefaler at have tålmodighed og vente med at vælge et lån, indtil alle lånetilbuddene er indhentet. 

Når du har valgt et lån, vil banken kigge det igennem en sidste gang og sende en låneaftale. Du binder dig derfor først, når du underskriver den endelige låneaftale. Herefter vil du modtage pengene på din konto indenfor 1-2 arbejdsdage. 

Processen kan variere fra 2 arbejdsdage til 4 arbejdsdage fra du har sendt ansøgningen, til du har pengene på din konto. 

Hvilket lånetilbud er det bedste?

Det er ofte meget individuelt, hvad der ses som værende det bedste lånetilbud. De fleste af os kan nok alligevel godt blive enige om, at det at spare penge er bedre end at bruge penge unødvendigt. Hvis du, ligesom de fleste andre, sætter lighedstegn mellem billigste lån og bedste lån, så er der nogle bestemte elementer, der kan afgøre, hvad det bedste lånetilbud er. 

Lånets ÅOP er en god indikator for, hvad lånet koster dig. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og tallet viser altså, hvad lånet reelt koster dig om året. Det inkluderer lånets gebyrer i forbindelse med etablering, administration osv. 

Vi anbefalder derfor altid at sammenligne lånenes ÅOP,  når du sammenligner de forskellige lånetilbud. Det lån med lavest ÅOP, vil overordnet set være det billigste lån. Her er det vigtigt at pointere, at lånene skal have samme lånebeløb og løbetid, for at du kan sammenligne deres ÅOP. Det vil altså sige, at et lån med en højere rente alligevel godt kan være det bedste og billigste, hvis det samtidig har en lavere ÅOP. 

Eksempelvis hvis du sammenligner to lånetilbud med samme lånebeløb og løbetid. Lån nummer 1 har en rente på 10% og en ÅOP på 5%. Lån nummer 2 har en rente på 5% og en ÅOP på 10%. Her vil mange vælge lån nummer 2 på grund af den lave rente. Men lån nummer 1 har den laveste ÅOP, hvilket vil sige, at i det lange løb vil lån nummer 1 være det billigste. 

Der kan dog være situationer hvor et lånetilbud med en lav ÅOP, ikke vil være det bedste lån. Det bedste lånetilbud afhænger af dine behov og selve formålet med lånet. Nogle formål og situationer kræver måske en længere løbetid. Eksempelvis hvis du akut har brug for pengene, men ved at det vil tage længere tid at betale dem tilbage. I den situation kan et lån med en ellers højere ÅOP alligevel godt være det bedste lån.

Du kan læse mere om låntilbud, og hvad et lånetilbud indebærer, her.

Koster det noget at bruge Lendo?

Det er et spørgsmål, vi glædeligt svarer på. Det er nemlig helt gratis og uforpligtende for dig at bruge vores sammenligningstjeneste. 

Hvad er etableringsomkostningerne?

Mange er i tvivl om de forskellige elementer, lånetilbuddene de får tilsendt, handler om. Vi får især spørgsmål vedrørende etableringsomkostninger og tilbagebetalingen. 

Ved de fleste typer af lån vil der være omkostninger relateret til optag af lånet. Disse omkostninger kaldes etableringsomkostninger, men bliver i flæng også kaldt stiftelsesomkostninger eller oprettelsesgebyr. Alle tre ting betyder det samme, nemlig hvad du skal betale for at etablere og optage lånet. Det vil typisk være en procentdel af lånebeløbet. 

Lendo udbyder lån med en etableringsomkostning varierende fra 0 - 5%. Procentsatsen afhænger af, hvilken låneudbyder du vælger. Du kan læse mere om vores samarbejdspartnere, og hvad de hver især kan tilbyde dig, her.

Hvad er tilbagebetalingen?

Tilbagebetaling er et begreb, der fortæller hvor mange penge du skal betale tilbage til låneudbyderen. I de lånetilbud du får via Lendo, vil både den samlede tilbagebetaling og den månedlige tilbagebetaling, også kaldet ydelse, være vist. 

Den samlede tilbagebetaling viser hvor mange penge du i alt skal betale tilbage til låneudbyderen. Det er altså inklusiv renter, gebyrer, etableringsomkostninger osv. Den månedlige tilbagebetaling viser, hvad du hver måned skal betale tilbage til låneudbyderen. Det vil sige, at den månedlige tilbagebetaling er den samlede tilbagebetaling delt i det antal måneder, lånet har i løbetid. Begge dele er værd at sammenligne, når du skal finde det bedste lån. 

Generelt er det vigtigt at vide, at jo længere løbetid du vælger, desto lavere vil den månedlige ydelse for lånet være. Dette kan være attraktivt for mange, da en lav månedlig ydelse virker mere overskuelig for økonomien. Den lange løbetid er dog, i nogle tilfælde, med til at gøre lånet dyrere. En lang løbetid kan sagtens være fornuftig og endda nødvendig, hvis du skal låne et stort beløb. Står du derimod og skal låne et mindre beløb, vil vi altid råde dig til at vælge en kortere løbetid - i hvert fald hvis du ønsker en fornuftig låneaftale.

Hvor kan jeg indsætte en pengesum eller anden værdi i låneansøgningen?

Det er desværre ikke muligt at tilføje en anden værdi eller eventuelt kommende pengesum i din låneansøgning. Det er nemlig kun muligt at ansøge om privatlån gennem Lendo. 

Fordelen ved et privatlån er, at du optager lånet uden sikkerhed. Det vil sige, at du ikke behøver stille nogen form for sikkerhed. Ved lån med sikkerhed vil banken ofte tage pant i det, du køber for lånet. Når du optager et lån gennem Lendo, kan du derfor bruge pengene til lige præcis det, du har brug for. 

Hvorfor får jeg tilbudt den rente?

Der er meget, der påvirker hvilken rente, bankerne tilbyder dig. Mange er ikke klar over, at renten vurderes ud fra flere forskellige faktorer. Renten fastsættes nemlig ud fra din økonomiske situation. 

Når bankerne skal tage stilling til, hvilken rente de kan tilbyde dig, vil de lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at banken vil vurdere din økonomiske situation. Det er typisk baseret på faktorer som dit rådighedsbeløb, din indkomst, dine tidligere lån og tidligere tilbagebetalingsmønstre. Kreditvurderingen vil påvirke, hvor meget du kan låne og til hvilken rente. 

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på renter, kan du læse vores "værd at vide om rente".

Er det altid godt at lave en låneansøgning hos Lendo?

Det korte svar er: Ja!

Hvis du har brug for at låne penge, vil vi altid anbefale at sammenligne flere forskellige lån, da du på den måde træffer den bedste beslutning ud fra et veloplyst grundlag. Hos Lendo kan du dog kun sammenligne privatlån. Hvis du har brug for eksempelvis et traditionelt boliglån, kan du ikke anvende vores sammenligningstjeneste.

Dette skyldes delvist, at du maksimalt kan søge om at låne 500.000 kr. i kontant udbetaling, og dels at vi endnu ikke formidler hverken realkreditlån eller lån til andelsbolig. Du kan til gengæld sagtens søge om lån til depositum til en lejebolig eller udbetaling til andelsboligen. Vi vil stadig anbefale, at du indhenter så mange tilbud som muligt på dit boliglån eller realkreditlån via forskellige banker, før du træffer beslutningen. 

Kan det altid betale sig at samle sine lån?

Vi får ofte spørgsmål fra kunder, der har optaget flere forskellige lån, om det altid kan betale sig for dem at samle dem i et samlelån. Hvis du har flere lån, kan du altid anvende vores tjeneste til at finde ud af, om du ved at samle dem kan spare penge og få en lavere rente. Det er selvfølgelig kun relevant for dig, hvis et samlelån kan give dig en lavere rente. Mange har i forvejen lån med gode renter. Her vil det ikke kunne betale sig at samle dem, medmindre et samlelån kan give en lavere rente. 

Du kan læse mere om samlelån her.

Er Lendo en kviklånsudbyder?

Når du hører ordet privatlån eller forbrugslån, tænker du måske med det samme på kviklån, og alarmklokkerne ringer. Lendo formidler kun privatlån, hvilket får mange kunder til at spørge, hvorvidt Lendo er en kviklånsudbyder. Det er vi ikke. 

Vi kan godt forstå forvirringen og bekymringerne omkring dette emne. Det er kun positivt, at du er opmærksom og gerne vil være sikker på de lån, du optager. Hvis du er i tvivl om hvad et kviklån er, kan du læse mere om kviklån her

Det nye ÅOP loft, der trådte i kraft 1. Juli 2020, forbyder forbrugslån med en ÅOP over 35%. Det skaber større sikkerhed for dig, når du skal låne penge. Vores samarbejdspartnere vil dog altid tilbyde et lån med renter, der er sat ud fra din økonomiske situation. Når du bruger Lendos sammenligningstjeneste, vil du derfor aldrig opleve et tilbud med en for højt sat ÅOP, hvilket typisk ses hos kviklånsudbydere. Læs mere om det nye ÅOP loft her.

Mangler du svar på dine spørgsmål?

Vi håber, at du har fået svar på dine spørgsmål. Hvis ikke, glæder vi os til at høre fra dig på telefon 70 5000 10 eller i chatten her på siden.

Husk - der findes ingen dumme spørgsmål!

Sidst opdateret: 11. Januar 2023
Har du brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os Ring til os
70 5000 10
hverdage 09:00 - 16:00
Chat med os Chat med os
Tryk her
Skriv til os Skriv til os
kundeservice@lendo.dk
Vi svarer hurtigst muligt
– altid indenfor en hverdag
Ofte stillede spørgsmål
 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have MitID eller NemID

Kravene er fastsat af de banker og långivere, vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om lån gennem Lendo. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til banken. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker, vi samarbejder med.

Gennem Lendo kan du ansøge om privatlån mellem 10.000 og 500.000 kr. Ved billån kan du ansøge om op til 1.000.000 kr.

Bankerne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte bank, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Rentespændet ligger på 1,25 % - 22,52 %. Det er individuelt, hvilken rente du kan få tilbudt. Det afhænger af den kreditvurdering, som banken foretager ud fra oplysninger omkring din privatøkonomi.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig for dig at lave et samlelån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af lånebeløbet til at indfri din eksisterende gæld.

Vælg først at du vil samle/refinansiere lån, og angiv herefter det samlede beløb, du ønsker at refinansiere for. Du skal dernæst oplyse, om du også ønsker at ansøge om penge til kontant udbetaling.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte bank for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af banken. Hvornår lånet udbetales, afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 hverdage.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller afdrage et højere beløb.

Kontakt banken, og de vil hjælpe dig.

 • AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank)
 • AL Finans
 • Alisa Bank
 • Express Bank (en del af BNP Paribas Group)
 • Facit Bank
 • Ferratum
 • KreditNU
 • Ikano Bank
 • MiniFinans
 • Modus Finans
 • NordCredit
 • re:member
 • Resurs Bank
 • Smartkredit
 • Sparxpres
 • Spar Nord
 • TF Bank
 • Unilån

Ja. Du kan altid ændre din låneansøgning. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Ingen af de långivere, vi samarbejder med, kan tilbyde lån til personer, som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.403 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.