Rentefrit lån

– Find det bedste lån nemt og hurtigt via Lendo til en god rente

 • Få tilbud på at låne penge fra op til 21 banker
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om lån
 • Lån op til 350.000 kroner til forbrug

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt det rette lån for dig.

Ansøg

Lån penge ved at udfylde en ansøgning for dit ønskede lån. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter vi tilbud på lån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første svar inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på lån.

Vælg

Vælg det lån der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Brug for hjælp?

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig

Uge dage

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan fungerer et rentefrit lån?

Et rentefrit lån kan være struktureret på forskellige måder. Typisk vil lånet have en rentefri periode på 30 dage - nogle helt op til 12 måneder. Hvis du ikke tilbagebetaler lånebeløbet inden for den rentefrie periode, bliver der tilføjet en rente til lånet. Derudover vil du opleve, at de fleste rentefrie lån består af højere omkostninger og gebyrer i forbindelse med administration og stiftelse af lånet.

Hvorfor optage et rentefrit lån?

Et rentefrit lån kan virke attraktivt, idet lånet fremstår, som om det er gratis at låne penge. Det kan være en god løsning, hvis du har brug for at dække nogle uforudsete udgifter, og ikke selv har pengene stående på kontoen. Du bør dog sikre dig, at du kan tilbagebetale lånebeløbet, inden den rentefrie periode stopper, såfremt du ønsker, at lånet skal være helt rentefrit.

Er rentefrie lån mulige at få?

Rentefrie lån er blevet begrænset af ÅOP loftet, men de er stadig til at finde i dag. Nogle låneudbydere tilbyder en rentefri periode, den første gang du låner penge hos dem. Vær dog opmærksom på lånets vilkår så du undgår at optage et lån, der ender med at koste dig flere penge end først antaget.

Kan man optage et rentefrit lån hos Lendo?

Vi formidler ikke rentefrie lån hos Lendo. Det er derfor ikke muligt for dig at få tilbudt et rentefrit lån, når du søger gennem os. I stedet gør vi det nemt for dig at finde det billigste privatlån eller samlelån, der er på markedet.

Lendo er din hjælpende hånd på lånemarkedet.

Se hvordan vi kan hjælpe dig.

Få det bedste lån til lavest pris

Har du brug for et lån?

Udfyld låneansøgningen på få minutter, så vi indhenter personlige lånetilbud til dig, så du hurtig og nemt kan sammenligne og vælge det bedste og billigste lån. Lendo formidler lån med en rente fra 2,95%. Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om lån via Lendo.

Indhent tilbud

Indhent tilbud på lån fra flere forskellige banker

Få tilbud på lån fra op til 21 banker og låneudbydere

Du vil modtage dine tilbud på lån indenfor 24 timer, men ofte indenfor kortere tid. Dermed kan du nemt sammenligne de billigste lån.

Hvis du bliver godkendt til dit lån, vil pengene indenfor kort tid blive udbetalt til din konto. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Forøg dine chancer for et lån – Ansøg om lån blandt 21 forskellige banker og låneudbydere med blot én ansøgning.

Indhent tilbud

Er rentefrit lån for godt til at være sandt?

Et rentefrit lån lyder som noget, der er for godt til at være sandt. Mange finder et rentefrit lån attraktivt, da det umiddelbart virker som et billigt lån. Renter er jo som regel det, man skal betale for at have et lån. Betyder det så, at et lån uden renter er gratis?

Der er sjældent noget, der er gratis. Du bør derfor være meget opmærksom, hvis du overvejer at optage et rentefrit lån. Selvom lånet er rentefrit, kan du i stedet stå med et lån i hånden som er pakket med andre gebyrer og omkostninger. Står du med et lånetilbud for et rentefrit lån, bør du være ekstra opmærksom på lånets vilkår.

Ikke desto mindre kan et rentefrit lån godt være en god løsning. Vi hos Lendo vil gerne hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning, når det kommer til lån – også lån uden renter. Her på siden vil du derfor kunne blive klogere på rentefrie lån. Vi uddyber, hvornår rentefrie lån kan være en god beslutning, og hvornår det kan være en god idé at læse låneaftalen grundigt igennem.

Lendo formidler ikke rentefrie lån. Det er derfor ikke muligt at ansøge om et rentefrit lån gennem Lendo. I stedet ønsker vi at gøre det nemt for dig at få det billigste lån på markedet. Det gør du ved at sammenligne flere forskellige lån fra forskellige banker og låneudbydere.

Det lyder måske uoverskueligt, men vi har heldigvis gjort det nemt for dig. Du udfylder en låneansøgning her på siden, som vi sender til vores samarbejdspartnere. Inden for et døgn vender de tilbage med det lånetilbud, de kan tilbyde dig. Herefter er det op til dig at vælge det lån, der er bedst for dig og din situation. Vi står selvfølgelig til rådighed gennem hele processen. Derudover er det gratis og uforpligtende at bruge vores service. Hvis ikke tilbuddene lever op til dine forventninger, skal du bare lade dem ligge. De vil blive slettet efter 30 dage.

 

Hvad er et rentefrit lån?

Et rentefrit lån kan være svært at sige nej tak til. Tænk at lån penge uden at behøve betale for det. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Med et rentefrit lån, skal du ikke betale nogen rente til den låneudbyder, du optager et lån hos.

Ofte vil rentefrie lån blive optaget som et hurtigt forbrugslån. Det er måske sidst på måneden, hvor kontoen står tom, og man mangler penge. Det kan eventuelt være til uforudsete udgifter, men det kan selvfølgelig også blot være til mad eller forbrug. Man har en forventning om, at man betaler lånet tilbage lige så snart, der står penge på kontoen igen. De fleste rentefrie lån vil nemlig kun være rentefrie i en vis periode. Det vil vi kommer ind på i næste afsnit.

Mange er på udgik efter et rentefrit lån, da det virker billigt og attraktivt. Er du én af dem? Så er det godt, at du læser med her, hvor vi forklarer, hvornår rentefrie lån kan være en god beslutning, og hvornår du bør trække i håndbremsen. Det afhænger af din privatøkonomi, hvorvidt et rentefrit lån er en god løsning eller ej.

 

Lån rentefrit i 30 dage

Et rentefrit lån sælger sig på, at det er rentefrit og ikke koster penge. I de fleste tilfælde vil det dog ikke være rentefrit gennem hele lånets løbetid. Du vil typisk støde på salgstekster, der lyder: ‘Lån rentefrit i 30 dage!’, ‘Lån rentefrit i 60 dage!’, eller helt oppe på ‘Lån rentefrit i 12 måneder!’. Efter den rentefrie periode vil lånet ikke længere være rentefrit. I stedet vil der blive pålagt renter og i nogle tilfælde ekstra gebyrer.

Som låntager bør du derfor læse låneaftalen grundigt igennem. Det er selvfølgelig vigtigt uanset hvilken lånetype, du bliver tilbudt. Når det kommer til rentefrie lån, kan det dog godt betale sig at læse låneaftalen grundigt igennem en ekstra gang.

Overskrider du den rentefrie periode vil den rente, låneudbyderen tilføjer, højst sandsynligt være høj. De fleste optager derfor kun rentefrie lån med det for øje, at lånet skal indfries inden den rentefrie periode slutter. Hvis du ønsker at lån penge uden renter, bør du derfor vide dig sikker på, at du kan betale lånebeløbet tilbage, inden der tilføjes renter og gebyrer.

Inden du optager et rentefrit lån

Når det kommer til rentefrie lån, kan det være en god idé kun at optage forholdsvis små lån rentefrit. Du skal være sikker på, at du ikke kommer til at overskride lånets rentefrie periode uden at kunne tilbagebetale lånet.

Derudover anbefaler vi, at du lægger et budget, inden du optager et rentefrit lån. Med et budget over dine indtægter og udgifter, kan du se, om dit rådighedsbeløb er stort nok til at betale det rentefrie lån tilbage, inden den rentefrie periode slutter. Et budget kan også vise, om det er muligt for dig selv at finansiere købet af det, du har brug for. Så behøver du ikke at optage et almindeligt banklån eller et rentefrit lån, hvis du ikke har en opsparing.

 

Forskellen på afdragsfrie og rentefrie lån

Et afdragsfrit lån og et rentefrit lån kan ses som modsætninger.

Et afdragsfrit lån vil sige, at du ikke afdrager på lånet i en given periode. Eksempelvis kan du, ved optagelsen af et boliglån, realkreditlån eller lån til sommerhus, aftale en afdragsfri periode på op til 10 år. I de 10 år skal du ikke afdrage på lånet. I stedet består din ydelse udelukkende af lånets rente. Et afdragsfrit lån er dermed ikke det samme som et rentefrit lån, da du ved et afdragsfrit lån betaler renter. Læs mere om afdragsfrie lån på vores side om stående lån.

Med et rentefrit lån vil ydelsen modsat bestå af afdrag og være et lån uden renter. Du skal stadig betale lånebeløbet tilbage, men i den givne periode skal du ikke betale renter. 

Nogle afbetalingsordninger kan ses som et rentefrit lån. Vælger du at finansiere købet af et produkt gennem løbende afbetalinger, skal du heller ikke betale renter. Køber du eksempelvis en telefon på afbetaling, får du telefonen, mens du løbende betaler for den. På den måde ‘låner’ du det, telefonen koster, af butikken. Din finansiering af købet består så af en spredt tilbagebetaling over en periode. Det skal du ikke betale renter for. Det gør, at man tilnærmelsesvis kan kategorisere det som et rentefrit lån, selvom du ikke låner penge.

Vær opmærksom på, at der også er afbetalingsordninger med høje renter. Undersøg altid dine muligheder for at købe produktet kontant.

 

Et lån uden renter er næppe gratis

Om du vælger et lån uden renter eller med renter, vil der altid være omkostninger forbundet ved det – også ved et rentefrit lån. Typisk vil du opleve, at låneudbyderen af et rentefrit lån blot vil forhøje omkostninger og gebyrer i forbindelse med administration og stiftelse af lånet. Det er derfor igen vigtigt at understrege, at du skal læse låneaftalen grundigt igennem, når det er et rentefrit lån. Du skal være sikker på hvilke omkostninger, der er forbundet med lånet.

Udover ekstraomkostningerne, der kan være ved et rentefrit lån, er det også vigtigt at være opmærksom på, hvad der sker efter den rentefrie periode. Mange kviklånsudbydere har tidligere udnyttet det attraktive syn, der kan være på et rentefrit lån. Førhen har du derfor kunne få et kviklån, som har fungeret som et rentefrit lån, men når den rentefrie periode slutter, tilføjes der en urimelig høj rente.

I dag kan dette ikke længere betale sig for kviklånsudbyderne. Det nye ÅOP loft har mindsket udbuddet af kviklån med rentefrie perioder. Loftet har nemlig gjort, at det ikke længere er lovligt at tilbyde lån med en ÅOP over 35%. Det har gjort, at kviklånsudbyderne ikke længere kan tilbyde et rentefrit lån i 30 dage for derefter at påkræve en rente på flere hundrede procent. Det skal dog ikke afholde dig fra at læse låneaftalen grundigt igennem.

Selvom at det hurtigt kan virke som om, der ikke findes gode og gratis rentefrie lån, så er det ikke umuligt at få. Det er eksempelvis ikke alle afbetalingsordninger, der indebærer ekstra omkostninger. Hvis du betaler lånet tilbage i den rentefrie periode, vil det faktisk have været gratis for dig at lån penge uden renter.

 

Lån penge uden renter

lån penge uden renter kan for mange være en hurtig måde at få luft i økonomien. Men du skal huske på, at renten ikke er den eneste omkostning ved et lån. Hvis du vælger at lån penge uden renter, skal du være opmærksom på, at lånet kan have andre omkostninger, herunder etableringsomkostninger og/eller administrationsomkostninger. Mange tror, at det billigste lån, er lånet med den laveste eller ingen rente. Et lån med en lav rente kan være billigt, men er ikke altid det billigste lån. Hvis du ønsker at lån penge uden renter eller med lav rente, og vil have det billigste lån, skal du kigge efter lånets ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og dette tal vil fortælle dig, hvad lånet kommer til at koste dig i sidste ende.

 

Når et rentefrit lån er en god beslutning

Et rentefrit lån kan godt være en god beslutning. Hvis du er sikker på at kunne betale lånet tilbage i den rentefrie periode, vil lånet nemlig være ganske gratis. Det er medmindre, der i stedet er indskrevet høje gebyrer på administration eller andet.

Et rentefrit lån er en billig løsning, hvis du står i en hurtig opstået pengenød. Det kan eksempelvis være til uforudsete udgifter. Du kan have tabt din mobil og have brug for en ny. Samtidig er kontoen tom, fordi det er sidst på måneden. Hvis du kan få et hurtig lån, som er rentefrit, kan det i en sådan situation godt betale sig. Når du få dage senere får din løn udbetalt, kan du tilbagebetale lånebeløbet på dit rentefrie lån.

Dog vil det allerbedste i en sådan situation være at undvære mobil i dagene op til din lønningsdag. Efter du har fået løn, kan du købe en ny mobil for pengene. Så undgår du at havne i en situation, hvor du optager et lån i en måske stresset tilstand og ikke får læst alt igennem.

 

Undersøg alternativer inden du optager et rentefrit lån

Der findes mange andre lånemuligheder end rentefrie lån – også billige lånemuligheder. Det gælder især, hvis du ønsker at få et lån online. Her kan du eksempelvis bruge Lendo til at sammenligne lån. Vi finder dine lånemuligheder for dig. De bliver derefter præsenteret på en nem og overskuelig måde. På den måde hjælper vi dig med at få det bedste lån.

Måske er et rentefrit lån den bedste løsning for dig og dit behov. Så længe du er sikker på, hvordan lånevilkårene er strikket sammen. Det vil være ærgerligt at havne i en dårlig økonomisk situation.

Overvej derfor om et rentefrit lån er den bedste løsning. Særligt hvis du har brug for et større lån, bør du overveje andre alternativer. Gennem Lendo kan du låne mellem 10.000 – 500.000 kroner. Vi formidler både privatlånsamlelån og billån.

Du kan undersøge dine lånemuligheder hos os. Indtast det lånebeløb du har brug for, samt den løbetid du ønsker for lånet i vores låneberegner. Den viser dog kun et estimat for, hvad du kan låne og til hvilken månedlig ydelse.

Hvis du f.eks. ønsker at lån 300000 til en ny bil, skal du blot udfylde resten af ansøgningsformen i låneberegneren. Så vil vi sende det afsted til flere forskellige banker og låneudbydere. De vil hver især lave en kreditvurdering af din privatøkonomi for at finde frem til hvilket lånetilbud, de kan tilbyde dig.

Der er ingen af vores samarbejdspartnere, der tilbyder lån uden renter. I stedet tilbyder de lån med en rente mellem 2,95 og 22,52%. Det er dog forskelligt fra bank til bank.

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil vide mere om, hvad Lendo kan tilbyde dig, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi kan ikke hjælpe dig med at få et rentefrit lån. Vi kan derimod hjælpe dig med at få det bedste privatlån på markedet.

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides