Erhvevslån

– Find det bedste erhvervslån nemt via Lendo til en god rente

 • Få tilbud på at låne penge fra op til 21 banker
 • Du vælger det lån, der passer dig bedst
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om lån

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt det rette lån for dig.

Ansøg

Lån penge ved at udfylde en ansøgning for dit ønskede lån. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter vi tilbud på lån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første svar inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på lån.

Vælg

Vælg det lån der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Brug for hjælp?

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig

Uge dage

Ofte stillede spørgsmål

Kan man låne penge af Lendo?

Lendo er en sammenligning tjeneste for lån. Det vil sige, at vi formidler lån, der gives af bankerne. Lendo er altså ikke en bank, som udbetaler dig et lån. Det er derfor ikke direkte gennem os, at du låner penge, men af de banker vi samarbejder med.

Hvad kan man låne penge til?

Du kan låne penge til lige det, du har brug for. Vi formidler privatlån på mellem 10.000 - 350.000 kroner. Det samme gælder for samlelån.

Derudover kan du låne penge til en bil, hvor vi formidler billån op til 1.000.000 kroner.

Kan man låne penge hurtigt?

Ja, du kan sagtens låne penge hurtigt her på siden. Der går få dage fra du har indsendt en låneansøgning, og til pengene står på din konto.

Står du i en situation, hvor du har brug for at låne penge akut, er det derfor en mulighed, men vi anbefaler, at du stadig overvejer dit behov for at låne penge. Kan du spare beløbet op i stedet?

Hvordan låner man penge gennem Lendo?

Det er simpelt og nemt at låne penge gennem Lendo. Har du brug for hjælp, kan du henvende dig til vores kundeservice.

Først udfylder du en låneansøgning her på siden. I den indtaster du det, du har brug for at låne samt oplysninger vedrørende din økonomi. Til sidst giver du samtykke til e-skat med dit NemID, så bankerne kan lave en kreditvurdering. Herefter modtager du dine forskellige lånetilbud under ‘min side’ her på lendo.dk. Lever tilbuddene ikke op til dine forventninger, kan du blot ignorere dem. De vil blive slettet efter 30 dage.

Så lån penge gennem Lendo og få alt den hjælp du har brug for i jagten på det bedst mulige lån.

Kan du låne penge trods RKI?

Det korte svar er nej. De banker og låneudbydere, vi samarbejder med, er under Finanstilsynet og forpligtede til at lave en kreditvurdering af din privatøkonomi, før de kan bevilge dig et lån. Udover at det betyder, at de ikke kan låne dig penge trods RKI, betyder det også, at du ikke kan låne penge uden kreditvurdering. Det gælder for alle vores partnere.

Hvordan kan du låne penge med lav rente?

Hvis du gerne vil låne penge med lav rente, vil vi anbefale dig at sammenligne lån, før du vælger et. Når du sammenligner lån, giver du dig selv mulighed for at finde det billigste og bedste lån på markedet. Det kan du gøre gratis og uforpligtende ved at sende en låneansøgning her på siden.

Lendo er din hjælpende hånd på lånemarkedet.

Se hvordan vi kan hjælpe dig.

Erhvervslån

Har du brug for et erhvervlån?

Ansøg om erhvervslån til selvstændige nemt og hurtigt via Lendo.

 • Indhent flere tilbud med én ansøgning
 • Sammenlign lån fra nogle af de mest konkurrencedygtige banker
 • Du vælger selv, hvilket lån du vil gå videre med

Indhent tilbud

Lån penge billigt

Få tilbud på lån fra op til 21 banker og låneudbydere

Du vil modtage dine tilbud på lån indenfor 24 timer, men ofte indenfor kortere tid. Dermed kan du nemt sammenligne de billigste lån.

Hvis du bliver godkendt til dit lån, vil pengene indenfor kort tid blive udbetalt til din konto. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Forøg dine chancer for et lån – Ansøg om lån blandt 21 forskellige banker og låneudbydere med blot én ansøgning.

Indhent tilbud

Ansøg om erhvervslån i dag

Et erhvervslån er for dig, der er eller gerne vil være selvstændig. Måske er et erhvervslån nødvendigt for dig til at starte den virksomhed op, du altid har drømt om? Det kan også være, at du har brug for et erhvervslån til at udvide din virksomhed?

Der er mange udgifter forbundet med livet som selvstændig. Pengene kan hurtigt få ben at gå på i en virksomhed. Du er langt fra den eneste, der overvejer at optage et erhvervslån i egen virksomhed.

Hos Lendo formidler vi ikke erhvervslån. Vi vil alligevel gerne hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger på lånemarkedet. Det gælder både i privatlivet og arbejdsmæssigt.

Selvom vi ikke formidler erhvervslån, kan du som ejer af en virksomhed alligevel godt bruge Lendo. Vi formidler nemlig privatlån. Vi hjælper dig med at sammenligne forskellige privatlån, så du har mulighed for at vælge det bedste for din situation.

Vi formidler lån uden sikkerhed. Du kan derfor bruge pengene, til lige det du har lyst til. På den måde kan du opfatte vores privatlån som et erhvervslån til private.

 

Erhvervslån kan gøre dine drømme til virkelighed

Har du altid haft en iværksætter i maven? Eller har du fået en idé som sendt fra himlen? Hvis du går og drømmer om at starte en virksomhed op, kan et erhvervslån gøre den drøm til virkelighed. Med et erhvervslån kan du få kapital til de udgifter, der er i forbindelse med opstart af virksomhed.

Opstart af virksomhed er dyrt. Du skal have penge til markedsføring, lokaler og produktion. Det er også dyrt at eje en virksomhed, der er i fremdrift. Der skal investeres i mere personale, nyt udstyr, større lokaler og så videre. For nogle kræver det et kontantlån med et højt lånebeløb, mens det for andre kan være lavere.

Du skal være opmærksom på, at du hæfter personligt for lånet, når du optager et erhvervslån med det formål at starte en virksomhed.

 

Formål med et erhvervslån

Et erhvervslån kan have mange forskellige formål. Det er ikke alle erhvervslån på markedet, der skal sikres i noget bestemt.

Ved at optage et erhvervslån uden sikkerhed, kan du investere i flere ting, som virksomheden har brug for. Du behøver derfor ikke formulere et konkret formål med erhvervslånet. Du kan bruge det til at forbedre virksomhedens likviditet og samtidig investere i nyt IT-udstyr. På den måde kan du bruge pengene mere fleksibelt ud fra virksomhedens behov.

Det er dog altid en god idé at have en plan for, hvad et erhvervslån skal bruges til. Det kan også gøre lånet billigere, hvis banken ved, hvad du skal bruge pengene til. Vi anbefaler, at du lægger en plan for, hvad lånet skal bruges på.

Typiske formål med et erhvervslån:

 • Opstart af virksomhed.
 • Markedsføring.
 • Udvidelse af personale.
 • Nyt IT-udstyr.
 • Nye lokaler eller beliggenhed.
 • Nye maskiner.
 • Udvikling af nye produkter.
 • Indtage nye markeder.

Hvis du har et andet formål, kan du stadig ansøge om et erhvervslån. Lån penge som et erhvervslån, men overvej blot hvad du skal låne til i din virksomhed. Mulighederne for lån er mange. Det er vigtigt, at du prioriterer et erhvervslån, der passer til din virksomhed.

 

Kan alle optage et erhvervslån?

Det er ikke alle, der kan optage et erhvervslån. Der er nogle krav inden for erhvervslån. Dem skal du overholde for at kunne låne til erhverv.

Krav til optag af erhvervslån:

 • Dansk CVR-nummer.
 • Kreditvurdering.
 • Alder på virksomhed.
 • Omsætning i virksomhed.
 • Personlig hæftning.
 • Du må ikke, som privatperson, være registreret  i RKI eller Debitor Registret (for enkeltmandsvirksomhed). 

Det er ikke alle krav, der vægter lige højt hos hver bank eller låneudbyder

Et fast krav er dog, at skal du have en virksomhed med et dansk CVR-nummer. Ellers vil du ikke kunne optage et erhvervslån i Danmark. Forbrugslån og andre privatlån bliver optaget gennem dit personlige CPR-nummer. Et erhvervslån optages i stedet gennem din virksomhed. Dog skal du være opmærksom på, at du i de fleste tilfælde vil hæfte personligt for lånet. Det betyder, at erhvervslånet kan ende med at påvirke dig og din private økonomi. Det er også selvom, erhvervslånet er optaget på et CVR-nummer.

Det betyder også, at du som privatperson ikke kan optage et erhvervslån. Det gælder, selvom mange banker kræver, at du hæfter personligt for erhvervslånet.

Nogle banker kræver, at virksomheden eksempelvis har eksisteret i mindst 1 år. Eller at virksomheden har en bestemt omsætning på eksempelvis mindst 500.000 kroner om året. Det er dog ikke alle banker, der har krav til alder på virksomhed eller dens omsætning.

 

Sådan optager du et erhvervslån

Der er ikke stor forskel på, hvordan du optager et erhvervslån og et hvilket som helst andet lån på.  

Du kan vælge at gå til din egen bank, eller den bank du har oprettet din konto til erhverv hos. Her kan du høre dine muligheder for et erhvervslån. I dag findes der også flere online låneudbydere, som tilbyder erhvervslån og andre lån online. Der er endda nogle, der fokuserer på erhvervslån. På samme måde som din mulighed for at sammenligne lån her hos Lendo, kan du hos dem sammenligne erhvervslån.

Der vil altid blive foretaget en kreditvurdering af din privatøkonomi og din virksomheds økonomi. Det gælder uanset hvilken bank eller låneudbyder, du vælger et erhvervslån hos. Prisen på dit erhvervslån sættes nemlig ud fra, hvor stor en risiko de vurderer, der er ved at låne dig penge. 

Når du optager et erhvervslån gennem din virksomhed, skal lånet selvfølgelig også tilbagebetales. Typisk vil tilbagebetalingen være tilpasset formålet for erhvervslånet. Hvis du eksempelvis har brug for en ny maskine til produktion, og finansierer den via et erhvervslån, vil lånets løbetid svare til maskinens levetid. Hvis maskinen forventes at have en levetid på 5 år, vil erhvervslånet blive betalt tilbage inden for de 5 år. Løbetiden for et erhvervslån afhænger derfor af maskinens levetid.

 

Forskellen på erhvervslån og privatlån

Det kan være svært at navigere i de mange forskellige lånetyper, der efterhånden findes. Vores tanker ledes ofte hen på private forbrugere, når vi snakker lån. Selvfølgelig findes der også lån for selvstændige. Et erhvervslån er dog i en kategori for sig selv.

Privatlån bliver ofte forbundet med forbrugslån, kviklån eller andre former for lån. Det er alt sammen lån til private og bliver derfor optaget gennem dit CPR-nummer. Lånet vil blive udbetalt til din egen private konto. Derfra kan du bruge dem til det, du vil. Det kan du, fordi privatlån oftest vil være lån uden sikkerhed.

Et billån eller et boliglån vil i traditionel forstand modsat være et lån med sikkerhed. Hvis du optager et billån gennem din bank, vil banken have sikkerhed i bilen. Det betyder, at banken kan få rettighederne over din bil, hvis du misligholder dit lån. Det har banken ikke, hvis du låner til en bil via et privatlån uden sikkerhed.

Et erhvervslån omtales også som virksomhedslån eller lån til erhverv. Det giver god mening, da et erhvervslån netop er et lån til erhverv og virksomhedsejere. Lånet bliver optaget i virksomhedens CVR-nummer, og pengene bliver skudt direkte ind i virksomhedens kapital. Pengene bruges til det, virksomheden har behov for. Som privatperson kan du derfor ikke ansøge om eller optage et erhvervslån.

Du kan dog godt vælge at låne til din virksomhed gennem et privatlån. Det gør du ved at optage et privatlån og derefter sætte pengene i virksomheden. Du skal dog være opmærksom på, at det påvirker din private økonomi.

 

Erhvervslån til opstart af virksomhed

Som nævnt er der en del, der bruger et erhvervslån til at starte egen virksomhed op. Det kan også lade sig gøre. Der er dog forskel på den risiko banken er villig til at tage. Der er stor risiko forbundet med et erhvervslån til opstart af virksomhed. Modsat er der mindre risiko forbundet med et erhvervslån i en etableret virksomhed. Du kan derfor forvente, at erhvervslånet bliver dyrere for dig til opstart af virksomhed.

Det er heller ikke alle banker, der tilbyder erhvervslån til opstart af virksomhed. Dem der gør, vil typisk have dig til at hæfte personligt for lånet.

Hvis du vil optage et erhvervslån til opstart af virksomhed, skal du have en solid forretningsplan og -model. Du skal overbevise banken om, at virksomheden kommer til at lykkedes, og at det ikke er med høj risiko, at de låner dig penge.

 

Erhvervslån uden sikkerhed

Der findes både erhvervslån med og uden sikkerhed. Det er vigtigt, at du overvejer om din virksomhed har brug for et erhvervslån med eller uden sikkerhed.

Hvis formålet med erhvervslånet er at investere i firmabiler, kan du med fordel optage et erhvervslån med sikkerhed. Det er billigere, da banken vil have sikkerhed i firmabilerne. Hvis du optager et erhvervslån med sikkerhed, er du dog låst fast på, at du skal bruge pengene på eksempelvis firmabiler. Det er derfor ikke et særlig fleksibelt lån.

Et erhvervslån uden sikkerhed er meget mere fleksibelt. Hvis din virksomhed har behov for forskellige ting såsom nyt udstyr, en medarbejder eller andet vil et erhvervslån uden sikkerhed være mere passende. Det vil ofte være et dyrere lån, men til gengæld kan du bruge pengene på det, du vil. Låner du 200.000 kroner, kan du eksempelvis bruge 100.000 på nye medarbejdere, 75.000 på markedsføring og de sidste 25.000 som en buffer. På den måde kan du investere i forskellige områder i virksomheden.

 

Billige erhvervslån

Ingen gider at bruge unødvendige penge, hvis det kan undgås. På samme måde er der ingen grund til at betale for meget for et lån. Heller ikke erhvervslån.

Vil du gerne have det billigste lån til erhverv? Ved at sammenligne erhvervslån hos forskellige banker og låneudbydere kan du få det bedste erhvervslån for dig og din virksomhed. Indhent forskellige tilbud og brug dem i forhandlingerne. Hos Lendo kan vi desværre ikke hjælpe dig med at få et erhvervslån. Vi kan i stedet dele vores viden om sammenligning bankernes lånetilbud, og hvilke fordele det kan give dig.

Husk derfor at sammenligne erhvervslån, før du vælger at optage et. Du kan spare penge ved at sammenligne erhvervslån. De penge kan du i stedet bruge i din virksomhed. Undersøg fordele og ulemper ved lån hos forskellige banker og låneudbydere. På den måde vil du være mere sikker i din beslutning og vurdering af, hvilket erhvervslån der passer bedst til din virksomhed. Et erhvervslån skal gerne bidrage positivt til virksomheden. Det nytter ikke noget, hvis et erhvervslån pludselig påvirker negativt.

 

Overvejelser før du optager et erhvervslån

Et lån kan være en stor omkostning. Det er vigtigt, at du sørger for, at det ikke påvirker økonomien mere end højst nødvendigt. Særligt hvis du hæfter personligt for dit erhvervslån.

Før du optager et erhvervslån, er der nogle bestemte spørgsmål, du kan stille dig selv.

 • Hvad er formålet med erhvervslånet?
 • Er økonomien rustet til at tilbagebetale et erhvervslån?
 • Kan andre tilbyde mig et billigere erhvervslån?
 • Er beløbet på erhvervslånet realistisk?
 • Har jeg set lånebetingelserne grundigt igennem?

 

Alternativer for selvstændige

Erhvervslån er ikke din eneste mulighed for at låne penge til din virksomhed. Heldigvis findes der andre muligheder for finansiering, du kan benytte dig af.

Alternativer til erhvervslån:

 • Venner og familie.
 • Crowdfunding.
 • Leasing.
 • Kassekredit.
 • Privatlån.

Fra person til person er der mere eller mindre hjælp at hente hos venner og familie. Hvis du har mulighed for at rejse penge gennem dit netværk, kan det godt betale sig.

Der findes mange former for crowdfunding sider. Der kan du dele din idé, vision og tanker om din virksomhed. Du skal gøre det på en måde, så andre får lyst til at støtte og investere i dig. Det gælder særligt for dig, der er ved at starte en virksomhed op fra bunden.  

Et alternativ til erhvervslån, som mange virksomheder benytter, er leasing. Særligt ejendomme, udstyr og biler bliver leaset. Leasing kan skabe mere fleksibilitet for en virksomhed. Det binder også mindre kapital. Det påvirker ikke likviditeten, da du ikke ejer det, du leaser. Du skal dog være opmærksom på, at der selvfølgelig stadig kan være høje omkostninger, når du leaser.

Du kan også koble en kassekredit til din erhvervskonto. En kassekredit er en meget fleksibel lånetype. Det er især relevant for dig, der løbende har brug for penge til din virksomhed. En kassekredit er til mindre investeringer. Hvis du har brug for enkelte, store investeringer, er det mindre relevant for dig. 

Du kan som privatperson optage et privatlån. Pengene kan du derefter investere i din virksomhed. Hvis du gerne vil have et godt og billigt privatlån, kan du gøre det her på siden. Du skal blot udfylde vores låneberegner og sende dine oplysninger afsted. Kort tid efter vil du modtage flere personlige lånetilbud. Herefter skal du blot vælge det lån, der passer bedst til dig og din virksomheds behov.

 

Har du spørgsmål?

Vores kunderådgivere sidder klar på telefonen, på mail eller over chatten her på siden. De glæder sig til at besvare de spørgsmål, du sidder med. De kan hjælpe dig med låneprocessen hos Lendo og med at få det billigste lån for dig.

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides