Rentetjek

Tid til et rentetjek?

Nu kan du lige så godt gøre det. Det tager kun 10 minutter af din tid og kan potentielt spare dig for flere tusind kroner - hver eneste måned. Hvad er det, vi taler om? Det er selvfølgelig et rentetjek. 

Et rentetjek er i bund og grund et hurtigt tjek af, om du kan få en bedre rente på dit lån. Uanset om du har optaget et lån med en fast eller variabel rente, kan du lave et rentetjek. 

Både lånemarkedet og din egen privatøkonomi ændrer sig hele tiden. Det gør, at selvom du tidligere optog et lån med en lav rente, er det ikke ensbetydende med, at det er den eneste og bedste rente, du i dag kan få tilbudt. 

Hvem ved - måske du kan spare tusindvis af kroner på din gæld ved at omlægge dit eller dine lån til et lån med en lavere rente? Måden du finder ud af det på er ved at lave et rentetjek. Det kan du gøre gratis og helt uforpligtende her hos Lendo. 

Alle kan spare penge med et rentetjek - uanset om gælden består af 0 eller 30 lån

Et rentetjek kan du drage fordele af. uanset om du har optaget flere lån, har ét enkelt lån eller hvis du blot overvejer at optage et lån. 

Et rentetjek kan bruges i forskellige situationer, men det vigtigste er; at du løbende laver et rentetjek for at sikre, at du fortsat har den mest attraktive rente på markedet.

Rentetjek for flere lån

Har du flere lån? Måske hos forskellige banker? I så fald kan det være, at du står overfor en stor besparelse. 

Det at have flere lån, kan både være dyrt og uoverskueligt. I stedet bør du undersøge dine muligheder for at samle dine lån i et samlelån. Et samlelån fungerer som et nyt lån, du bruger til at indfri dine eksisterende lån med. På den måde ændrer du din gældsstruktur fra at bestå af flere lån til at bestå af ét enkelt lån.

Ved at ansøge om et samlelån laver du samtidig et rentetjek. Det gør du, da du på den måde finder frem til, om det bedst kan betale sig for dig at beholde dine eksisterende lån eller samle dem i et nyt lån med lavere rente og omkostninger samlet set. 

Rentetjek for ét lån

Har du mistanke om, at du betaler for meget for dit nuværende lån? Eller kunne du egentlig bare godt tænke dig at se, om ikke du kan få det samme lån til en lavere rente eller bedre lånevilkår? Så lav et rentetjek og find ud af, om du kan få det samme lån til en lavere rente hos en bank. 

Du har altid mulighed for at refinansiere dit lån, hvis du finder et nyt og bedre lån. I sidste ende kan et rentetjek af dit nuværende lån give dig en stor månedlig besparelse eller en mere overskuelig løbetid. Får du tilbudt et lån med en lavere rente og månedlig ydelse, kan du skrue op for ydelsen og dermed tilbagebetale lånet hurtigere. 

Rentetjek for et nyt lån

Du behøver faktisk ikke at have et eneste lån for at foretage et rentetjek. Et rentetjek er nemlig også relevant for dig, der overvejer at optage et lån. 

Her vil et rentetjek fungere ved, at du indhenter forskellige lånetilbud og på den måde undersøger lånemarkedet og din potentielle rente. Det kan du gøre ved at kontakte forskellige banker, men du kan også lade os hos Lendo hjælpe dig. 

Med én låneansøgning får du lånetilbud fra op til 12 forskellige banker. Her vil renterne være fastsat ud fra en personlig kreditvurdering, som hver bank foretager. Det giver dig mulighed for at lave et rentetjek på et nyt lån hjemme fra sofaen. 

Lav et rentetjek når din privatøkonomi ændrer sig

Det er aldrig en dårlig idé at lave et rentetjek - særligt fordi det er både gratis og uforpligtende. Sandsynligheden for at du kan få tilbudt et bedre lån er dog højere, hvis din privatøkonomi har ændret sig til det bedre.

Står du i en ny situation, som har forbedret din privatøkonomi, bør du lave et rentetjek. Det kan eksempelvis være, hvis du er steget i løn, børnene er flyttet hjemmefra eller andet. Det kan nemlig gøre, at bankerne vil vurdere din økonomi bedre, hvor en bedre kreditvurdering ofte vil føre til et bedre lån. 

Uanset hvad bør du altid lade rentetjek og lån gå hånd i hånd. Ved at tjekke din rente en gang om året eller oftere, alt efter din privatøkonomi, kan du sørge for, at du altid har det billigste lån på markedet for dig.

Et rentetjek er ganske gratis

Det er gratis og uforpligtende at lave et rentetjek. Det er nemlig, som navnet antyder, blot et tjek af din nuværende samt potentielle rente og pris på et lån. 

Hos Lendo kan du nemt og hurtigt lave et rentetjek. 

rentetjek

Vil du gerne lave et rentetjek for ét nyt lån, kan du gøre det ved at ansøge om et privatlån. Så vil vi indhente op til 12 forskellige og personlige lånetilbud, hvor du kan vælge det lån, der passer dig bedst.

Vil du gerne lave et rentetjek for ét eller flere eksisterende lån, gør du det ved at udfylde en låneansøgning for et samlelån - også selvom du kun har ét lån. 

Refinansiering og samlelån er nemlig tæt forbundet og fungerer på præcis samme måde. Du refinansierer et lån ved at optage et nyt og bedre lån, som du bruger til at indfri dit eksisterende lån. Det samme gør du med et samlelån. Her er det blot flere lån, du indfrier, med ét lån. På den måde har du ét lån til én rente hos én låneudbyder i stedet for flere forskellige lån. 

For at lave et rentetjek af eksisterende lån skal du derfor vælge ‘Saml dine lån’ i vores digitale låneansøgning. Her bliver du bedt om at indtaste restgælden på det lån, du ønsker at lave et rentetjek på. Du kan tilføje flere lån, hvis du ønsker et samlelån, men du kan også nøjes med at indtaste ét enkelt lån. 

Herefter bliver du bedt om at udfylde oplysninger vedrørende din privatøkonomi. Du kan samtidig tilføje en medansøger, hvis du gerne vil og har mulighed for det.

Det er alt, du skal gøre for at lave et rentetjek. Inden for 24 timer vil du modtage op til 10 forskellige lånetilbud, som er skræddersyede efter din privatøkonomi og dine ønsker.

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), AL Finans, Basisbank, Diba Billån, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Ikano Bank, Modus Finans (en del af Facit Bank), Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), MiniFinans, Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Lendo tema