Det nye krav omhandler bankens kreditvurdering, hvor banken nu er forpligtet til at se dine tidligere betalingsoversigter. Det gør banken bedre i stand til at se, om dit rådighedsbeløb og generelt din privatøkonomi, kan overholde en afdragsaftale på et lån.

Til det, skal banken blandt andet bruge dine seneste betalingsoversigter. Dette får banken desværre ikke automatisk. Du skal i stedet manuelt ind på E-boks eller betalingsservice, downloade eller tage et skærmbillede af din betalingsoversigt og derefter sende det til den bank, der efterspørger det i forbindelse med dit lån.

 

 

Hvad er en betalingsoversigt?

Din betalingsoversigt er en oversigt over alle dine faste betalinger. Typisk får du en betalingsoversigt tilsendt en gang om måneden.

 

Se din betalingsoversigt på E-boks, betalingsservice eller din Netbank

Der er tre steder, hvor du kan se din betalingsoversigt:

 • E-boks
 • Betalingsservice
 • Netbank

E-boks og betalingsservice kan du se på både computeren og på mobilen, hvor du kan downloade deres app. Netbanken kan også bruges på computeren og i de fleste tilfælde på mobilen – her er det dog ikke alle banker, der har en app tilknyttet.

Vi vil anbefale, at du bruger en computer, når du skal finde og sende din betalingsoversigt til en bank. Det giver ofte et bedre overblik.

Vi vil på denne side vise, hvordan du finder og gemmer din betalingsoversigt gennem E-boks på både computer og mobil. Du kan gøre det samme på betalingsservice eller din Netbank, hvis du foretrækker en af disse.

 

Guide til betalingsoversigt på computer

 1. Log ind på din E-boks med NemID her.
 2. Find din betalingsoversigt i indbakken eller søg efter ‘betalingsoversigt’ i søgefeltet for at få det frem.
 3. Åbn din betalingsoversigt og tag enten et skærmbillede eller tryk gem for at downloade som PDF.
 4. Download det antal betalingsoversigter, banken efterspørger.
 5. Send til banken.

 

Guide til betalingsoversigt på mobil

 1. Download E-boks appen og log ind med NemID.
 2. Vælg din betalingsoversigt i oversigten eller i din post.
 3. Åbn din betalingsoversigt. Her kan du vælge at tage et skærmbillede eller trykke på de tre prikker og gøre som vist på næste trin.
 4. Her kan du vælge enten at arkivére din betalingsoversigt og dermed gemme den på din mobil, hvorefter du kan sende den til banken, der efterspørger det. Du kan også vælge at trykke på ‘del’ og sende den direkte i en mail til banken, der efterspørger det.
 5. Send til banken.

 

Send din betalingsoversigt til banken

Når du har fundet dine seneste betalingsoversigter, skal du uploade og sende dem til banken, der efterspørger det.

Det er forskelligt fra bank til bank, hvordan de ønsker at modtage dokumenterne. Har du ikke fået at vide, hvordan du skal sende din betalingsoversigt til banken, kan du kontakte dem.

Vi kan ikke sende din betalingsoversigt til banken for dig, men vi står gerne til rådighed, hvis du har brug for yderligere hjælp til at finde din betalingsoversigt.