Uanset hvor god eller dårlig din låneansøgning er, kan vi ikke garantere, at du får tilbudt et lån. Du kan opleve at få et afslag på låneansøgningen, hvilket der kan være mange grunde til. Desværre, får vi ikke en forklaring fra bankerne på, hvorfor en låneansøgning ender ud i et afslag. Der er dog nogle grundlæggende årsager til at en låneansøgning bliver afvist, som vi præsenterer her på siden, så du forhåbentligt kan få en idé om, hvorfor din låneansøgning er endt med et afslag.

Hos Lendo arbejder vi for, at du har det bedste udgangspunkt, når du ansøger om lån. Vi ønsker at give dig som låntager mere magt på lånemarkedet. Det gør vi ved at sætte bankerne i direkte konkurrence mod hinanden.

Ansøger du om lån gennem os, vil flere banker og låneudbydere modtage din låneansøgning, hvorefter de vil give dig det bedste lånetilbud, de kan. Så kan du frit vælge mellem dem, og i sidste ende få det lån, der passer dig bedst.

Har du brug for hjælp med din låneansøgning, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 70 5000 10 eller send en mail med dine spørgsmål til kundeservice@lendo.dk. Du kan også chatte med os direkte her på siden. Her sidder vi klar til at hjælpe mandag-fredag fra kl. 9-16.

 

Det bruger bankerne din låneansøgning til

En låneansøgning består grundlæggende af to ting: hvordan du ønsker, lånet skal være struktureret, og hvordan din privatøkonomi på nuværende tidspunkt ser ud.

Det første, du bliver bedt om at indtaste, er dine egne ønsker for lånet. Det vil sige hvilken lånetype, løbetid og hvilket lånebeløb, du har behov for. Her fungerer låneansøgningen som en låneberegner, hvor du kan få en fornemmelse for, hvordan lånet er struktureret, og hvordan den månedlige ydelse påvirkes af lånebeløbet og løbetiden.

Dernæst bliver du bedt om at indtaste forskellige oplysninger vedrørende din privatøkonomiske situation. Det vedrører eksempelvis dine indtægter og udgifter, erhvervsmæssige situation samt boligsituation og så videre.

Det bankerne bruger din låneansøgning til, er 1) at vurdere, hvorvidt det er muligt at tilbyde dig et lån og i så fald 2) hvad prisen og vilkårene skal være på lånet.

Det er altså bankernes vej til at finde ud af hvor meget risiko, der er forbundet ved at låne dig penge. Samtidig fungerer det som en beskyttelse af dig, da du undgår at optage et lån, der blot vil have negative konsekvenser for din privatøkonomi.

Helt grundlæggende bruger bankerne din låneansøgning og dokumentationen til at lave en kreditvurdering, hvilket de lovgivningsmæssigt er forpligtede til. Udover det, du selv indtaster i en låneansøgning, indhenter bankerne yderligere information gennem eSKAT.

Mange tænker fejlagtigt at det er besværligt og langsommeligt at udfylde en låneansøgning. Det er heldigvis ikke tilfældet. Ved du, nøjagtigt hvilket lån du har brug for, og har du nogenlunde styr på din privatøkonomi, tager det omkring 10 minutter at udfylde en låneansøgning. Kort tid efter vil du modtage dine første lånetilbud fra bankerne, og inden for 24 timer har du modtaget alle tilbud, der er til dig – med kun én låneansøgning.

Krav til din låneansøgning

I princippet er der ingen krav til din låneansøgning, udover at du skal udfylde alle felterne. Du skal selvfølgelig indtaste de korrekte oplysninger, da det ellers kan føre til et unødvendigt afslag.

I stedet er der krav til dig som låntager. Kravene er fastsat af bankerne og indeholder følgende:

Det betyder samtidig, at hvis du ikke opfylder kravene, vil du helt automatisk få et afslag på din låneansøgning. Der er dog hjælp at hente, som du kan blive klogere på i næste afsnit.

 

5 måder at optimere en låneansøgning på

Den bedste låneansøgning er vejen til det bedste lån. Det har ikke kun betydning for, hvorvidt banken kan bevilge dig et lån. Din låneansøgning har også betydning for, hvilken rente og andre vilkår du kan låne penge til.

Det kan derfor være værd at overveje følgende optimeringsmuligheder, så din låneansøgning giver dig et lån med en lav rente fremfor et lån med en tocifret rente.

Vi vil gennemgå følgende 5 optimeringsforslag:

  1. Dan dig et overblik over din privatøkonomi
  2. Optimer dine indtægter og udgifter
  3. Overvej lånets beløb og løbetid
  4. Tilføj en medansøger til din låneansøgning
  5. Få gratis gældsrådgivning hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret

 

Dan dig et overblik over din privatøkonomi

Det er vigtigt, at du angiver de korrekte oplysninger i din låneansøgning, når du udfylder den. Indtaster du nogle forkerte oplysninger, risikerer du at få afslag på låneansøgningen.

Dog ved vi, at det kan være svært at vide akkurat, hvor meget der bruges til varme, offentlig transport og flere andre udgifter. Derfor har vi gjort det muligt for dig at vælge i intervaller, så du ikke skal finde det nøjagtige beløb.

Alligevel vil vi anbefale dig, at du får et overblik over dine budgetter og generelt din økonomiske situation, inden du starter en låneansøgning. Det kan gøre hele processen nemmere, og gøre risikoen for forkerte oplysninger mindre.

Optimer dine udgifter og indtægter

Der er altid penge at spare et eller andet sted i økonomien – i hvert fald ofte. Dit rådighedsbeløb er en essentiel del af kreditvurderingen, da det viser, om din økonomi reelt set kan holde til det lån, du ansøger om. Det vil sige, det månedlige beløb der er tilbage, når alle dine faste udgifter er trukket fra din indkomst. Det er altså det, du har tilbage til fornøjelser og forbrug.

Ved at spare på dine faste udgifter, kan du øge dit rådighedsbeløb og dermed også dine muligheder for et billigt lån. Det kan derfor være værd, at undersøge priserne for dine forsikringer, abonnementer og andet, før du laver en låneansøgning.

Det er ikke helt lige til at forbedre ens indtægter. Selv den mindste forhøjelse af indtægt, kan dog have stor betydning, så ved du, at der venter en lønforhøjelse rundt om hjørnet, kan det være værd at vente med at ansøge om et lån, til det er overstået.

Overvej lånets beløb og løbetid

Det koster penge at låne penge, og derfor vil det være ærgerligt at låne flere penge, end der reelt er brug for. Derfor bør du grundigt overveje, hvilket lånebeløb du sætter i din ansøgning. I sidste ende har det også betydning for renten og priserne på det tilbud, du får tilbudt. Det samme har dit valg af løbetid.

Jo kortere løbetid desto bedre – men det skal samtidig være realistisk. Ét er nemlig, hvad du skriver i en låneansøgning, noget andet er, hvad bankerne kan tilbyde. Så husk at være realistisk, når du udfylder din låneansøgning.

Tilføj en medansøger til din låneansøgning

En medansøger kan være en stor forbedring af din låneansøgning. Det kan ofte medføre et billigere lån med bedre vilkår. En medansøger fungerer nemlig som en ekstra sikkerhed for bankerne.

Du kan læse mere om lån med medansøger her.

Få gratis gældsrådgivning hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret

Som nævnt tidligere, er det ikke muligt at låne penge hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Det er et krav fra bankerne, da der er en forhøjet risiko ved et lån trods rki.

 

Grunde til afslag på låneansøgning

Der kan være mange grunde til, at du får et afslag på din låneansøgning. Desværre kan vi ikke få en afklaring fra bankerne, der afviser ansøgningen. Det bliver derfor hurtigt et gætteri, men der er nogle typiske tegn i en låneansøgning, der kan være svar på, hvorfor bankerne har afvist den.

For det første, kan det være, at der er et eller flere krav, du ikke opfylder. Er du eksempelvis registreret som dårlig betaler i RKI, har en årlig indkomst på under 60.000 kroner eller andet, bliver din låneansøgning afvist helt automatisk.

Du kan også opleve at få afslag på din låneansøgning, selvom du opfylder alle kravene. Det kan eksempelvis være, at bankerne kreditvurderer din økonomi til at være af høj risiko – det kan der ligeledes være mange grunde til.

Har du fået afslag på en låneansøgning, kan du overveje, om et eller flere af følgende punkter kan være årsagen:

  • Dit lånebeløb passer ikke til din indkomst: En tommelfingerregel er, at du kan låne et beløb svarende til din indkomst ganget din gældsfaktor. Det kan du læse mere om her, hvor vi hjælper dig med at finde frem til, hvor meget du kan låne. Så undgår du at have en låneansøgning med et for højt lånebeløb.
  • Du har lavet en låneansøgning flere steder: Jo flere låneansøgninger du sender afsted fra forskellige formidlere såsom Lendo, desto sværere vil det være at få et lånetilbud. Det er ikke et godt tegn, at en bank modtager din låneansøgning flere gange. Derfor anbefaler vi, at du kun ansøger ét sted af gangen.
  • Du har gæld i forvejen: Det er ikke nødvendigvis et dårligt tegn at have gæld. Det er tværtimod helt normalt. Det afhænger dog af, hvad gælden består af. Har du flere små forbrugslån, kan det påvirke din kreditvurdering negativt. Er det tilfældet, kan du i stedet ansøge om et samlelån med en kontant udbetaling. Det kan samtidig give dig et bedre overblik og ikke mindst muligheden for at spare penge.
  • Bankerne kreditvurderer din økonomi negativt: En dårlig kreditvurdering kan hurtigt føre til en afvist låneansøgning, og her kan der ligeledes være mange grunde til en dårlig kreditvurdering. Det kan blandt andet være på baggrund af dine tidligere lån og betalingsmønstre. Har du tidligere haft svært ved at tilbagebetale et lån, er det oftest sværere at få bevilget et nyt. Derudover kan det være, at du har et for lavt rådighedsbeløb, ikke ejer nogen ejendom, har mange børn der skal forsørges eller andet.

Disse eksempler er ikke et problem som enkelttilfælde, men indgår i en samlet vurdering af din økonomi, og kan derfor påvirke hvorvidt din låneansøgning bliver afvist eller fører til et lånetilbud.

Som sagt, kan vi desværre ikke give dig svar på, hvorfor din låneansøgning bliver afvist. Vi kan heller ikke påvirke bankernes kreditvurdering eller proces i at behandle din låneansøgning. Vi er altid til rådighed, hvis du har brug for hjælp til at udfylde en låneansøgning, eller hvis du gerne vil have gode råd og forslag til din ansøgning. Ring til 70 5000 10, så vi kan hjælpe dig.

 

Før du går i gang med en låneansøgning

Det, du indtaster i din låneansøgning, kan påvirke prisen og vilkårene i de lånetilbud, du får af bankerne. Det kan endda påvirke, om du får et lånetilbud eller ej. Derfor anbefaler vi, at du danner dig et overblik over din økonomi, inden du kaster dig ud i at udfylde en låneansøgning.

Start med at få et overblik over dine budgetter og dit eller familiens personlige regnskab. Overvej samtidig de optimeringsmuligheder, vi har præsenteret i afsnittene ovenover. Venter du med at indsende en låneansøgning, til du har optimeret din økonomi så meget som muligt, kan det medføre et meget billigere lån. Selv den mindste forbedring kan have stor betydning. Det er uanset, om du vil indsende en låneansøgning for et billån eller til et ganske almindeligt privatlån.

 

Udfyld en låneansøning og ansøg om lån gennem Lendo

Du er forhåbentligt blevet klogere på, hvordan du laver den bedste låneansøgning, men husk at det blot er råd og anbefalinger. Vil du gerne bare udfylde en låneansøgning, sende den afsted, og se hvad der sker, skal du gøre det. Det er helt uforpligtende, så får du et afslag på din låneansøgning eller lever lånetilbuddene ikke op til dine forventninger, har du ikke mistet andet end 10 minutter af din tid på at lave en låneansøgning.

Så lav en låneansøgning her på siden, så vi kan indhente dine personlige lånetilbud fra bankerne. Har du brug for hjælp til at lave din låneansøgning, skal du ikke tøve med at ringe til vores kundeservice på 70 5000 10. Her vil vi meget gerne hjælpe dig med at lave den bedst mulige låneansøgning.