Forside > Guide: apps til hverdagens budgetter og investeringer

Guide: apps til hverdagens budgetter og investeringer

Forskellige økonomiske apps

Vi giver vores bud på en række apps, som kan hjælpe dig og familien med økonomien i hverdagen. Det gælder apps, der hjælper med det månedlige budget, men også apps, der kan tilbyde dig noget anderledes, hjælpe dig med investering, eller med at spare penge.

En god ting at huske, når det handler om privatøkonomi og budgetter er, at det langt hen af vejen er op til en selv at holde styr på det og planlægge udgifterne så godt som muligt. Desuden er det altid godt at tillægge sig nogle sunde økonomiske vaner, og alle de følgende apps bidrager med inspiration til netop dette.

Alle apps kan hentes hvor du ellers henter dine apps.

  • Mobilpay

Appen MobilePay er efterhånden kendt og brugt af de fleste danskere, men derfor skal den stadig med på listen. MobilePay er nemlig noget nær uundværlig i hverdagen, da den kan bruges til betaling i butikker, webshops og til overførsel af penge mellem mennesker privat. Handler du i en butik, der er tilmeldt MobilePay, kan du modtage kvitteringer automatisk, så du altid kan finde dem digitalt. MobilePay lærte os, hvor nemt det er at have alting samlet på telefonen og er i dag en vigtig app og anerkendt brand hos forbrugerne. Hvis du skulle være en af de få, der ikke kender til MobilePay, kan vi virkelig anbefale den.

Det gør det meget nemmere og gnidningsfrit at være den “der lægger ud”, da du ikke selv skal holde styr på alle udgifter og nemmere får dine udlagte penge retur.

  • Nordnet

Er du kommet i gang med at investere, eller vil du gerne?

Nordnet app er en investeringsapp, hvor du kan handle aktier, EFTér, fonde og andre finansielle instrumenter direkte fra telefonen. Appen er gratis at bruge, du opretter dig med NemId og kan efter en bankoverførsel begynde at handle. Nordnet tilbyder også masser af inspiration og artikler, så du kan komme godt i gang med at investere.

  • Lommebudget

Lommebudget er en app udviklet af hjemmesiden Rådtilpenge.dk, som er drevet af Finanstilsynet. Appen er gratis at bruge, og du kan nemt og enkelt holde styr på din økonomi. Du kan oprette budget for hver måned og få et grafisk overblik over, hvad dine penge bruges til. Du kan sammenligne dit forbrug over forskellige måneder, og du kan se dit rådighedsbeløb på dagsbasis, hvilket gør det nemmere at administrere dine penge i hverdagen.

  • For Resten

Denne app er udviklet af Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer med støtte fra blandt andet Miljøstyrelsens “Puljen til mindre Madspild 2016”.

Hvad har en app vedrørende madspild med økonomi at gøre, tænker du måske. Helt grundlæggende hjælper appen dig med at spare penge, mens du skåner miljøet. Det gør den ved at give tips til, hvordan du får brugt alle dine råvarer og rester efter måltider. Du sparer penge på madbudgettet og skåner samtidig en masse ressourcer på fremstilling af mad, der alligevel bare smides ud.

  • Spiir

Med budget appen Spiir kan du tilføje dine konti og lade appen kategorisere alt for dig automatisk. Appen  opdaterer løbende dine udgifter og indtægter.  Som en ekstra fordel kan du med Spiir tage billeder af dine kvitteringer, som herefter gemmes direkte i appen, så du nemt og hurtigt kan finde dine kvitteringer, når du skal bruge dem. Spiir er en populær app, som er hentet af mere end 400.000 brugere.

  • Lunar

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne bank appen Lunar. Lunar er en digital online bank, som du kan bruge ved siden af din nuværende bank. Der er altså ikke behov for at skifte bank. Appen er som start gratis at bruge, og ved oprettelse medfølger et visa kort og en lunar bankkonto.