Forside > Hvordan får man hemmelig adresse?

Hvordan får man hemmelig adresse?

Hvad er en hemmelig adresse?

Hemmelig adresse betyder i og for sig, at CPR (Det Centrale Personregister) ikke må udlevere dit navn og adresse til andre privatpersoner eller virksomheder. Nogle virksomheder kan dog alligevel få oplyst din adresse f.eks. hvis det er en virksomhed, som du skylder penge. Hemmelig adresse går også under navnet “Navne- og adressebeskyttelse”.

 

Hvem kan få hemmelig adresse?

Alle danskere, som ønsker det, kan få hemmelig adresse. Det er gratis at få registreret sin adresse som “hemmelig adresse” i CPR. Når du har fået det godkendt, gælder beskyttelsen som udgangspunkt i et år, også hvis du flytter adresse. Hvis du efter et år, ønsker at få navne- og adressebeskyttelsen forlænget, skal du ansøge om det igen på Borger.dk. I nogle situationer kan kommunalbestyrelsen beslutte, at en borgers hemmelige adresse skal have længere varighed end et år. Hvis du eksempelvis ikke har mulighed for at gøre dette, kan du få hjælp af din kommune. Du skal være opmærksom på, at selvom du får hemmelig adresse, så er dit telefonnummer stadig offentligt tilgængeligt. Endvidere kan offentlige myndigheder også få adgang til dit navn og adresse i CPR. Det gælder også for private kreditorer såsom banker og andre privatpersoner, hvis du eksempelvis har gæld eller fakturaer du ikke har betalt.

 

Sådan får du hemmelig adresse

Såfremt du ønsker at få hemmelig adresse, skal du ansøge digitalt på borger.dk eller din kommunes hjememside. Udover din egen navne- og adressebeskyttelse, kan du søge på vegne af din ægtefælle og dine børn under 18 år, såfremt i bor på samme folkeregisteradresse. Din adresse vil herefter ikke længere være synlig over for private vejvisere eller PostNord. Hvis du en dag ikke ønsker at have hemmelig adresse længere, kan du altid afmelde dette digitalt på Borger.dk. Når du udfylder en ansøgning om adressebeskyttelse, kan du notere, at du kun ønsker dette i en kortere periode.

 

Kan man låne penge med hemmelig adresse?

Hvis du har hemmelig adresse, er der nogle ting som bliver en smule sværere for dig. Eksempelvis er der nogle banker, som ikke kan udstede lån til personer med hemmelig adresse. Dog findes der en lang række banker, som godt kan hjælpe alligevel. I nogle tilfælde skal man indsende yderligere dokumentation f.eks. i form af et id, men det burde være muligt at låne penge, selvom man har navne- og adressebeskyttelse i CPR.

Måske har du hørt om Lendo, men ved ikke helt, hvad det egentligt er, vi laver? Hos Lendo kan du sammenligne lånetilbud på tværs af banker og långivere. Vi indsamler lånetilbud fra forskellige banker, for at du som forbruger med blot én låneansøgning, kan danne dig et overblik over, hvilke lånemuligheder du har ved at sammenligne renter og vilkår på lånemarkedet i Danmark. Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om lån gennem Lendo. Du kan låne penge op til 500.000 kroner til forbrug eller samlelån. Du kan også ansøge om at låne penge til billån, såfremt du skal købe en ny bil. Hvis du har brug for hjælp eller spørgsmål til processen, skal du være meget velkommen til at kontakte vores dygtige kunderådgivere, der sidder klar alle hverdage til at hjælpe. Du kan kontakte dem på telefonnummeret 70 5000 10 eller kundeservice@lendo.dk

Vi arbejder løbende på at forbedre vores tjeneste og få endnu flere banker på vores platform, så vi altid kan sikre vores brugere at få det bedste lånetilbud. Vi ønsker at gøre lånemarkedet mere transparent med vores platform.