Forside > Ole fik det perfekte samlelån

Ole fik det perfekte samlelån

“Jeg har da hænderne oppe over hovedet”

Ole fik anbefalet at bruge Lendos sammenligningstjeneste af hans svigersøn, som tidligere havde undersøgt mulighederne for at låne penge online. Ole havde en interesse i at få refinansieret et gammelt dyrt lån, som han engang havde optaget i forbindelse med en selvstændig virksomhed, som deværre ikke var gået som forventet, og som havde givet et underskud. Dette underskud var Ole nødt til at dække med et lån.

Som så mange andre ville have gjort, spurgte Ole hans egen bank om lånet til dækning af underskuddet, men de var ikke interesseret i at hjælpe ham;

“Jeg har haft et hverv, og det gik ikke så godt, så var jeg nødt til at tage et lån for at dække et underskud. Det kunne jeg ikke få lov til i banken, så jeg blev nødt til at tage et dyrt lån med ÅOP på 13,8%, og det tager jo tid at få sådan noget afviklet. Så, som jeg ser det nu, får jeg det jo halveret (ÅOP), så jeg vil sige det på den måde, jeg har da hænderne oppe over hovedet.” – Ole Vilhelmsen.”

 

Ole sendte tilbud på samlelån til egen bank

Tilbuddet på refinansieringen af Ole gamle lån var så godt, at Ole valgte at sende lånetilbuddet til hans egen bank for at få bekræftet, om det var en god aftale og for at tilbyde banken at give et bedre lånetilbud, end det Lendos samarbejdspartner havde givet;

“Jeg snakkede med min egen bank om det i dag, og han sagde, at det var et godt lån – et rigtig godt tilbud. Da jeg havde fået lånedokumenterne, sendte jeg dem simpelthen til dem (banken), så de kunne kigge dem igennem, og fordi jeg gerne ville høre, om de kunne gøre det bedre, men det mente de ikke, de kunne.” – Ole Vilhelmsen.

 

Afvikling af eksisterende gæld giver bedre tilbud

Samlelånet eller refinansieringen, som det også kaldes, havde Ole aldrig prøvet før, men han havde hørt om det og længe ønsket at finde det helt rigtige tilbud. I den tid han brugte på at søge efter det rette samlelån, gjorde han alt for at få afviklet så meget på den eksisterende gæld som muligt, og det er han sikker på har forbedret hans muligheder for at få et godt tilbud. Og det er et godt tilbud;

“På de samlede låneomkostninger sparer jeg ca. 400.000 kroner, så det er næsten ligesom at vinde i Lotto! Hvis jeg ser på det på månedsbasis, går jeg fra en ydelse på 5060 kroner til 4700 kroner om måneden. Men noget jeg gerne vil fremhæve er, at det er vigtigt for mig, at man altid kan gå ind og enten delvist indbetale ekstra eller helt indfri lånet, uden det koster ekstra. De penge vi sparer bliver derfor brugt som ekstra indbetaling til lånet, da vi jo stadig er meget interesseret i at få det afviklet.” – Ole Vilhelmsen.

 

Nye drømme venter på Ole og hans kone

Da Frederik fra Lendo spørger Ole, om han kunne finde på at bruge Lendo igen, er han ikke i tvivl om, at han ikke ønsker flere lån, før de gamle er blevet betalt tilbage. Alligevel melder en lille drøm sig på banen;

“Selvfølgelig vil jeg bruge jer igen, hvis det er sådan, at jeg får behov for at låne nogle penge. Men nu er jeg ved at være så gammel, at jeg nok ikke skal have så mange flere lån, men i stedet få afviklet det jeg har. Men vi har selvfølgelig nogle drømme, både min kone og jeg. Når vi er færdige med at betale det her, så vil vi gerne have en autocamper.” – Ole Vilhelmsen.

 

Dine tilbud bliver bedre, når du afvikler på dit lån

Hos Lendo er vi glade for, at vi kunne hjælpe Ole med det perfekte samlelån. Vi er dog slet ikke i tvivl om, at Ole har helt ret, når han siger at fokus på tilbagebetaling af eksisterende gæld har været afgørende for det tilbud han fik. Det giver nemlig gradvist en bedre kreditvurdering, hvilket betyder bedre lånetilbud, da bankerne er mere overbeviste om, at kundens økonomi kan holde til et lån.

 

Hvordan kan Lendo hjælpe?

Hos Lendo behøver du kun udfylde én låneansøgning, til gengæld kan du modtage tilbud fra flere forskellige banker. Du kan ligesom Ole ansøge om et samlelån, men du kan også søge om et almindeligt privatlån eller et billån, hvis det er det, du står og har behov for. Hvis du skal låne penge til noget nyt og allerede har eksisterende gæld, så anbefaler vi, at du ansøger om et samlelån med en kontant udbetaling. På den måde søger du om et nyt lån, men din gæld er stadig samlet ét sted, hvis giver bedre muligheder for en lav rente og hjælper på overblikket over din økonomi.

 

*Denne artikel er en del af vores serie af historier, som er baseret på vores kunders egne oplevelser. Historierne giver dig indblik i, hvilke situationer vores kunder stod i, da de havde brug for en finansieringsløsning, og hvordan Lendo hjalp dem i mål. Artiklerne er skrevet ud fra interview med kunderne.