Forside > Tre gode sparetips

Tre gode sparetips

Find hjælp til lån hos Lendo

Vil du gerne have lidt ekstra på kistebunden til ferien, tandlægebesøgene eller bare alderdommen? Der kan være mange penge at spare ved at følge vores tre konkrete sparetips:

 

1) Sørg for at flytte opsparingen

Selvom der har været kritik af, at bankerne ikke har hævet renten på indlånskonti nok, så er den faktisk steget MERE end renten på lån i banken, og det kan godt betale sig at jagte den bedste indlånsrente. Det man skal være opmærksom på, er, at man formentlig skal binde sine opsparede penge i en kortere eller længere periode, hvis man vil opnå de højeste renter. En hurtig søgning på Mybankers opsparingsliste viser, at du lige nu kan få op til 3,50% i rente, hvis du binder pengene i 6 måneder, mens du kan få 3,25% helt uden binding. Hertil skal nævnes at bankerne kræver forskellige minimumsbeløb for at starte en opsparingskonto. Til sammenligning får rigtig mange danskere slet ikke nok ud af deres opsparing, da de ikke undersøger de givne muligheder på markedet.

 

2) Få tjek på lånene

Vi er gået igennem en lang periode med store rentestigninger og generelt en del aktivitet på det finansielle marked. Derfor har mange også oplevet er renten på deres forskellige lån er blevet sat op – måske endda flere gange. Her i starten af året kan vi se, at rentemarkedet er blevet mere stabilt, og nogle banker er også begyndt at sænke renterne en smule. Det er dog ikke alle banker, der tilbyder de samme renter og vilkår for lån, og det er derfor en fornuftig ide at få tjekket økonomien igennem. Hos Lendo kan du nemt ansøge om at samle done lån eller lave et rente tjek på et enkelt lån. Du kan lave en ansøgning her:

 

3) Husk dine skattefradrag

Der kan være mange penge at spare ved at gøre sig umage med at udfylde årsopgørelsen. Kører du hver dag i bil eller med offentlig transport til og fra arbejde, har du tabt penge på dine aktier og investeringsfonde, eller har du doneret penge til velgørenhed? Så kan du trække pengene fra i skat. Du kan læse mere om beløbsgrænser og krav på skat.dk, eller du kan benytte dig af Skatteguiden, som nemt og hurtigt kan guide dig frem til oversete fradrag. Uanset hvor erfaren eller uerfaren du er med at udfylde din årsopgørelse korrekt, er det en vigtig del af at styre din økonomi. Sker der store forandringer i din økonomi, uden du tilpasser årsopgørelsen, kan du risikere at skulle betale et stort beløb tilbage.