Låneforsikring

Hvad er en låneforsikring?

En låneforsikring kan sikre dig i tilfælde af ufrivillig arbejdsløshed, sygdom eller andet, der gør, at du ikke kan betale din månedlige ydelse på et lån. Det vil sige, at en låneforsikring er en forsikring, som dækker i forbindelse med et lån. Hos Lendo kan du få en låneforsikring, når du optager et lån.

Men hvornår har du brug for en låneforsikring? Banken vil jo altid vurdere, om du kan tilbagebetale lånet – ellers ville de bevilge dig et lån i første omgang. Den vurdering, banken laver af din privatøkonomi, er dog blot et øjebliksbillede. Din økonomi kan pludseligt ændre sig, hvilket bankernes vurdering ikke tager højde for.

Der kan ske mange uforudsigelige begivenheder i din hverdag, som kan gøre, at du mister din indkomst eller i hvert fald får svært ved at betale din månedlige ydelse. Det kan medføre, at du mister muligheden for at kunne betale dine faste udgifter.

Vi har alle fået fortalt, at det er fornuftigt at forsikre sig selv, sin bolig og mange andre ting. Men har du nogensinde fået fortalt, at det ligeledes er fornuftigt at have en låneforsikring, når du har brug for at låne penge? Det er ikke helt så nødvendigt som det at have en indboforsikring eller ulykkeforsikring, men det er bestemt værd at overveje at tegne en låneforsikring.

Hos Lendo ser vi låneforsikring som en vigtig del af vores forretning, da vores mission er at give dig mulighed for at træffe den bedst mulige beslutning, når det kommer til lån og økonomi. Det er derfor på sin plads, at du her kan læse mere om, hvorvidt du bør overveje at optage et lån med en låneforsikring, eller om det er mindre relevant for dig at have en låneforsikring.

Den låneforsikring, du kan få gennem Lendo, består af en månedlig udbetaling på mellem 2.000 – 10.000 kroner før skat. Det kan du få i tilfælde af ufrivillig arbejdsløshed eller midlertidig uarbejdsdygtighed grundet sygdom eller ulykke. Så kan du bruge pengene til din månedlige ydelse og dermed undgå at blive henvist til inkasso eller i værste fald ende i RKI registret for dårlige betalere. Derudover dækker vores låneforsikring over kritiske sygdomme og dødsfald, hvor du kan få en engangsudbetaling mellem 75.000 – 100.000 kroner.

Vi udbyder vores låneforsikring i samarbejde med BNP Paribas Cardif, som er et af verdens førende forsikringsselskaber. Ring gerne til vores kundeservice på 70 5000 10, hvis du vil høre mere om vores låneforsikring.

OBS. vores låneforsikring har også navnet Tryghedsforsikring.

En låneforsikring er en forsikring, som dækker din månedlige ydelse i tilfælde af, at du ikke kan betale denne selv. Det kan derfor være din sikkerhed i, at du kan betale dit lån tilbage, selv hvis du bliver ude af stand til at overholde afdragsaftalen. Det kan have store konsekvenser for din økonomi, hvis du står i en situation, hvor du ikke kan betale dine faste udgifter. Her vil en låneforsikring, som du tegner samtidig med, at du optager lånet, gå ind og betale for dig, hvis du ikke er i stand til det.

Der kan ske mange uforudsigelige ting i livet, som kan stille dig i en kritisk situation rent økonomisk. Når banken laver en kreditvurdering af din privatøkonomi, tager de ikke stilling til, at du lige pludselig kan stå i en situation, hvor du ikke kan betale den månedlige ydelse. Havner du i en sådan situation uden en låneforsikring, kan du i værste fald ende i RKI.

Ligesom du betaler til en indboforsikring, hvor du sikrer dig, at du kan få erstatning, hvis du eksempelvis har indbrud, så fungerer det på samme måde med en låneforsikring. Der er aldrig nogen, der kan vide sig sikre i, at deres økonomiske situation forbliver stabil. Derfor kan det være en god idé at være økonomisk sikret med en låneforsikring, hvis noget skulle ske.

 

Sådan fungerer en låneforsikring

Det er nemt og simpelt at ansøge om og få en låneforsikring. Først og fremmest skal du ansøge om et lån. Det kan være et samlelån, privatlån eller billån alt efter, hvad du har brug for og søger efter. Når du har valgt det bedste lån for dig, kan du oprette en låneforsikring. Her bruger vi de samme informationer, som du har indtastet i din låneansøgning, men du skal alligevel besvare et par opfølgende spørgsmål samt underskrive med NemID. Herefter bliver din låneforsikring beregnet og oprettet.

Skulle uheldet være ude, og du har brug for at anmelde en skade for at gøre brug af din forsikring, skal du anmelde det via skadeportalen hos BNP Paribas Cardif. Det vil være her, du kan anmelde din skade og få erstatning. Du skal blot logge ind med NemID på deres skadeportal, anmelde din skade og derefter kan du modtage din erstatning.

Der findes mange forskellige låneforsikringer, som hver især har sine fordele og krav til dig, der er forsikret.

En låneforsikring gennem Lendo har følgende fordele:

En låneforsikring er desværre ikke gratis. Til gengæld er den månedlige præmie, som du betaler for at have forsikringen, fradragsberettiget.

 

Når en låneforsikring er vigtig

Det er altid godt at være forsikret. Det kan dog være en dyr fornøjelse at helgardere sig med forsikringer af forskellig art. Derfor er det bedst, at du gør op med dig selv, hvor høj risikoen er inden for de forskellige områder, du kan forsikre dig, og hvilke du vil prioritere at have.

Når det kommer til låneforsikring, kan du kigge på din økonomiske situation og vurdere, om der er en høj risiko for, at du pludselig bliver arbejdsløs. Det er aldrig sikkert, at du kan beholde dit job, da alt kan ske, men nogle jobs kan være mere udsatte end andre.

Det er også en god idé at overveje, om der kan være en større risiko for, at du bliver sygemeldt. Har du en sygehistorie, som har indebåret, at du har været sygemeldt, kan det være at risikoen for, at det sker igen, er højere. Det er godt at tage alt med, som kan spille en rolle i forhold til sikkerheden af din økonomiske situation.

Konsekvenser ved ikke at have en låneforsikring

Det er ikke et krav at have en låneforsikring. Der findes også nogle alternativer. Banken vil selvfølgelig være interesserede i at få de penge tilbage, som de har lånt til dig. Derfor kan du mange steder få henstand, som betyder, at du kan få rykket din betaling og ydelse. Det kan du dog kun få i en begrænset periode.

Hvis du er ude af stand til at afdrag på din gæld i en længere periode, end du kan få henstand i, kan banken vælge at sælge din gæld til inkasso. Først skal du igennem et rykkerforløb, og så vil de typisk vurdere, hvornår det kan betale sig for dem at lade din gæld overgå til inkasso. Her vil der blive pålagt en del gebyrer oveni din gæld. Det kan derfor blive en dyr affære ikke at have en låneforsikring, som kunne hjælpe dig i denne situation.

Det er nemlig ikke en sjov situation at stå i. Særligt hvis du i forvejen har færre penge at gøre godt med, fordi der er sket noget pludseligt i dit liv, som har konsekvenser for din privatøkonomi. Du kan risikere at stå i en situation, hvor den gæld, du i forvejen ikke kunne betale af på, bliver så uoverskueligt høj, at du giver op på nogensinde at kunne komme ud af den igen.

Hvis du ikke betaler til inkassoselskabet, vil de i sidste ende oprette dig i RKI. RKI er et register for dårlige betalere. Er du registreret her, vil du være begrænset i forhold til forskellige ting såsom at flytte i lejebolig eller optage nye lån.

 

En låneforsikring er en tryghedsforsikring

Lån penge på en tryg og fornuftig måde med en låneforsikring. Du skal ikke undervurdere, hvad en låneforsikring kan gøre for dig. Her tænker vi både rent praktisk men også psykisk. Det kan være en enorm hjælp rent mentalt at vide, at du er dækket ind, hvis der skulle ske noget uventet.

Vi har valgt at kalde vores låneforsikring for Lendos Tryghedsforsikring, da det er det de skaber; tryghed. En låneforsikring vil nemlig være en investering i mere tryghed i din hverdag.

Nogle er ligeglade med trygheden. Det er muligvis fordi, de vurderer, at deres økonomiske situation er sikker nok. Derfor er det også et spørgsmål om en individuel vurdering af, om du faktisk har brug for en låneforsikring.

Forsikringer kan generelt give mere tryghed i hverdagen. Der er så mange potentielle stressfaktorer i hverdagen – usikkerhed over sit lån bør ikke være en af dem. Derfor vælger mange at betale sig fra, at skulle bekymre sig om sin økonomiske situation i forbindelse med et lån.

Bor du eksempelvis i storbyen og har en cykel, kan det være rart med en cykelforsikring, fordi der foregår mange cykeltyverier. Hvis du ikke har forsikret til din cykel, kan det være stressende hele tiden at skulle tænke over, hvor det ikke er smart at parkere den, fordi risikoen for tyveri er højere nogle steder end andre. På samme måde kan en låneforsikring skabe tryghed i din hverdag.

Læs din låneforsikring igennem

Som skrevet ovenfor, er en låneforsikring lig med tryghed og en følelse af sikkerhed. Det er dog vigtigt, at du læser hele forsikringsaftalen, inden du skriver under på forsikringen – uanset om det er en låneforsikring, eller om det er en indbo- og ulykkesforsikring.

Du kan læse mere om de vilkår, en låneforsikring gennem Lendo indeholder her, hvor du nederst på siden finder både førkøbsinformatiion, forsikringsbetingelser samt et faktablad vedrørende produktet.

Vores kundeservice sidder desuden klar til at besvare de spørgsmål, du skulle have til vores låneforsikring.

 

Lån penge med en låneforsikring her

Det er nemt at tegne en låneforsikring gennem Lendo, når du skal låne penge. Vores mission er at stille låntagere stærkere på et lånemarked, hvor vi mener, at bankerne har for meget magt.

Vi hjælper dig med at sammenligne lån via vores låneberegner. Vores låneberegner fungerer som en online låneansøgning, som sender din ansøgning ud til flere banker ad gangen. Herefter vil du modtage lånetilbud, som du kan sammenligne. Vi formidler både forbrugslån, billån og samlelån.

Med et samlelån kan du spare penge, hvis du har eksisterende gæld fordelt på flere lån. Et samlelån vil samle alle dine lån til én lån, hvilket kan spare dig for mange udgifter hver måned.

Har du andre spørgsmål vedrørende en låneforsikring til dit lån, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Vores kundeservice sidder klar på telefon og mail. De er klar til at hjælpe dig med en låneforsikring fra mandag-fredag mellem kl. 9-16.

Brug for hjælp?

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig.

Uge dage

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en låneforsikring?

En låneforsikring er en investering i din tryghed. Det fungerer på samme måde som mange andre forsikringer. Ligesom du med en indboforsikring forsikrer dit hjem, eller med en ulykkesforsikring forsikrer dig selv, kan du med en låneforsikring forsikre din privatøkonomi i forbindelse med et lån.
Ender du i en situation, hvor din privatøkonomi ændrer sig, så du ikke kan betale din månedlige ydelse på dit lån, kan en låneforsikring erstatte beløbet. Så undgår du at blive sendt til inkasso eller i værste fald blive registreret i RKI

Hvad består Lendos låneforsikring af?

Vi kalder vores låneforsikring for Tryghedsforsikring. En låneforsikring gennem Lendo dækker, hvis du bliver ramt af ufrivillig arbejdsløshed, sygdom eller dødsfald.
I tilfælde af arbejdsløshed eller uarbejdsdygtighed grundet sygdom eller en ulykke kan du forvente en månedlig udbetaling på mellem 2.000 - 10.000 kroner. Pengene kan du herefter bruge på din månedlige ydelse.
Derudover kan du modtage en egenbetaling mellem 75.000 - 100.000 kroner ved kritiske sygdomme eller dødsfald.

Hvem bør tegne en låneforsikring?

Det er ikke alle, der har brug for en låneforsikring. Hvis du er ekstra udsat i forhold til dit arbejde eller din sygehistorie, vil det være en god idé at tegne en låneforsikring. Dog er det kun noget, du skal gøre, hvis du føler, at det er nødvendigt. Har du mulighed for at tegne en låneforsikring, bør du dog gøre det, da den netop beskytter dig mod uventede situationer, som kan være umulige at forudse.

Hvad er konsekvenserne ved ikke at have en låneforsikring?

Optager du et lån uden en låneforsikring, kan du i værste fald ende i RKI registret over dårlige betalere. Dette er dyrt og svært at komme ud af igen. Det kan ske, hvis du eksempelvis mister dit job. Uden en låneforsikring kan du ikke få hjælp til at betale din månedlige ydelse, hvilket vil igangsætte en lang proces, hvor banken vil forsøge at få pengene tilbage.

Lendo samarbejder med 21 banker

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides