Bådlån

– Lån til drømmebåden

 • Få tilbud på bådlån fra op til 21 banker
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om lån
 • Vælg mellem de bedste lån

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt det rette lån for dig.

Ansøg

Lån penge ved at udfylde en ansøgning for dit ønskede lån. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter vi tilbud på lån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første svar inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på lån.

Vælg

Vælg det lån der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Brug for hjælp?

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig

Uge dage

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et bådlån?

Et bådlån er, som navnet antyder, et lån til båd. Det der altså en måde at finansiere et bådkøb på. Der er forskellige former for bådlån. Gennem Lendo kan du ansøge om et bådlån uden udbetaling eller sikkerhed i båden. Vælger du at låne penge i banken, vil der i stedet være et krav til, at banken har sikkerhed i båden i tilfælde af, at du ikke overholder afdragsaftalen.

Hvor får du det billigste bådlån?

Ved at bruge vores sammenligningstjeneste, kan du få det billigste bådlån på markedet. Vi indhenter tilbud på bådlån fra flere forskellige banker og låneudbydere, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for din økonomi.

Hvad koster det at have båd udover bådlånet?

Vil du gerne købe en båd, skal du være særligt opmærksom på de ekstra omkostninger, der er ved køb og brug af båden. Når du skal låne til en ny båd, skal du udover prisen på båden overveje omkostninger som bådplads, bådudstyr og bådforsikring.

Hvordan ansøger du om et lån til båd?

For at ansøge om et bådlån, skal du vælge privatlån, hvor du som formål kan klikke køb af båd. Samtidig skal du indtaste lånebeløbet, din ønskede løbetid og derefter vil du blive bedt om at indtaste nogle parametre vedrørende din privatøkonomi. Til sidst skal du godkende gennem NemID, så bankerne er sikre på, at du er dig.

Lendo er din hjælpende hånd på lånemarkedet.

Se hvordan vi kan hjælpe dig.

Find det billigste bådlån

Find det billigste lån til båd

Ansøg om et bådlån her på siden. Du kan søge om netop det beløb, som du har brug for. Det er gratis og uforpligtende at udfylde en låneansøgning til bådlån og helt op til dig at vurdere, hvilket lånetilbud du ønsker at gå videre med.

Indhent tilbud

Få lånetilbud til køretøjer

Få tilbud på lån fra op til 21 banker og låneudbydere

Du vil modtage dine tilbud på lån indenfor 24 timer, men ofte indenfor kortere tid. Dermed kan du nemt sammenligne de billigste lån.

Hvis du bliver godkendt til dit lån, vil pengene indenfor kort tid blive udbetalt til din konto. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Forøg dine chancer for et lån – Ansøg om lån blandt 21 forskellige banker og låneudbydere med blot én ansøgning.

Indhent tilbud

Opfyld drømmen om et liv til søs

Gør dine drømme til virkelighed med et bådlån. Får du også lyst til at komme ud på det åbne havn, når solen skinner, og fuglene synger? En båd er fantastisk, når der skal slappes af, hygges eller udforskes.

Uanset om du drømmer om en motorbåd, en lille jolle, en fiskebåd, en sejlbåd, en yacht eller noget helt sjette, kan du med vores tjeneste få det bedste bådlån på lånemarkedet.

Vi hos Lendo ved ikke meget om både eller det at have en båd. Vi ved til gengæld en masse om lån og økonomi. Drømmebåden er derfor ikke for langt ude på havet – det er muligt at få fat i den med et attraktivt bådlån.

 

Hvad er et bådlån?

Det siger måske sig selv, men et bådlån er et lån til køb af båd. Det gælder både nye og brugte både. Derudover gælder det også alle former for både som motorbåde, sejlbåde og så videre. Hvis du drømmer om at sejle ud i verdenshavene eller egentlig bare drømmer om en båd, kan drømmen gå i opfyldelse ved at optage et bådlån.

Der er enkelte banker i Danmark, der har konkrete bådlån. De har specificeret sig i lån til båd. Det er dog ikke sikkert, at det er billigere end andre lån. Du kan også sagtens søge om at låne penge til køb af båd hos alle andre banker. Det kræver, at du selv kan lægge penge til udbetalingen. En anden mulighed er at optage et privatlån, hvor du låner hele lånebeløbet uden udbetaling. På den måde kan du nemt og hurtigt købe den båd, du gerne vil have.

 

Bådlån får drømmen til at gå i opfyldelse

Der er mange, der drømmer om en båd. Det er forståeligt. Tænk at kunne opleve de danske kyster eller resten af verden i sit helt eget tempo på en båd. De fleste sejlbåde og især yachts kommer hurtigt op i en høj pris. Her kan det være svært selv at spare op og have pengene til et kontant køb af båden. Ved at optage et bådlån kan drømmen om en ny båd gå i opfyldelse.

Hvis din drøm er en lille motorbåd, en robåd eller en jolle anbefaler vi, at du forsøger at spare pengene op i stedet for at låne. Hvis du ikke kan vente med at sejle, kan du selvfølgelig godt optage et bådlån med et lavt lånebeløb. Hos Lendo kan du låne fra 10.000 kroner. Hvis du køber båden fra ny, kommer beløbet hurtigt op over 10.000 kroner. Selv brugte både er ikke billige. Det får du en forklaring på i et senere afsnit.

Hvis du gerne vil have fingrene i drømmebåden, behøver du altså ikke træde vande i længere tid end nødvendigt. Med et bådlån kan du få fat i drømmebåden med det samme.

 

Dine muligheder for et lån til båd

Når der er tale om lån, vender mange danskere næsen mod banken. Hvis du optager et bådlån gennem banken, vil der være krav om, at du lægger en udbetaling. Samtidig vil banken tage pant i din nye båd.

En helt anden mulighed for at få fat i den båd, du gerne vil have, er at spare op til at købe den med kontant betaling. Det er dog de færreste, der har råd til at finansiere en ny båd med en opsparing. Et banklån er heller ikke tilgængeligt for alle, og er ikke nødvendigvis det billigste. Heldigvis er der forskellige muligheder for at optage et bådlån. Her nævner vi de tre mest anvendte måder at finansiere et bådkøb på.

 • Forbrugslån

Du kan optage et helt almindeligt forbrugslån som et bådlån. Det kan du gøre via Lendo. Et forbrugslån forbindes ofte med kviklån og mindre goder som tv, mobil, rejser eller andet. Men et forbrugslån vil faktisk bare sige, at lånet ikke finansierer noget bestemt i modsætning til for eksempel et billån, boliglån eller et traditionel bådlån i banken. Mange kalder det et privatlån, da det er et lån hvor du helt selv privat bestemmer over, hvad pengene skal bruges til. Det er lige præcis det, Lendo formidler. Hos Lendo kan du ansøge om et lån helt op til 500.000 kroner til din nye båd – helt uden udbetaling eller pant i båden.

 • Et traditionelt banklån

Du kan optage et traditionelt banklån som et bådlån i banken. Det vil være et lån med sikkerhed, hvor banken tager pant i din nye båd som værdi. Det vil sige, at banken vil have rettighederne over din båd, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Derudover skal du typisk selv have en del af lånet klar til udbetaling.

 • Kviklån

Hvis du ønsker en billig båd, kan du optage et kviklån. Et kviklån giver nemlig kun mening, hvis du låner et lille lånebeløb med en kort løbetid, da det ellers vil ende med at koste dig mange penge. Generelt anbefaler vi altid, at du overvejer andre alternativer end et kviklån, når du har brug for at låne penge.

 

Bådlån med eller uden sikkerhed

Som afsnittet ovenfor kort beskrev, er der forskellige muligheder inden for et lån til båd. I bund og grund kan du vælge et bådlån med sikkerhed eller et bådlån uden sikkerhed.

Ved et lån uden sikkerhed vil der ikke være krav til, hvad du skal bruge pengene på. Det vil ofte være et privatlån, der vil fungere som et lån uden sikkerhed. Det kan derfor være en anelse dyrere end et lån med sikkerhed, da låneudbyderen ikke vil være dækket, hvis du ikke længere har mulighed for at afdrage på lånet. Modsat skal du ikke bekymre dig om, at låneudbyderen har pant i din båd. Du skal heller ikke have nogen form for udbetaling klar. Et privatlån som bådlån er derfor hurtigt og nemt. Du kan ansøge om et privatlån via Lendo.

Et lån med sikkerhed betyder helt konkret, at låneudbyderen skal have sikkerhed i det, du låner. Du er derfor bundet til at bruge pengene på noget bestemt. Ved et bådlån gør det derfor ikke noget, da du uanset hvad vil bruge pengene på en båd. Du skal dog være klar på, at hvis du ender i en situation, hvor du ikke længere kan afdrage på lånet, vil låneudbyderen have rettighederne for din båd. Din båd kan derfor risikere at blive fjernet. Derudover vil der være krav til udbetaling. Det vil sige, at du skal lægge en procentvis af udbetalingen selv. Ofte vil låneudbyderen kræve en udbetaling på 20 – 40%, og låneudbyderen vil så låne dig de resterende 60 – 80%. Hvis du vil købe en båd til 200.000 kroner, skal du derfor selv have sparet mindst 40.000 kroner op.

Hvis du ikke vil bekymre dig om, at låneudbyderen har pant i din båd, eller hvis du ikke har mulighed for at lægge en procentdel af udbetalingen selv, kan du via Lendo søge om et privatlån uden sikkerhed. Du skal altså ikke lade pant og udbetaling stå i vejen for at få den båd, du drømmer om.

 

Lån til båd – brugt eller ny

En ny båd kan hurtigt vokse sig til en stor omkostning. Mange vælger derfor at købe en brugt båd i stedet for en splinterny. Der findes mange salgssider for brugte både, hvilket gør det nemt at finde.

Lige så vel som du kan låne penge til en ny båd, kan du selvfølgelig også låne penge til en brugt båd. Et bådlån til en brugt båd fungerer på helt samme måde.

Det kan sagtens betale sig at købe en brugt båd. Der kan være penge at spare. Dog falder værdien på en båd ikke lige så meget, som værdien falder på eksempelvis en bil. Generelt er en båd mere holdbar end en bil. Hvis du blot vedligeholder og holder din båd i orden, vil den altså bevare store dele af dens værdi gennem flere år. Det gør, at det er sværere at finde en brugt båd, der er meget billigere end en ny båd. Det betyder også, at du i højere grad bør overveje at købe en ny båd frem for en brugt båd.

 

Renten på et bådlån

Der findes ikke nogen specifik bådlån rente, der kun gør sig gældende ved bådlån. Bådlånets rente afhænger ikke af, at det er en båd du låner penge til.

Hvis du søger om et bådlån via Lendo, kan du få et bådlån med den lavest mulige rente på markedet. Det kan du, da du via Lendo får tilbudt flere personlige lånetilbud. Ud fra dem kan du vælge den laveste rente og dermed det billigste bådlån for dig. Da Lendo kun formidler privatlån uden sikkerhed, er det selvfølgelig kun gældende inden for det marked.

 

Bådlån beregner

Vil du gerne vide, hvad et bådlån koster? Det er ikke gratis at låne penge. Det kan derfor være rart at beregne ens bådlån, så du ved, hvad båden faktisk kommer til at koste – i hvert fald lånemæssigt. Vælger du at finansiere båden med et privatlån, vil privatlånet faktisk blive den reelle pris for båden. Det er dog også muligt at søge om at låne et beløb, udover det båden koster.

Hvis du gerne vil beregne dit bådlån, kan du bruge vores låneberegner. Låneberegneren er en del af låneansøgningen, og der kan du se, hvad du skal betale i månedlig ydelse for at optage et bådlån. Det er dog kun et estimat. Hvis du gerne vil beregne den konkrete pris for dit bådlån, skal du indsende det som din låneansøgning. Efter at have sendt låneansøgningen får du forskellige lånetilbud, hvor du kan se, hvad bådlånet koster for dig.

Det er helt gratis og uforpligtende. Det vil sige, at du sagtens kan sende en låneansøgning med det formål at få beregnet dit potentielle bådlån. Derefter er det op til dig, om du vil tage imod et af lånetilbuddene. Det hele handler om, at du skal være tilfreds, når du skal vælge et lån. Via låneberegneren kan du hurtigt optage et bådlån til den båd, du er blevet forelsket i.

Før i tiden skulle du ringe rundt til de låneudbydere, det ville være muligt for dig at låne penge af for at finde ud af, hvad et bådlån koster. Så skulle du vente på, at de gav et cirkatal på hvilken pris, du ville kunne låne til. Du skulle selv finde hoved og hale i de forskellige tilbud, og du skulle sammenligne bankerne på egen hånd. På den måde er det svært at finde ud af, hvad bådlånet kommer til at koste. Det gjorde det også svært at finde ud af hvilket lånetilbud, der skulle være bedst og billigst. I dag er det heldigvis blevet så nemt. Du skal bare sende en låneansøgning afsted her på siden. I løbet af kort tid vil du have pengene til at købe drømmebåden.

Husk de yderligere omkostninger til båden

Hos Lendo ved vi ikke meget om både, men vi ved meget om privatøkonomi og lån. Vi ved derfor, at det er vigtigt at være forberedt, og undersøge hvad det vil sige at have en båd, før du optager et nyt bådlån.

Hvis du eksempelvis er blevet forelsket i en båd, du lige akkurat kan låne penge til, skal du passe på. Du er sikkert udmærket godt klar over det, men vi vil gerne minde dig om, at der også er andre omkostninger ved en båd end selve båden.

Der findes utallige former for bådudstyr – noget er mere nødvendigt end andet. Det ekstra udstyr bliver sjældent inkluderet i standardprisen for den nye båd. Før du køber en ny båd, er der derfor mange yderligere omkostninger at have i med overvejelserne.

Der er dog noget ekstraudstyr, som nogle steder kan finansieres sammen med købet af båden. Det gælder navigationsudstyr, radio, anker, sejl og andet mindre, men dog nødvendigt udstyr at have på en båd.

De nødvendige ekstraomkostninger du ikke får inkluderet i køb af båd, er eksempelvis omkostninger til bådplads i en havn, bådforsikring og almindelige driftsudgifter. En bådplads kan du vælge enten at købe eller at leje. Prisen vil afhænge af bådens størrelse og hvilken havn, du ønsker en plads ved. Du kan også vælge at have båden stående hjemme eller et andet sted. I så fald skal du overveje udgifterne til en bådtrailer, der kan fragte båden på land.

På samme vis som mange andre forsikringer, anbefales det at have en bådforsikring. Der kan hurtigt ske en ulykke eller andet uforudset på havet. Det er vigtigt at være dækket af en forsikring, hvis uheldet skulle ske.

Andre yderligere omkostninger til en båd er de omkostninger, der kontinuerligt vil være der. Du skal sørge for, at du har råd til at sejle og bruge båden. Der er meget vedligeholdelsesarbejde, når du har en båd, og der skal ofte købes nye elementer. Udover almindelig vedligeholdelse er det også vigtigt at tage højde for brændstof.

Du gør klogt i at tænke over de yderligere omkostninger, der er ved at have en båd. Du kan inkorporere dem i dit bådlån, så du sørger for, at der er råd til det hele – også uforudsete omkostninger.

 

Få det billigste bådlån her

Der er ingen grund til at betale for meget for en båd. På samme måde er der ingen grund til at betale for meget for et bådlån. Der er mange muligheder for bådlån på markedet. Der er samtidig forskel på prisen på de forskellige former for bådlån alt efter, om du optager et banklån eller et privatlån.

Hvis du gerne vil have det billigste bådlån uden pant i båden og uden udbetaling, kan du via Lendo få det billigste privatlån på lånemarkedet. Du får nemlig flere lånetilbud fra forskellige låneudbydere, så du nemt kan vælge det billigste bådlån.

Det at du kan få et billigt bådlån gennem Lendo er en stor fordel, men der er endnu flere fordele:

 • Du kan få et bådlån med lavere renteomkostninger.
 • Du kan optage et bådlån helt uden udbetaling.
 • Du kan låne pengene, uden at der tages pant i båden.
 • Du får lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere.
 • Det er gratis og uforpligtende, så du kan sagtens bruge Lendo til at tilfredsstille din nysgerrighed uden konsekvenser.

Lendo er et bindeled mellem låneudbyderne og dig som låntager. Vores mission er at gøre markedet for lån mere gennemsigtigt. Ved at sammenligne lån fra forskellige låneudbydere, tvinger vi låneudbyderne til at gøre deres lånetilbud så attraktive og billige som muligt for dig.

Det er ikke muligt at få et bådlån med udbetaling gennem Lendo, men du kan sagtens søge om et lån til den båd, du drømmer om. Du kan nemlig låne op til 500.000, både hvis du tager et samlelån og ved et nyt lån til båd.

Du ansøger om et bådlån på samme måde, som du ansøger om at låne penge til alt andet. Du gør det ved at udfylde vores låneansøgning. Det eneste anderledes er, at du ved låneformål vælger ‘køb af køretøj/båd’. Så skal du bare indtaste det lånebeløb, du ønsker at låne til båden, den løbetid du ønsker lånet i, og dine personlige oplysninger. Send den afsted, og få flere personlige lånetilbud inden for 24 timer.

Du kan søge om et lån til båd med det samme ved at udfylde en låneansøgning, men hvis du har brug for hjælp eller spørgsmål til processen, skal du endelig ringe til vores kundeservice på tlf. på 70 5000 10.

Så skal vi nok sætte alle sejl til for at hjælpe dig med at få de bedste bådlån!

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides