Andelsboliglån

Skal du købe ny andelsbolig, eller er det på tide at kigge dine lån igennem? – Brug Mybanker

 • Indhent tilbud blandt 30+ banker
 • Vælg den bank du vil gå videre med
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om andelsboliglån

Indhent tilbud

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Udfyld Mybankers formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

Indhent tilbud fra banker, der matcher

Mybanker finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Er dit boliglån en pengesluger?

Bliv endnu klogere på, hvorfor du skal bruge Mybanker

andelsboliglån

Derfor skal du bruge Mybanker

Hos Mybanker vil vi gerne gøre det nemt for dig at udleve dine boligdrømme. Du kan hurtigt og nemt indhente personlige lånetilbud på boligfinansiering fra flere forskellige banker.

Ansøg via Mybankers platform og læn dig tilbage, imens de gør resten af arbejdet. De skal nok lade dig vide, når de har indhentet dine tilbud. De tager også gerne en snak, hvis du spørgsmål til processen, dine tilbud eller noget helt tredje.

Du er garanteret samme eller bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Mybanker er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Det siger Mybankers brugere

Det siger Mybankers brugere

Mybanker har allerede hjulpet over 300.000 brugere med at kigge deres nuværende boliglån efter i sømmene, og ofte får deres brugere tilbud på bedre boliglån, der er skræddersyet til deres brugers privatøkonomi.

Tag f.eks. Otto som gerne ville vide om, hans boliglån var det bedste på markedet. Han brugte Mybankers platform og endte med at spare penge på hans boliglån.

“Vi blev ledt direkte til det bedste alternativ til vores nuværende bank og sparede en masse tid. Vi fik professionel behandling, og det fik vores nuværende bank op på stikkerne, så vi sparede et femcifret beløb.”

Indhent tilbud

Hvad er et andelsboliglån?

Du tager et andelsboliglån, når du køber en andel i en andelsboligforening. Du køber derved også en andel i foreningens gæld og udgifter. Et andelsboliglån vil altid være et lån med sikkerhed. Når du skal optage et lån med sikkerhed kræver bankerne altid, at du som forbruger kan lægge en sum penge selv. Hvis du står i den situation, at du ikke har fået sparet nok op, kan løsningen være at tage et privatlån. Det kan du søge om her hos Lendo. På denne måde kan du komme tættere på drømmen om en andelsbolig.

Når du har købt din andel, får du et andelsbevis. Det er et bevis på, at du har brugsret til en af foreningens ejendomme. Du skal betale en månedlig boligafgift til andelsforeningen samtidig med, at du betaler af på dit andelsboliglån.

Når du ansøger om et andelsboliglån, skal banken vurdere både din og andelsboligforeningens økonomi. Du kan altså ikke ansøge om et andelsboliglån uden at vide, hvilken forening du vil have en andel i. Når du først har fået godkendt din ansøgning om et andelsboliglån, kan du kun bruge lånet på at købe den givne andelsbolig.

Du kan ved andelsboliglån ikke regne udgifter til renovering med i lånet. Hvis din nye andelsbolig skal renoveres, skal du tage et lån ved siden af dit andelsboliglån. Det er godt at tage med i dine overvejelser, inden du optager et andelsboliglån. Du kan undersøge lån til renovering af en andelsbolig med vores og sammenligne forskellige lånetilbud.

 

Hvorfor tage et andelsboliglån?

Andelsboliglån er særligt populære i hovedstadsområdet. Det skyldes, at priserne på andelsboliger ofte er markant lavere end på ejerlejligheder. Andelsboliger bliver justeret af andelskronen. De er ikke en del af det frie boligmarked, som ejerlejligheder eksempelvis er. Det betyder, at andelsboliger kan være særligt attraktive for unge mennesker eller førstegangskøbere.

Du bør være opmærksom på, at et andelsboliglån ikke dækker andre ting end selve købet af andelen. For eksempel kan man ikke få dækket udgifter til flyttemand, nye møbler, gulvslibning eller nyt køkken med et andelsboliglån. Her kan det være en god idé at optage et tillægslån til sit andelsboliglån i form af et forbrugslån.

 

Dette skal du vide, inden du tager et andelsboliglån

Der er nogle ting, du bør være opmærksom på, når du tager et andelsboliglån. Det er andelsboligloven, der gælder. Dermed bliver de overordnede regler fastsat af loven. Selvom andelsboligloven er den øverst gældende, er der også regler for den enkelte andelsforening.

En andelsboligforening er demokratisk opbygget. Nogle tiltag kan muligvis gå imod det, du selv foretrækker. Hvis flertallet i din andelsforening stemmer for en større renovering af ejendommen, kan det betyde, at din månedlige udgift kommer til at stige.

Derfor er det værd at tjekke andelsforeningens økonomi og årsreferater igennem. Det er godt at vide, om der ligger projekter i vente. Det er netop fremtidige projekter, der kan have indflydelse på din overordnede økonomiske situation, og som i sidste ende kan komme til at påvirke din privatøkonomi.

Når du tager et andelsboliglån, skal du være opmærksom på, at din andelsbolig ikke kan finansieres gennem realkreditlån, da den lånetype er forbeholdt ejerboliger.

Når du tager et andelsboliglån, skal du vælge mellem en fast eller en variabel rente i en bank. Alternativt kan du vælge et afdragsfrit andelsboliglån, hvor du dog skal tage stilling til renten på lånet. Her vil afbetalingen først træde i kraft senere. Det sker typisk efter en årrække, som du selv kan have indflydelse på.

Andelsboliglån er forskellige fra ejerboliglån. Du skal ikke betale ejendomsværdiskat, når du ejer en andelsbolig. Det skal du derimod, hvis du har en ejerbolig. Derudover har du også mulighed for at få betalt forbedringer, du laver i boligen. De penge vil du få, den dag du sælger andelsboligen. Det kan i sidste ende betyde, at du kan sælge din andelsbolig for flere penge, end hvad du har givet for den.

 

Det skal du betale, når du har et andelsboliglån

Når du har købt din andelsbolig, følger der en månedlig boligafgift med. En boligafgift er en slags husleje, man betaler til foreningen. Den dækker over vedligeholdelse, drift, skatter, og afdrag på foreningens lån for renoveringsprojekter. Derfor er det vigtigt for din bank at vurdere både dig og andelsboligforeningen, inden de giver dig et andelsboliglån.

Boligafgiften varierer ofte og kan falde og stige fra år til år. Derudover skal du være opmærksom på, at du også skal afdrage på dit andelsboliglån. Her består betalingen i månedlige afdrag til din låneudbyder. Der vil være renter inkluderet i afbetalingen. Hvor meget du skal betale for dit andelsboliglån, afhænger af den rente, banken kommer til at tilbyde dig.

Det tredje, du bør tage i betragtning, er det lån, du optager for at finansiere istandsættelsen af din nye andelsbolig. Disse lån er typisk forbrugslån uden sikkerhed.

I modsætning til et andelsboliglån, skal du ikke gennem en vurdering i banken. Banken kommer ikke til at have sikkerhed i din bolig. Det er op til dig, hvor du vil optage tillægslånet til dit andelsboliglån. Renterne på dette lån vil ofte være lidt højere end på det store andelsboliglån, men lånebeløbet vil være væsentlig mindre. Når du regner på de kommende udgifter i forbindelse med køb af en ny andelsbolig, bør du regne følgende:

 • Boligafgift
 • Afdrag på dit andelsboligslån
 • Afdrag på dit forbrugslån til renovering af din andelsbolig

Du kan undersøge, hvad tillægslånet til dit andelsboliglån kommer til at koste dig med vores låneberegner.

 

Om Mybanker

Mybanker er en dansk virksomhed, der arbejder på at bygge bro mellem borger, samfund og banksektoren. Med deres service kan du gratis få tilbud fra flere banker i én ansøgning og de har gjort det hurtigt og nemt at foretage bankskiftet, når de har fundet det rigtige match til dig.
I 20 år har de oversat snørklede bankbegreber til let forståeligt sprog. De vil nemlig gerne gøre danskerne endnu bedre til at forstå deres økonomi, så du kan investere deres penge rigtigt, få råd til den rigtige bolig, og tage styringen over deres finanser.

Mybankers stemme i samfundet

I Mybanker har de tilsammen hundredvis af års erfaring med finansbranchen. Derfor ser de det som deres pligt at råbe vagt i gevær, når de ser, at der er noget galt. de har fx givet vores besyv med, da politikerne behandlede aftalen om et ÅOP-loft på kviklån og du vil måske have set dem i pressen, hvor vi sidste år var citeret mere end 500 gange.

Mybankers partnerbanker

Mybanker samarbejder med mere end 30 banker i hele landet, og har 20 års erfaring med at matche danskerne med den helt rigtige bank. De udvælger nøje de banker de samarbejder med, og bruger deres mangeårige erfaringer med at finde det perfekte match til dig som bruger. Deres partnerbanker er både mindre banker med stort lokalkendskab, og landsdækkende banker hvor der aldrig er langt til nærmeste filial.

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides