Erhvervslån

Bliv klogere på erhvervslån til virksomheder og selvstændige

Et erhvervslån er for dig, der er eller gerne vil være selvstændig. Måske er et erhvervslån nødvendigt for dig til at starte den virksomhed op, du altid har drømt om? Det kan også være, at du har brug for et erhvervslån til at udvide din virksomhed? 

Der er mange udgifter forbundet med livet som selvstændig. Pengene kan hurtigt få ben at gå på i en virksomhed. Du er langt fra den eneste, der overvejer at optage et erhvervslån i egen virksomhed. 

Hos Lendo formidler vi ikke erhvervslån. Vi vil alligevel gerne hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger på lånemarkedet. Det gælder både i privatlivet og arbejdsmæssigt. 

Selvom vi ikke formidler erhvervslån, kan du som ejer af en virksomhed alligevel godt bruge Lendo. Vi formidler nemlig privatlån. Vi hjælper dig med at sammenligne forskellige privatlån, så du har mulighed for at vælge det bedste for din situation. 

Vi formidler lån uden sikkerhed. Du kan derfor bruge pengene, til lige det du har lyst til. På den måde kan du opfatte vores privatlån som et erhvervslån til private. 

Indhold på siden:

Erhvervslån kan gøre dine drømme til virkelighed

Har du altid haft en iværksætter i maven? Eller har du fået en idé som sendt fra himlen? Hvis du går og drømmer om at starte en virksomhed op, kan et erhvervslån gøre den drøm til virkelighed. Med et erhvervslån kan du få kapital til de udgifter, der er i forbindelse med opstart af virksomhed. 

Opstart af virksomhed er dyrt. Du skal have penge til markedsføring, lokaler og produktion. Det er også dyrt at eje en virksomhed, der er i fremdrift. Der skal investeres i mere personale, nyt udstyr, større lokaler og så videre. For nogle kræver det et kontantlån med et højt lånebeløb, mens det for andre kan være lavere.

Du skal være opmærksom på, at du hæfter personligt for lånet, når du optager et erhvervslån med det formål at starte en virksomhed. 

Formål med et erhvervslån

Et erhvervslån kan have mange forskellige formål. Det er ikke alle erhvervslån på markedet, der skal sikres i noget bestemt. 

Ved at optage et erhvervslån uden sikkerhed, kan du investere i flere ting, som virksomheden har brug for. Du behøver derfor ikke formulere et konkret formål med erhvervslånet. Du kan bruge det til at forbedre virksomhedens likviditet og samtidig investere i nyt IT-udstyr. På den måde kan du bruge pengene mere fleksibelt ud fra virksomhedens behov.

Det er dog altid en god idé at have en plan for, hvad et erhvervslån skal bruges til. Det kan også gøre lånet billigere, hvis banken ved, hvad du skal bruge pengene til. Vi anbefaler, at du lægger en plan for, hvad lånet skal bruges på. 

Typiske formål med et erhvervslån:

 • Opstart af virksomhed.
 • Markedsføring.
 • Udvidelse af personale.
 • Nyt IT-udstyr.
 • Nye lokaler eller beliggenhed.
 • Nye maskiner.
 • Udvikling af nye produkter.
 • Indtage nye markeder.

Hvis du har et andet formål, kan du stadig ansøge om et erhvervslån. Lån penge som et erhvervslån, men overvej blot hvad du skal låne til i din virksomhed. Mulighederne for lån er mange. Det er vigtigt, at du prioriterer et erhvervslån, der passer til din virksomhed.

Kan alle optage et erhvervslån?

Det er ikke alle, der kan optage et erhvervslån. Der er nogle krav inden for erhvervslån. Dem skal du overholde for at kunne låne til erhverv.

Krav til optag af erhvervslån:

 • Dansk CVR-nummer.
 • Kreditvurdering.
 • Alder på virksomhed.
 • Omsætning i virksomhed.
 • Personlig hæftning.
 • Du må ikke, som privatperson, være registreret  i RKI eller Debitor Registret (for enkeltmandsvirksomhed). 

Det er ikke alle krav, der vægter lige højt hos hver bank eller låneudbyder

Et fast krav er dog, at skal du have en virksomhed med et dansk CVR-nummer. Ellers vil du ikke kunne optage et erhvervslån i Danmark. Forbrugslån og andre privatlån bliver optaget gennem dit personlige CPR-nummer. Et erhvervslån optages i stedet gennem din virksomhed. Dog skal du være opmærksom på, at du i de fleste tilfælde vil hæfte personligt for lånet. Det betyder, at erhvervslånet kan ende med at påvirke dig og din private økonomi. Det er også selvom, erhvervslånet er optaget på et CVR-nummer. 

Det betyder også, at du som privatperson ikke kan optage et erhvervslån. Det gælder, selvom mange banker kræver, at du hæfter personligt for erhvervslånet.

Nogle banker kræver, at virksomheden eksempelvis har eksisteret i mindst 1 år. Eller at virksomheden har en bestemt omsætning på eksempelvis mindst 500.000 kroner om året. Det er dog ikke alle banker, der har krav til alder på virksomhed eller dens omsætning. 

Sådan optager du et erhvervslån

Der er ikke stor forskel på, hvordan du optager et erhvervslån og et hvilket som helst andet lån på.  

Du kan vælge at gå til din egen bank, eller den bank du har oprettet din konto til erhverv hos. Her kan du høre dine muligheder for et erhvervslån. I dag findes der også flere online låneudbydere, som tilbyder erhvervslån og andre lån online. Der er endda nogle, der fokuserer på erhvervslån. På samme måde som din mulighed for at sammenligne lån her hos Lendo, kan du hos dem sammenligne erhvervslån. 

Der vil altid blive foretaget en kreditvurdering af din privatøkonomi og din virksomheds økonomi. Det gælder uanset hvilken bank eller låneudbyder, du vælger et erhvervslån hos. Prisen på dit erhvervslån sættes nemlig ud fra, hvor stor en risiko de vurderer, der er ved at låne dig penge. 

Når du optager et erhvervslån gennem din virksomhed, skal lånet selvfølgelig også tilbagebetales. Typisk vil tilbagebetalingen være tilpasset formålet for erhvervslånet. Hvis du eksempelvis har brug for en ny maskine til produktion, og finansierer den via et erhvervslån, vil lånets løbetid svare til maskinens levetid. Hvis maskinen forventes at have en levetid på 5 år, vil erhvervslånet blive betalt tilbage inden for de 5 år. Løbetiden for et erhvervslån afhænger derfor af maskinens levetid. 

Forskellen på erhvervslån og privatlån

Det kan være svært at navigere i de mange forskellige lånetyper, der efterhånden findes. Vores tanker ledes ofte hen på private forbrugere, når vi snakker lån. Selvfølgelig findes der også lån for selvstændige. Et erhvervslån er dog i en kategori for sig selv.

Privatlån bliver ofte forbundet med forbrugslån, kviklån eller andre former for lån. Det er alt sammen lån til private og bliver derfor optaget gennem dit CPR-nummer. Lånet vil blive udbetalt til din egen private konto. Derfra kan du bruge dem til det, du vil. Det kan du, fordi privatlån oftest vil være lån uden sikkerhed

Et billån eller et boliglån vil i traditionel forstand modsat være et lån med sikkerhed. Hvis du optager et billån gennem din bank, vil banken have sikkerhed i bilen. Det betyder, at banken kan få rettighederne over din bil, hvis du misligholder dit lån. Det har banken ikke, hvis du låner til en bil via et privatlån uden sikkerhed. 

Et erhvervslån omtales også som virksomhedslån eller lån til erhverv. Det giver god mening, da et erhvervslån netop er et lån til erhverv og virksomhedsejere. Lånet bliver optaget i virksomhedens CVR-nummer, og pengene bliver skudt direkte ind i virksomhedens kapital. Pengene bruges til det, virksomheden har behov for. Som privatperson kan du derfor ikke ansøge om eller optage et erhvervslån.

Du kan dog godt vælge at låne til din virksomhed gennem et privatlån. Det gør du ved at optage et privatlån og derefter sætte pengene i virksomheden. Du skal dog være opmærksom på, at det påvirker din private økonomi. 

Erhvervslån til opstart af virksomhed

Som nævnt er der en del, der bruger et erhvervslån til at starte egen virksomhed op. Det kan også lade sig gøre. Der er dog forskel på den risiko banken er villig til at tage. Der er stor risiko forbundet med et erhvervslån til opstart af virksomhed. Modsat er der mindre risiko forbundet med et erhvervslån i en etableret virksomhed. Du kan derfor forvente, at erhvervslånet bliver dyrere for dig til opstart af virksomhed. 

Det er heller ikke alle banker, der tilbyder erhvervslån til opstart af virksomhed. Dem der gør, vil typisk have dig til at hæfte personligt for lånet. 

Hvis du vil optage et erhvervslån til opstart af virksomhed, skal du have en solid forretningsplan og -model. Du skal overbevise banken om, at virksomheden kommer til at lykkedes, og at det ikke er med høj risiko, at de låner dig penge.

Erhvervslån uden sikkerhed

Der findes både erhvervslån med og uden sikkerhed. Det er vigtigt, at du overvejer om din virksomhed har brug for et erhvervslån med eller uden sikkerhed.

Hvis formålet med erhvervslånet er at investere i firmabiler, kan du med fordel optage et erhvervslån med sikkerhed. Det er billigere, da banken vil have sikkerhed i firmabilerne. Hvis du optager et erhvervslån med sikkerhed, er du dog låst fast på, at du skal bruge pengene på eksempelvis firmabiler. Det er derfor ikke et særlig fleksibelt lån. 

Et erhvervslån uden sikkerhed er meget mere fleksibelt. Hvis din virksomhed har behov for forskellige ting såsom nyt udstyr, en medarbejder eller andet vil et erhvervslån uden sikkerhed være mere passende. Det vil ofte være et dyrere lån, men til gengæld kan du bruge pengene på det, du vil. Låner du 200.000 kroner, kan du eksempelvis bruge 100.000 på nye medarbejdere, 75.000 på markedsføring og de sidste 25.000 som en buffer. På den måde kan du investere i forskellige områder i virksomheden.

Billige erhvervslån

Ingen gider at bruge unødvendige penge, hvis det kan undgås. På samme måde er der ingen grund til at betale for meget for et lån. Heller ikke erhvervslån.

Vil du gerne have det billigste lån til erhverv? Ved at sammenligne erhvervslån hos forskellige banker og låneudbydere kan du få det bedste erhvervslån for dig og din virksomhed. Indhent forskellige tilbud og brug dem i forhandlingerne. Hos Lendo kan vi desværre ikke hjælpe dig med at få et erhvervslån. Vi kan i stedet dele vores viden om sammenligning bankernes lånetilbud, og hvilke fordele det kan give dig.   

Husk derfor at sammenligne erhvervslån, før du vælger at optage et. Du kan spare penge ved at sammenligne erhvervslån. De penge kan du i stedet bruge i din virksomhed. Undersøg fordele og ulemper ved lån hos forskellige banker og låneudbydere. På den måde vil du være mere sikker i din beslutning og vurdering af, hvilket erhvervslån der passer bedst til din virksomhed. Et erhvervslån skal gerne bidrage positivt til virksomheden. Det nytter ikke noget, hvis et erhvervslån pludselig påvirker negativt. 

Overvejelser før du optager et erhvervslån

Et lån kan være en stor omkostning. Det er vigtigt, at du sørger for, at det ikke påvirker økonomien mere end højst nødvendigt. Særligt hvis du hæfter personligt for dit erhvervslån. 

Før du optager et erhvervslån, er der nogle bestemte spørgsmål, du kan stille dig selv.

 • Hvad er formålet med erhvervslånet?
 • Er økonomien rustet til at tilbagebetale et erhvervslån?
 • Kan andre tilbyde mig et billigere erhvervslån?
 • Er beløbet på erhvervslånet realistisk?
 • Har jeg set lånebetingelserne grundigt igennem?

Alternativer for selvstændige

Erhvervslån er ikke din eneste mulighed for at låne penge til din virksomhed. Heldigvis findes der andre muligheder for finansiering, du kan benytte dig af. 

Alternativer til erhvervslån:

 • Venner og familie.
 • Crowdfunding.
 • Leasing.
 • Kassekredit.
 • Privatlån.

Fra person til person er der mere eller mindre hjælp at hente hos venner og familie. Hvis du har mulighed for at rejse penge gennem dit netværk, kan det godt betale sig.

Der findes mange former for crowdfunding sider. Der kan du dele din idé, vision og tanker om din virksomhed. Du skal gøre det på en måde, så andre får lyst til at støtte og investere i dig. Det gælder særligt for dig, der er ved at starte en virksomhed op fra bunden.  

Et alternativ til erhvervslån, som mange virksomheder benytter, er leasing. Særligt ejendomme, udstyr og biler bliver leaset. Leasing kan skabe mere fleksibilitet for en virksomhed. Det binder også mindre kapital. Det påvirker ikke likviditeten, da du ikke ejer det, du leaser. Du skal dog være opmærksom på, at der selvfølgelig stadig kan være høje omkostninger, når du leaser.

Du kan også koble en kassekredit til din erhvervskonto. En kassekredit er en meget fleksibel lånetype. Det er især relevant for dig, der løbende har brug for penge til din virksomhed. En kassekredit er til mindre investeringer. Hvis du har brug for enkelte, store investeringer, er det mindre relevant for dig. 

Du kan som privatperson optage et privatlån. Pengene kan du derefter investere i din virksomhed. Hvis du gerne vil have et godt og billigt privatlån, kan du gøre det her på siden. Du skal blot udfylde vores låneberegner og sende dine oplysninger afsted. Kort tid efter vil du modtage flere personlige lånetilbud. Herefter skal du blot vælge det lån, der passer bedst til dig og din virksomheds behov. 

Har du spørgsmål?

Vores kunderådgivere sidder klar på telefonen, på mail eller over chatten her på siden. De glæder sig til at besvare de spørgsmål, du sidder med. De kan hjælpe dig med låneprocessen hos Lendo og med at få det billigste lån for dig. 

Vi formidler desværre ikke erhvervslån. Vi håber alligevel, at du er blevet klogere på, hvordan du træffer de bedste beslutninger for dig og din virksomhed. 

Sidst opdateret: 6. Marts 2023

Et erhvervslån er for dig, der er eller gerne vil være selvstændig. Måske er et erhvervslån nødvendigt for dig til at starte den virksomhed op, du altid har drømt om? Det kan også være, at du har brug for et erhvervslån til at udvide din virksomhed? 

Der er mange udgifter forbundet med livet som selvstændig. Pengene kan hurtigt få ben at gå på i en virksomhed. Du er langt fra den eneste, der overvejer at optage et erhvervslån i egen virksomhed. 

Hos Lendo formidler vi ikke erhvervslån. Vi vil alligevel gerne hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger på lånemarkedet. Det gælder både i privatlivet og arbejdsmæssigt. 

Selvom vi ikke formidler erhvervslån, kan du som ejer af en virksomhed alligevel godt bruge Lendo. Vi formidler nemlig privatlån. Vi hjælper dig med at sammenligne forskellige privatlån, så du har mulighed for at vælge det bedste for din situation. 

Vi formidler lån uden sikkerhed. Du kan derfor bruge pengene, til lige det du har lyst til. På den måde kan du opfatte vores privatlån som et erhvervslån til private. 

Indhold på siden:

Erhvervslån kan gøre dine drømme til virkelighed

Har du altid haft en iværksætter i maven? Eller har du fået en idé som sendt fra himlen? Hvis du går og drømmer om at starte en virksomhed op, kan et erhvervslån gøre den drøm til virkelighed. Med et erhvervslån kan du få kapital til de udgifter, der er i forbindelse med opstart af virksomhed. 

Opstart af virksomhed er dyrt. Du skal have penge til markedsføring, lokaler og produktion. Det er også dyrt at eje en virksomhed, der er i fremdrift. Der skal investeres i mere personale, nyt udstyr, større lokaler og så videre. For nogle kræver det et kontantlån med et højt lånebeløb, mens det for andre kan være lavere.

Du skal være opmærksom på, at du hæfter personligt for lånet, når du optager et erhvervslån med det formål at starte en virksomhed. 

Formål med et erhvervslån

Et erhvervslån kan have mange forskellige formål. Det er ikke alle erhvervslån på markedet, der skal sikres i noget bestemt. 

Ved at optage et erhvervslån uden sikkerhed, kan du investere i flere ting, som virksomheden har brug for. Du behøver derfor ikke formulere et konkret formål med erhvervslånet. Du kan bruge det til at forbedre virksomhedens likviditet og samtidig investere i nyt IT-udstyr. På den måde kan du bruge pengene mere fleksibelt ud fra virksomhedens behov.

Det er dog altid en god idé at have en plan for, hvad et erhvervslån skal bruges til. Det kan også gøre lånet billigere, hvis banken ved, hvad du skal bruge pengene til. Vi anbefaler, at du lægger en plan for, hvad lånet skal bruges på. 

Typiske formål med et erhvervslån:

 • Opstart af virksomhed.
 • Markedsføring.
 • Udvidelse af personale.
 • Nyt IT-udstyr.
 • Nye lokaler eller beliggenhed.
 • Nye maskiner.
 • Udvikling af nye produkter.
 • Indtage nye markeder.

Hvis du har et andet formål, kan du stadig ansøge om et erhvervslån. Lån penge som et erhvervslån, men overvej blot hvad du skal låne til i din virksomhed. Mulighederne for lån er mange. Det er vigtigt, at du prioriterer et erhvervslån, der passer til din virksomhed.

Kan alle optage et erhvervslån?

Det er ikke alle, der kan optage et erhvervslån. Der er nogle krav inden for erhvervslån. Dem skal du overholde for at kunne låne til erhverv.

Krav til optag af erhvervslån:

 • Dansk CVR-nummer.
 • Kreditvurdering.
 • Alder på virksomhed.
 • Omsætning i virksomhed.
 • Personlig hæftning.
 • Du må ikke, som privatperson, være registreret  i RKI eller Debitor Registret (for enkeltmandsvirksomhed). 

Det er ikke alle krav, der vægter lige højt hos hver bank eller låneudbyder

Et fast krav er dog, at skal du have en virksomhed med et dansk CVR-nummer. Ellers vil du ikke kunne optage et erhvervslån i Danmark. Forbrugslån og andre privatlån bliver optaget gennem dit personlige CPR-nummer. Et erhvervslån optages i stedet gennem din virksomhed. Dog skal du være opmærksom på, at du i de fleste tilfælde vil hæfte personligt for lånet. Det betyder, at erhvervslånet kan ende med at påvirke dig og din private økonomi. Det er også selvom, erhvervslånet er optaget på et CVR-nummer. 

Det betyder også, at du som privatperson ikke kan optage et erhvervslån. Det gælder, selvom mange banker kræver, at du hæfter personligt for erhvervslånet.

Nogle banker kræver, at virksomheden eksempelvis har eksisteret i mindst 1 år. Eller at virksomheden har en bestemt omsætning på eksempelvis mindst 500.000 kroner om året. Det er dog ikke alle banker, der har krav til alder på virksomhed eller dens omsætning. 

Sådan optager du et erhvervslån

Der er ikke stor forskel på, hvordan du optager et erhvervslån og et hvilket som helst andet lån på.  

Du kan vælge at gå til din egen bank, eller den bank du har oprettet din konto til erhverv hos. Her kan du høre dine muligheder for et erhvervslån. I dag findes der også flere online låneudbydere, som tilbyder erhvervslån og andre lån online. Der er endda nogle, der fokuserer på erhvervslån. På samme måde som din mulighed for at sammenligne lån her hos Lendo, kan du hos dem sammenligne erhvervslån. 

Der vil altid blive foretaget en kreditvurdering af din privatøkonomi og din virksomheds økonomi. Det gælder uanset hvilken bank eller låneudbyder, du vælger et erhvervslån hos. Prisen på dit erhvervslån sættes nemlig ud fra, hvor stor en risiko de vurderer, der er ved at låne dig penge. 

Når du optager et erhvervslån gennem din virksomhed, skal lånet selvfølgelig også tilbagebetales. Typisk vil tilbagebetalingen være tilpasset formålet for erhvervslånet. Hvis du eksempelvis har brug for en ny maskine til produktion, og finansierer den via et erhvervslån, vil lånets løbetid svare til maskinens levetid. Hvis maskinen forventes at have en levetid på 5 år, vil erhvervslånet blive betalt tilbage inden for de 5 år. Løbetiden for et erhvervslån afhænger derfor af maskinens levetid. 

Forskellen på erhvervslån og privatlån

Det kan være svært at navigere i de mange forskellige lånetyper, der efterhånden findes. Vores tanker ledes ofte hen på private forbrugere, når vi snakker lån. Selvfølgelig findes der også lån for selvstændige. Et erhvervslån er dog i en kategori for sig selv.

Privatlån bliver ofte forbundet med forbrugslån, kviklån eller andre former for lån. Det er alt sammen lån til private og bliver derfor optaget gennem dit CPR-nummer. Lånet vil blive udbetalt til din egen private konto. Derfra kan du bruge dem til det, du vil. Det kan du, fordi privatlån oftest vil være lån uden sikkerhed

Et billån eller et boliglån vil i traditionel forstand modsat være et lån med sikkerhed. Hvis du optager et billån gennem din bank, vil banken have sikkerhed i bilen. Det betyder, at banken kan få rettighederne over din bil, hvis du misligholder dit lån. Det har banken ikke, hvis du låner til en bil via et privatlån uden sikkerhed. 

Et erhvervslån omtales også som virksomhedslån eller lån til erhverv. Det giver god mening, da et erhvervslån netop er et lån til erhverv og virksomhedsejere. Lånet bliver optaget i virksomhedens CVR-nummer, og pengene bliver skudt direkte ind i virksomhedens kapital. Pengene bruges til det, virksomheden har behov for. Som privatperson kan du derfor ikke ansøge om eller optage et erhvervslån.

Du kan dog godt vælge at låne til din virksomhed gennem et privatlån. Det gør du ved at optage et privatlån og derefter sætte pengene i virksomheden. Du skal dog være opmærksom på, at det påvirker din private økonomi. 

Erhvervslån til opstart af virksomhed

Som nævnt er der en del, der bruger et erhvervslån til at starte egen virksomhed op. Det kan også lade sig gøre. Der er dog forskel på den risiko banken er villig til at tage. Der er stor risiko forbundet med et erhvervslån til opstart af virksomhed. Modsat er der mindre risiko forbundet med et erhvervslån i en etableret virksomhed. Du kan derfor forvente, at erhvervslånet bliver dyrere for dig til opstart af virksomhed. 

Det er heller ikke alle banker, der tilbyder erhvervslån til opstart af virksomhed. Dem der gør, vil typisk have dig til at hæfte personligt for lånet. 

Hvis du vil optage et erhvervslån til opstart af virksomhed, skal du have en solid forretningsplan og -model. Du skal overbevise banken om, at virksomheden kommer til at lykkedes, og at det ikke er med høj risiko, at de låner dig penge.

Erhvervslån uden sikkerhed

Der findes både erhvervslån med og uden sikkerhed. Det er vigtigt, at du overvejer om din virksomhed har brug for et erhvervslån med eller uden sikkerhed.

Hvis formålet med erhvervslånet er at investere i firmabiler, kan du med fordel optage et erhvervslån med sikkerhed. Det er billigere, da banken vil have sikkerhed i firmabilerne. Hvis du optager et erhvervslån med sikkerhed, er du dog låst fast på, at du skal bruge pengene på eksempelvis firmabiler. Det er derfor ikke et særlig fleksibelt lån. 

Et erhvervslån uden sikkerhed er meget mere fleksibelt. Hvis din virksomhed har behov for forskellige ting såsom nyt udstyr, en medarbejder eller andet vil et erhvervslån uden sikkerhed være mere passende. Det vil ofte være et dyrere lån, men til gengæld kan du bruge pengene på det, du vil. Låner du 200.000 kroner, kan du eksempelvis bruge 100.000 på nye medarbejdere, 75.000 på markedsføring og de sidste 25.000 som en buffer. På den måde kan du investere i forskellige områder i virksomheden.

Billige erhvervslån

Ingen gider at bruge unødvendige penge, hvis det kan undgås. På samme måde er der ingen grund til at betale for meget for et lån. Heller ikke erhvervslån.

Vil du gerne have det billigste lån til erhverv? Ved at sammenligne erhvervslån hos forskellige banker og låneudbydere kan du få det bedste erhvervslån for dig og din virksomhed. Indhent forskellige tilbud og brug dem i forhandlingerne. Hos Lendo kan vi desværre ikke hjælpe dig med at få et erhvervslån. Vi kan i stedet dele vores viden om sammenligning bankernes lånetilbud, og hvilke fordele det kan give dig.   

Husk derfor at sammenligne erhvervslån, før du vælger at optage et. Du kan spare penge ved at sammenligne erhvervslån. De penge kan du i stedet bruge i din virksomhed. Undersøg fordele og ulemper ved lån hos forskellige banker og låneudbydere. På den måde vil du være mere sikker i din beslutning og vurdering af, hvilket erhvervslån der passer bedst til din virksomhed. Et erhvervslån skal gerne bidrage positivt til virksomheden. Det nytter ikke noget, hvis et erhvervslån pludselig påvirker negativt. 

Overvejelser før du optager et erhvervslån

Et lån kan være en stor omkostning. Det er vigtigt, at du sørger for, at det ikke påvirker økonomien mere end højst nødvendigt. Særligt hvis du hæfter personligt for dit erhvervslån. 

Før du optager et erhvervslån, er der nogle bestemte spørgsmål, du kan stille dig selv.

 • Hvad er formålet med erhvervslånet?
 • Er økonomien rustet til at tilbagebetale et erhvervslån?
 • Kan andre tilbyde mig et billigere erhvervslån?
 • Er beløbet på erhvervslånet realistisk?
 • Har jeg set lånebetingelserne grundigt igennem?

Alternativer for selvstændige

Erhvervslån er ikke din eneste mulighed for at låne penge til din virksomhed. Heldigvis findes der andre muligheder for finansiering, du kan benytte dig af. 

Alternativer til erhvervslån:

 • Venner og familie.
 • Crowdfunding.
 • Leasing.
 • Kassekredit.
 • Privatlån.

Fra person til person er der mere eller mindre hjælp at hente hos venner og familie. Hvis du har mulighed for at rejse penge gennem dit netværk, kan det godt betale sig.

Der findes mange former for crowdfunding sider. Der kan du dele din idé, vision og tanker om din virksomhed. Du skal gøre det på en måde, så andre får lyst til at støtte og investere i dig. Det gælder særligt for dig, der er ved at starte en virksomhed op fra bunden.  

Et alternativ til erhvervslån, som mange virksomheder benytter, er leasing. Særligt ejendomme, udstyr og biler bliver leaset. Leasing kan skabe mere fleksibilitet for en virksomhed. Det binder også mindre kapital. Det påvirker ikke likviditeten, da du ikke ejer det, du leaser. Du skal dog være opmærksom på, at der selvfølgelig stadig kan være høje omkostninger, når du leaser.

Du kan også koble en kassekredit til din erhvervskonto. En kassekredit er en meget fleksibel lånetype. Det er især relevant for dig, der løbende har brug for penge til din virksomhed. En kassekredit er til mindre investeringer. Hvis du har brug for enkelte, store investeringer, er det mindre relevant for dig. 

Du kan som privatperson optage et privatlån. Pengene kan du derefter investere i din virksomhed. Hvis du gerne vil have et godt og billigt privatlån, kan du gøre det her på siden. Du skal blot udfylde vores låneberegner og sende dine oplysninger afsted. Kort tid efter vil du modtage flere personlige lånetilbud. Herefter skal du blot vælge det lån, der passer bedst til dig og din virksomheds behov. 

Har du spørgsmål?

Vores kunderådgivere sidder klar på telefonen, på mail eller over chatten her på siden. De glæder sig til at besvare de spørgsmål, du sidder med. De kan hjælpe dig med låneprocessen hos Lendo og med at få det billigste lån for dig. 

Vi formidler desværre ikke erhvervslån. Vi håber alligevel, at du er blevet klogere på, hvordan du træffer de bedste beslutninger for dig og din virksomhed. 

Sidst opdateret: 6. Marts 2023
Erhvervslån FAQ
Et erhvervslån er et lån til erhverv og for selvstændige. Det bruges af virksomhedsejere til at øge kapitalen og investeringer i virksomheden. Det kan også bruges til at starte en virksomhed op.
Hos Lendo formidler vi privatlån. Du kan derfor ikke optage et traditionelt erhvervslån via Lendo.

Som virksomhedsejer kan du stadig optage et privatlån. Selvom du optager et privatlån som privatperson, kan du alligevel godt sætte pengene ind i din virksomhed. De lån vi tilbyder er nemlig lån uden sikkerhed, så du kan bruge dem på præcis det du vil.

Mange banker tilbyder erhvervslån med sikkerhed. I dag findes der også en del online låneudbydere, der fokuserer på erhvervslån. Her kan du finde erhvervslån uden sikkerhed samt have mulighed for at sammenligne forskellige erhvervslån.
Et traditionelt erhvervslån kan kun optages af virksomhedsejere. Lånet optages gennem et dansk CVR-nummer, hvilken du som privatperson ikke har.

Nogle banker har krav til at virksomhedens alder og omsætning skal være inden for noget bestemt, før de vil tilbyde et erhvervslån.

Et erhvervslån kan du bruge til at starte en virksomhed op eller udvide en allerede etableret virksomhed. Du kan bruge det til nyt personale, nyt udstyr, firmabiler, markedsføring, produktudvikling og meget andet.
Der findes mange andre lånetyper end erhvervslån, som kan være relevant for dig som virksomhedsejer. Særligt er kassekredit og leasing et populært alternativ. Hvis din virksomhed ikke opfylder kravene til et erhvervslån, kan du optage et privatlån og sætte pengene ind i din virksomhed.
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.737 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.