Lendo er din hjælpende hånd på lånemarkedet

Få svar på de oftest stillede spørgsmål

Sammen med vores kunderådgivere har vi samlet de oftest stillede spørgsmål. Svarene kan du forhåbentligt bruge til at få svar på lige præcis det, du søger viden efter. Låneverdenen er  ofte kompliceret og svær at forstå. Vi hos Lendo ønsker at gøre hele låneprocessen og samtalen om lån mere gennemsigtig og lettere at forstå.

Vi får mange spørgsmål vedrørende vores proces, forskellige lånebegreber og hvad, der vil være det bedste at gøre i givne situationer. Læs med her og få svaret på de spørgsmål Lendos kunderådgivere oftest bliver stillet.

 

Der findes ingen dumme spørgsmål

Vores kunderådgivere gør hver dag deres bedste for at hjælpe dig, der har brug for overblik, afklaring eller hjælp til lån. Som du nok ofte har hørt, findes der ingen dumme spørgsmål – og det gør der virkelig ikke! Især ikke når det gælder økonomi og lån, hvor vi alle kan føle forvirring eller frustration.

Du er derfor altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 70 5000 10 uanset hvilke spørgsmål eller undren, du sidder med. Du kan også chatte med os her på siden eller sende os en mail til kundeservice@lendo.dk.

 

Hvordan fungerer låneprocesen hos Lendo?

Det er stadig uvant for mange danskere at låne penge andre steder end hos deres egen bank. Det forstår vi godt, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig igennem vores proces, så du i sidste ende kan optage det bedste lån for netop dig.

Vi får rigtig mange spørgsmål, der vedrører selve ansøgnings- og låneprocessen her hos Lendo. Det er spørgsmål, vi elsker at svare på!

Processen hos Lendo betår af tre enkle trin:

 • Ansøg
 • Sammenlign
 • Vælg

Du skal først og fremmest udfylde en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter sender vi det til 19 forskellige låneudbydere. I løbet af 24 timer, vender låneudbyderne tilbage med de lånetilbud, de kan tilbyde dig. Så kan du i ro og fred sammenligne dine personlige lånetilbud. Til sidst skal du bare vælge det lånetilbud, der passer dig bedst.

 

Hvordan laver jeg en låneansøgning hos Lendo?

Låneberegneren her hos Lendo fungerer også som en ansøgningsformular. Du kan ansøge om to forskellige former for lån.

Du kan vælge 1) at optage et nyt lån eller 2) at samle dine eksisterende lån i et samlelån. Du vælger hvilken form du ønsker at ansøge ved at flytte slideren øverst på låneberegneren.

Nedenunder får du et overblik over ansøgningsformularen for begge former for lån. Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du udfylder låneansøgningen, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på tlf. 70 5000 10. Så hjælper vi dig gerne med at udfylde den korrekt. På den måde kan vi give dig de bedste forudsætninger for at indhente de bedste lånetilbud.

Ansøgning om et nyt lån

 • Trin 1: Sørg for at slideren øverst på låneberegneren er på ‘privatlån’.
 • Trin 2: Indstil lånebeløbet til det beløb du ønsker at låne. Flyt på slideren eller indtast beløbet.
 • Trin 3: Indstil hvor mange år, du ønsker lånet skal afvikles over. Det gør du ved at trykke på minus eller plus knappen.
 • Trin 4: Vælg hovedformålet med lånet.
 • Trin 5: Efter at have udfyldt ansøgningen vil låneberegneren folde sig ud, hvorefter du skal indtaste dine oplysninger. Her er det vigtigt, at oplysningerne er korrekte, da det er disse, bankerne laver deres tilbud ud fra.
 • Trin 6: Du har nu udfyldt hele låneansøgningen. Du afslutter med NemId, og derefter bliver ansøgningen sendt afsted til låneudbyderne.

Det er vigtigt at understrege, at det er helt uforpligtende at udfylde og sende ansøgningen afsted. Du binder dig ikke til noget.

Ansøgning om et samlelån

 • Trin 1: Sørg for at slideren øverst på låneberegneren er på ‘samlelån’.
 • Trin 2: Indtast de lån du ønsker at samle. Det gør du ved at angive hvilken lånetype, låneudbyder og restgæld, lånet består af.
 • Trin 3: Indstil hvorvidt du ønsker at forhøje samlelånet med en ekstra kontant udbetaling. I så fald skal du indtaste det ekstra lånebeløb.
 • Trin 4: Indstil hvor mange år du ønsker lånet skal afvikles over. Det gør du ved at trykke på minus eller plus knappen.
 • Trin 5: Efter du har udfyldt ansøgningen, vil låneberegneren udvide sig. Her skal du indtaste dine oplysninger. Det er vigtigt, at oplysningerne er korrekte, da det er disse, bankerne laver deres tilbud ud fra.
 • Trin 6: Du har nu udfyldt hele låneansøgningen. Du afslutter med NemId, og derefter bliver ansøgningen sendt afsted til låneudbyderne.

Det er igen vigtigt at understrege, at det er helt uforpligtende at udfylde og sende ansøgningen afsted. Du binder dig ikke til noget.

 

Hvor lang tid tager processen?

Vi får mange henvendelser fra kunder, som vil vide hvor lang tid det tager fra ansøgningen er sendt afsted, til lånet kan udbetales, og pengene står på kontoen. Hos Lendo finder vi dette fuldt forståelse, da man jo kan befinde sig i en situation, hvor pengene skal bruges med det samme. Vores fokus vil dog altid være at vores kunder tilbydes de bedste og billigste lån. Dette kan til tider kræve en smule tålmodighed – dog skal du aldrig vente længere end 24 timer.

Det tager få minutter at udfylde låneansøgningen. I løbet af 24 timer modtager du personlige lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Vi anbefaler at have tålmodighed og vente med at vælge et lån, indtil alle lånetilbuddene er indhentet.

Når du har valgt et lån, vil banken kigge det igennem en sidste gang og sende en låneaftale. Du binder dig derfor først, når du underskriver den endelige låneaftale. Herefter vil du modtage pengene på din konto indenfor 1-2 arbejdsdage.

Processen kan variere fra 2 arbejdsdage til 4 arbejdsdage fra du har sendt ansøgningen, til du har pengene på din konto.

 

Hvilket lånetilbud er det bedste?

Det er ofte meget individuelt, hvad der ses som værende det bedste lånetilbud. De fleste af os kan nok alligevel godt blive enige om, at det at spare penge er bedre end at bruge penge unødvendigt. Hvis du, ligesom de fleste andre, sætter lighedstegn mellem billigste lån og bedste lån, så er der nogle bestemte elementer, der kan afgøre, hvad det bedste lånetilbud er.

Lånets ÅOP er en god indikator for, hvad lånet koster dig. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og tallet viser altså, hvad lånet reelt koster dig om året. Det inkluderer lånets gebyrer i forbindelse med etablering, administration osv.

Vi anbefalder derfor altid at sammenligne lånenes ÅOP,  når du sammenligner de forskellige lånetilbud. Det lån med lavest ÅOP, vil overordnet set være det billigste lån. Her er det vigtigt at pointere, at lånene skal have samme lånebeløb og løbetid, for at du kan sammenligne deres ÅOP. Det vil altså sige, at et lån med en højere rente alligevel godt kan være det bedste og billigste, hvis det samtidig har en lavere ÅOP.

Eksempelvis hvis du sammenligner to lånetilbud med samme lånebeløb og løbetid. Lån nummer 1 har en rente på 10% og en ÅOP på 5%. Lån nummer 2 har en rente på 5% og en ÅOP på 10%. Her vil mange vælge lån nummer 2 på grund af den lave rente. Men lån nummer 1 har den laveste ÅOP, hvilket vil sige, at i det lange løb vil lån nummer 1 være det billigste.

Der kan dog være situationer hvor et lånetilbud med en lav ÅOP, ikke vil være det bedste lån. Det bedste lånetilbud afhænger af dine behov og selve formålet med lånet. Nogle formål og situationer kræver måske en længere løbetid. Eksempelvis hvis du akut har brug for pengene, men ved at det vil tage længere tid at betale dem tilbage. I den situation kan et lån med en ellers højere ÅOP alligevel godt være det bedste lån.

 

Koster det noget at bruge Lendo?

Det er et spørgsmål, vi glædeligt svarer på. Det er nemlig helt gratis og uforpligtende for dig at bruge vores sammenligningstjeneste.

 

Hvad er etableringsomkostningerne?

Mange er i tvivl om de forskellige elementer, lånetilbuddene de får tilsendt, handler om. Vi får især spørgsmål vedrørende etableringsomkostninger og tilbagebetalingen.

Ved de fleste typer af lån vil der være omkostninger relateret til optag af lånet. Disse omkostninger kaldes etableringsomkostninger, men bliver i flæng også kaldt stiftelsesomkostninger eller oprettelsesgebyr. Alle tre ting betyder det samme, nemlig hvad du skal betale for at etablere og optage lånet. Det vil typisk være en procentdel af lånebeløbet.

Lendo udbyder lån med en etableringsomkostning varierende fra 0 – 5%. Procentsatsen afhænger af, hvilken låneudbyder du vælger. Du kan læse mere om vores samarbejdspartnere.

 

Hvad er tilbagebetalingen?

Tilbagebetaling er et begreb, der fortæller hvor mange penge du skal betale tilbage til låneudbyderen. I de lånetilbud du får via Lendo, vil både den samlede tilbagebetaling og den månedlige tilbagebetaling, også kaldet ydelse, være vist.

Den samlede tilbagebetaling viser hvor mange penge du i alt skal betale tilbage til låneudbyderen. Det er altså inklusiv renter, gebyrer, etableringsomkostninger osv. Den månedlige tilbagebetaling viser, hvad du hver måned skal betale tilbage til låneudbyderen. Det vil sige, at den månedlige tilbagebetaling er den samlede tilbagebetaling delt i det antal måneder, lånet har i løbetid. Begge dele er værd at sammenligne, når du skal finde det bedste lån.

Generelt er det vigtigt at vide, at jo længere løbetid du vælger, desto lavere vil den månedlige ydelse for lånet være. Dette kan være attraktivt for mange, da en lav månedlig ydelse virker mere overskuelig for økonomien. Den lange løbetid er dog, i nogle tilfælde, med til at gøre lånet dyrere. En lang løbetid kan sagtens være fornuftig og endda nødvendig, hvis du skal låne et stort beløb. Står du derimod og skal låne et mindre beløb, vil vi altid råde dig til at vælge en kortere løbetid – i hvert fald hvis du ønsker en fornuftig låneaftale.

 

Hvor kan jeg indsætte en pengesum eller anden værdi i låneansøgningen?

Det er desværre ikke muligt at tilføje en anden værdi eller eventuelt kommende pengesum i din låneansøgning. Det er nemlig kun muligt at ansøge om privatlån gennem Lendo.

Fordelen ved et privatlån er, at du optager lånet uden sikkerhed. Det vil sige, at du ikke behøver stille nogen form for sikkerhed. Ved lån med sikkerhed vil banken ofte tage pant i det, du køber for lånet. Når du optager et lån gennem Lendo, kan du derfor bruge pengene til lige præcis det, du har brug for.

 

Hvorfor får jeg tilbudt den rente?

Der er meget, der påvirker hvilken rente, bankerne tilbyder dig. Mange er ikke klar over, at renten vurderes ud fra flere forskellige faktorer. Renten fastsættes nemlig ud fra din økonomiske situation.

Når bankerne skal tage stilling til, hvilken rente de kan tilbyde dig, vil de lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at banken vil vurdere din økonomiske situation. Det er typisk baseret på faktorer som dit rådighedsbeløb, din indkomst, dine tidligere lån og tidligere tilbagebetalingsmønstre. Kreditvurderingen vil påvirke, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på renter, kan du læse vores “værd at vide om rente”.

 

Er det altid godt at lave en låneansøgning hos Lendo?

Det korte svar er: Ja!

Hvis du har brug for at låne penge, vil vi altid anbefale at sammenligne flere forskellige lån, da du på den måde træffer den bedste beslutning ud fra et veloplyst grundlag. Hos Lendo kan du dog kun sammenligne privatlån. Hvis du har brug for eksempelvis et traditionelt boliglån, kan du ikke anvende vores sammenligningstjeneste.

Dette skyldes delvist, at du maksimalt kan søge om at låne 500.000 kr. i kontant udbetaling, og dels at vi endnu ikke formidler hverken realkreditlån eller lån til andelsbolig. Du kan til gengæld sagtens søge om lån til depositum til en lejebolig eller udbetaling til andelsboligen. Vi vil stadig anbefale, at du indhenter så mange tilbud som muligt på dit boliglån eller realkreditlån via forskellige banker, før du træffer beslutningen.

 

Kan det altid betale sig at samle sine lån?

Vi får ofte spørgsmål fra kunder, der har optaget flere forskellige lån, om det altid kan betale sig for dem at samle dem i et samlelån. Hvis du har flere lån, kan du altid anvende vores tjeneste til at finde ud af, om du ved at samle dem kan spare penge og få en lavere rente. Det er selvfølgelig kun relevant for dig, hvis et samlelån kan give dig en lavere rente. Mange har i forvejen lån med gode renter. Her vil det ikke kunne betale sig at samle dem, medmindre et samlelån kan give en lavere rente.

Du kan læse mere om samlelån her.

 

Er Lendo en kviklånsudbyder?

Når du hører ordet privatlån eller forbrugslån, tænker du måske med det samme på kviklån, og alarmklokkerne ringer. Lendo formidler kun privatlån, hvilket får mange kunder til at spørge, hvorvidt Lendo er en kviklånsudbyder. Det er vi ikke.

Vi kan godt forstå forvirringen og bekymringerne omkring dette emne. Det er kun positivt, at du er opmærksom og gerne vil være sikker på de lån, du optager.

Det nye ÅOP loft, der trådte i kraft 1. Juli 2020, forbyder forbrugslån med en ÅOP over 35%. Det skaber større sikkerhed for dig, når du skal låne penge. Vores samarbejdspartnere vil dog altid tilbyde et lån med renter, der er sat ud fra din økonomiske situation. Når du bruger Lendos sammenligningstjeneste, vil du derfor aldrig opleve et tilbud med en for højt sat ÅOP, hvilket typisk ses hos kviklånsudbydere.

 

Mangler du svar på dine spørgsmål?

Vi håber, at du har fået svar på dine spørgsmål. Hvis ikke, glæder vi os til at høre fra dig på telefon 70 5000 10 eller i chatten her på siden.

Husk – der findes ingen dumme spørgsmål!

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt det rette lån for dig.

Ansøg

Ansøg om samlelån ved at udfylde en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på samlelån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første tilbud på samlelån inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på samlelån

Vælg

Vælg det samlelån der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Brug for hjælp?

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig

Uge dage

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er de grundlæggende krav for et lån?

De grundlæggende krav for at kunne søge om et lån, er de samme krav som bankerne stiller ved almindelige låneansøgninger med en ny kontant udbetaling:

 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

OBS Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Hvad koster et samlelån?

Det er gratis og uforpligtende at ansøge om et samlelån. Når din ansøgning via Lendo er færdigbehandlet, kan du få et overblik over de forskellige lånetilbud, og derefter vælge det bedste lån. Det er helt uforpligtende, indtil du underskriver en låneaftale. Underskriver du aftalen udbetales lånet, men skulle du fortryde dit samlelån, har du 14 dages fortrydelsesret.

Hvordan sparer du penge med et samlelån?

Et samlelån kan, i sidste ende, spare dig for en masse penge. Med et samlelån, ansøger du om at samle forskellige lån, med forskellige renter og årlige omkostninger. De lån du typisk samler i forbindelse med et samlelån, er lån på mindre beløb og med en høj rente og høje omkostninger.

Ved at samle flere lån i et samlelån, vil du i stedet for at betale årlige omkostninger for hvert enkelt lån samt deres høje renter, kunne nøjes med at betale årlige omkostninger og renter for et enkelt lån. I størstedelen af tilfældene vil lånet være billigere end de lån, du indfrier i forbindelse med samlelånet.

Kan jeg indfri et samlelån før tid?

Du kan altid vælge at indfri dit samlelån før tid. Mange vælger at afdrage på lånet som planlagt, men det er altid en mulighed at indfri lånet, før løbetiden er udløbet. Du kan også vælge at afbetale et højere beløb ad gangen og derved indfrie dit lån hurtigere.

Hvorfor kan jeg ikke samle min gæld?

Der kan være flere grunde til at blive afvist af bankerne. At samle lån udgør ofte et højt lånebeløb, og i så fald vil banken se det som en forhøjet risiko.

Derudover kan grunden til, at du ikke har modtaget tilbud fra bankerne, at du falder udenfor de grundlæggende krav, eller at din privatøkonomi resulterer i en dårlig kreditvurdering. Vi hos Lendo har ikke mulighed for hverken at ændre kreditvurderingen eller for at få information vedrørende, hvorfor en ansøgning afvises.

Hvordan kan Lendo hjælpe dig?

Lendo er en sammenligningstjeneste for lån, og vi giver dig mulighed for nemt at indhente og sammenligne tilbud på lån fra flere forskellige banker og låneudbydere med blot én ansøgning.

Vores mission er at hjælpe dig til at få det bedste lån, der passer til din privatøkonomi. Vi ønsker at stille dig stærkest, når du ønsker at tage et lån, så du kan træffe den bedste beslutning. Lendo samarbejder udelukkende med veletableret banker og långivere, som alle er under tilsyn af Finanstilsynet. Derfor kan du roligt optage et låne via en af vores samarbejdspartnere.

Lendo samarbejder med 21 banker

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides