Express Bank lukker ned i norden

Find alternative lånemuligheder til Express Bank

Express Bank er en internetbaseret bank, der har været på markedet i Danmark siden 1987. Men i januar 2024 meldte banken ud, at de trækker sig fra det danske markedet. Express Bank tilbød lån uden sikkerhed til deres danske bankkunder. Er du på udkig efter et lån via en bank ligesom Express Bank? Lendo arbejder med nogle af de største banker inden for lån. Indhent tilbud via Lendo.

Lendo samarbejder med 21 banker

Brug for hjælp?

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig.

Uge dage

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er de grundlæggende krav til at låne penge?
 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have MitID eller NemID

Kravene er fastsat af de banker og långivere, vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Hvad koster det at ansøge om et lån gennem Lendo

Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om lån gennem Lendo. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til banken.

Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker, vi samarbejder med.

Hvor meget kan jeg ansøge om?

Gennem Lendo kan du ansøge om privatlån mellem 10.000 og 500.000 kr. Ved billån kan du ansøge om op til 1.000.000 kr.

Bankerne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte bank, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvad er renten?

Rentespændet ligger på 0,00 % - 24,24 %. Det er individuelt, hvilken rente du kan få tilbudt. Det afhænger af den kreditvurdering, som banken foretager ud fra oplysninger omkring din privatøkonomi.

Hvordan sænker jeg omkostningerne ved mine eksisterende lån?

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig for dig at lave et samlelån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af lånebeløbet til at indfri din eksisterende gæld.

Vælg først at du vil samle/refinansiere lån, og angiv herefter det samlede beløb, du ønsker at refinansiere for. Du skal dernæst oplyse, om du også ønsker at ansøge om penge til kontant udbetaling.

Hvornår udbetales lånet?

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte bank for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af banken. Hvornår lånet udbetales, afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 hverdage.

Hvad koster det at indfri et lån før tid?

Du kan til enhver tid indløse lånet eller afdrage et højere beløb.

Kontakt banken, og de vil hjælpe dig.

Kan jeg ændre min ansøgning, efter at jeg har indsendt den?

Ja. Du kan altid ændre din låneansøgning. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Kan jeg ansøge om et lån, trods at jeg er registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)?

Ingen af de långivere, vi samarbejder med, kan tilbyde lån til personer, som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Hvorfor lukker Express Bank?

Efter 37 år på det danske lånemarked annoncerede Express Bank i januar 2024, at banken har valgt at trække sig fra det nordiske marked. Det betyder, at banken stopper alle sine aktiviteter i Danmark, Sverige og Norge, hvor de også var en prominent spiller på lånemarkedet.

Banken vil dog være at se, lidt endnu. En afvikling af en bank som Express Bank, kan nemlig hurtigt trække ud. Derfor er der ikke fastsat en slutdato for afviklingen af bankens aktiviteter.

Banken har oplevet tilbagegang de seneste år, hvilke har medført at Express Bank har været nødt til at forlade det nordiske marked. Som forklaring skriver banken selv:

“Banken har oplevet modvind på flere parametre de seneste år, og resultatet er, at banken ikke har opnået den nødvendige størrelse til at kunne absorbere de investeringer, som ville sikre en konkurrencedygtig positionering. Vi har søgt alle muligheder, der kunne tjene kundernes, samarbejdspartnernes og personalets interesse, men det lykkedes desværre ikke at finde en stabil model for banken.”

Kilde: Express bank

 

Jeg er kunde i Express Bank – hvad gør jeg nu?

Danskerne har været glade for at være kunder hos Express Bank. Det betyder, at en stor del danskere vil stå med en række spørgsmål. Vi vil prøve at svare på nogle af disse nedenfor:

Hvad sker der med mine låne?

Hvis du er kunde hos Express Bank i dag, vil du ikke kunne mærke den store forskel. Banken har selv været ude og sige, at de danskere der i dag er kunder hos dem, ikke vil mærke til afviklingen af bankens aktiviteter. Banken vil fortsat holde åben for alle eksisterende kunder.

Hvad vil der ske med tilbagebetalingen af mine lån?

Som udgangspunkt vil din tilbagebetaling af lån, fortsætte uden den store ændring. Hvis der skulle ske ændringer, vil banken informere de berørte kunde.

Skal jeg tilbagebetale mit lån med det samme?

Du skal ikke tilbagebetale dit lån med det samme. Du kan fortsat være kunde hos Express Bank, og derfor vil din tilbagebetaling være uændret. Hvis du ønsker, at tilbage dit lån, kan du gøre det således:

Indfrielse af lån under 25.000 kr.

Har du et lån eller en kredit på under 25.000 kr., kan du indfri lånet/kreditten via din digitale “Min Konto

Indfrielse af lån over 25.000 kr.

Ønsker du at indfri et lån eller en kredit på mere end 25.000 kr., skal du kontakte Express Banks kundeservice.

Vil en ny bank overtage mit lån?

Express har valgt at beholde alle eksisterende kunder på nuværende tidspunkt. Det betyder, at du Express Bank fortsat vil være din låneudbyder. Der vil ikke ske nogen ændringer for allerede eksisterende kunder.

Skal jeg finde en ny bank?

Du behøver ikke at finde en ny bank, hvis du er glad for at være kunde hos Express Bank. Alle kundeforhold til banken vil fortsætte som hidtil. Det betyder, at du stadig kan være kunde hos Express Bank.

 

Alternative lån til Express Bank fra andre store banker

Express Bank var en af vores partnere her hos Lendo. Da banken lukker ned, kan du desværre ikke længere modtage lånetilbud fra Express Bank. Men Lendo samarbejder med nogle af de største banker som alle formidler lån til konkurrencedygtige priser.

Vi anbefaler altid, at du undersøger flere lånemuligheder, før du vælger den låneudbyder, du vil gå med.

 

Hvem er Express Bank?

Express Bank er i dag ejet af BNP Paribas Personal Finance, som er repræsenteret i mere end 30 lande og håndterer omkring 27 millioner kunder på globalt plan. Express Bank er en af de førende låneudbydere på markedet og specialiserer sig i at tilbyde finansieringsløsninger til privat- og erhvervskunder indenfor lån og kredit.

Express Bank blev etableret i 1987 ud fra et samarbejde mellem Handelsbanken og Dansk Supermarked. Det er flere årtier siden, men Express Bank vægter stadig samarbejder højt.

I 2024 valgte banken at lukke alle deres aktiviteter ned i Danmark, Sverige og Norge.

 

Express Bank eller Ekspres Bank?

Du har måske set Express Bank blive omtalt eller stavet som Ekspres Bank. Det skal du ikke lade dig forvirre af.

Ekspres Bank er bankens originale navn. I 2014 valgte de at skifte navn til den engelske version ‘Express Bank’. Det gjorde de for at have en international stavemåde, hvilket har gavnet brandet globalt. Du kan dog stadig møde den gamle stavemåde, da mange stadig henviser til Ekspres Bank.

 

Generelle krav og vilkår hos bankerne

De generelle krav for at ansøge om et lån lyder:

 • Du skal være mindst 18 år gammel.
 • Du skal en fast indkomst.
 • Du kan ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.
 • Du skal have fast bopæl i Danmark.

 

Express Bank tilbød privatlån og samlelån

Express Bank tilbød en række forskellige låneprodukter til deres danske kunder.

Sådan virker Lendo

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt det rette lån for dig.

Vælg dit behov og udfyld din økonomi

Udfyld vores formular med dine behov og din nuværende økonomi.

Vi indhenter tilbud fra banker, der matcher

Vi finder de lån der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg det lån der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig

Lendo er en sammenligningtjeneste for lån.

Hvorfor skal du bruge Lendo?

Står du i en situation hvor du har brug for at låne penge? Renten på lån varierer meget fra bank til bank, og netop derfor kan der være mange penge at spare ved at sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere. Det kan være besværligt og tidskrævende at gøre på egen hånd.

Det problem løser Lendo.

Indhent lånetilbud fra flere forskellige banker

Få personlige lånetilbud fra op til 21 veletablerede banker og långivere

Det tager maks. 24 timer, men ofte får du svar med det samme, så du kan låne penge hurtigt og nemt. Prøv vores låneberegner eller indsend en låneansøgning så du kan få et godt overblik over de renter og vilkår, som långiverne kan tilbyde netop dig. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Lendo er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte. Vi formidler privatlån, samlelån og billån.

Lendo er din hjælpende hånd på lånemarkedet.

Se hvordan vi kan hjælpe dig.

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides