banklån

Banklån – Sådan fungerer det

Hvordan fungerer det egentlig at optage et banklån? Og endnu vigtigere; hvordan bør det foregå, så du finder det billigste banklån for dig? Og hvad skal du fokusere på, når det kommer til renter på banklån? 

Her hos Lendo stiller vi, sammen med dig, krav til bankerne, når du skal tage et banklån. Du kan sammenligne banklån via os. Du fortjener det bedste banklån. 

Et banklån giver dig mulighed for at købe det du vil. Du låner penge af en bank for at opfylde en bestemt drøm, og du aftaler med banken, hvordan du løbende betaler af på dit banklån. Når du betaler tilbage, betaler du renter og bidrag af det samlede banklån. Der er ligeledes stiftelsesomkostninger, når du optager et lån. Det er forskelligt fra bank til bank, hvor høj renten for et banklån er. Det er også forskelligt, hvad de stiller af krav til dig som låntager i forhold til din indkomst og generelle økonomiske situation.

På denne side kan du blive klogere på følgende: 

Hvad indebærer et banklån via Lendo? 

Det er ikke os, du tager et banklån hos. Vi samarbejder med banker og låneudbydere, og det er dem, der låner dig penge. Vi har blot gjort det nemmere for dig at søge om banklån. Som sammenligningstjeneste er det vores opgave at gøre det nemt for dig at vælge det bedste banklån. 

Lån penge uden sikkerhed hos os. Vi kalder også banklån for privatlån og forbrugslån. Der er mange måder at sige det på. Noget af det gode ved de banklån vi formidler er, at vi ikke blander os i, hvad du bruger pengene på. Det gør bankerne og låneudbyderne heller ikke. Vi spørger om det i vores låneberegner, men vi er, når alt kommer til alt, ligeglade. 

Du fortjener det bedste banklån

Hvordan fungerer det så at tage et banklån? Normalt skal du ud og kontakte forskellige banker for at hente lånetilbud ind. I nogle tilfælde kan du sidde med mange forskellige banklån, hvor ingen af dem lever op til dine forventninger. Det finder du først ud af, efter du har brugt alt for meget af din tid på at kontakte bankerne og læse deres lange lånetilbud igennem.

Det er meget typisk, at mange ikke stiller krav til bankerne, når de sidder og søger om at optage et banklån. Magten ligger hos bankerne, og dét er forkert, hvis du spørger os. Det skal handle om dig, fordi det er dig, der skal have opfyldt dine drømme. Det skal være nemt at finde en billigt banklån.

Har du et eller flere lån i forvejen? Måske har du brug for et samlelån, som handler om at få samlet eksisterende lån i ét billigere banklån? Det kan vi her hos Lendo hjælpe dig med. Det er gratis at bruge vores service. Vi har forskellige lånetyper, som du kan sammenligne her på Lendo.dk. Find det bedste banklån dig til i dag. 

Sammenlign banklån via Lendo

Det smarte ved vores sammenligningstjeneste er at du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor meget det vil koste dig at optage et banklån. Det er også nemt at finde ud af, om vi kan lave et billigere banklån til dig, end det du måske har i forvejen. Sammenlign banklån i dag. 

Hos os kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kroner. Uanset hvor meget du ønsker låne, så vil du hurtigt få svar fra bankerne om, hvor meget du skal betale i renter og banklånets ÅOP ud fra dit ønskede lånebeløb. På den måde sikrer vi mere gennemsigtighed, når det kommer til omkostningerne ved dit banklån. Det mener vi er en af de vigtigste faktorer, når du skal låne penge.

Vi giver dig magten, når du skal finde et billigt banklån. Vi sparer dig for tid, så låneprocessen bliver mere overskuelig for dig. Du får hurtig og klar besked, når du benytter dig af vores låneberegner. 

Hvornår er det fornuftigt at tage et banklån? 

Gør du dig mange overvejende tanker om at tage et banklån, er det kun et godt tegn. Så er du nemlig typen, der reflekterer over dine valg i livet, og det glæder os her hos Lendo.

Det har aldrig været nemmere at tage et banklån. Med alle de forskellige udbydere, der findes på internettet, er det få, hurtige klik, der gør det muligt at låne penge.

Men bare fordi man kan, betyder det ikke nødvendigvis, at man skal. Dog er et banklån i sig selv ikke ufornuftigt. Det handler om, hvad det koster dig at låne de penge, du vil låne.

Det er fornuftigt at låne penge, når du ved, hvad det indebærer at tage lånet og kan stå til ansvar for din beslutning. Har du for eksempel brug for at købe en bil? Så vil et billån være på sin plads. Via vores banklån kan du også låne til bil. 

Beregning af ÅOP kan være et pejlemærke, som kan give dig et overblik over, hvilket banklån, der bedst kan betale sig for dig at tage.

De fleste tager et banklån

Vi kommer alle i en situation i vores liv, hvor det vil give mening at låne penge. Sådan er livet. Her hos Lendo gør vi dog en dyd ud af, at det første ikke altid er det bedste.

Et banklån er ikke bare et banklån. En bil er ikke bare en bil. En kæreste er ikke bare en kæreste.

Hvis man altid vælger det første, man bliver mødt af, hvordan ved man så, at det er det bedste?

Det er vigtigt at føle, at man har taget den rigtige beslutning – uanset om det drejer sig om spegepølsen på rugbrødet, personen man deler seng med, eller det banklån man skal tage.

Det er helt normalt at tage et banklån. Fordi så mange tager et banklån, har vi lavet en sammenligningstjeneste, så vi kan stille dig som privatperson stærkere. Det skal være nemt at tage et banklån, og man skal ikke tage sig til takke med blot at få lov til at låne penge. Bruger du os, får du mere magt og kan nemt vælge det bedste banklån du kan få. 

Har du lavet et økonomisk selvtjek inden dit banklån?

Man kan nemt komme til at spørge sig selv, om man er typen, der låner penge. For nogle af os har et indtryk af, at det er uansvarligt at låne penge.

Det kan hjælpe dig i dine overvejelser om at tage et banklån, hvis du har et nogenlunde overblik over din økonomi. Overblik kan give mere ro, når man skal tage en beslutning.

Vores låneberegner, kan give dig forskellige lånetilbud, så du kan finde ud af, hvor meget du kan låne og til hvilken rente. Det er altid gratis at bruge vores service.

Når du har udfyldt låneberegneren, vil du blive kontaktet af forskellige banker, som giver dig et lånetilbud. Herefter er det op til dig, hvad du gør.

Så længe du lover os, at du følger din egen mavefornemmelse.

4 vigtige oplysninger når det handler om banklån krav 

Kan alle låne penge? Desværre ikke. Hvilke krav skal man så leve op til, når man skal tage et banklån? Det er et rigtig godt spørgsmål, som vi vil svare på lige her. 

De fleste banker og låneudbydere stiller nogle generelle krav til dig, når du vil tage et banklån. De banker vi samarbejder med har følgende krav: 

 • Du skal være fyldt 18 år 

 • Du skal have en årlig indkomst mindst 60.000 kroner 

 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor registret 

 • Du skal have fast bopæl i Danmark 

Det er bankerne, der vurderer, hvilke kunder der kan få banklån. Vi hos Lendo kan desværre ikke påvirke denne proces. 

Stil krav til dig selv når du skal tage et banklån

Vi synes, det er vigtigt, at du også stiller andre mere bløde krav til dig selv, når du vil tage et banklån. Det er altid en god idé at sætte sig ind i tingene, inden du låner penge. 

Det er ærgerligt at tage et banklån og derefter finde ud af, hvilke krav banken eller låneudbyderen stiller til dig. For eksempel i forhold til at vide noget om, hvor meget dit lån reelt koster fremfor blot at fokusere på, at lånet har en lav rente. Det betyder meget for os, at alle låner penge på en fornuftig måde. 

Her hos Lendo vil vi blive så glade, hvis du stiller følgende krav til dig selv, når du skal til at tage et lån:

 • Vær opmærksom på, om du har fået et tilbud på et kviklån eller et forbrugslån. Der kan være rigtig stor forskel på betingelserne for tilbagebetaling af lånet. Typisk er omkostningerne meget højere på kviklån end på forbrugslån. Hvis du allerede har taget flere kviklån, har du mulighed for at samle dem i et samlelån. Du kan slippe for nogle omkostninger, der er ved at have flere lån, når du nøjes med at have ét lån. Det kan godt betale sig at samle dine kviklån.                                        

 • ÅOP er noget af det vigtigste at være opmærksom på, når vi taler om lån. ÅOP betyder Årlige Omkostninger i Procent. Mange tror, at de blot skal gå efter det lån, der har lavest rente. Men et lån uden renter kan godt være dyrere end et lån med renter. Der er mange andre omkostninger ved et lån, som ikke har noget med renten at gøre. Hvis du har modtaget forskellige lånetilbud, som har samme hovedstol og løbetid, kan du sammenligne deres ÅOP. Det er dog vigtigt, at lånene er ens, og at du ikke sammenligner et lån med en løbetid på 3 år med et lån, der har en løbetid på 7 år.

 • Spørg dig selv om du kan betale det tilbage, som du låner. Det kan lyde underligt, for det er jo en selvfølge, at man skal betale det tilbage, man låner. Men ofte er vi så fokuserede på, at vi har mulighed for at låne, at vi bare gør det uden at gøre os nogle større tanker om det. Det er så ærgerligt at sidde med en tilbagebetaling, der er for uoverskuelig.

 • Stil krav til bankerne. Desværre forholder det sig sådan, at der i øjeblikket er et ulige magtforhold mellem banker og låneansøgere. Konkret betyder det at bankerne er dem, som har magten lige nu. Det vil vi her hos Lendo gerne ændre. Med vores låneberegner er det nemt for dig at sende én ansøgning afsted til mange forskellige banker, som gør alt for at give dig det bedste tilbud de kan. Det er nemt og simpelt at bruge låneberegneren, og herefter kan du nemt sammenligne lånetilbud - i stedet for at du skal bruge tid på at kontakte mange forskellige banker. 

Hvis du er i tvivl om, hvordan Lendos sammenligningstjeneste fungerer, eller hvis du har andre spørgsmål omkring banklån, er du altid velkommen til at kontakte os på 70 5000 10.  

Banklån beregner

Vores låneberegner er en god banklån beregner, som hjælper dig med at finde det billigste banklån. Du kan vælge oppe øverst i låneberegneren, om du vil samle dine lån eller finde ud af hvilket nye lån, der er bedst for dig. Bemærk at det er en uforpligtende ansøgning. Det betyder, at du binder dig ikke til at låne penge, hvis du udfylder låneberegneren.

 • Samlelån: Vælger du et samlelån i låneberegneren, vil du blive bedt om at registrere de lån, du gerne vil have samlet til ét lån. Der er typisk stor besparelse ved at samle flere lån, da du kun vil skulle betale omkostninger for ét lån. Du kan også vælge, om du også ønsker kontant udbetaling. Inden du trykker dig videre, skal du udfylde dine oplysninger i låneberegneren.
  Når du er gået videre til step 2, vil vi spørge ind til dine leveforhold herunder blandt andet boligform og civilstand. I step 3 efterspørger vi mere specifikke oplysninger om din privatøkonomi for, at bankerne kan give dig tilbud, der passer bedst til dig. Til sidst skriver du under på ansøgningen. 

 • Nyt lån: Vælger du et nyt lån i låneberegneren, skal du først og fremmest udfylde, hvor mange penge du vil låne. I step 2 vil vi bede om at give oplysninger om dine leveforhold. Bankerne skal bruge informationer som disse for at få indsigt i, hvilken situation, du er i. Har du en medansøger, kan det være en fordel, da I så er to om at betale tilbage. Det kan bankerne godt lide, når de skal tilbyde jer et banklån. Har du en medansøger, vil du også skulle give oplysninger om vedkommende. 

Banklån rente

Det kan være svært at finde hoved og hale i renter på banklån.

Det er naturligvis altid godt at gå efter en lav banklån rente. En høj banklån rente kan koste dyrt og blive en hovedpine at skulle tilbagebetale, fordi du vil komme til at betale meget mere end dét, du reelt har brugt. Dog er banklån renter ikke det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du låner penge. Et banklån med lave renter kan stadig være dyrt. 

Det vigtigste er at være opmærksom på, når du er på udkig efter det billigste banklån, er banklånets ÅOP. Har du mange forskellige tilbud, hvor lånebeløb og afbetalingsperiode er ens, kan du med fordel undersøge, hvilket lån, der har lavest ÅOP. Når ÅOP bliver beregnet, bliver alle omkostninger nemlig regnet med. Det gør de ikke i renten, og derfor kan det være misvisende kun at fokusere på renter på banklånet, når du skal finde et billigt banklån.

Vi håber, at du har fået svar på de spørgsmål, du havde omkring banklån. Hvis ikke er du altid velkommen til at ringe på 70 5000 10, sende en mail til os eller chatte med os.

God fornøjelse med at finde det helt rigtige banklån! 

Banklån FAQ

Når man låner penge af en bank, tager man et banklån. Hos Lendo sender du én ansøgning ud til de banker vi samarbejder med, og de vil ud fra dine oplysninger komme med deres tilbud på et banklån, du kan tage hos dem.

Det kan være svært at vide, om man tager det rigtige banklån. For at være sikker på at du tager det billigste banklån, skal du være opmærksom på lånets ÅOP. Hvis du skal sammenligne lånetilbud, og lånebeløbene og afbetalingsperioden er ens i alle tilbuddene, vil vi anbefale at vælge det banklån med lavest ÅOP, da det betyder, at det er det billigste.

Det er op til dig, hvad du føler er en god banklån rente i din situation. Det vigtigste du kan have fokus på, når du låner penge, er at du rent faktisk kan og er klar på at betale det månedlige afdrag tilbage til banken.

Via Lendos låneberegner, som tager få minutter at udfylde, kan du sende én låneansøgning ud til alle de banker, vi samarbejder med. I løbet af 24 timer kan du modtage lånetilbud, og herefter er det op til dig at vælge det billigste banklån.

Lendo tema