Forside > Alt om lån > Hvad er et godt alternativ til kviklån?

Hvad er et godt alternativ til kviklån?

Et kviklån kan være skadeligt for økonomien. Alligevel er antallet af kviklån steget markant de seneste år. Der er også situationer, hvor et kviklån kan være en god løsning. Som navnet indikerer, går det nemlig hurtigt at få penge udbetalt med et kviklån.

Grunden til, at det kan være økonomisk skadeligt at optage et såkaldt kviklån, er de tårnhøje ÅOP’er, der typisk ses ved et kviklån. Det gør lånet meget dyrt og svært at komme ud af for dig som låntager. Heldigvis er reguleringen af kviklån i rivende udvikling. Det seneste forsøg på at begrænse dyre kviklån så vi sidste år, hvor det såkaldte ÅOP-loft trådte i kraft. Det gjorde forbrugslån med en ÅOP over 35% ulovlige.

Samtidig har andre reguleringer, såsom udbetalingstider for lån, gjort det mere og mere vanskeligt for kviklånsudbydere at tilbyde kviklån. Eksempelvis kunne du før i tiden ansøge om et kviklån og få minutter efter have pengene på din konto. I dag er der indført en betænkningstid på 48 timer på lån, som har en løbetid på mindre end tre måneder.

Disse regler er indført for at beskytte dig som låntager, og med dem kan det i dag diskuteres, om der stadig findes kviklån, som vi kender det. I dag kan du i stedet få et ganske forsvarligt forbrugslån med lånevilkår og priser, der ikke skaber en ond spiral af kviklån for dig.

 

Kviklån er hurtige lån

Det ligger i navnet: kvik. Det skal gå hurtigt, fra du ansøger om et lån, og til pengene står på din konto. Det gør et kviklån til et fordelagtigt lån i en akut situation. Det er dog også her, du som låntager, kan opleve at være mest sårbar og klar til at acceptere hvilke som helst lånevilkår.

Det bør du være særligt opmærksom på, når du står og mangler penge akut. Konsekvensen ved et kviklån kan nemlig være, at du får sagt ja til et lån, du ikke har råd til at betale af på. Det kan gå så hurtigt, at du ikke får sat dig ind i, hvilke omkostninger der er, i at tage lånet.

Et hurtigt lån kan selvfølgelig også være en god løsning i en akut situation. Du skal blot sikre, at du ved, hvad du siger ja til, og hvilke omkostninger der er forbundet med låneaftalen. Du skal være indforstået med, hvad det koster at låne pengene. Hvis du er det, og du ved, at du kan tilbagebetale lånet i løbet af den formentlig korte løbetid, kan det sagtens være, at et kviklån er en god løsning for dig.

Hvad er et kviklån?

Der er mange, der sætter lighedstegn mellem kviklån og forbrugslån. Den korrekte betegnelse er dog, at kviklån er en form for forbrugslån, men der findes også mange forbrugslån, som ikke betegnes som et kviklån.

Et kviklån vil typisk også bestå af et lavt lånebeløb og en kort løbetid. Det vil være et lån på op til omtrent 10.000 kroner. Det gør nemlig, at pengene hurtigt kan blive overført, da der er andre reguleringer på lavere lånebeløb.

Derudover fungerer et kviklån som et lån uden sikkerhed, hvilket gør sig gældende ved størstedelen af forbrugslån generelt. Når du låner penge uden sikkerhed, vil det sige, at der ikke stilles krav fra banken til, hvad pengene skal bruges til. Det gør dog, at renten ofte vil være højere, da lånet er forbundet med mere risiko, da banken netop ikke har sikkerhed i det, pengene bliver brugt på.

 

Nye kviklån og billigste kviklån

I dag er der nye kviklån på markedet, som er anderledes end førhen grundet de nye reguleringer på lånemarkedet. Det gør, at du i dag kan få et billigere kviklån, hvor du undgår en for høj ÅOP.

Det nye ÅOP loft har ændret reglerne for kviklån. Det har sat en grænse for, hvor meget du kan komme til at betale for et kviklån. Mange kviklån havde en høj ÅOP, som i nogle tilfælde var skjult i låneaftalen. Det var ikke unormalt at se en ÅOP på flere hundrede procent. ÅOP loftet har ændret dette, ved at der nu er en grænse på 35%.

Falder du over et af de nye kviklån, bør du dog stadig være opmærksom på lånevilkårene. Det kan stadig ende med at blive et uoverskueligt lån, hvis du ikke kan afholde afdragsaftalerne.

Lidt om kviklån renter

Mange ser grundigt på renten, når der skal lånes penge. Det er dog ikke altid, at renten viser et retmæssigt billede for prisen på lånet. Kviklån renter kan fremstå lave, når du ser låneaftalen, men husk på, at det ikke er alle omkostninger, der er medregnet i renten. En lav rente på et kviklån er selvfølgelig bedre end en høj, men det er ikke altafgørende for lånets pris.

Der er også andre omkostninger end renten forbundet med et lån. Det betyder, at lånet kan være dyrere, end det umiddelbart virker til at være ud fra rentesatsen. Derfor skal du være opmærksom på lånets ÅOP. Denne indikator indeholder alle omkostninger forbundet med et kviklån. Du skal eksempelvis også betale et oprettelsesgebyr, adminstrationsomkostninger og så videre.

Så inden du sætter din lid til kviklån renter, skal du være opmærksom på deres ÅOP.

De billige og bedste kviklån

Er du havnet i en situation, hvor du hurtigt har brug for at låne penge, kan et kviklån alligevel godt være en god løsning. Selvom du står i en akut situation, bør du stadig undersøge lånemarkedet for kviklån. Vil du gerne have det billigste kviklån, bør du vælge det kviklån med den laveste ÅOP. Du kan kun finde frem til det billigste kviklån ved at indhente lånetilbud fra flere låneudbydere.

Du kan også undersøge dine muligheder for et ganske almindeligt forbrugslån her hos Lendo, inden du underskriver en aftale på et kviklån. Vi formidler dog kun lånebeløb fra 10.000 kroner og opefter, hvor kviklån typisk har lavere lånebeløb. Har du brug for et lån på mere end 10.000 kroner, hjælper vi dig gerne med at få det bedste og billigste.

Her skal du ikke kontakte hver eneste bank, sende dem dine oplysninger og derefter vente på et lånetilbud. Vi gør i stedet meget ud af, at gøre processen nem og problemfri, når du skal ansøge og sammenligne lån. Her skal du udfylde én enkelt ansøgning, som vi derefter bruger til at indhente lånetilbud til dig fra de banker, vi samarbejder med.

 

Er kviklån uden kreditvurdering og trods RKI muligt?

Det er lovpligtigt for banker og låneudbydere at foretage en kreditvurdering af din privatøkonomi, før de må låne dig penge. Det gør, at et kviklån uden kreditvurdering er praktisk talt umuligt at få – ja faktisk gælder det for alle lånetyper.

Derudover er det de færreste låneudbydere, der kan tilbyde dig et kviklån trods RKI. Er du registreret i RKI, er der en ekstra høj risiko for låneudbydere, hvis de vælger at give dig et kviklån. De risikerer ikke at få pengene tilbage.

Er du endt i RKI netop på grund af kviklån eller andet gæld, der har sneget sig op på et uoverskueligt beløb, er der hjælp at hente. Du kan få hjælp og rådgivning flere steder, hvor det er gratis for dig.

 

Saml dine kviklån og spar penge

På samme måde som vi kan hjælpe dig med at få det bedste kviklån alternativ i form af et forbrugslån, kan vi også hjælpe dig, hvis du i forvejen har optaget dyre kviklån. Hos Lendo kan du nemlig ansøge om et samle dine kviklån i et samlelån. Her kan der være mange penge at spare – særligt hvis du har optaget flere kviklån, eller blot et enkelt med dårlige lånevilkår.

At samle sine lån er en form for omlægning af lån. Det går ganske enkelt ud på, at du optager et nyt og bedre lån, som du bruger til at indfri dine eksisterende lån med. Så hvis din gæld består af flere små kviklån, kan du få et samlet set billigere lån ved at samle dem. I stedet for at betale renter og gebyrer til flere låneudbydere, skal du kun betale én rente hos én låneudbyder.

Du kan i vores låneberegner for samlelån indtaste dine nuværende lån, og hurtigt få et indblik i, om der er penge at spare for dig. For at få et konkret lånetilbud skal du udfylde resten af låneansøgningen. Herefter vil du på samme måde som forbrugslånene, modtage flere forskellige tilbud på samlelån fra forskellige banker. Så kan du se, om der er penge at spare og i sidste ende vælge det samlelån, der passer bedst til dig.

 

Få det bedste alternativ til kviklån her

Har du brug for et lån, kan du med fordel anvende vores sammenligningstjeneste. Selvom det ikke tager 15 minutter at få pengene udbetalt, kan du alligevel hurtigt få pengene mellem hænderne her. Det er særligt, hvis du skal låne et lavt lånebeløb, da du i så fald vil kunne få pengene udbetalt i løbet af få dage.

Det kan være værd at overveje et forbrugslån hos en af vores bankpartnere i stedet for et kviklån. Gennem Lendo vil rente typisk være lavere end en kviklån rente, og det samme gælder for lånenes ÅOP. Så selvom du står i en situation, hvor du har brug for at låne penge hurtigst muligt, kan det være en god idé at benytte vores tjeneste, som er gratis og uforpligtende. Kan vores bankpartnere ikke give dig et tilbud, som er billigere end et kviklån, skal du blot ignorere deres tilbud, og det har ikke kostet dig andet end ventetiden på 24 timer. Det er nemlig den tid, det tager for bankerne at lave et lånetilbud til dig.

Hos Lendo formidler vi flere forskellige lånetyper, dog ikke kviklån. I stedet kan du ansøge om et ganske almindeligt forbrugslån, som vi kalder privatlån. Du kan også ansøge om et samlelån eller billån. Vores mission er at give dig de bedste forudsætninger for, at få det bedst mulige lån. Selvom du ikke kan få pengene udbetalt på 5 minutter, så går det alligevel hurtigt og kan nemt bruges i en akut situation.

Hos Lendo kan du ansøge om et lån og efter få minutter får du tilbud fra alle vores bankpartnere. Inden for 24 timer vil de alle være vendt tilbage med deres lånetilbud til dig. Du kan ansøge om lån mellem 10.000 – 500.000 kroner, eller helt op til 1 million kroner hvis du leder efter det bedste billån.

Schibsted