hvor meget kan jeg låne

Hvor meget kan jeg låne?

Har du spurgt dig selv 'hvor meget kan jeg låne'? Du er langt fra den eneste, der har svært ved at finde rundt i den privatøkonomiske verden. Lendo er her netop for at hjælpe dig med at få svar på alle de spørgsmål, der kan melde sig når du skal til at optage et nyt lån

Du er sikkert på denne side, fordi du sidder og tænker “Hvor meget kan jeg låne?”. Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du kan beregne dit mulige lånebeløb, Lendos lånebeløb og hvilke elementer du bør være opmærksom på, inden du vil låne penge

Her er en oversigt over, hvad du kan forvente at læse om på denne side:

Hvordan finder jeg ud af, hvor meget jeg kan låne?

Der er flere måder og metoder, du kan bruge for at finde ud af, hvor meget du egentlig har mulighed for at låne. Vi ved, at det kan være uoverskueligt selv at beregne og vurdere, hvorvidt man kan låne og hvor meget. Der er flere tommelfingerregler og simple metoder, der kan hjælpe dig med at svare dig på spørgsmålet “Hvor meget kan jeg låne?” eller rettere sagt "Hvor mange penge kan jeg låne?".

Brug Lendos låneberegner

En låneberegner kan hjælpe til at finde ud af, hvor meget man kan låne. Du kan derfor med fordel anvende Lendos låneberegner, hvis du ønsker at finde ud af, hvilke muligheder for lån du har. Med den kan du beregne lån og få et estimat på, hvad du kan låne. Låneberegneren fungerer samtidig som din ansøgning, du kan sende afsted for at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Det er helt uforpligtende at søge om lån via vores låneberegner.

Vær bevidst om din kreditvurdering

Når banken skal tage stilling til, om det er risikabelt eller ej at låne penge til dig, vil banken lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at banken vil vurdere, om du kan tilbagebetale lånet inden for den aftalte løbetid ud fra din nuværende økonomiske situation. En kreditvurdering er baseret på flere elementer, som typisk vil involvere dit rådighedsbeløb, dine personlige forhold samt dine tidligere lån og tilbagebetalinger. Det betyder, at banken vil kigge på din indkomst, dine udgifter og din lånehistorik. Derudover vil banken også vurdere det ud fra din alder og dit eventuelle tidligere lånemønster. 

Kreditvurderingen vil være forskellig, alt efter hvilken lånetype du ønsker at optage. Der er nemlig stor forskel på, om du ønsker at optage et forbrugslån, boliglån, billån eller andet. Her hos Lendo formidler vi privatlån, men det dækker også over forskellige lånetyper

Bankens kreditvurdering vil påvirke, hvor meget du kan låne. Det kan derfor være en god idé at blive bevidst om din egen kreditvurdering ved at overveje de nævnte elementer, der påvirker den. 

Hvad er et lånebeløb? 

Et lånebeløb er det beløb, bank og låneudbyder vil låne dig. Du er derfor ikke sikker på, at låneudbyderne kan tilbyde dig et lån på 300.000 kroner, selvom det er det beløb, du har skrevet i låneansøgningen. Lånebeløbet du får godkendt afhænger af mange forskellige faktorer. Din kreditvurdering er væsentlig i spørgsmålet om, hvor meget du kan låne. Kreditvurdering kan du læse mere om i afsnittet ovenover. 

Du kan også selv forsøge at finde frem til, hvor meget du kan låne. Der findes nogle beregninger og tommelfingerregler for at finde ud af svaret på spørgsmålet “hvor meget kan jeg låne?” eller 'hvor mange penge kan jeg låne?'. Læs videre, og forsøg selv at lave et nogenlunde estimat på, hvor meget du kan låne. 

Findes der en “Hvor meget kan jeg låne tommelfingerregel”?

En meget simpel lånebeløb tommelfingerregel for at finde ud af, hvor meget du har mulighed for at låne er at gange din årlige husstandsindkomst før skat med din gældsfaktor. 

  • Årlig husstandsindkomst * Gældsfaktor = Lånebeløb

  • Eksempel: 400.000 * 2,8 = 1.120.000

Gældsfaktoren udtrykker forholdet mellem din gæld og husstandsindkomst. Du beregner gældsfaktoren ved at dividere din gæld med din årlige husstandsindkomst før skat. 

  • Sum af gæld / Årlig husstandsindkomst = Gældsfaktor

  • Eksempel 1.000.000 / 400.000 = 2,5

Endnu en lånebeløb tommelfingerregel lyder, at hvis din gældsfaktor er under 4, vil bankerne vurdere den som sund og normal. Hvis gældsfaktoren overstiger 4 vil banken modsat vurdere den som risikabelt, og det vil være sværere for dig at låne penge. 

Hvor meget kan jeg låne gennem Lendo?

Lendo er en sammenligningtjeneste, og vi fungerer derfor ikke på samme måde som en bank. Du låner ikke penge direkte af Lendo, men af den bank, der tilbyder dig det bedste lån ud fra din situation. Gennem Lendo kan du ansøge om at låne mellem 10.000 og 500.000 kroner. Du kan altså ansøge om lige præcis det beløb, der passer dig bedst. Når du har udfyldt og sendt din låneansøgning, vil du kort tid efter få forskellige tilbud fra forskellige låneudbydere. Herfra er det helt op til dig at vælge, hvilket lånetilbud du vil benytte dig af. Det kommer helt an på, hvad du føler er det bedste lån for dig. 

Hvis du vil finde ud af hvor meget du kan låne, kan du anvende vores låneberegner. På den måde kan du se et estimat på, hvor meget du har mulighed for at låne. Brugen af vores service er helt gratis og uforpligtende. Der er to forskellige veje at gå i låneberegneren. Du kan vælge at se hvor meget du kan låne ved et samlelån, eller hvor meget du kan låne ved at optage et nyt lån. Begge dele bliver forklaret nedenfor:

Du kan tage et samlelån

Optager du et samlelån kan du samle lån for helt op til 500.000 kroner. Du vælger “Saml dine lån” oppe øverst i låneberegneren. Herefter sætter du de lån ind, du gerne vil have samlet i et samlelån. Så får du mulighed for at indtaste en ekstra udbetaling, hvor du kan låne op til 300.000 kroner ekstra. 

Du kan optage et nyt lån

Optager du et nyt lån er lånebeløbet helt op til 500.000 kroner. Her sender du en låneansøgning afsted under “Lån penge” i låneberegneren. Inden for et døgn vil du få personlige lånetilbud fra forskellige låneudbydere. På den måde kan du sammenligne lånene, og vælge det bedste eller billigste lån for dig og din situation.

Hvor meget kan jeg låne med en medansøger?

Der kan være stor forskel på, hvor meget du kan låne alene, og hvor meget du kan låne sammen med en anden. Gennem Lendo kan du søge om et lån med medansøger. Ansøger du om et lån med en medansøger forbedres din kreditværdighed, da jeres økonomi vil blive lagt sammen i kreditvurderingen. 

Hvis dig og din ægtefælle, kammerat, kæreste eller andet gerne vil optage et lån med et fælles formål, kan I få svar på spørgsmål 'hvor meget kan vi låne'. I kan finde ud af hvor meget I kan låne ved at ansøge sammen om et lån via Lendo. 

Kun én af jer skal ansøge om lånet. I låneansøgningen vil du blive spurgt, om du ønsker at tilføje en medansøger. Så enkelt er det for jer at finde ud af hvor meget I kan låne sammen. 

Sammenlign lån når du har ansøgt 

Det smarte ved vores tjeneste er, at du hurtigt finder ud af, hvor meget du kan låne. Det er dog ikke det eneste. Grunden til at vi eksisterer er, at du skal have mulighed for at sammenligne lån, så du kan finde det billigste lån. Vores låneberegner gør et godt arbejde i at svare dig på forskellige spørgsmål. De to vigtigste er dog “Hvor meget kan jeg låne?” og “Hvilket lån er det billigste?”. 

Det skal være nemt at finde ud af hvor meget man kan låne og finde det bedste lån. Vi står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til at besvare spørgsmålet: "Hvor meget kan jeg låne?".

God fornøjelse med at finde ud af, hvor meget du kan låne!

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 man-fre 09.00-16.00
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Hvor meget kan jeg låne FAQ

Vi formidler lån mellem 10.000 og 500.000 kroner. Det er op til banker og låneudbydere, hvor meget ansøger kan låne.

Det er en fordel at bruge os, hvis man hurtigt vil finde ud af, hvor meget man kan låne. Man får svar i løbet af 24 timer.

Vores låneberegner fungerer som en låneansøgning. Når den er udfyldt, vil låneansøgningen blive sendt ud til alle banker og låneudbydere, vi samarbejder med. Herefter vil man modtage lånetilbud.

Formålet med os er, at man kan sammenligne de lånetilbud, man får tilsendt. På den måde kan man vælge det bedste lån.

Lendo tema