kviklån

Alt om kviklån

Antallet af kviklån er steget markant de seneste år. Men hvad indebærer et kviklån, og hvordan agerer man mest fornuftigt, når det er muligt at få sat penge ind på sin konto i løbet af 15 minutter?

Hvis du har brug for at blive klogere på, hvad et kviklån er, så kan du med fordel læse med her. Er det for eksempel nok med en lav rente, hvis ÅOP er høj?

Lendo udbyder ikke kviklån, men vi udbyder et mere fornuftigt alternativ, fordi vi giver dig magten i én enkel og overskuelig søgning efter det bedste lån til dig.

På denne side kan du læse mere om:

Hvad er et kviklån? 

Det første og bedste er tit et kviklån. 

Det ligger i navnet: kvik. Det skal gå hurtigt - fra du ansøger om lånet til pengene er på din konto. Nogle virksomheder udbetaler pengene i løbet af 15 minutter. Lån små beløb du meget nemt og hurtigt kan få overført til din Nemkonto. Det kan ofte betyde, at du ender med flere mindre lån.

Lån penge gennem et kviklån er der nok mange, der har overvejet. Med et kviklån er det muligt at låne penge og få pengene overført i løbet af meget kort tid, og det er derfor den løsning, mange går med. Konsekvenserne ved et kviklån kan være, at du får sagt ja til et lån, du ikke kan overskue at betale af på. Det går så stærkt, at du ikke har sat sig ind i, hvilke omkostninger, der ligger i at tage lånet. Kviklånet kan hurtigt blive et ‘quick-fix’, og det kan være en god idé, såfremt du ved, hvad du siger ja til. 

Et kviklån er typisk dyrere end andre lån. Ofte er det sådan, at der kun går få måneder, efter du har taget lånet, før du skal betale næsten det dobbelte tilbage på én gang. Hvis du er indforstået med det, er kviklån en fin måde at komme hurtigt til penge på.

Kviklån uden sikkerhed 

Langt de fleste kviklån fungerer som lån uden sikkerhed. Det vil sige, at der ikke stilles krav til hvad du låner til. Det gør dog, at renten ofte vil være højere, da låneudbyderen netop ikke har sikkerhed i det, du låner pengene til. Når du låner til for eksempel en bolig eller en ny bil kan disse stilles som sikkerhed. Renten vil derfor være lavere for boliglån, andelsboligslån eller billån, men samtidig bliver der stillet strengere krav.  

Kviklån uden kreditvurdering 

Der er desværre ingen låneudbydere, der tilbyder kviklån uden kreditvurdering i dag. Alle låneudbydere tjekker som minimum din indkomst og tidligere gæld. Det er essentielt at lave en kreditvurdering, så låneudbyderne ved, om der er chance for, at de kan få tilbagebetaling fra dig. 

Hvornår er et kviklån en god løsning? 

Når du står og skal bruge penge lige nu og ved, at du kan betale det hele tilbage i løbet af meget få måneder, kan et kviklån være en god løsning. Du skal være indforstået med, hvad det koster at låne de penge, du vil låne. Hvis du er det, og du kan betale dem alle tilbage i løbet af få måneder, kan det være, at kviklån er en løsning for dig. 

Kan du derimod godt vente et døgn med at skrive under på et lån, vil vi anbefale, at du gør det, da du som låntager er stillet bedre med et forbrugslån fremfor et kviklån. 

Kviklån trods RKI 

Det er desværre ikke muligt at optage et kviklån trods RKI. Låneudbyderne vil vurdere dig til at være en dårlig tilbagebetaler, og den risiko vil de ikke løbe. 

Om kviklån renter 

Kviklån renter kan fremstå lave, fordi alle omkostninger ikke bliver medregnet i renten. Det er altid godt at fokusere på en lav rente, når man skal tage et lån, men det er ikke altafgørende. Omkostninger ved et lån kan ligge udover rentesatsen, og det kan betyde, at lånet er meget dyrere, end det umiddelbart lader til at være. Det du skal være opmærksom på er lånets ÅOP. Hvis renten på et kviklån virker til at være meget lav i forhold til andre lån, så er det en god idé at tjekke op på ÅOP. ÅOP indebærer alt det, der ligger udover kviklån renter - såsom oprettelsesgebyr og andre gebyr i forbindelse med lånet. 

Hvad er det bedste kviklån?

Det bedste kviklån er det med den laveste ÅOP. Gør dig selv en tjeneste og brug lidt tid på at få indsigt i, hvor meget det koster dig at låne penge - både når det er et kviklån, et banklån eller et helt tredje slags lån. ÅOP ved kviklån er dog typisk meget højere end ved et forbrugslån. Derfor vil vi hos Lendo anbefale, at du giver dig tid til at sammenligne lån, inden du skriver under på noget. På den måde sikrer du dig en lavere ÅOP. 

Hvorfor er kviklån ikke billige? 

Låneudbydere der udbyder kviklån løber en større risiko, når de udbetaler et lån til dig. Det kan være en af årsagerne til, at lånet er dyrere. Udover det er det meget nemt at få pengene udbetalt på sin konto hurtigt. En så hurtig service er der stor efterspørgsel på. Når der er stor efterspørgsel på en service, vil den typisk være dyr. 

Nye kviklån

Den nye lov om et nyt ÅOP loft ændrer reglerne for låneudbyderne - typisk de der udbyder kviklån. Det nye ÅOP loft sætter en grænse for, hvor meget du kan komme til at betale for at tage et kviklån. Mange kviklån har høj ÅOP, og ofte kigger man kun på renten, når man låner penge. ÅOP ligger og gemmer sig et sted i din låneaftale, og den kan være urimeligt høj. ÅOP loftet beskytter dig mod at tage beslutninger, som i sidste ende vil koste dig meget dyrt, da låneudbyderne ikke længere må udbyde lån med ÅOP højere end 35 procent.

Tilbyder Lendo kviklån?

Lendo udbyder mange forskellige lån - dog ikke kviklån. Vores mission er nemlig at give dig muligheden for at sammenligne lån og vælge det lån, der passer bedst til dig. Det vil sige, at forskellige banker vil sende dig lånetilbud, når du har udfyldt vores låneberegner. Bankerne er derfor nødt til at bruge lidt tid på at kigge ind i, hvad de kan tilbyde dig af lån. Det er dog simpelt og helt uforpligtende at lave en låneansøgning på vores hjemmeside. 

Når der er søgt om lån via låneberegneren, vil ansøgningen blive sendt ud til de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. Det er i deres største interesse at skabe et lånetilbud med så lave omkostninger som muligt til dig. 

Lendo udbyder følgende lån:

  • Samlelån
  • Billån
  • Forbrugslån
  • Andelsboliglån 

Sammenlign lån og stil krav til banken 

Lendo er en sammenligningstjeneste. Vi gør meget ud af at gøre processen, når du skal låne penge, mindre tidskrævende. Normalt skal du sidde og kontakte hver enkelt bank og sende dem de oplysninger. De har brug bestemte oplysninger hver især for at kunne gå i en mere konkret dialog om, hvad dine muligheder for lån er. Det er ganske enkelt mere simpelt at søge om lån hos os. Bankerne, vi samarbejder med, har dig og dine behov mere i fokus. 

Hvad er forskellen på et kviklån og et forbrugslån? 

Et forbrugslån er på nogle punkter det samme som et kviklån, fordi det er lån uden sikkerhed. Låneudbyderne kræver ikke at få stillet en sikkerhed i dit hus eller noget andet af større værdi. Det vil sige, at de løber en større risiko ved at låne penge ud. Hvis låntageren ikke kan betale tilbage, får låneudbyderen ikke pengene. Det har dog andre konsekvenser for låntageren, som kan ryge i RKI og af den årsag ikke får lov til at låne penge igen. Forskellen er at et kviklån kan være uoverskueligt dyrt, og man kan komme til penge i løbet af 15 minutter.

Hvorfor vælge forbrugslån frem for kviklån

Et kviklån er lige så hurtigt som det lyder: Lån penge nu, få dem udbetalt på din konto i løbet af få minutter og betal tilbage inden for nogle måneder. Et kviklån er en dyr løsning. Det bliver endnu dyrere, hvis du finder ud af, at du ikke er i stand til at betale tilbage i løbet af de få måneder afbetalingsperioden er på. 

Med et forbrugslån er renten typisk ikke lige så høj, og du har mulighed for at vælge en længere afbetalingsperiode, uden det nødvendigvis er dyrere end kviklånet. Forbrugslånet giver mulighed for betænkningstid, fordi det ikke er lige så hurtig en proces at låne penge. Betænkningstid er vigtig, når det kommer til at låne penge. Du er nødt til at sætte dig ind i, hvor meget det vil koste dig at låne penge. 

Et kviklån uden kreditvurdering må desværre forblive et ønskescenarie. Selvom låneudbyderne kan låne dig penge uden at få stillet en sikkerhed i et hus eller en anden dyrebar ejendel, er de alligevel ikke villige til at låne dig penge uden at få et lille indblik i din privatøkonomi.

Har du mange små kviklån? 

At låne små beløb kan have været en god idé engang. Hos Lendo kan du samle alle dine lån til ét lån. Samler du dine lån, bliver det billigere for dig, fordi du kun har omkostninger på ét lån. I vores låneberegner vil du kunne give oplysninger om de lån, du vil have samlet, og vores låneberegner vil sørge for, at du får tilbud på de bedste samlelån, så du kan vælge det, der passer bedst til dig. 

Sådan undgår du at tage et kviklån

Et kviklån kan hurtigt blive en dyr fælde, som er fristende at gå ind i. Ofte kan det også være svært at gennemskue, om det lån du er ved at optage, faktisk er et kviklån. De høje gebyrer, renter og etableringsomkostninger kan nemlig godt være skjult, så det er vigtigt, at du ser på lånets samlede tilbagebetalingsbeløb. Det skal låneudbyderen oplyse. Det er prisen på lånet, og altså det samlede beløb du skal betale på lånet. Det er også vigtigt, at du ser på lånets ÅOP, hvilket viser de årlige omkostninger per år. 

Låneudbyderne for kviklån skriver ofte tilbagebetalingsbeløbet og lånets ÅOP med småt og skjult i mellem andre tekniske informationer. Du skal derfor se godt efter. Læs altid lånets betingelser i gennem, før du optager et nyt lån. Det kan ende med at koste dig rigtig mange penge, hvis du overser noget eller ikke læser det. 

Inden du låner et kviklån, er det også en god idé, at spørge dig selv om du virkelig har brug for at låne de penge. Kviklån bør kun optages i nødsituationer eller ved pludselige skader. Overvej om det i stedet er muligt for dig at låne af familie eller venner, så du sparer omkostningerne ved et lån. Overvej også om du har mulighed for at spare pengene hurtigt op ved at gå på kompromis med andet i husholdningen.

Vi ved dog godt, at vi alle kan stå i en situation, hvor vi har brug for at låne penge hurtigst muligt. Hvis du står i en sådan situation, kan du altid benytte vores låneberegner gratis, og derigennem finde et bedre lån, end et kviklån. 

Få gratis hjælp hvis du er druknet i kviklån

Hvis du er blevet fanget i en ond spiral, og optager det ene kviklån efter det andet, eller har mistet overblikket over dine lån og gæld, er der altid hjælp at hente. Forbrugerrådet Tænk tilbyder eksempelvis gratis hjælp og rådgivning.

Du er også altid velkommen til at kontakte vores kunderådgivere på 70 5000 10.

Vi sidder også klar til at svare på din mail eller hvis du vil chatte med os.

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Kviklån FAQ

Et kviklån er et lån med høj rente, som man kan få udbetalt i løbet af meget kort tid.

Lendo formidler ikke kviklån, men vi kan hjælpe med at få lånetilbud i løbet af 24 timer. Hos os har man mulighed for at sammenligne lånetilbud og finde det billigste lån.

Lendo formidler privatlån. Vi hjælper med at sammenligne lån uden sikkerhed.

Lendo giver privatpersoner, der gerne vil låne penge, mere magt. Vi mener ikke, at man bare skal vælge det første og bedste lån. Kviklån er tit og ofte det første og bedste lån, og det er ofte det dyreste.

Lendo tema