låneforsikring

Låneforsikring - Vær på den sikre side

Hvem har brug for en låneforsikring og hvorfor? Banken vurderer jo altid, om du står stærkt i at kunne betale dit lån tilbage. Hvis de ikke vurderer det, låner de dig slet ikke pengene i første omgang. 

Der kan dog ske mange uforudsigelige begivenheder i din hverdag, som kan gøre, at du mister din indkomst. Det kan medføre, at du mister muligheden for at kunne betale dine faste udgifter.

Ligesom vi får lært, at det er fornuftigt at få en forsikring for os selv og vores bolig, kan det være en god idé med en låneforsikring. Det er dog ikke lige så vigtigt som en indbo- og ulykkesforsikring. Vi vil komme nærmere ind på låneforsikring på denne side. 

Vi udbyder ikke låneforsikringer. I og med, at vi har med lån at gøre, føler vi dog, at det er på sin plads, at du kan finde information om låneforsikring på vores side.

Vi skriver om: 

Låneforsikring - hvad hjælper det?

Hvornår er det vigtigt at være forsikret

Sådan fungerer en låneforsikring

Konsekvenser ved ikke at have en låneforsikring

Låneforsikring er en investering i din tryghed

Låneforsikring er tryghedsforsikring

Lendo formidler lån

Låneforsikring - hvad hjælper det? 

En låneforsikring kan være din sikkerhed i, at du kan betale dit lån tilbage, hvis du bliver ude af stand til at betale dit månedlige afdrag. Det kan have store konsekvenser for din økonomi, hvis du står i en situation, hvor du ikke kan betale dine faste udgifter. Her vil en låneforsikring, som du tegner samtidig med, at du optager lånet, gå ind og betale for dig, hvis du ikke er i stand til det. 

Der kan ske mange uforudsigelige ting i livet, som kan stille dig i en kritisk situation rent økonomisk. Når banken laver en kreditvurdering af dig, tager de ikke stilling til, at du lige pludselig kan stå i en situation, hvor du ikke kan betale. Det gør de til dels, hvis du låner penge uden sikkerhed. Banken skal have en sikkerhed. Deres sikkerhed er at kræve en lidt højere tilbagebetaling. Derfor kan renten være lidt højere. Har banken en sikkerhed i dit hus, har de ret til at sælge det for at få deres penge. Renten på lånet vil derfor være lavere. 

Ligesom du betaler til en indboforsikring, hvor du sikrer dig, at du kan få erstatning, hvis du eksempelvis har indbrud, så fungerer det på samme måde med en låneforsikring. Der er aldrig nogen, der kan vide sig sikre i, at deres økonomiske situation forbliver stabil. 

Hvornår er det vigtigt at være forsikret?

Det er altid godt at være forsikret i forhold til alt. Dog kan det være en dyr forretning at helgardere sig, når det kommer til forsikringer. Derfor er det bedst at gøre op med dig selv, hvor høj risikoen er inden for de forskellige områder, du kan forsikre dig. 

Når det kommer til låneforsikring, kan du måske kigge på din økonomiske situation og vurdere, om der er en høj risiko for, at du pludselig bliver arbejdsløs. Det er aldrig sikkert, om du kan beholde dit job, da alt kan ske, men nogle jobs kan være mere udsatte end andre. Det er også en god idé at overveje, om der kan være en større risiko for, at du bliver sygemeldt. Har du en sygehistorie, som har indebåret, at du har været sygemeldt, kan det være, at risikoen, for at det sker igen, er højere. Det er godt at tage alt med, som kan spille en rolle i forhold til sikkerheden i din økonomiske situation. 

Sådan fungerer en låneforsikring 

Når du tegner en låneforsikring, sker det i forbindelse med, at du optager et lån. Banken vil give dig en pris på, hvad det vil koste dig, hvis du vil have en låneforsikring med i lånet. Det er dog typisk noget, du selv skal spørge efter. 

I nogle tilfælde kan banken kræve, at du får en låneforsikring, hvis de har mulighed for at vurdere, om din økonomiske situation ikke er stabil nok. 

Du betaler et fast beløb hver måned, når du har en låneforsikring. Hvis uheldet skulle være ude, og du mister din indkomst, vil banken kræve, at du dokumenterer dette. Det er fast procedure inden for forsikringer. Når du har fremsendt dokumentation, vil sagen gå i gang, og du vil få den erstatning, der står i dine forsikringspapirer, at du får. 

Konsekvenser ved ikke at have en låneforsikring 

Det er ikke et must at have en låneforsikring. Nogle låneudbydere kan tilbyde henstand, som betyder, at du kan få rykket din betaling. Det er dog kun i en begrænset periode. 

Banker og låneudbydere er selvfølgelig interesserede i at få de penge tilbage, som de har lånt dig. Hvis du er ude af stand til at afbetale gælden i en længere periode, end de kan give dig henstand i, kan de sælge din gæld til inkasso. Først skal du igennem et rykkerforløb, og så vil de typisk vurdere, hvornår det kan betale sig for dem at lade din gæld overgå til inkasso. Der ryger en del gebyrer oveni din gæld, når den overgår til inkasso. Derfor kan det blive en dyr affære for dig. 

Det er ikke en sjov situation at stå i, hvis du i forvejen har færre penge at gøre godt med, fordi der er sket noget pludseligt i dit liv, som har konsekvenser for din privatøkonomi. Du kan risikere at stå i en situation, hvor den gæld, du i forvejen ikke kunne betale af på, bliver så uoverskueligt høj, at du giver op på nogensinde at kunne komme ud af den igen. 

Hvis du ikke betaler til inkassoselskabet, vil de i sidste ende oprette dig i RKI. RKI er et register for dårlige betalere. Er du registreret her, vil du være begrænset i forhold til nogle ting såsom at flytte i lejebolig eller optage nye lån. 

Låneforsikring er en investering i din tryghed 

Lån penge og vær tryg med en låneforsikring. Man skal ikke undervurdere, hvad en låneforsikring kan gøre. Her tænker vi både rent praktisk men også psykisk. Det kan være en enorm hjælp rent mentalt at vide, at du er dækket ind, hvis der skulle ske noget uventet. 

Nogle er ligeglade med trygheden. Det er muligvis fordi, de vurderer, at deres økonomiske situation er sikker nok. Derfor er det også et spørgsmål om en individuel vurdering af, om du faktisk har brug for en låneforsikring. 

Forsikringer kan generelt give mere tryghed i hverdagen. Der er så mange potentielle stressfaktorer i hverdagen, og usikkerhed i forhold til forsikring er en af de trælse, som mange vælger at betale sig fra. Bor du for eksempel i storbyen og har en cykel, kan det være rart med en cykelforsikring, fordi der foregår mange cykeltyverier. Hvis du ikke har en forsikring til din cykel, kan det være stressende hele tiden at skulle tænke over, hvor det ikke er smart at parkere den, fordi risikoen for tyveri er højere nogle steder end andre. 

Låneforsikring er tryghedsforsikring 

Som skrevet ovenfor, er en forsikring lig med tryghed og en følelse af sikkerhed. Det er dog vigtigt, at du læser hele forsikringsaftalen, inden du skriver under på din forsikring - uanset om det er en låneforsikring, eller om det er en indbo- og ulykkesforsikring. 

Er der for eksempel en selvrisiko, du skal tage højde for? Det er jo fint at have en cykelforsikring, hvis selvforsikringen kun er på 1000 kroner, og en ny cykel koster 4000 kroner. Men hvis selvrisikoen er på 2500 kroner, kan det være, at det ikke kan betale sig, at bruge de ekstra penge hver måned på at være dækket ind, hvis din cykel bliver stjålet. 

Vær opmærksom på at det er en sælger, der tegner en forsikring med dig. De har naturligvis et ansvar for, at du får en forsikring, der matcher dig og dine behov. Men det er også dit ansvar at kigge alt igennem, inden du skriver under på nogen forsikringsaftale. På den måde undgår du også at vælge det første og bedste. Stil dig gerne kritisk - det kan sommetider betale sig i sidste ende. 

Lendo formidler lån 

Vi kan desværre ikke tegne dig en låneforsikring. Vi arbejder med at formidle privatlån. 

Vores mission er at stille låntagere stærkere på et lånemarked, hvor vi mener, at bankerne har for meget magt. Vi hjælper dig med at sammenligne lån via vores låneberegner. Vores låneberegner fungerer som en online låneansøgning, som sender din ansøgning ud til flere banker ad gangen. Herefter vil du modtage lånetilbud, som du kan sammenligne. De lån vi formidler er forbrugslån uden sikkerhed til privatpersoner. 

Vi kan også hjælpe dig med at spare penge, hvis du har eksisterende gæld. Måske har du et billån og et par forbrugslån? Hvis du vælger “Saml dine lån” kan du søge om et samlelån i vores låneberegner. Det kan spare dig for en del udgifter hver måned, at du går fra at have flere lån til blot ét. 

Vi håber, at du blev klogere på emnet låneforsikring af at læse det her. 

Har du spørgsmål vedrørende sammenligning af banker og af lån? Tøv endelig ikke med at tage kontakt til os, hvis er i tvivl om noget. Vores kunderådgivere sidder klar på telefonen, på mail og på vores chat her på hjemmesiden. De er klar til at hjælpe dig mandag til fredag fra klokken 9-16. 

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 man-fre 09.00-16.00
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Låneforsikring FAQ
Her hos Lendo formidler vi privatlån. Vi er ikke en bank, men vi samarbejder med banker. Det er typisk sådan, at det er selve banken, du låner penge hos, som du skal tegne en låneforsikring hos.
Hvis du tegner en låneforsikring, når du tager et lån, kan du være sikker på, at du stadig kan betale lånet tilbage, hvis der skulle ske noget i dit liv, som ville gøre dig ude af stand til at afbetale lånet.
Det er ikke alle, der har brug for en låneforsikring. Hvis du er ekstra udsat i forhold til dit arbejde eller din sygehistorie, vil det være en god idé at tegne en låneforsikring. Dog er det kun noget, du skal gøre, hvis du føler, at det er nødvendigt. Nogle banker kan kræve, at du tegner en låneforsikring.
Hvis du ikke har tegnet en låneforsikring, og du for eksempel mister dit job, vil du ikke få hjælp i forhold til at afbetale dit lån. En bank kan give dig henstand, hvis du kontakter den og fortæller om din situation. Dog kan henstand kun tildeles i en begrænset periode. I værste fald ender du i RKI.

Lendo tema