ungå negative renter

Det koster penge at have penge i banken: Sådan undgår du det

Den 1. januar blev det mere omkostningsfuldt, end det hidtil har været, at have penge stående i banken. Det har lagt op til, at mange overvejer, om der mon er andre fornuftige måder at få glæde af disse penge på. Det korte svar til det spørgsmål er: Det er der! 

 

Men hvordan? Hos Lendo formidler vi lån og viden om privatøkonomi. Vi ønsker at stille dig så stærkt som muligt ved at dele vores viden med dig, som gerne vil blive inspireret til at skabe et bedre privatøkonomisk fundament. 

 

I denne artikel kommer vi med gode råd til dig, hvis du ikke har lyst til at betale negative renter af din opsparing til din bank. Mange banker giver mulighed for at lave én konto rentefri, og det kan give en følelse af, at det kan være nødvendigt at samle alle pengene der. Men der er andre muligheder, og det er på sin plads at præsentere dem for dig her, for alle penge samlet på én konto kan for mange virkelig skabe uoverskuelighed. Så hvorfor ikke undersøge, hvilke muligheder der egentlig er? 

 

Vi har samlet disse fire alternativer til at betale negative renter: 

 

 1. Har du gæld, der kan blive indfriet? 

Har du et eller flere højrentelån kan du med fordel tage penge fra din opsparing og betale noget af din gæld af - hvis ikke det hele, hvis du har pengene til det naturligvis. Det kan føles træls at skulle bruges sin opsparing på det, men en fordel er, at du sparer det månedlige afdrag til lånet, som du har lige nu.

 

På den måde kan der være mere luft i økonomien, og du kan nemmere få sparet nogle penge op igen.

 

Du kan også læse mere om dine muligheder for et samlelån, der kan forbedre din gældssituation.

 

 2. Lav en konto hos en internetbank 

“Ej, det er da lidt for omstændig, hva’?” kunne mange finde på at sige. Vi forstår det godt. Men! Der kan være en del at hente, hvis du sidder med mange penge, og ikke vil miste penge på at have dine penge. 

 

Ikke nok med at du undgår negative renter ved at tage dine penge ud og sætte dem over i en internetbank, så tjener du faktisk på det. Der er nemlig positive renter i mange internetbanker såsom Santander Consumer Bank og Norwegian Bank.

 

Risikoen ved at sætte sine penge i en internetbank er ikke større, end hvis de står i en traditionel bank. Det er præcis samme vilkår, der gælder for internetbankerne, så der er ikke noget at være bekymret for. 

 

 3. Sæt pengene på pensionsopsparingen

Søg rådgivning ved et pensionsselskab, inden du sætter et større beløb ind på din pensionsopsparing. Det kan give mening for nogen, men ikke for alle. Hvis du ikke har indbetalt i så lang tid, kan det være en fordel for dig at gøre din pensionsopsparing større. 

 

Det kan dog være vigtigt at tage disse ting i betragtning, inden du gør noget: Du kan ikke tage penge ud af din pensionsopsparing, når de først er sat ind, og hvis din pensionsopsparing er meget stor, kan det påvirke din folkepension, når du får udbetalt den. 

 

 4. Invester pengene

En mulighed er også at investere pengene. Det kan være en god idé at putte pengene i aktier eller obligationer, som med tiden kan give et eventuelt afkast. 

 

Der findes rigtig mange blogs, hvor eksperter guider andre i, hvordan man investerer sine penge rigtigt. Det kræver naturligvis lidt energi - men slet ikke så meget, som mange går og tror - at sætte sig ind i, hvordan man kan investere sine penge. 

 

Du kan blandt andet finde inspiration her: 

Websites: 

Pengeogfrihed.dk 

Femaleinvest.dk 

På Instagram:

@Aktierforbegyndere

 

Det er din økonomi 

Det er intet rigtigt og forkert i den her beslutning. Det vigtigste er, at du tager aktive valg, når det kommer til din privatøkonomi. Har du lyst til at tingene skal forblive som de er, på trods af, at du betaler negative renter, så er det dit valg. Men nogle beslutninger kan være meget betydningsfulde for privatøkonomien, og alene dét er årsagen til, at det er godt at sætte sig ind i tingene, så du er klar over, hvad du fravælger, når du tilvælger noget. 

 

Har du lyst til at få mere inspiration inden for privatøkonomi? Så læs med her: 

Hvad er egentlig bedst: Fast rente eller variabel rente?

Miljøbevidste måder at spare penge på

Det vigtigste du kan lære om penge

To lån med samme ÅOP koster ikke altid det samme

Sådan undgår du skattesmæk, hvis du har fået en lavere rente på dit lån

Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), AL Finans, Basisbank, Diba Billån, Entercard, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Ikano Bank, Modus Finans (en del af Facit Bank), Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), MiniFinans, Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag