Forside > Alt om lån > Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan jeg låne?

Mange leder i denne forbindelse efter en hvor meget kan jeg låne tommelfingerregel. Det kan være svært at lave tommelfingerregeler inden for lån, da det afhænger af den enkeltes privatøkonomi, hvor meget du kan låne. Dog findes der nogle generelle tips og tricks, som du kan bruge til at finde ud af, hvor meget du kan låne.

Du kan eksempelvis bruge vores låneberegner i din søgen efter, hvor meget du kan låne. Den kan du bruge til at finde ud af, hvor meget du kan låne til forbrug, og hvor meget du kan låne til bil. Du kan desværre ikke bruge den til at finde ud af, hvor meget du kan låne til hus og bolig. Dette vil vi i stedet hjælpe dig med at finde ud af her på siden.

Hvis du sidder og tænker ‘hvor meget kan jeg låne’, hvad end det er i forbindelse med huskøb, lejlighed, bil eller forbrug, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du kan beregne dit mulige lånebeløb, og hvilke elementer du bør være opmærksom på, inden du vælger at låne penge.

Lendo er her netop for at hjælpe dig med at få svar på alle de spørgsmål, der kan melde sig når du skal til at optage et nyt lån – også spørgsmål vedrørende hvor mange penge, du kan låne.

Hos Lendo har vi dog desværre ikke mulighed for at påvirke, hvor meget man kan låne. Det er bankerne, vi samarbejder med, som fastsætter pris og rente på dit potentielle lån. Det gør de ud fra en individuel kreditvurdering. Det giver dig samtidig mulighed for at påvirke, hvor mange penge du kan låne, hvilket vi kommer nærmere ind på i næste afsnit.

 

Hvor meget kan jeg låne – sådan får du svar

Der er flere måder og metoder, du kan bruge for at finde ud af, hvor meget du kan låne, og samtidig få svar på, hvad du kan låne. hvis I er flere om at låne penge. Vi ved, at det kan være uoverskueligt selv at beregne og vurdere, hvor mange penge man kan låne, eller om man overhovedet har mulighed for at optage et lån. Der er flere tommelfingerregler og simple metoder, der kan hjælpe dig med at svare dig på spørgsmålet ‘hvor meget kan jeg låne” eller rettere sagt ‘hvor mange penge kan jeg låne’.

 

En låneberegner viser, hvor meget man kan lån

En låneberegner kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget du kan låne. Du kan med fordel anvende den låneberegner, der er her på Lendo.dk. Det kan du, hvis du ønsker at finde ud af, hvilke muligheder for lån du har, og hvor mange penge du kan låne. Med den kan du få et estimat på, hvor meget du kan låne.

Vi har en låneberegner for privatlån, samlelån og billån. Du kan altså bruge den til at finde ud af, hvor meget du kan låne til bil, hvor meget du kan låne til forbrug, og hvor meget du kan låne til at indfri og samle eksisterende gæld. Er du på udgik efter bolig, kan du desværre ikke bruge vores låneberegner til at finde ud af, hvor meget du kan låne til huskøb. Du kan dog bruge den til at finde ud af, hvor meget du kan låne til lejlighed i forbindelse med depositum til en lejelejlighed.

Låneberegneren fungerer samtidig som din låneansøgning. Den kan du sende afsted for at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Det er helt uforpligtende at søge om lån via vores låneberegner. Så kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvor meget du kan låne.

 

Vær bevidst om din kreditvurdering

Når banken skal tage stilling til, om det er risikabelt eller ej at låne penge til dig, vil banken lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at banken vil vurdere, om du kan tilbagebetale lånet inden for den aftalte løbetid ud fra din nuværende økonomiske situation. Det er altså den, der afgør, hvor meget man kan låne.

En kreditvurdering er baseret på flere elementer, som typisk vil involvere dit rådighedsbeløb, dine personlige forhold samt dine tidligere lån og afdragsmønstre. Det betyder, at banken vil kigge på din indkomst, dine udgifter og din lånehistorik. Derudover vil banken også vurdere det ud fra din alder og dit eventuelle tidligere lånemønster.

Kreditvurderingen vil være forskellig, alt efter hvilken lånetype du ønsker at optage. Der er nemlig stor forskel på, om du ønsker at optage et forbrugslån, boliglån, billån eller en fjerde lånetype. Her hos Lendo formidler vi class=”s1″>privatlån og billån, og du kan derfor bruge vores tjeneste, hvis du gerne vil vide, hvor meget du kan låne til bil eller forbrug.

Bankens kreditvurdering vil påvirke, hvor meget du kan låne. Det kan derfor være en god idé at blive bevidst om din egen kreditvurdering ved at overveje de nævnte elementer, der påvirker den. Hvis du eksempelvis kan forbedre dit rådighedsbeløb, kan det medvirke til, at du får tilbudt et bedre lån med bedre priser og lånevilkår. Du kan også forbedre din gæld med et >samlelån.

 

Hvordan ser jeg, hvor meget jeg kan låne?

Ønsker du at se, hvor mange penge du kan låne, skal du kigge på lånebeløbet, banken tilbyder dig. Selvom du har brug for at låne 300.000 kroner, er det ikke sikkert, at banken kan tilbyde dig dette. Du skal derfor være opmærksom på lånebeløbet, banken kan tilbyde dig, hvis du vil se, hvor meget du kan låne.

Lånebeløbet, du får tilbudt, afhænger af mange forskellige faktorer. Din kreditvurdering er væsentlig i spørgsmålet om, hvor meget du kan låne. Kreditvurdering kan du læse mere om i afsnittet ovenover.

Du kan også selv forsøge at finde frem til, hvor meget du kan låne. Der findes nogle beregninger og tommelfingerregler for at finde svar på spørgsmålet ‘hvor meget kan jeg låne’ eller ‘hvor mange penge kan jeg låne’. Læs videre, og forsøg selv at lave et nogenlunde estimat på, hvor meget du kan låne.

 

Findes der en ‘hvor meget kan jeg låne tommelfingerregel’?

Der er en måde, hvorpå du hurtigt kan beregne, hvor meget du kan låne. Det er dog vigtigt at se det som det, det er; nemlig en tommelfingerregel. Det er altså ikke et facit over, hvor meget du kan låne. For at finde ud af præcis hvor meget du kan låne, bliver du nødt til at henvende dig til din bank eller ansøge om et lån her på siden.

Tommelfingerregelen for hvor meget man kan låne, er at gange sin årlige husstandsindkomst før skat med ens pålydende gældsfaktor.

Det vil sige, at hvis du har en årlig husstandsindkomst før skat på 400.000 kroner og en gældsfaktor på 2,8 kan du låne 1.120.000 kroner.

Gældsfaktoren er et udtryk for forholdet mellem din gæld og husstandsindkomst. Har du ingen gæld, vil faktoren være på 4. Du beregner din gældsfaktor ved at dividere din gæld med din årlige husstandsindkomst før skat. Har du en samlet gæld på 1.000.000 kroner og en årlig husstandsindkomst før skat på 400.000 kroner, vil din gældsfaktor være 2,5.

En tommelfingerregel i forbindelse med gældsfaktoren er, at hvis din gældsfaktor er omkring 4, eller i hvert fald under 4, vil bankerne vurdere den som sund og normal. Hvis gældsfaktoren overstiger 5 vil banken i stedet vurdere den som risikabelt, og det vil være sværere for dig at låne penge.

 

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Er du i gang med et huskøb, eller vil du bare gerne vide, hvor meget du kan låne til hus? Det er sundt at være nysgerrig, og heldigvis kan du rimelig hurtigt finde ud af, hvor meget man kan låne til hus med den samme tommelfingerregel, som blev præsenteret ovenfor. Den kan du også bruge, hvis du vil vide, hvor meget du kan låne til en lejlighed.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at du ved et realkreditlån til huskøb skal ligge mindst 5% af boligens værdi i egenbetaling.

Det vil sige, at hvis din drømmebolig koster 3.000.000 kroner, skal du have en opsparing på mindst 150.000 kroner. Det betyder samtidig, at dit reelle lånebeløb ender på 2.850.000 kroner. Derudover kan du kun låne 80% af boligens pris via et realkreditlån, hvor de sidste 15% lånes via et banklån. Det kan du læse mere om på vores side om boliglån her.

Inden du bruger ‘hvor meget kan jeg låne’ tommelfingerreglen til at finde ud af, hvor meget du kan låne til bolig, skal du stadig huske på, at det blot er en simpel formel og ikke et facit. Hvis du vil vide hvad du præcist kan få lov til at låne til en bolig, og hvad det vil koste dig, kan du indhente tilbud på boliglån og realkreditlån via Mybanker. Mybanker er en del af Lendo Group og sammen med Lendo, arbejder vi på at give alle brugere et overskueligt overblik dine muligheder.

 

Hvor meget kan jeg låne til bil?

Hvor meget du kan låne til bil, kommer an på, hvordan du ønsker at finansiere bilen. Med et traditionelt billån kan du låne op til 80% af bilens pris og værdi. De resterende 10% skal du selv lægge som egenbetaling.

Vil du i stedet finansiere din bil med et privatlån, kan du låne op til 100% af bilen pris og værdi. Det vil sige, at du kan bruge tommelfingerreglen ovenover til at finde ud af, hvor meget du kan låne til bil.

Uanset hvordan du ønsker, at din finansiering for en ny bil skal være, kan du finde ud af, præcis hvor meget du kan låne til bil her hos Lendo. Vi formidler nemlig både traditionelle billån og privatlån, som du kan bruge til at købe en bil.

Her kan du i første omgang bruge vores låneberegner for at se et estimat på, hvor meget du kan låne til bil. Det bliver dog beregnet med en debitorrente på 3,45%. For at finde ud af, hvad lige netop du kan låne, skal du indsende en låneansøgning. Kort tid efter vil du modtage forskellige lånetilbud og dermed se, præcis hvor meget du kan låne til bil.

Du kan læse mere om vores udbud af billån.

 

Hvor mange penge kan jeg låne gennem Lendo?

Lendo er en sammenligningstjeneste. Det vil sige, at vi hjælper dig med at indhente og sammenligne lån fra flere forskellige banker og låneudbydere. Du låner derfor ikke penge direkte af Lendo, men af den bank, der tilbyder dig det bedste og billigste lån ud fra din situation. Gennem Lendo kan du ansøge om at låne fra 10.000 til 500.000 for privatlån og samlelån og 1.000.000 kroner for billån.

Du kan altså ansøge om lige præcis det beløb, der passer dig bedst. Når du har udfyldt og sendt din låneansøgning, vil du kort tid efter få forskellige tilbud fra forskellige banker og låneudbydere. Herfra er det helt op til dig at vælge, hvilket lånetilbud du vil benytte dig af. Det kommer helt an på, hvad du føler er det bedste lån for dig.

 

Hvor meget kan jeg låne med en medansøger?

Sidder du med din ægtefælle, kæreste eller ven, og undrer I jer over ‘hvor meget kan vi lån’?

Der kan være stor forskel på, hvor meget man kan låne alene, og hvor meget man kan låne sammen med en anden. Gennem Lendo kan du ansøge om at låne med en medansøger. Det forbedrer kreditvurderingen, da jeres økonomi vil blive lagt sammen. Det gør, at du eller I kan optage et lån med en lavere rente og generelt bedre lånevilkår.

Hvis dig og din ægtefælle, kammerat, kæreste eller andet, gerne vil optage et lån med et fælles formål, kan I få svar på spørgsmål ‘hvor meget kan vi låne’. I kan finde ud af, hvor meget I kan låne ved at ansøge sammen om et lån gennem Lendo.

Kun én af jer skal ansøge om lånet. I låneansøgningen vil du blive spurgt, om du ønsker at tilføje en medansøger. Så enkelt er det for jer at finde ud af, hvor meget I kan låne sammen.

Mangler du stadig svar på spørgsmålet ‘hvor meget kan jeg låne’?

Det smarte ved vores tjeneste er, at du hurtigt finder ud af, hvor meget du kan låne. Du kan hurtigt bruge vores låneberegner til at se, hvordan dit potentielle lån kan struktureres og delvis få svar på spørgsmålet ‘hvor meget kan jeg låne?’.

Det skal være nemt at finde ud af, hvor meget man kan låne og at finde det bedste lån. Vi står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvor meget du kan låne enten alene eller med en medansøger. Hvis du gerne vil vide præcis, hvor meget du kan låne, kan du indsende en låneansøgning. Du kan også henvende dig til vores kundeservice, som kan hjælpe dig med processen.

Schibsted