Volkswagen solgte 24.768 nye personbiler i år 2020, hvilket betyder, at deres andel af det samlede bilsalg udgør 12,5 % for året. Peugeot indtager andenpladsen med 17.495 solgte personbiler i år 2020, og Toyota ligger på tredjepladsen med 15.359 solgte biler.

Hvis vi kigger ud over Danmarks landegrænser, er det også Volkswagen, som er det største bilmærke i Europa. Efter Volkswagen ligger henholdsvis Renault og Ford, efterfulgt af Peugeot på fjerdepladsen. På en femteplads ligger Mercedes-Benz, når vi kigger på Europas største bilmærker. I Danmark ligger Mercedes-Benz på en syvendeplads med 11.719 solgte biler i år 2020. Så det tyder på, at Mercedes-Benz er en anelse mere populær i resten af Europa end i Danmark.

 

Mest solgte bilmærker

I år 2020 blev der solgt flere elbiler en nogensinde før. Der blev i alt indregistreret 198.132 personbiler, hvoraf 14.200 var elbiler og 18.300 var opladningshybrider. Det svarer til, at de elektriske biler udgør godt 16 % af det samlede bilsalg – svarende til én ud af seks biler. Det tyder på, at danskerne for alvor har fået øjnene op for elbilsmarkedet.

Årets mest solgte bil blev en Peugeot 208. På anden og tredjepladsen ligger henholdsvis en Citroën C3 og Ford Kuga. Hvis man kigger på markedet for elbiler, så ligger Teslas Model 3 i spidsen. Her blev der solgt 4.277 biler i år 2020. Desuden blev der solgt 4.916 Ford Kuga plugin-hybrider. Selvom andelen af solgte elbiler er stigende, udgør den samlede bestanddel af elbiler kun 1,2 % af alle personbiler i Danmark.

 

Bilmærker liste

Der findes både billige og dyre bilmærker. Nedenfor ser du en liste over de 10 mest solgte bilmærker i Danmark:

  1. Volkswagen
  2. Peugeot
  3. Toyota
  4. Ford
  5. Citroen
  6. Skoda
  7. Mercedes-Benz
  8. Renault
  9. Hyundai
  10. Bmw

 

Bilmærker og forsikringer

Udover at gøre sig tanker omkring, hvad det koster at låne penge til en ny bil, så skal man også huske at tænke over, hvad det koster at forsikre bilen. Der findes mange forskellige forsikringsudbydere, som tilbyder forsikringer til bil.

Jo dyrere din nye bil er, desto dyrere er forsikringen højst sandsynligt også. Prisen på din forsikring bliver beregnet med udgangspunkt efter de risici og udgifter, som forsikringsselskabet skal dække, i tilfælde af en ulykke eller en skade. Jo højere udgifter og risici de har, desto dyrere bliver din forsikring. Det er oftest dyrere at reparere en dyr bil, og derfor tager forsikringsselskaberne en større risiko, som betyder at forsikringen i sidste ende, højst sandsynligt også koster mere.

Vi vil altid opfordre dig til at sammenligne lån, når du er på udkig efter et lån til et ny bil. Uanset hvilket bilmærke eller hvilken biltype du ender med at vælge, er det altid vigtigt at have de bedste forudsætninger, for at vælge det bedste billån. Mange banker tilbyder lån til elbiler og hybridbiler. Typisk er disse billån billigere, sammenlignet med billån til almindelige benzin og dieseldrevne biler.

Elbiler er oftest det køretøj, som du kan få det billigste billån til. Der findes også banker som ikke tilbyder billigere lån på el- og hybridbiler, men generelt er konkurrencedygtige rent prismæssigt på billån. Det er altid væsentligt, at du undersøger dine muligheder, når du søger om at låne penge, hvad end det er til en ny bil, ferie eller noget helt tredje.

Såfremt du er på udkig efter et lån til en ny elbil, kan du med fordel sammenligne lånetilbud fra flere forskellige banker, inden du vælger. Når vi siger, at man skal sammenligne lånetilbud, mener vi, at man skal kigge på lånets omkostninger. Det er blandt andet lånets rente, ÅOP, den månedlige ydelse og etableringsomkostninger, du skal være opmærksom på. Hvis du er på udkig efter et lån til at finansiere din nye bil, kan du udfylde en låneansøgning hos Lendo og modtage svar fra bankerne indenfor 24 timer.

 

Ansøg om finansiering af alle bilmærker

Er du på udkig efter en ny bil? For mange danskere, er bilen et vigtigt transportmiddel, som får hverdagen til at hænge sammen. Netop derfor er det essentielt at finde en bil, som passer til ens behov og opfylder de krav, man har til en bil. Der findes mange forskellige bilmærker, biltyper og som køber, står man overfor en lang række beslutninger. Hvis du er på udkig efter finansiering til en ny bil, skal du være meget velkommen til at anvende vores billån beregner. Her kan du tilføje hvilket som helst bilmærke.

For at opnå den mest fordelagtige pris på et billån, anbefaler vi at lægge mindst 10 % i udbetaling. Det betyder, at hvis bilen koster 100.000 kroner, så skal du lægge mindst 10.000 kroner i udbetaling. Hvis du har mulighed for det, kan det også være en fordel at lægge en højere udbetaling. Hvis du ikke har mulighed for at lægge en udbetaling, er det et billån uden udbetaling og sikkerhed, som du kan ansøge om.

Er du i tvivl om hvorvidt du skal optage et billån med eller uden sikkerhed? Det er oftest billigere at optage lån med sikkerhed, idet banken tager pant i bilen, som betyder, at de kan gøre krav på, at du skal sælge bilen, såfremt du ikke afdrager på lånet. Desuden giver det også banken sikkerhed, når du lægger en udbetaling i forbindelse med at du optager et lån.

Hvis du ikke er helt afklaret omkring, hvorvidt du ønsker at ansøge om et billån, kan du med fordel anvende vores billån beregner. På den måde kan du se et beregningseksempel og prøve at justere på lånebeløbet og løbetiden, og dermed danne dig et overblik over, hvad du ønsker at skrive i din låneansøgning.