Vær opmærksom på standen ved en brugt bil

Bilens stand er en af de vigtigste elementer at have øje på, inden du lægger pengene til en brugt bil. En brugt bil kan have mange typiske fejl som rust eller skader, og det er med til at afgøre, hvad bilen faktisk er værd.

Den mest optimale måde at tjekke standen for en brugt bil er ved at se den med egne øjne samt foretage en prøvekøretur. Kig efter fejl og skader og lyt samtidig efter mislyde ved især motor og udstødning.

Er du i tvivl om, hvad du skal kigge eller lytte efter, kan du undersøge bilmodellens historik. Find ud af hvilke typiske fejl, der ses ved lige netop den type bil, du overvejer at købe brugt. Så ved du, hvad du skal kigge efter og spørge ind til hos sælger.

 

Tjek for gæld i en brugt bil

Det er generelt vigtigt at tage højde for bilens papirer og tidligere ejerforhold, når du kigger efter en brugt bil. Hertil er det særligt vigtigt at undersøge, om der er gæld i bilen, du kigger på. Overtager du en brugt bil med restgæld, vil du også overtage restgælden. Det gør du, da en bils restgæld følger bilen og ikke den person, der optagere gælden.

Du kan hurtigt finde ud af, om bilen har restgæld ud fra bilens registreringsnummer eller nummerplade. Du kan tjekke for restgæld på Tinglysningens hjemmeside.

 

Læs bilens synsrapport

Når du ser på brugte biler til salg, er det vigtigt at læse bilernes synsrapport. Den fortæller en hel del om bilens historik og tidligere skader. Det vil give dig en bedre fornemmelse af bilens faktiske tilstand.

I synsrapporten kan du også se bilens kilometertal. Her bør du være opmærksom på, om kilometertallet stemmer overens med det kilometertal, sælger har oplyst dig. Det er nemlig et sted, hvor mange bliver snydt ved salg af brugte biler.

Derudover kan du med fordel kigge efter brugte biler, der nyligt har været til syn. Det kan blive en dyr og kedelig affære, hvis bilen har skader, der bliver opdaget ved syn, efter du har overtaget bilen. Husk dog på, at en bil, der er godkendt ved syn, ikke nødvendigvis er den perfekte bil. Bilen kan stadig have fejl og mangler, selvom den er blevet godkendt i syn. En synet og godkendt bil vil blot sige, at bilen er i lovlig stand. Det fortæller ikke noget om, hvordan standen derudover er.

 

Sammenlign prisen med andre brugte biler i samme stand

Når noget er brugt mister det værdi. For en ny bil gælder det, at den mister en stor del af sin værdi, idet den forlader forhandleren. Det kan derfor være lidt af en jungle at finde ud af, om prisen på en brugt bil faktisk er en god og fair pris.

Prisen for en brugt bil afhænger af bilens stand, historik, alder og meget mere. Så hvordan kan man sammenligne priser på brugte biler, når de er så forskellige i stand? Det kan du heldigvis gøre flere steder online. Ved at indtaste den brugte bils mærke, model, kilometertal og alder kan du se, hvad en sådan brugt bil koster på markedet. På den måde kan du finde ud af, om den brugte bil du overvejer at købe, står til en god pris.

 

Overvej om du vil købe en brugt bil hos en forhandler eller privat

Der findes et stort udvalg af brugte biler både hos forhandlere og hos privatpersoner. Begge dele har mange forskellige sammenligningstjenester tilknyttede, så du kan finde den bedste brugte bil, uanset om det er en forhandler eller privatperson, der udbyder bilen.

Der er nogle forskelle ved at købe en brugt bil hos en forhandler eller af en privatperson. Det er vigtigt, at du er bevidst om disse forskelle, inden du køber en brugt bil.

Køb af brugt bil privat kan måske gøre bilkøbet billigere. Her er det nemlig en privatperson, som sælger sin brugte bil. Du har dog ikke de samme rettigheder her, som du har, hvis du køber en brugt bil hos en forhandler. Ved køb af brugt bil hos en forhandler vil du have to års reklamationsret. Det vil du ikke have ved køb af brugt bil hos en privatperson, da du køber bilen som beset. Du kan derfor ikke efterfølgende henvende dig til sælger med fejl eller mangler, du ikke var klar over, da du købte bilen.

Køber du en brugt bil hos en forhandler vil du modsat have krav på reparation eller prisafslag, hvis du senere finder fejl, som formodes at være til stede, før du købte bilen. Der er dermed en større sikkerhed i at købe brugte biler hos forhandlere frem for privatpersoner. De rettigheder kan dog være på bekostning af prisen for den brugte bil, som typisk vil være højere hos en forhandler.

 

Andet at være opmærksom på ved køb af brugt bil

Udover de 5 råd til køb af brugt bil er det også væsentligt at understrege vigtigheden i at prøvekøre en brugt bil. Selvom en brugt bil ikke er en nær så stor investering som en ny bil, er det alligevel vigtigt, at du køber den rette bil, som opfylder dine behov. En prøvetur kan afsløre meget om bilens stand.

Hvis du gerne vil købe en brugt bil gennem en forhandler, kan du med fordel læse anmeldelserne af forhandleren på Trustpilot eller andre steder, hvor forhandleren er synlig. Her kan du få en fornemmelse for, om tidligere købere af en brugt bil har været tilfreds, eller om der har været efterfølgende fejl og mangler ved de brugte biler, forhandleren udbyder.

Derudover bør du være opmærksom på de praktiske ting, der er i at købe en brugt bil. Læs slutseddelen igennem, sørg for at bilen bliver omregistreret og skift bilforsikring hvis nødvendigt.

 

Leasing af brugt bil

Der er andre alternativer til at finde en billig bil, som ikke nødvendigvis indebærer at købe en brugt bil. Udskifter du din bil ofte, kan det måske bedre betale sig for dig at lease en bil. Her kan du faktisk også lease en brugt bil, hvis du ønsker at gøre din bilfinansiering endnu billigere.

Releasing er leasing af biler, som tidligere har været leaset ud til en anden kunde. Det vil sige, at bilen tidligere har været leaset ud i eksempelvis en 3 årig periode. Bilen er derfor brugt, men vil typisk stadig være i god stand. Det giver dig muligheden for at finde en endnu billigere brugt bil med en leasingaftale. På den måde kan du få mere bil for pengene.

Her bør du sætte dig godt ind i vilkårene for leasingaftalen. Det er nemlig forskelligt, hvad de enkelte forhandlere af leasingaftaler ved brugte biler sætter af vilkår.

Risikoen for skader og slid er større på en brugt bil end på en ny bil. Samtidig vil bilen have overskredet fabriksgarantien efter to-tre år, som svarer til en almindelig leasingperiode. Det vil sige, at du kan risikere at stå med en leasingaftale på en brugt bil uden nogen form for garanti. Du bør derfor have for øje, at der er en garanti for eksempelvis reparation i leasingaftalen.

 

Lån til brugt bil

En brugt bil er ikke nødvendigvis lig med en bil til 20.000 kroner eller der omkring. Brugte biler kan også koste op omkring 100.000 kroner eller mere. Det afhænger af bilens stand, bilmærket og så videre. Det er derfor ikke en selvfølge, at en brugt bil kan betales kontant. Ved køb af disse brugte biler er der brug for en anden form for bilfinansiering. Det kunne eksempelvis være ved at låne penge til købet af en brugt bil.

Hos Lendo kan du sammenligne lån til brugte biler – eller til nye biler. Ansøger du om et lån her på siden, vil du inden for 24 timer modtage alle de lånetilbud, der er til dig fra de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. Her er eksempelvis AL Finans specialiserede i billån. Du vil både modtage tilbud på billån uden udbetaling og sikkerhed i bilen samt med udbetaling og sikkerhed i bilen.

Undersøg dine lånemuligheder ved at udfylde en ansøgning via vores låneberegner – det tager 5 minutter. Her har vi også en konkret beregner, som du kan bruge til at beregne billån. Når du har modtaget dine lånetilbud, kan du sammenligne dem ud fra åop, rente, månedlig ydelse og så videre. Hvis du har brug for hjælp til at vurdere lånene eller til at lave en ansøgning, skal du endelig ikke tøve med at kontakte vores kundeservice. Her sidder vi klar til at hjælpe og besvare dine spørgsmål. Det er uanset, om du har spørgsmål til, hvordan Lendo kan hjælpe dig med et billån til en brugt bil, eller til hvordan hele processen fungerer.

Det er uanset, om det er lykkedes dig at finde en billig brugt bil, som er mulig at købe kontant, eller hvis du har brug for at låne penge til at finansiere købet af en brugt bil. I så fald kan Lendo hjælpe dig med mere en nyttig information.

Hos Lendo formidler vi både billån i form af privatlån, men også i form af traditionelle billån med sikkerhed. Med vores tjeneste kan du sammenligne lån på tværs af billån med og uden sikkerhed i bilen hurtigt og nemt. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en låneansøgning her på siden. Inden for kort tid vil du modtage personlige lånetilbud fra flere forskellige banker og låneudbydere. Disse kan du bruge som bilfinansiering til købet af en brugt bil.