Forside > Alt om lån > Firmabil

Firmabil

Hvad er en firmabil?

En firmabil kan være hvilken som helst bil, som dit arbejde stiller til rådighed til dig som medarbejder. Der er nogle regler, som du skal være opmærksom på hvis du får en firmabil fra sit arbejde, og vi kommer ind på nogle af dem i denne artikel. En firmabil har særlige nummerplader, som angiver at det er en firmabil. Dette skyldes at man skal kunne skelne mellem private biler og firmabiler, eftersom at der gælder nogle forskellige regler. Afhængig af hvordan du benytter din bil, kan det blive en dyr fornøjelse for dig at have en firmabil. Som udgangspunkt gælder det, at det bedst kan betale sig for dig som ansat at have en firmabil, såfremt du kører meget privat i bilen. Hvis du i stedet for kører meget for dit firma, kan det i mange tilfælde bedst betale sig for dig selv at eje bilen. Det kan være noget af en jungle at finde rundt i, da der findes mange forskellige måder, at have firmabil på, og netop derfor, er det væsentligt at du tager en snak med dit arbejde, omkring hvordan i organiserer det.

 

Firmabil eller egen bil?

En af de regler, der gælder når man har firmabil, er at man skal betale skat af firmabilen ud fra en minimumspris på 160.000 kroner. Det betyder altså, at hvis bilen er mindre end 160.000 kroner værd, er det en dårlig ide at have en firmabil. Af de 160.000 kroner, skal man betale 25 % i skat. Derudover kommer der også et miljøtillæg oveni, der udgør 150% af den årligt vægtafgift. Hvis man har firmabil til rådighed til privat brug, frafalder rettigheden om at modtage kørselsfradrag. Endvidere opstår der ofte et spørgsmål omkring, hvem der skal betale benzin til firmabilen. Det kommer an på om det er en sameje-bil eller ren firmabil, og er en snak man bør tage med sit arbejde. Der findes desuden flere forskellige beregnere, som du kan benytte til at beregne hvorledes det kan betale sig for dig at have en firmabil eller ej. Du kan blandt andet benytte følgende links:

Husk at beregningerne udelukkende er vejledende, og du altid bør alliere dig med din arbejdsgiver og søge professionel rådgivning.

 

Beskatning af firmabil

Beskatningen af firmabil er et beløb, som bliver lagt oveni i ens indkomst, og det bliver beregnet ud fra værdien på bilen. Det udgør 25 % af bilens værdi op til 300.000 kroner + 20 procent af den del af bilens pris, som overstiger 300.000. Derudover skal du lægge et miljøtillæg oveni. Pr. 1. januar 2022, blev miljøtillægget forhøjet fra 250 % til 350 %. Som tidligere nævnt bliver du som minimum beskattet af 160.000 kroner. Frem mod år 2025, vil beskatningsgrundlaget blive justeret. Nogle vil opleve at beskatningen stiger, mens andre vil opleve det modsatte, nemlig en lavere beskatning. Når bilen er 36 måneder gammel, falder beskatningsværdien med 25 % af den genberegnede beskatningsværdi. Derfor kan det være fordelagtigt at beholde en firmabil i fire år fremfor de traditionelle tre år. Dog skal man huske at være opmærksom på de markante stigninger i miljøtillægget, som vil gøre nogle biler væsentlige dyrere.

 

Benyt Lendo og find det lån du har brug for

Står du i en situation, hvor du har brug for at låne penge? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her hos Lendo hjælper vi danskere med at finde det bedste lån, ved at sammenligne forskellige lån fra flere banker og låneudbydere. Du kan både ansøge om privatlån, samlelån og billån.Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om lån gennem vores tjeneste. Vores dygtige kunderådgivere sidder klar alle hverdage til at besvare dine spørgsmål til processen og du kan træffe dem på telefon 70 50 00 10 eller på mail kundeservice@lendo.dk. Hvis du sidder tilbage med nogle spørgsmål, skal du være meget velkommen til at række ud. Rigtig god fornøjelse med ansøgningsprocessen!

Schibsted