Forside > Alt om lån > Købsbevis til billån – en fleksibel løsning

Købsbevis til billån – en fleksibel løsning

Hvad er et købsbevis til billån?

Et bilkøb købsbevis er ofte uden pant og uden udbetaling. Købsbeviset er typisk gældende i 10 år, og hvis du når at betale lånet af inden købsbeviset udløber, er det gældende til at kunne købe en ny bil. Hvilket gør det smart, hvis du på et tidspunkt ønsker at skifte bil.

Du skal først begynde at betale af på lånet, når købsbeviset er aktiveret. Det sker når pengene er overført fra banken til sælgeren af bilen eller bilforhandleren. Det betyder derfor, at du kan have købsbeviset i 10 år, ikke benytte det og derfor ikke betale en krone for at have det.

 

Hvordan tager jeg et købsbevis i brug?

Der er forskellige fremgangsmåder for, hvordan det skal benyttes alt afhængigt af, om det er hos en privat sælger eller en bilforhandler. Fælles for begge er, at pengene overføres førstkommende hverdag, når slutseddlen er udarbejdet. Lendo samarbejder med Resurs Bank billån, hvilket vi tager udgangspunkt i, i denne guide.

Ved en forhandler skal der udarbejdes en slutsedlen, som forhandler indsender til Resurs Bank. Hvis du køber bil hos en privat sælger,  skal du oprette en handel ved at registrere dig som køber på www.nembilhandel.dk, hvorefter sælger inviteres til handlen, færdiggør handlen og udarbejder slutsedlen. Her får du et overblik:

  1. Find din drømmebil på nettet eller fysisk hos en privat sælger eller en bilforhandler.
  2. Kontakt forhandleren eller den private sælger.
  3. Fortæl forhandleren eller den private sælger, at købet foretages med en bankoverførsel fra Resurs Bank.
  4. Fuldfør proceduren for købet, som beskrevet ovenfor, altså enten direkte hos forhandleren eller på www.nembilhandel.dk.
  5. Udfærdig og underskriv slutseddel
  6. Resurs Bank udbetaler beløbet direkte til sælgers NemKonto førstkommende bankdag.

 

Hvad er en slutseddel?

En slutseddel er den juridisk bindende aftale, der indgås i forbindelse med køb og salg af et køretøj. Det er slutsedlen, der sikrer, at der ikke opstår tvivl og uenighed vedrørende købsaftalen mellem sælger og køber. For at aktivere dit Resurs Bank Billån købsbevis skal du sammen med sælger lave slutsedlen, der er knyttet til salget af den bil, du ønsker at købe.

Schibsted