Regeringen har nemlig indsat et modregningsforbud. Det betyder, at din gæld ikke bliver modregnet, når du får dine indefrosne feriepenge udbetalt. Det gælder både offentlig og privat gæld. Så selvom du skylder penge til det offentlige eller andre kreditorer, kan de ikke gøre krav på dine feriepenge i det øjeblik, du får pengene udbetalt. 

Skylder du penge til private kreditorer, skal du dog være opmærksom. Hvis du ikke bruger pengene og i stedet lader dem stå på din konto, kan private kreditorer på et tidspunkt gøre krav på dem gennem fogedretten.

 

Pengene skal skubbe gang i økonomien

Regeringens grundlag for at udbetale de indefrosne feriepenge er at sætte gang i vores samfundsøkonomi, efter at COVID-19 har påvirket det danske erhvervsliv.

Udbetalingen af feriepengene er defor ment til, at du skal tage spenderbukserne på og bruge dem på ren og skær forbrug. Har du længe haft brug for at forkæle dig selv med en god vin, en god middag eller en ny vinterjakke, har du nu muligheden for at købe det. Husk at støtte lokalt så butikkerne i dit nærområde ikke går konkurs.

Vælger du at gøre, som politikerne beder om, undgår du også, at pengene bliver stående på din konto og potentielt bliver påkrævet af private kreditorer.

 

Dine penge, din gæld, din beslutning

Det betyder ikke, at pengene skal bruges på forbrug blot, fordi politikerne siger det. Det er dine penge, og du bestemmer, hvad de skal bruges til. Hvis det giver mening for dig at bruge pengene på gældsafvikling, kan du sagtens gøre det.

Hvis du vælger at bruge dine feriepenge på at afvikle din gæld, anbefaler vi, at du betaler dine dyreste lån ud først.

Du er herre over din egen økonomi. Hvis dine lån giver dig mavepine, fordi de er dyre og uoverskuelige, kan du mindske omkostningerne ved at samle dem i et samlelån.

Du kan læse mere om samlelån her.

Sådan får du fat i dine indefrosne feriepenge

Du ansøger på borger.dk/feriemidler.

Der kan du også læse mere om udbetalingen af de indefrosne feriepenge.

Det er helt frivilligt at vælge, om du vil have dine indefrosne feriepenge udbetalt eller ej. Du skal aktivt søge om at få dem – ellers bliver de automatisk udbetalt, når du går på pension.