Et gældsbrev er altså dokumentation på, at den ene part, som har lånt penge, får sine penge tilbage på et tidspunkt.

 

Hvad indeholder et gældsbrev?

Et gældsbrev indeholder en skriftlig aftale om et lån mellem to parter og er et juridisk bindende dokument mellem to parter om et lån, der er indgået. Betingelserne for lånet vil oftest være angivet i det pågældende gældsbrev. Hvis en søn f.eks. låner penge af sin mor et større køb, eksempelvis en lejlighed, kan det være en stor fordel at lave et gældsbrev. I dette gældsbrev står det beskrevet, at sønnen skylder penge til sin mor og den indbyrdes aftale de har indgået. Der står endvidere beskrevet hvorledes lånet skal betales tilbage. Er der tale om et fast beløb hver måned eller en gang hver halve år. Når man får udarbejdet et gældsbrev, er det juridisk bindende på samme måde som ved andre skriftlige aftaler.

 

Hvorfor skal du lave et gældsbrev?

Mange opretter et gældsbrev i forbindelse med lån mellem familie, venner og bekendte. Dette skyldes at der kan være en række ulemper forbundet med dette, som kan være godt at gardere sig mod. Der kan opstå uoverensstemmelser om eksempelvis lånet størrelse, løbetid, lånebetingelser, tilbagebetaling mm. hvis der ikke er lavet en helt klar aftale om netop disse ting. Derfor er netop et gældsbrev en god løsning, for at forhindre uvenskaber mellem familie og venner. Det er vigtigt at gældsbrevet bliver underskrevet af begge parter. Hvis du ikke har mulighed for at låne penge af din familie eller venner, kan du hos os ansøge om at låne penge hos os, her hos Lendo.

 

Hvor kan man lave et gældsbrev?

Før et gældsbrev er gyldigt, skal begge parter underskrive gældsbrevet. Dette gælder altså både for låntager og långiver, som skal underskrive dokumentet. Der er ikke direkte krav til hvad et gældsbrev skal indeholde, men det er altid en god ide at skrive information om låntager og långiver, lånebeløbet osv. ned i gældsbrevet. På den måde er gældsbrevet et bevis på den aftale der er indgået.

 

Hvad koster det at lave et gældsbrev?

Det er meget forskelligt hvad det koster at få lavet et gældsbrev alt efter hvor man får det gjort. Man kan få det gjort hos en traditionel advokat, hvor det koster i omegnen af 1200 kroner at få udarbejdet et gældsbrev. Du kan gøre en det billigere hos Legal Desk, hvor du udfylder en række oplysninger og derefter får tilsendt dit gældsbrev. Pengene til et gældsbrev er oftest givet godt ud, da det sikre klare og faste rammer for den låneaftale der er indgået.

 

Find det bedste lån med blot én låneansøgning

Er du på udkig efter et lån, men har svært ved at finde ud af præcist hvilken bank du skal benytte? Så er du kommet det helt rigtige sted. Hos os kan du nemlig sammenligne lån på tværs af forskellige banker og låneudbydere. Du kan helt gratis og uforpligtende ansøge om lån gennem vores platform. Du kan altså vælge det lån som passer bedst til dig og din økonomi, og de vilkår du finder bedst. Vi gør det besværlige arbejde for dig, så du undgår selv at skulle tage kontakt til hver enkelt bank for at finde det bedste lånetilbud. Vores ambition og ønske er at du skal have det bedst mulige grundlag at vælge et lån ud fra.

Lånemarkedet kan være svært at finde rundt på, og derfor står vi til rådighed, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Du kan både søge om at lån penge, samle dine lån eller billån hos os. Ligegyldigt hvilken lånetype du vælger er det gratis og uforpligtende at ansøge om lån. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte vores dygtige kunderådgivere, som sidder klar alle hverdage til at hjælpe dig. Du kan ringe til dem på 70 5000 10 eller sende en mail på kundeservice@lendo.dk