Forside > Danmarks bedste bank

Danmarks bedste bank

Vores råd til dig er simpelt: Sammenlign lån og sammenlign banker. Det er svært, ja praktisk talt umuligt, ikke at være tilknyttet en bank. Vi har alle brug for et kredit- eller betalingskort, en opspring, pension, forsikring og ikke mindst muligheden for at låne penge. Alt dette er ikke gratis. Der kan derfor være mange penge at spare på at sammenligne bankerne ud fra deres renter, service, gebyrer og meget andet.

Det er ærgerligt at gå på kompromis med økonomien – gør det bedste for din økonomi og vælg den bedste bank. Men hvilket bank er bedst? Det vil vi hjælpe dig med at finde frem til her på siden. Vi guider dig gennem de elementer, du bør være opmærksom på i din undersøgelse og sammenligning af bankerne.

Der er selvfølgelig forskel på, om du leder efter den bedste bank til dine finansielle aktiviteter, eller om du blot leder efter den bedste bank til et nyt lån. Begge dele vil vi hjælpe dig med her, men du kan med fordel også læse vores artikel vedrørende det at skifte bank, hvis du ønsker at skifte til en bedre bank. Det kan du læse mere om her.

 

Bedste bank i Danmark 2020

Med over 60 forskellige danske banker og sparekasser i Danmark kan vi godt forstå, at det kan være svært at vælge den bedste bank. Heldigvis er der hjælp at hente. Analyseinstituttet Voxmeter udspørger hvert år over 50.000 bankkunder, hvor tilfredse eller utilfredse de er med deres bank. Bankkunderne bliver udspurgt om flere forskellige punkter som blandt andet involverer priser, service, rådgivning, produkter og image. På den måde bliver Danmarks bedste bank fundet ud fra kunderne selv.

Arbejdernes Landsbank har i mange år ligget på førstepladsen. Den kan derfor vurderes til at være den bedste bank i Danmark – i hvert fald frem til år 2020. Det er 12. år i træk, at banken vinder prisen. Så hvis kundetilfredshed er en vigtig prioritet i dit valg af bank, kan du benytte grafen til at sammenligne bankernes kundetilfredshed og træffe dit valg af bank.

Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om undersøgelsen her: Voxmeter

 

Det består den bedste bank af

Det er forskelligt fra person til person, hvorvidt en bank ses som værende den bedste bank. I bund og grund er bankens vigtige opgave at hjælpe dig. Banken skal gøre den daglige økonomi lettere for dig at håndtere.

De fleste af os vil generelt gerne have mest mulig service for mindst mulige penge. Det er svært at finde en bank, der er gratis. Ved at sammenligne bankerne kan du finde den bank, der har de laveste omkostninger for dig som kunde. Den bedste bank vil altså have de billigste gebyrer, rentesatser og general medlemspris.

Udover at banken ikke skal koste dig alt for mange penge, er det vigtigt, at banken har en brugervenlig og lettilgængelig netbank. Hvis du tjekker din konto et par gange om året, er det selvfølgelig ikke en nødvendighed. Men hvis du regelmæssigt tjekker din konto og økonomi, er det en nødvendighed med en god netbank. En god netbank gør det nemmere for dig at have styr på økonomien. De fleste banker har i dag udviklet netbanke, og størstedelen kan også bruges fra mobilen, så du altid har økonomien lige ved hånden.

Den bedste bank har også den bedste service. En god bankrådgiver er vigtig, hvis du har svært ved at begå dig i den økonomiske verden. Mange banker prioriterer god service, og flere steder vil du opleve at få tilknyttet en fast bankrådgiver. På den måde behøver du ikke starte forfra hver gang, du skal tale med din bank. Det er ikke alle, der vægter bankrådgivning lige højt, når de skal vælge den bedste bank. Hvis du ikke har brug for rådgivning, er der ingen grund til at vælge banken med den bedste rådgivningsservice. I stedet kan du finde en online bank, der vil være billigere for dig som kunde.

 

Den bedste bank matcher dine krav og behov

Når du skal vælge hvilken bank, der er den bedste for dig, er det vigtigt, at du overvejer dine behov og krav til en bank. Der er store forskelle på bankerne alt fra prisen på banken til serviceniveauet i banken. Nogle banker fokuserer på personlig rådgivning, og andre banker fokusere på netbank og selvbetjening.

Den bedste bank for dig, er den bank, der matcher dine behov. Du bør derfor overveje hvilke elementer og produkter hos en bank, der er de vigtigste for dig. Du kan starte med at tænke på, hvordan du i dag benytter din bank. Hvad bruger du banken mest til? Hvad bruger du den mindst til? Hvad kan du undvære, og hvad kan du have svært ved at leve uden hos din bank? Læs videre og find ud af hvilke elementer du bør se nærmere på, når du skal finde den bedste bank.

 

Sammenlign banker ud fra pris, gebyrer og meget andet

Vores råd til dig er at sammenligne banker, hvis du ønsker at finde frem til, hvilken bank der er den bedste bank i Danmark for dig. Så undgår du at vælge den første bank, du ser – som måske viser sig ikke at være den bedste bank. Der er mange elementer, som vil være værd at sammenligne, før du vælger.

Vi har oplistet de vigtigste her. Det er vigtigt, at du sammenligner banker ud fra deres:

Hvert punkt vil blive uddybet. Du kan vælge at læse alle punkter igennem for at være sikker på, at du får sammenlignet alt, der er værd at sammenligne, før du vælger bank. Du kan også læse de punkter, du mener er vigtige og væsentlige for at kunne vælge den bedste bank.

Bankernes lånemuligheder

Det er vigtigt at undersøge, de lånemuligheder bankerne har. Det gælder alt lige fra et almindeligt banklån til billige forbrugslån. Alle vil på et tidspunkt i livet have brug for at låne penge. Du kan derfor godt fra start undersøge, hvor du har mulighed for at få det billigste lån. Det kan være, du allerede nu har planer om at skulle købe en bil, en bolig eller noget helt andet, du har brug for at låne penge til.

Selvom du mener, at du har fundet den bedste bank, er det alligevel vigtigt at undersøge markedet for lån, hvis du skal til at optage et nyt lån. Stol ikke blindt på din bank, men indhent så mange lånetilbud som muligt fra flere forskellige banker. På den måde finder du det bedste og billigste lån for dig, hvilket ikke nødvendigvis er gennem din egen bank.

Bankernes pris

Vi vil alle gerne finde en billig bank – gerne den billigste bank med de bedste priser. Bankernes pris kan være svær at finde frem til. Omkostningerne for dig som bankkunde vil være de renter og gebyrer, du skal betale for at have et lån eller for at bruge bankens ydelser og service. Bankernes rentesatser og gebyrer er meget varierende. De banker, vi samarbejder med hos Lendo, har etableringsomkostninger på et lån varierende fra 0 – 5% af lånebeløbet. Administrationsgebyret varierer fra 19 – 100 kroner, hvilket også viser, hvor meget omkostninger varierer fra bank til bank.

Bankernes pris varierer ikke kun fra bank til bank men også fra bankkunde til bankkunde. Den pris banken vil tilbyde dig for at være bankkunde eller optage et lån, vil være baseret på dig og din økonomi. Banken vil vurdere din økonomiske situation og give dig tilbud ud fra den endelige vurdering.

Hvis du prioriterer pris og tænker, at den bedste bank for dig vil være den billigste bank, er det altså nødvendigt at undersøge forskellige bankers priser for dig som bankkunde. Du kan finde frem til omkostningerne ved at bede bankerne om at sende deres årlige gebyroversigt til dig.

Bankernes opsparings- og investeringsmuligheder

Ligesom du skal sammenligne bankernes lånemuligheder, bør du også sammenligne bankernes andre finansielle produkter. Hvilken bank har den højeste rentesats på en opsparingskonto? Hvilken bank kan investere dine penge bedst? På samme vis kan du også sammenligne dine muligheder for pension og forsikring. Det er alt sammen produkter, som du vil komme til at anvende. Det er derfor væsentligt at overveje i jagten på den bedste bank.

Bankernes netbank og fysiske filialer

Der har været stigende efterspørgsel på netbanke, der virker. Det har gjort, at de fleste banker i dag har en velfungerende og overskuelig netbank. Det betyder, at du kan håndtere det meste af din privatøkonomi hjemmefra. Vi bliver mere og mere digitale, hvilket også gælder bankverdenen. Alligevel har mange banker valgt at beholde fysiske filialer. Det er stadig få banker, der kun findes online, men antallet er stigende. Hvis du prioriterer fysisk kontakt med din bank og muligheden for at gå ind i en fysisk filial, er det vigtigt at undersøge, hvilke banker der tilbyder dette, og hvilke der ligger tæt på dig.

Det kan også være relevant at undersøge bankernes åbningstider. Særligt hvis det er en prioritet for dig, at kunne komme i fysisk kontakt med banken. De fleste fysiske filialer har åbent i de gængse arbejdstimer, hvilket kan gøre det svært for dig at finde tid til at tage derhen. Flere banker tilbyder dog at afholde møder uden for den almindelige åbningstid. Det kan derfor godt betale sig at undersøge om dette er muligt, før du vælger hvilken bank, der er den bedste bank.

Bankernes rådgivning

Det er forskelligt fra person til person, hvorvidt rådgivning bliver vægtet højt. Du kan derfor finde banker, der i højere eller mindre grad fokuserer på rådgivning. Giver den bedste bank dig et tilbud om en fast personlig rådgiver? Eller vil den bedste bank kun kontakte dig, når det er højst nødvendigt? Kun du kan vurdere det.

Bankernes etiske grundlag

Har du overvejet, om din bank agerer etisk og moralsk rigtigt ud fra dine egne værdier og holdninger? Det er langt fra alle, der overvejer bankernes etiske grundlag. Vi mener, at du har ret til at sætte krav til din banks etik. Efter flere skandaler er der kommet fokus på hvidvask, skatteundragelse og investeringsformål.

Hvis det er en vigtig faktorer for dig i dit valg af bank, bør du undersøge, hvad de forskellige banker vælger at investere penge i på vegne af bankkunderne. Du kan også spørge din egen bank eller få mere selvbestemmelse i dine investeringer, så du sikrer, at investeringerne stemmer overens med dit eget værdigrundlag. Du kan også undersøge hvilke banker, der investerer tid og penge i lokalområdet.

Husk at du altid kan forhandle med banken

Før du vælger den første og bedste bank og bliver indskrevet som bankkunde, skal du huske, at du har mulighed for at forhandle med banken. Indhent nogle forskellige tilbud fra forskellige banker og brug dem overfor den bank, du gerne vil være kunde i. Bankens pris kan ofte forhandles.

Sørg for at have styr på din egen økonomi ved at have et budget og en oversigt over din økonomi med til forhandlingen. Hvis du har optaget andre lån tidligere eller i din nuværende bank, kan du spare penge ved at samle dem et sted. Det vil også styrke dit overblik over din økonomi. Du kan enten forhandle det hos den bank, du ønsker at skifte til, men du kan også gøre det ved at samle lånene i et samlelån.

 

Vælg den bedste og billigste bank

Som nævnt er bankernes priser en del af det, du kan sammenligne inden du vælger hvilken bank, der er den bedste bank for dig. Overvej hvilke finansielle produkter du prioriterer højest, inden du kigger de billigste banker igennem. Er det vigtigste en god indlånsrente, billige lånemuligheder, gode investeringsmuligheder eller andet?

Mange spørger ‘hvilken bank er billigst’ i deres søgen på den bedste bank. Det er også surt at bruge unødvendigt mange penge i ens bank, hvis der findes billigere banker.

 

Sådan finder du ud af, hvilken bank der er den bedste bank for dig

Vi ved, at det er noget af en mundfuld, vi har præsenteret ovenfor. Det kan virke uoverskueligt at skulle sammenligne flere banker ud fra alle de forskellige elementer. Hvis du stadig sidder med spørgsmålet ‘hvilken bank skal jeg vælge’, kan du starte med at overveje de krav, du gerne vil stille en bank. Derefter kan du prioritere kun at sammenligne de elementer i stedet for dem alle. Du kan vælge fem banker, du har en god mavefornemmelse med, og nøjes med at sammenligne de banker for at finde den bedste bank. Det bedste vil selvfølgelig være at sammenligne alle banker, men når der findes over 60 danske banker, er det meget besværligt.

Udover at du selv skal vælge hvilken bank, der er den bedste bank for dig, skal bankerne også vælge, om de ser dig som en god bankkunde. Der er stor forskel fra bank til bank i, hvordan de vurderer deres kunder. De risikovurderer og kreditvurderer forskelligt, hvilket vil påvirke de muligheder, de kan tilbyde netop dig. Spørgsmålet bliver derfor i høj grad også ‘hvilke banker vil vælge mig’. Det forsøger vi at ændre, så spørgsmålet altid vil være ‘hvilken bank skal jeg vælge’. Det kan du bidrage til ved at anvende vores sammenligningstjeneste, hvis du har brug for et lån. Det vil skabe større konkurrence mellem bankerne, hvilket i sidste ende vil gavne dig som bankkunde.

Hvilken bank er bedst for unge i Danmark? 

Valg af bank er sjældent den første tanke der strejfer, hvis du lige er blevet 18 år. Der går mange år, før du overvejer din økonomi og din bank. De fleste får først øjnene op for bankskifte, og hvad en god bank er, når de skal til at købe bolig eller lave større investeringer.

Mange unge beholder samme bank som forældrene, da det virker meget naturligt. Bare husk at den bedste bank for dine forældre eller andre du kender, ikke nødvendigvis er den bedste bank for dig. Særligt når du som ung vil have helt andre behov end dine forældre. Du har nok ikke været på arbejdsmarkedet i lige så mange år som dine forældre, og din økonomi eller indtægt vil højst sandsynligt være lavere.

De fleste banker har tilbud og pakkeløsninger, der er tilpasset unges behov. Det du typisk vil have brug for som ung er en lønkonto, et hævekort af en art og en eventuel opsparingskonto. Den bedste bank for dig vil derfor være en bank, der tilbyder disse elementer til de laveste omkostninger. Hos flere banker vil du som ung ikke skulle betale for en lønkonto og et hævekort, da bankerne gerne vil gøre det så attraktivt som muligt for dig at vælge dem. Det kan du udnytte, når du som ung leder efter den bedste bank.

Det er ikke mange unge mennesker, der benytter og bruger deres bank særlig meget. Derfor har mange unge heller ingen krav til banken. Det behøver du måske heller ikke. Det kan være, du først vil overveje et bankskifte, når du har brug for at købe en bolig eller låne penge, ligesom de fleste andre.

 

Sammenlign banker og vælg den bedste bank her

Mange er stadig meget loyale overfor deres bank. Det er forståeligt, da bankerne i lang tid har haft magten, og det har været svært for den private kunde at bruge andre bankers service og tilbud. Det forsøger vi hos Lendo at lave om på. Det gør vi ved at give dig mulighed for at vælge den bedste bank med det bedste lånetilbud. Med vores tjeneste kan du sammenligne bankerne ud fra pris og andre vilkår i forbindelse med et lån, så du kan træffe de bedste valg for dig og din situation.

Hvis du har brug for at optage et nyt lån, findes der altså andre muligheder end at gå til din eksisterende bank. Ved at bruge vores sammenligningstjeneste bidrager du til at skabe mere konkurrence mellem bankerne. Det gør, at du får magten tilbage som låntager. Samtidig får du muligheden for at vælge det billigste og bedste lån, da du ved at sammenligne bankernes lånetilbud hurtigt kan få et overblik over de forskellige lån på markedet.

Vi formidler privatlån, billån og samlelån.

Det er helt gratis og uforpligtende at benytte vores sammenligningstjeneste. Du er derfor velkommen til at sende en låneansøgning afsted, indhente dine personlige lånetilbud og tage dem med til din bank, for at se om de kan matche lånetilbuddene. På den måde kan du spare en hel del penge. Hvis banken ikke kan matche lånetilbuddene, skal du selvfølgelig bare meddele, at du gerne vil optage lånet via os. Banken du vælger at låne hos, vil udbetale lånet til dig i løbet af få dage.

Har du spørgsmål, sidder vores kundeservice klar til at besvare dem. Ring på tlf. 70 5000 10, så vi kan hjælpe dig.

Vi håber ellers, at du er blevet klogere på, hvilken bank der er den bedste bank for dig.