Forside > Det skal ikke være dyrere for kvinder at låne penge

Det skal ikke være dyrere for kvinder at låne penge

Undersøgelsen viser, at når kvinder går ind i en bank, tager de sig ofte til takke med det første lånetilbud, de får af banken.

Mænd er omvendt mere kritiske over for det lånetilbud, banken giver dem, og deres kritiske sans betaler sig for dem.

I artiklen fra DR fremgår det også, at kvinder ikke sætter sig nok ind i privatøkonomi og lånemarkedet, og at det ligeledes kan være en af årsagerne til, at det er dyrere for dem at tage et lån. Eksperter mener, at ansvaret også ligger hos bankerne.

 

Ikke nok viden om lånemarkedet

Ulighed mellem køn på lånemarkedet er en alvorlig problemstilling. Vi mener samtidig, at det er på tide, at uligheden mellem bank og låntager også kommer på dagsordenen.

Viden om lånemarkedet findes ikke i det pensum, der dækker over almen dannelse. Det kan være en af grundene til, at lånemarkedet på mange måder er i ubalance.

De fleste henvender sig til egen bank, når der skal oprettes et nyt lån, men mange ved ikke, hvad et godt lån indebærer. Banken mærker ligeledes meget lidt direkte konkurrence, og det er også dér, ubalancen ligger.

Bankerne har meget magt og generelt – dog ikke blot kønsbetinget – tager man det første lånetilbud, man får tilbudt.

Hvis låntagere ikke bliver bedre oplyst, vil lånemarkedet forblive som det er – en verden hvor magtbalancen mellem bank og låntager er ulige.

 

Ingen ulighed mellem køn hos Lendo

Mere fokus på køn og ligestilling er et skridt i den rigtige retning, og derfor er DR’s artikel relevant.

Vi hos Lendo arbejder for at give låntagere mere magt, og vi går op i at skabe gennemsigtighed for alle låntagere, så de tager et lån på et oplyst grundlag – uanset køn.

Der er ingen forskelsbehandling mellem køn i låneprocessen hos os. Vi har skabt en sammenligningstjeneste, som netop stiller bankerne i konkurrence med hinanden. Det betyder, at det ikke er låntageren, der skal udfordre banken i forhold til prisen på lånet. Banken bliver udfordret nok i forvejen, når låntager bruger vores service.

Banker er – ligesom alle andre virksomheder – interesseret i at få kunder. Men hvis ingen udfordrer dem eller bidrager til konkurrencen bankerne imellem, vil bankerne ikke arbejde på at blive endnu bedre til at imødekomme kundernes behov. Derfor arbejder vi for at ændre lånemarkedet.

Vi er Nordens førende inden for sammenligning af lån. I 2019 sparede vi svenskerne for 500.000.000 kroner. Vi giver låntagere mere magt.