Forside > Hvilket lån matcher dine behov?

Hvilket lån matcher dine behov?

Jo billigere desto bedre, men det kan ikke altid lade sig gøre, hvis der er nogle andre kriterier, varen, du vil købe, skal leve op til. Ønsker du den leverpostej, du bedst kan lide, og er det ikke den billigste, så vil det være træls altid at skulle gå på kompromis, fordi du absolut vil have det billigste. Det stemmer slet ikke overens med vores værdier her hos Lendo. Det første er ikke altid det bedste uanset hvilken beslutning, der skal tages.

Det er godt at spørge sig selv “Hvad betyder mest for mig?”.

 

Det er kun dig, der ved bedst, når du skal låne penge:

  1. Det billigste lån. Det kan være, at du er typen, der søger efter et lån med så lav en samlet tilbagebetaling som muligt. Det er nemt at tyde det på lånetilbuddet – du skal blot kigge efter “Samlet tilbagebetaling”. Det kan være, at det hedder noget forskelligt fra bank til bank. Har du søgt om at sammenligne lån gennem os, og er du i tvivl om noget, er du meget velkommen til at kontakte os, og vi vil guide dig. Det skal nemlig være nemt at få det billigste lån.
  2. Laveste månedlige ydelse. Nogle låntagere er mere fokuserede på, at de vil betale så lav en månedlig ydelse som muligt. Løbetiden på lånet er måske heller ikke afgørende – eller det kan være, at en balance mellem månedlig ydelse og løbetid er den rigtige kombination. Vil du have så lav en månedlig ydelse på lånet som muligt, skal du kigge på “Månedlig ydelse”. Det kan være, at det hedder noget forskelligt fra bank til bank. Har du søgt om at sammenligne lån gennem os, og er du i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig.
  3. Hurtigst indfriet lån. Det kan være, at det er bedst for dig at få dit lån ud af verden hurtigst muligt. Det giver en højere månedlig ydelse, men du gider måske ikke at skulle betale af på dit lån i flere år. Hellere betale lidt mere hver måned for at komme hurtigt ud af det igen. Nogle kan miste motivationen, hvis de skal betale af på et lån i mange år efter, at pengene er brugt. Hvis du vil låne penge og går efter det, der hurtigst er indfriet, skal du selv vælge antal år/måneder i løbetid, når du ansøger. I vores online låneansøgning kan du nemt justere løbetiden efter dit behov. Er du i tvivl om noget i forbindelse med udfyldelse af låneansøgningen? Så er du meget velkommen til at kontakte os, og vi vil hjælpe dig.
  4. Hurtigst udbetalte lån. Mange ønsker en hurtig udbetaling på lånet. Hos mange af vores samarbejdspartnere kan du opnå udbetaling i løbet af samme dag, som du siger ja til lånetilbuddet. En god idé kan være at ringe til de banker, du har modtaget tilbud fra og spørge dem, hvor hurtigt de kan udbetale lånet. En hurtig udbetaling kan sagtens ske samtidig med, at du tager en bevidst beslutning om, hvilket lån, der matcher de behov, du har.

 

Din privatøkonomi – dine behov

Uanset hvilket type låntager du er, så er der intet, der er rigtigt og forkert. Det handler om dine behov, når det kommer til din privatøkonomi. Der er nemlig ikke én opskrift på en sund privatøkonomi. Det er op til hver enkelt, hvad en sund privatøkonomi er. Vores ønske er, at vores kunder sammenligner lån gennem os med en bevidsthed om deres egne personlige behov.

Hvis du har en rationel bevidsthed omkring dine penge, kan det have en positiv indvirkning på din privatøkonomi. Hvis det betyder noget for dig, at du køber din favorit-leverpostej, støtter en bestemt mærkesag og har træningssko fra et bestemt mærke, så er det sådan, det er. Din økonomi er din private sag. Hvis du altid skal gå efter det billigste, så kan det blive en træls sag – medmindre at det at finde det billigste er et personligt princip for dig.

Ikke desto mindre er det naturligvis gavnligt at være økonomisk bevidst, når man er på indkøb eller skal optage et lån. Men det kan være vigtigt ikke at føle, at man altid skal gå på kompromis bare for at finde det billigste. Det kan skabe tunge følelser omkring privatøkonomien.

Den tunge følelse omkring din privatøkonomi kan være selvforstærkende, fordi der er to dele i privatøkonomi: Der er dig, og der er dine penge. Det behøver ikke at handle om altid at finde det billigste. Hvis du ikke lytter til dig selv, så kan det højst sandsynligt være ligegyldigt, at du sparer 500 kroner om måneden ved at gå på kompromis med dine egne behov. De 500 kroner bruger du muligvis alligevel, fordi du har brug for at kompensere for den trælse følelse af, at du går på kompromis hele tiden.

Det kan du også have in mente, når du skal låne penge. Mærk efter hvilke behov du har. Der er intet, der er rigtigt eller forkert. Det handler om dig.

Vi har også skrevet et blogindlæg, som handler om vigtige ting, der er værd at lære om privatøkonomi. Du kan læse det her – det kan være, at det indlæg også kan skabe noget inspiration for dig.