Forside > Svindel med kryptovaluta

Svindel med kryptovaluta

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en valuta, som kun eksisterer digitalt eller virtuelt og bruger kryptografi til at sikre transaktioner med. Det er altså et digitalt betalingssystem, der ikke bruger banker til at bekræfte transaktioner med.

Ligesom med andre værdipapirer kan man altså også handle, spekulere og investere i kryptovaluta. Der er ingen indblanding fra en tredjepart (en bank), ingen centrale instanser der styrer kurser, opbevaring af krypto eller som holder øje med transaktioner.

Det er muligt at lave sikre investeringer i kryptovaluta, men ligesom med al anden investering, er det en god ide, at du sætter dig godt ind i, hvordan markedet fungerer, inden du kaster dig ud i det.

 

Hvad er svindel med kryptovaluta?

Svindel med kryptovaluta er, som alt andet svindel, et forsøg på at lokke penge eller personfølsomme oplysninger ud af dig. Fremgangsmåden kan være forskellig, men typisk vil gerningsmændene tage kontakt til dig på e-mail, telefon eller sociale medier og udgive sig for at være fra en legitim virksomhed, som arbejder i branchen for kryptovaluta. Derefter vil de prøve at overbevise dig om, at du tidligere har lavet en investering hos dem, og at der er en gevinst på det investerede, som du kan få udbetalt, hvis bare du overfører et mindre gebyr til dem.

Når gerningsmændene først er lykkedes med det, vil de ofte prøve at lokke yderligere penge eller personfølsomme oplysninger ud af dig. Det kan f.eks. ske ved, at de prøver at optage et lån i dit navn eller tage kontrol over din computer, så de kan få fat på personfølsomme data som offerets CPR-nummer og adgangskoder.

 

Sådan rammes Lendo kunder

Hos Lendo hører vi primært fra kunder, som bliver kontaktet af svindlere, som udgiver sig for at være samarbejdspartnere til Lendo, hvilket kan virke tillidsskabende, hvis du netop har taget et lån gennem Lendo og derfor føler dig tryg ved en person, som skulle have et samarbejde med os.

Vigtigt: Lendo samarbejder IKKE med nogen investeringsvirksomheder.

Lendo er i samme ejerkreds med andre danske virksomheder som f.eks. Mybanker, Bilbasen, Den Blå Avis og 3byggetilbud. Der er ingen fra disse virksomheder, som kunne finde på at kontakte dig for at få dig til at investere dine penge i kryptovaluta, og slet ikke bede dig betale et gebyr for udbetaling af gevinsten. Skulle du blive kontaktet af Lendo, vil det altid omhandle din låneansøgning på den ene eller anden måde.

 

Hvad gør du, hvis du kontaktes af en svindler?

Det kan være enormt svært at gennemskue disse svindlere, da de er gode til at få det hele til at fremstå meget professionelt og oprigtigt. Hvis du skulle blive kontaktet af nogen, der udgiver sig for at samarbejde med Lendo, vil vi anbefale dig, at du kontakter vores kundeservice, så vi kan afkræfte, at personen har forbindelse til Lendo.

Herudover anbefaler vi generelt, at du ikke deler dine oplysninger på hjemmesider eller med mennesker, du ikke stoler på. Det samme gælder, når du overfører penge. Vi har skrevet en guide til, hvordan du undgår svindel online.