andelsboliglån

Andelsboliglån

Hos Lendo formidler vi ikke traditionelle andelsboliglån. Vi kan dog alligevel blandt andet hjælpe dig mod drømmen om din drømme-andelsbolig. Hos Lendo kan du søge om privatlån og få muligheden for at sammenligne mellem flere forskellige banker og låneudbydere. De lån du søger om gennem Lendo, kan du selv bestemme hvad du vil bruge til. Der kræves nemlig ikke pant i en af dine ejendele. Det hedder et lån uden sikkerhed. Lån uden sikkerhed kaldes typisk for forbrugslån.

Her i artiklen kan du læse mere om lån til andelsbolig. Lån penge via Lendo og vi vil hjælpe dig med, hvordan du ansøger, og hvad du altid skal være opmærksom på, når du skal optage et nyt lån. Desuden fortæller vi, hvad du generelt skal vide, inden du investerer i en andelsbolig. Vi vil gerne hjælpe dig med at føle dig oplyst og guidet, når det handler om at tage lån.

Få et overblik her: 

 

Brug Lendo inden du optager et andelsboliglån

Vores mission er at skaffe dig det billigste andelsboliglån. Vi hjælper dig med at søge om lån til udbetalingen til en andelsbolig og tillægslån til istandsættelse af andelsbolig. Vi blander os ikke i hvad du bruger lånet til, og det gør bankerne heller ikke. Det er det, som et lån uden sikkerhed er karakteriseret af. Vi vil dog gøre opmærksom på, at et traditionelt andelsboliglån stiftet hos din lokale bank altid vil være et lån med sikkerhed. Hos Lendo kan vi til gengæld være behjælpelige med finansieringen af et lån til andelsbolig eller renovering af selv samme. 

Du kan nemt udfylde en låneansøgning og få et uforpligtende tilbud. Det gør du via vores andelsboliglån beregner. Det er gratis at bruge os til at finde det billigste andelsboliglån. 

Når du modtager tilbud fra låneudbyderne, kan du se, hvilken rente du kan forvente på lånet. Renten og ÅOP sættes efter kreditvurderingen af din økonomi. Det lånebeløb og den løbetid du ønsker spiller også en rolle. 

 

Hvad er et andelsboliglån?

Du tager et andelsboliglån, når du køber en andel i en andelsboligforening. Du køber derved også en andel i foreningens gæld og udgifter. Et andelsboliglån vil altid være et lån med sikkerhed. Når du skal optage et lån med sikkerhed kræver bankerne altid, at du som forbruger kan lægge en sum penge selv. Hvis du står i den situation, at du ikke har fået sparet nok op, kan løsningen være at tage et privatlån. Det kan du søge om her hos Lendo. På denne måde kan du komme tættere på drømmen om en andelsbolig.

Når du har købt din andel, får du et andelsbevis. Det er et bevis på, at du har brugsret til en af foreningens ejendomme. Du skal betale en månedlig boligafgift til andelsforeningen samtidig med, at du betaler af på dit andelsboliglån.

Når du ansøger om et andelsboliglån, skal banken vurdere både din og andelsboligforeningens økonomi. Du kan altså ikke ansøge om et andelsboliglån uden at vide, hvilken forening du vil have en andel i. Når du først har fået godkendt din ansøgning om et andelsboliglån, kan du kun bruge lånet på at købe den givne andelsbolig.

Du kan ved andelsboliglån ikke regne udgifter til renovering med i lånet. Hvis din nye andelsbolig skal renoveres, skal du tage et lån ved siden af dit andelsboliglån. Det er godt at tage med i dine overvejelser, inden du optager et andelsboliglån. Du kan undersøge lån til renovering af en andelsbolig med vores og sammenligne forskellige lånetilbud.

 

Hvorfor tage et andelsboliglån?

Andelsboliglån er særligt populære i hovedstadsområdet. Det skyldes, at priserne på andelsboliger ofte er markant lavere end på ejerlejligheder. Andelsboliger bliver justeret af andelskronen. De er ikke en del af det frie boligmarked, som ejerlejligheder eksempelvis er. Det betyder, at andelsboliger kan være særligt attraktive for unge mennesker eller førstegangskøbere.

Du bør være opmærksom på, at et andelsboliglån ikke dækker andre ting end selve købet af andelen. For eksempel kan man ikke få dækket udgifter til flyttemand, nye møbler, gulvslibning eller nyt køkken med et andelsboliglån. Her kan det være en god idé at optage et tillægslån til sit andelsboliglån i form af et forbrugslån.

 

Dette skal du vide, inden du tager et andelsboliglån

Der er nogle ting, du bør være opmærksom på, når du tager et andelsboliglån. Det er andelsboligloven, der gælder. Dermed bliver de overordnede regler fastsat af loven. Selvom andelsboligloven er den øverst gældende, er der også regler for den enkelte andelsforening.

En andelsboligforening er demokratisk opbygget. Nogle tiltag kan muligvis gå imod det, du selv foretrækker. Hvis flertallet i din andelsforening stemmer for en større renovering af ejendommen, kan det betyde, at din månedlige udgift kommer til at stige.

Derfor er det værd at tjekke andelsforeningens økonomi og årsreferater igennem. Det er godt at vide, om der ligger projekter i vente. Det er netop fremtidige projekter, der kan have indflydelse på din overordnede økonomiske situation, og som i sidste ende kan komme til at påvirke din privatøkonomi.

Når du tager et andelsboliglån, skal du være opmærksom på, at din andelsbolig ikke kan finansieres gennem realkreditlån, da den lånetype er forbeholdt ejerboliger.

Når du tager et andelsboliglån, skal du vælge mellem en fast eller en variabel rente i en bank. Alternativt kan du vælge et afdragsfrit andelsboliglån, hvor du dog skal tage stilling til renten på lånet. Her vil afbetalingen først træde i kraft senere. Det sker typisk efter en årrække, som du selv kan have indflydelse på.

Andelsboliglån er forskellige fra ejerboliglån. Du skal ikke betale ejendomsværdiskat, når du ejer en andelsbolig. Det skal du derimod, hvis du har en ejerbolig. Derudover har du også mulighed for at få betalt forbedringer, du laver i boligen. De penge vil du få, den dag du sælger andelsboligen. Det kan i sidste ende betyde, at du kan sælge din andelsbolig for flere penge, end hvad du har givet for den.

 

Det skal du betale, når du har et andelsboliglån

Når du har købt din andelsbolig, følger der en månedlig boligafgift med. En boligafgift er en slags husleje, man betaler til foreningen. Den dækker over vedligeholdelse, drift, skatter, og afdrag på foreningens lån for renoveringsprojekter. Derfor er det vigtigt for din bank at vurdere både dig og andelsboligforeningen, inden de giver dig et andelsboliglån.

Boligafgiften varierer ofte og kan falde og stige fra år til år. Derudover skal du være opmærksom på, at du også skal afdrage på dit andelsboliglån. Her består betalingen i månedlige afdrag til din låneudbyder. Der vil være renter inkluderet i afbetalingen. Hvor meget du skal betale for dit andelsboliglån, afhænger af den rente, banken kommer til at tilbyde dig.

Det tredje, du bør tage i betragtning, er det lån, du optager for at finansiere istandsættelsen af din nye andelsbolig. Disse lån er typisk forbrugslån uden sikkerhed.

I modsætning til et andelsboliglån, skal du ikke gennem en vurdering i banken. Banken kommer ikke til at have sikkerhed i din bolig. Det er op til dig, hvor du vil optage tillægslånet til dit andelsboliglån. Renterne på dette lån vil ofte være lidt højere end på det store andelsboliglån, men lånebeløbet vil være væsentlig mindre. Når du regner på de kommende udgifter i forbindelse med køb af en ny andelsbolig, bør du regne følgende:

  • Boligafgift
  • Afdrag på dit andelsboligslån
  • Afdrag på dit forbrugslån til renovering af din andelsbolig

Du kan undersøge, hvad tillægslånet til dit andelsboliglån kommer til at koste dig med vores låneberegner.

 

Hvordan ansøger jeg om tillægslån til andelsboliglån?

Du bruger vores andelsboliglån beregner til at søge om lån. På den må kan du nemt søge om tilbud på et lån til renovering af din andelsbolig hos flere banker på én gang.

Det særlige ved et forbrugslån til renovering af en andelsbolig er, at du ikke behøver at stille garanti for lånet. Det giver dig en stor frihed i forhold til at låne penge.

Når du skal ansøge om tilbud på et tillægslån til andelsboliglån via Lendo, skal du blot bruge vores andelsboliglån beregner. Det vil ofte være fornuftigt at regne flytteudgifterne og andet med i lånebeløbet. Så er du dækket ind. 

Når du har besluttet dig for, hvor mange penge du gerne vil låne, skal du indstille vores beregner til det beløb. Du skal også vælge den afbetalingsperiode, som du ønsker. Derefter skal du udfylde dine personlige informationer. Det bliver sendt til flere banker og låneudbydere, som herefter vil udarbejde unikke lånetilbud til dig.

Når du har fået en række forskellige lånetilbud, er det helt op til dig selv at vælge dit lån til renovering af andelsbolig. Når du har valgt en låneudbyder, skal du bekræfte vilkårene i låneaftalen. Her er det vigtigt, at du sørger for at læse alle punkterne, så du er helt indforstået med vilkår for lånet. Herefter skal du skrive under med NemID. Til slut får du udbetalt pengene til din konto. Penge du frit kan bruge til at dække omkostningerne ved at gøre din nye andelsbolig endnu flottere.

 

Værd at vide om renoveringslån hos Lendo

Når du sammenligner lån til renovering, er der nogle krav, du skal opfylde. Som det første skal du låne penge for minimum 10.000 kr., og du skal være over 18 år gammel. Desuden skal du have en fast årlig indkomst på over 60.000 kr. Du skal også have en fast bopæl i Danmark. Disse kriterier er med til at sikre, at du får et godt og stabilt renoveringslån, som du kan betale tilbage tilbage.

 

Hvor meget kan jeg låne som tillæg til et andelsboliglån?

Hos Lendo kan du indhente tilbud fra låneudbydere, der giver lån på op til 500.000 kr. Her er der plads til at betale de nye møbler eller køkken, gulvslibning, maling og selv det nye flotte navneskilt. Hvor meget du kan låne, er forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder. De vurderer dig udfra deres egne kriterier. Derfor bør du altid sammenligne forskellige lånetilbud. På den måde kan du se, hvilket tillægslån til andelsboliglån der matcher dig. 

 

Hvad er renten på et tillægslån til et andelsboliglån?

Når du ansøger om tilbud på et tillægslån til et andelsbolig gennem Lendo, behandles din ansøgning individuelt. Det betyder også, at den rente, du modtager, bestemmes ud fra låneudbydernes interne risikovurdering. Renten du tilbydes af de forskellige lånudbydere kan der være stor forskel på. Det er derfor vigtigt at sammenligne så mange banker som muligt for at gennemskue det bedste lånetilbud.

Med vores løsning kan du med det samme se den forventede rente, når du benytter dig af vores beregner.

Eksempelvis kan renten på et forbrugslån ligge mellem 4.95% og 17.55%. Det kan dog variere meget fra låneudbyder til låneudbyder - og afhænger selvfølgelig af din egen økonomi og tilbagebetalingsmulighed.

 

Hvad skal jeg ellers vide om andelsboliglån?

Når du tager et andelsboliglån, er der flere ting du bør undersøge. Først og fremmest bør du undersøge den andelsforening, du har tænkt dig at investere dine penge i.

Læs derefter foreningens vedtægter for at se, om det stemmer overens med det, du selv har planlagt. Det kan for eksempel være relevant, hvis du har tænkt dig at udleje din andelsbolig eller flytte ind med hund.

Du bør også tage et grundigt kig på, hvilke lån andelsforeningen har. Lånene i foreningen har stor indflydelse på din månedlige boligafgift og privatøkonomi. Overvej eventuelt en boligadvokat. Uvildig rådgivning kan guide dig udenom faldgruber, du måske selv ikke vil være opmærksom på. I samarbejde med advokaten kan du ud fra foreningens regnskaber få et indblik i, om der er sat penge af til vedligeholdelse og fremtidige udgifter. Hvis der ikke er det, er det noget, du skal have med i overvejelserne, før du køber andelsboligen.

Der er også andre ting, du bør være opmærksom på, hvis du skal ud og have et andelsboliglån. Her kan faktorer som fortrydelsesret, frigivelse af købesum og foreningens finansiering af ejendommen være relevante at kigge på.

Uanset hvilken andelsbolig og hvilket andelsboliglån du vælger, håber vi, at du er blevet klogere på emnet. Held og lykke med dit nye andelsboliglån.

Tag endelig kontakt til os, hvis du har brug for svar på nogle spørgsmål. Du kan ringe til os på 70 5000 10, sende os en mail eller chatte med os her på siden. 

Sidst opdateret: 8. December 2022

Hos Lendo formidler vi ikke traditionelle andelsboliglån. Vi kan dog alligevel blandt andet hjælpe dig mod drømmen om din drømme-andelsbolig. Hos Lendo kan du søge om privatlån og få muligheden for at sammenligne mellem flere forskellige banker og låneudbydere. De lån du søger om gennem Lendo, kan du selv bestemme hvad du vil bruge til. Der kræves nemlig ikke pant i en af dine ejendele. Det hedder et lån uden sikkerhed. Lån uden sikkerhed kaldes typisk for forbrugslån.

Her i artiklen kan du læse mere om lån til andelsbolig. Lån penge via Lendo og vi vil hjælpe dig med, hvordan du ansøger, og hvad du altid skal være opmærksom på, når du skal optage et nyt lån. Desuden fortæller vi, hvad du generelt skal vide, inden du investerer i en andelsbolig. Vi vil gerne hjælpe dig med at føle dig oplyst og guidet, når det handler om at tage lån.

Få et overblik her: 

 

Brug Lendo inden du optager et andelsboliglån

Vores mission er at skaffe dig det billigste andelsboliglån. Vi hjælper dig med at søge om lån til udbetalingen til en andelsbolig og tillægslån til istandsættelse af andelsbolig. Vi blander os ikke i hvad du bruger lånet til, og det gør bankerne heller ikke. Det er det, som et lån uden sikkerhed er karakteriseret af. Vi vil dog gøre opmærksom på, at et traditionelt andelsboliglån stiftet hos din lokale bank altid vil være et lån med sikkerhed. Hos Lendo kan vi til gengæld være behjælpelige med finansieringen af et lån til andelsbolig eller renovering af selv samme. 

Du kan nemt udfylde en låneansøgning og få et uforpligtende tilbud. Det gør du via vores andelsboliglån beregner. Det er gratis at bruge os til at finde det billigste andelsboliglån. 

Når du modtager tilbud fra låneudbyderne, kan du se, hvilken rente du kan forvente på lånet. Renten og ÅOP sættes efter kreditvurderingen af din økonomi. Det lånebeløb og den løbetid du ønsker spiller også en rolle. 

 

Hvad er et andelsboliglån?

Du tager et andelsboliglån, når du køber en andel i en andelsboligforening. Du køber derved også en andel i foreningens gæld og udgifter. Et andelsboliglån vil altid være et lån med sikkerhed. Når du skal optage et lån med sikkerhed kræver bankerne altid, at du som forbruger kan lægge en sum penge selv. Hvis du står i den situation, at du ikke har fået sparet nok op, kan løsningen være at tage et privatlån. Det kan du søge om her hos Lendo. På denne måde kan du komme tættere på drømmen om en andelsbolig.

Når du har købt din andel, får du et andelsbevis. Det er et bevis på, at du har brugsret til en af foreningens ejendomme. Du skal betale en månedlig boligafgift til andelsforeningen samtidig med, at du betaler af på dit andelsboliglån.

Når du ansøger om et andelsboliglån, skal banken vurdere både din og andelsboligforeningens økonomi. Du kan altså ikke ansøge om et andelsboliglån uden at vide, hvilken forening du vil have en andel i. Når du først har fået godkendt din ansøgning om et andelsboliglån, kan du kun bruge lånet på at købe den givne andelsbolig.

Du kan ved andelsboliglån ikke regne udgifter til renovering med i lånet. Hvis din nye andelsbolig skal renoveres, skal du tage et lån ved siden af dit andelsboliglån. Det er godt at tage med i dine overvejelser, inden du optager et andelsboliglån. Du kan undersøge lån til renovering af en andelsbolig med vores og sammenligne forskellige lånetilbud.

 

Hvorfor tage et andelsboliglån?

Andelsboliglån er særligt populære i hovedstadsområdet. Det skyldes, at priserne på andelsboliger ofte er markant lavere end på ejerlejligheder. Andelsboliger bliver justeret af andelskronen. De er ikke en del af det frie boligmarked, som ejerlejligheder eksempelvis er. Det betyder, at andelsboliger kan være særligt attraktive for unge mennesker eller førstegangskøbere.

Du bør være opmærksom på, at et andelsboliglån ikke dækker andre ting end selve købet af andelen. For eksempel kan man ikke få dækket udgifter til flyttemand, nye møbler, gulvslibning eller nyt køkken med et andelsboliglån. Her kan det være en god idé at optage et tillægslån til sit andelsboliglån i form af et forbrugslån.

 

Dette skal du vide, inden du tager et andelsboliglån

Der er nogle ting, du bør være opmærksom på, når du tager et andelsboliglån. Det er andelsboligloven, der gælder. Dermed bliver de overordnede regler fastsat af loven. Selvom andelsboligloven er den øverst gældende, er der også regler for den enkelte andelsforening.

En andelsboligforening er demokratisk opbygget. Nogle tiltag kan muligvis gå imod det, du selv foretrækker. Hvis flertallet i din andelsforening stemmer for en større renovering af ejendommen, kan det betyde, at din månedlige udgift kommer til at stige.

Derfor er det værd at tjekke andelsforeningens økonomi og årsreferater igennem. Det er godt at vide, om der ligger projekter i vente. Det er netop fremtidige projekter, der kan have indflydelse på din overordnede økonomiske situation, og som i sidste ende kan komme til at påvirke din privatøkonomi.

Når du tager et andelsboliglån, skal du være opmærksom på, at din andelsbolig ikke kan finansieres gennem realkreditlån, da den lånetype er forbeholdt ejerboliger.

Når du tager et andelsboliglån, skal du vælge mellem en fast eller en variabel rente i en bank. Alternativt kan du vælge et afdragsfrit andelsboliglån, hvor du dog skal tage stilling til renten på lånet. Her vil afbetalingen først træde i kraft senere. Det sker typisk efter en årrække, som du selv kan have indflydelse på.

Andelsboliglån er forskellige fra ejerboliglån. Du skal ikke betale ejendomsværdiskat, når du ejer en andelsbolig. Det skal du derimod, hvis du har en ejerbolig. Derudover har du også mulighed for at få betalt forbedringer, du laver i boligen. De penge vil du få, den dag du sælger andelsboligen. Det kan i sidste ende betyde, at du kan sælge din andelsbolig for flere penge, end hvad du har givet for den.

 

Det skal du betale, når du har et andelsboliglån

Når du har købt din andelsbolig, følger der en månedlig boligafgift med. En boligafgift er en slags husleje, man betaler til foreningen. Den dækker over vedligeholdelse, drift, skatter, og afdrag på foreningens lån for renoveringsprojekter. Derfor er det vigtigt for din bank at vurdere både dig og andelsboligforeningen, inden de giver dig et andelsboliglån.

Boligafgiften varierer ofte og kan falde og stige fra år til år. Derudover skal du være opmærksom på, at du også skal afdrage på dit andelsboliglån. Her består betalingen i månedlige afdrag til din låneudbyder. Der vil være renter inkluderet i afbetalingen. Hvor meget du skal betale for dit andelsboliglån, afhænger af den rente, banken kommer til at tilbyde dig.

Det tredje, du bør tage i betragtning, er det lån, du optager for at finansiere istandsættelsen af din nye andelsbolig. Disse lån er typisk forbrugslån uden sikkerhed.

I modsætning til et andelsboliglån, skal du ikke gennem en vurdering i banken. Banken kommer ikke til at have sikkerhed i din bolig. Det er op til dig, hvor du vil optage tillægslånet til dit andelsboliglån. Renterne på dette lån vil ofte være lidt højere end på det store andelsboliglån, men lånebeløbet vil være væsentlig mindre. Når du regner på de kommende udgifter i forbindelse med køb af en ny andelsbolig, bør du regne følgende:

  • Boligafgift
  • Afdrag på dit andelsboligslån
  • Afdrag på dit forbrugslån til renovering af din andelsbolig

Du kan undersøge, hvad tillægslånet til dit andelsboliglån kommer til at koste dig med vores låneberegner.

 

Hvordan ansøger jeg om tillægslån til andelsboliglån?

Du bruger vores andelsboliglån beregner til at søge om lån. På den må kan du nemt søge om tilbud på et lån til renovering af din andelsbolig hos flere banker på én gang.

Det særlige ved et forbrugslån til renovering af en andelsbolig er, at du ikke behøver at stille garanti for lånet. Det giver dig en stor frihed i forhold til at låne penge.

Når du skal ansøge om tilbud på et tillægslån til andelsboliglån via Lendo, skal du blot bruge vores andelsboliglån beregner. Det vil ofte være fornuftigt at regne flytteudgifterne og andet med i lånebeløbet. Så er du dækket ind. 

Når du har besluttet dig for, hvor mange penge du gerne vil låne, skal du indstille vores beregner til det beløb. Du skal også vælge den afbetalingsperiode, som du ønsker. Derefter skal du udfylde dine personlige informationer. Det bliver sendt til flere banker og låneudbydere, som herefter vil udarbejde unikke lånetilbud til dig.

Når du har fået en række forskellige lånetilbud, er det helt op til dig selv at vælge dit lån til renovering af andelsbolig. Når du har valgt en låneudbyder, skal du bekræfte vilkårene i låneaftalen. Her er det vigtigt, at du sørger for at læse alle punkterne, så du er helt indforstået med vilkår for lånet. Herefter skal du skrive under med NemID. Til slut får du udbetalt pengene til din konto. Penge du frit kan bruge til at dække omkostningerne ved at gøre din nye andelsbolig endnu flottere.

 

Værd at vide om renoveringslån hos Lendo

Når du sammenligner lån til renovering, er der nogle krav, du skal opfylde. Som det første skal du låne penge for minimum 10.000 kr., og du skal være over 18 år gammel. Desuden skal du have en fast årlig indkomst på over 60.000 kr. Du skal også have en fast bopæl i Danmark. Disse kriterier er med til at sikre, at du får et godt og stabilt renoveringslån, som du kan betale tilbage tilbage.

 

Hvor meget kan jeg låne som tillæg til et andelsboliglån?

Hos Lendo kan du indhente tilbud fra låneudbydere, der giver lån på op til 500.000 kr. Her er der plads til at betale de nye møbler eller køkken, gulvslibning, maling og selv det nye flotte navneskilt. Hvor meget du kan låne, er forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder. De vurderer dig udfra deres egne kriterier. Derfor bør du altid sammenligne forskellige lånetilbud. På den måde kan du se, hvilket tillægslån til andelsboliglån der matcher dig. 

 

Hvad er renten på et tillægslån til et andelsboliglån?

Når du ansøger om tilbud på et tillægslån til et andelsbolig gennem Lendo, behandles din ansøgning individuelt. Det betyder også, at den rente, du modtager, bestemmes ud fra låneudbydernes interne risikovurdering. Renten du tilbydes af de forskellige lånudbydere kan der være stor forskel på. Det er derfor vigtigt at sammenligne så mange banker som muligt for at gennemskue det bedste lånetilbud.

Med vores løsning kan du med det samme se den forventede rente, når du benytter dig af vores beregner.

Eksempelvis kan renten på et forbrugslån ligge mellem 4.95% og 17.55%. Det kan dog variere meget fra låneudbyder til låneudbyder - og afhænger selvfølgelig af din egen økonomi og tilbagebetalingsmulighed.

 

Hvad skal jeg ellers vide om andelsboliglån?

Når du tager et andelsboliglån, er der flere ting du bør undersøge. Først og fremmest bør du undersøge den andelsforening, du har tænkt dig at investere dine penge i.

Læs derefter foreningens vedtægter for at se, om det stemmer overens med det, du selv har planlagt. Det kan for eksempel være relevant, hvis du har tænkt dig at udleje din andelsbolig eller flytte ind med hund.

Du bør også tage et grundigt kig på, hvilke lån andelsforeningen har. Lånene i foreningen har stor indflydelse på din månedlige boligafgift og privatøkonomi. Overvej eventuelt en boligadvokat. Uvildig rådgivning kan guide dig udenom faldgruber, du måske selv ikke vil være opmærksom på. I samarbejde med advokaten kan du ud fra foreningens regnskaber få et indblik i, om der er sat penge af til vedligeholdelse og fremtidige udgifter. Hvis der ikke er det, er det noget, du skal have med i overvejelserne, før du køber andelsboligen.

Der er også andre ting, du bør være opmærksom på, hvis du skal ud og have et andelsboliglån. Her kan faktorer som fortrydelsesret, frigivelse af købesum og foreningens finansiering af ejendommen være relevante at kigge på.

Uanset hvilken andelsbolig og hvilket andelsboliglån du vælger, håber vi, at du er blevet klogere på emnet. Held og lykke med dit nye andelsboliglån.

Tag endelig kontakt til os, hvis du har brug for svar på nogle spørgsmål. Du kan ringe til os på 70 5000 10, sende os en mail eller chatte med os her på siden. 

Sidst opdateret: 8. December 2022
Andelsboliglån - ofte stillet spørgsmål

Hvis du skal købe en andelsbolig, kan det ske, at du har brug for at tage et lån til renovering af boligen. Gennem Lendo kan du finde et tillægslån, der passer godt til dig, så din drømmebolig bliver lige som du vil have det.

Vores andelsboliglån beregner hjælper dig med at gøre ansøgningsprocessen til et andelsboliglån meget nemmere. Når du har udfyldt andelsboliglånsberegneren , vil vi automatisk sende din ansøgning ud til de låneudbydere vi samarbejder, og de vil ud fra dine oplysninger lave et tilbud, der passer til dig.

Gennem Lendo kan du tage lån uden sikkerhed. Det betyder blandt andet, at de låneudbydere vi samarbejder med ikke blander sig i, hvad du bruger dine penge på.

Det er en god idé at sammenligne ÅOP i de forskellige lånetilbud, du får tilsendt af låneudbyderne. ÅOP er en samling af alle de omkostninger, der er i lånet. Renten siger ikke noget om alt det, du skal betale for at låne pengene. Det gør ÅOP derimod. Bemærk at de lån der sammenlignes med hinanden skal være på samme beløb og afbetalingsperioden skal være lige lang.

Det er helt op til dig, hvad du vil bruge dit andelsboliglån til. Det kan være, at du tænker, at det kunne være godt at renovere badeværelset i din nye andelsbolig. Det kan også være, at du skifter mening undervejs og hellere vil give køkkenet en tur. Måske begge dele? Det er som sagt helt op til dig.

Ja. Det er muligt at tilføje en medansøger i vores andelsboliglån beregner, når du skal søge om andelsboliglån. Så vil en af jer stå som hovedansøger og den anden står som medansøger. Låneudbyderne går ind og vurderer jeres fælles økonomi, så I bliver kreditvurderet ud fra dét. Det vil i de fleste tilfælde være en fordel at være to ansøgere i én ansøgning frem for én.

Ja. Det er til alle tider muligt at indfri andelsboliglånet. Det er også muligt at betale lidt ekstra af, hvis du har penge i overskud på et tidspunkt. Vil du vide hvordan, kan du betale den låneudbyder, du har tænkt dig at lave en aftale med/har en aftale med.

Vi samarbejder med låneudbydere, der tilbyder lån med en rente fra 2,95% til 29,95%. Alle låneudbyderne, vi samarbejder med, tilbyder en variabel debitorrente.

Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.737 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.