Lån til sommerhus

Lån til sommerhus

Lån til sommerhus er blevet ganske populære blandt den danske befolkning. Mange vil gerne have en oase med tid og plads til familien uden for rammerne derhjemme. Et sommerhus er den perfekte måde til at få det frirum, du ønsker dig.  

Priserne på sommerhuse er steget rimelig stødt de sidste mange år. Der er høj efterspørgsel på sommerhuse. Det bringer priserne op. Det er derfor de færreste, der kan købe et sommerhus med ren friværdi eller kontanter op af egen lomme. De fleste har brug for et lån. Heldigvis findes der gode løsninger for lån til sommerhus. 

Denne side er for dig, der leder efter information om lån til sommerhuset. Måske har du allerede udset dig drømmesommerhuset. Eller måske vil du gerne undersøge markedet for både sommerhus og lån. 

Her er, hvad du kan læse mere om: 

Lån til sommerhus muligheder

Denne side handler om finansiering af din drømmesommerhus, og hvordan du træffer de bedste beslutninnger vedrørende lån til sommerhus. Der er forskellige måder at finansiere købet af et sommerhus på. 

For de fleste vil et sommerhus være det andet huskøb. Måske har du i forvejen et hus, en lejlighed eller en anden form for bolig, der har krævet et lån. Dine nuværende boliglån eller andre lån kan have betydning for, hvilket lån til sommerhus du kan optage. Det har også betydning for hvor meget du kan låne.

Et lån til sommerhus og lån til almindelig bolig er dog ret meget lig hinanden. Ved begge har du mulighed for at vælge mellem fast og variabel rente. Hvilken rente der er bedst for dig og dit lån til sommerhus afhænger af din økonomi og hvilken risikovillighed du har. 

Bankerne og låneudbyderne vil også se efter mange af de samme faktorer, når du ansøger om et lån til sommerhus lige så vel, som hvis du havde brug for et almindeligt boliglån. Din økonomi vil blive kreditvurderet, og det er derudfra, banken vil vurdere, hvorvidt de vil låne dig penge og hvor mange. 

Selvom der er ligheder mellem helårsbolig lån og lån til sommerhus, er der selvfølgelig også forskelle. Dem vil vi komme ind på i næste afsnit.

Du har flere muligheder for at låne til et sommerhus. De mest anvendelige måder at finansiere købet af et sommerhus er enten via et realkreditlån eller friværdi i din helårsbolig. Begge dele vil vi gå i dybden med her på siden. 

Hos Lendo formidler vi privatlån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke kan optage et realkreditlån eller et lån i din friværdi gennem Lendo. Du kan derfor ikke benytte Lendo til at sammenligne lån til sommerhus, hvis du ønsker at købe et sommerhus. Hvis du tilgengæld har brug for et lån mellem 10.000 og 500.000 kroner, skal du være velkommen til at lave en låneansøgning hos os.

Hvis du er på udkig efter et billigt realkreditlån til et sommerhus kan du benytte dig af Mybankers platform. Via Mybanker kan du indhente tilbud på boliglån og lån til sommerhus. Mybanker er en del af Lendo Group og sammen arbejder begge virksomheder på at hjælpe alle deres kunder til at finde det bedste lån til lige præcis dig.

Lån til sommerhus med et realkreditlån

Et lån til sommerhus vil typisk gå igennem et realkreditinstitut. Som et lån til de fleste andre boligtyper er det mest almindelige lån til sommerhus et realkreditlån. Der er dog en væsentlig forskel på realkreditlån for lån til sommerhus og lån til en helårsbolig. Forskellen ligger i hvor stor en andel af boligens værdi, du kan låne med et realkreditlån.

Realkreditlån til bolig: Lån op til 80% af boligens værdi.

Realkreditlån til sommerhus: Lån op til 75% af boligens værdi. 

Vi forklarer ud fra et eksempel på, at du ønsker at købe et sommerhus, der koster 1.000.000  kroner. Det er sommerhusets værdi. Via et realkreditlån vil du kunne låne 750.000 kroner til købet af det sommerhus. Hvis det var en almindelig helårsbolig, ville du kunne låne 800.000 kroner.

Det betyder, at når du optager et realkreditlån til køb af sommerhus, skal du selv kunne ligge 25% af sommerhusets værdi. I dette tilfælde ville det være 250.000 kroner. Det kan du gøre på forskellige måder, som bliver forklaret i næste afsnit. 

Lån til sommerhus med hjælp fra et banklån

Da du via et realkreditlån kun kan låne op til 75% af sommerhusets værdi, er der 25%, som du selv skal betale. Ved eksemplet ovenfor på et sommerhus til 1.000.000 kroner, skal du selv betale 250.000 kroner for at kunne optage realkreditlånet. Det kan virke som uoverskueligt mange penge. Især når udgifterne til din almindelige bolig stadig skal betales. Der er dog hjælp at hente.

Et lån til sommerhus har en egenbetaling på 5%, når du finansierer det gennem et realkreditlån. Kravet for hvad du selv skal betale fra egen lomme er altså 5% af sommerhusets værdi. De resterende 20% kan du låne ved et ganske almindeligt banklån. For at købe et sommerhus til 1.000.000 kroner skal du derfor selv sørge for at spare 50.000 kroner op - resten af beløbet kan lånes. Det anbefales selvfølgelig at spare så mange penge op som muligt for at undgå et andet lån til sommerhus udover realkreditlånet.

Lån til sommerhus gennem friværdi

Lån penge med sikkerhed i din helårsbolig, som et lån til sommerhus. Hvis du har en helårsbolig, kan du optage et lån til sommerhus ved at låne pengene med sikkerhed i din helårsbolig. I stedet for at banken har sikkerhed i dit sommerhus, vil banken have sikkerhed i din helårsbolig. 

Din friværdi opstår og stiger i takt med, at du afdrager på dine boliglån. Friværdien stiger også, når boligpriserne stiger. Det gør nemlig din bolig mere værd.

Det kan undersøge dine muligheder for at lån til sommerhus gennem din friværdi hos din bank. 

Hvorfor optage et lån til sommerhus?

Et sommerhus er ikke en billig affære. Det er blevet mere og mere populært at have et sommerhus, hvilket får efterspørgslen på sommerhuse til at stige. Det betyder ydermere at priserne på sommerhuse stiger.

Alligevel er det helt forståeligt at drømme om et sommerhus. Det er en god måde at få frisk luft på, koble af fra arbejdet og en måde hvorpå du kan bruge mere tid med familien. Det er det, du optager et lån til. Ikke kun til sommerhuset, men også til alt det, du får ud af at have et sommerhus.

Og hvem ved, måske bliver I så vilde med at være i sommerhuset, at I også får brug for en båd i havnen. Eller måske kan en båd være et alternativ til et sommerhus, hvis du føler, at der skal ske noget, men er i tvivl om det skal være et sommerhus. Er du nysgerrig på lån til båd kan du læse mere om bådlån.

Gør dine muligheder for lån til sommerhus bedre

Drømmer du om et sommerhus, men har ikke mulighed for at låne penge til at købe det? Du har måske i forvejen en del lån hos forskellige banker eller online låneudbydere, hvilket realkreditinstitutterne ser som et rødt flag. Hvis det er tilfældet, kan du gøre noget meget simpelt for at forbedre dine lånechancer. 

Du kan indfri dine nuværende lån og samle dem i ét lån. Det kaldes et samlelån, og det kan du søge om via Lendo. Du skal blot vælge 'saml dine lån' i vores låneansøgning, du ser til højre. Herefter indtaster du dine lån, og sender ansøgningen afsted. På den måde finder du hurtigt ud af, om du kan gøre din gæld billigere ved at samle den. Det er helt gratis og uforpligtende. Hvis du ikke modtager et tilbud, der gør din gæld bedre eller billigere, behøver du ikke at vælge noget. 

Med en bedre privatøkonomi og styr på din gæld, forbedrer du dine muligheder for et realkreditlån til at kunne købe drømmesommerhuset. Din økonomi vil nemlig blive kreditvuderet bedre. 

Privatlån til renovering af dit sommerhus

Har du allerede et sommerhus, men det trænger til en kærlig hånd? Lån til sommerhus kan også være i den forstand, at pengene skal bruges til renovering og opdatering af huset. 

Det kan også være, at du gerne vil købe et sommerhus, hvor du helt bevidst ved, at det skal igennem en større renovering. Der er mange med hænderne godt skruet på, der køber et sommerhus på grund af projektet i at renovere et ældre sommerhus. Det behøves du selvfølgelig ikke, hvis du ønsker at flytte ind i et indflytningsklart sommerhus. Dem findes der også mange af. 

Uanset hvorfor og hvordan du ønsker at renovere dit sommerhus, er der mange måder at få råd til det på. Hvis sommerhuset er beboeligt, kan du bruge det, og hver gang du er der, kan du ordne lidt på det. På den måde behøver du ikke at lave en stor renovering på én gang. Hvis der er et større og dyrere element, der skal opdateres, kan du spare penge op på en opsparing. 

Har du ikke har tålmodighed til at vente på, at opsparingen er stor nok, eller er det et akut renoveringsprojekt sommerhus trænger til, kan du også låne dig til pengene. Et ganske almindeligt privatlån, kan du bruge på lige det, du vil. Det kan du derfor optage som et lån til sommerhus renoveringsprojektet. 

Få det billigste lån til sommerhus

Ved at ansøge gennem Lendo kan du få det billigste lån til sommerhus på markedet. Det gør du ved at sammenligne lån fra forskellige låneudbydere, som vi samarbejder med. Du skal blot udfylde en låneansøgning og kort tid efter vil du modtage flere lånetilbud. De bliver vist i et overskueligt overblik, så du nemt kan sammenligne dem. Du kan prøve vores låneberegner for at se, hvilke lånetilbud du kan få.

Vi tilbyder ganske almindelige privatlån - ikke realkreditlån. Du kan derfor anvende Lendo, hvis du mangler et lån til sommerhus renovering. Hvis du mangler et realkreditlån anbefaler vi også, at du undersøger dine muligheder hos forskellige realkreditinstitutter. På den måde kan du forhandle og få det billigste lån til sommerhus.

Hvis du har spørgsmål til processen hos Lendo, eller gerne vil høre mere om lån til sommerhus i form af et privatlån, skal du være velkommen til at ringe ind til vores kundeservice eller skrive en mail

Sidst opdateret: 9. December 2022

Lån til sommerhus er blevet ganske populære blandt den danske befolkning. Mange vil gerne have en oase med tid og plads til familien uden for rammerne derhjemme. Et sommerhus er den perfekte måde til at få det frirum, du ønsker dig.  

Priserne på sommerhuse er steget rimelig stødt de sidste mange år. Der er høj efterspørgsel på sommerhuse. Det bringer priserne op. Det er derfor de færreste, der kan købe et sommerhus med ren friværdi eller kontanter op af egen lomme. De fleste har brug for et lån. Heldigvis findes der gode løsninger for lån til sommerhus. 

Denne side er for dig, der leder efter information om lån til sommerhuset. Måske har du allerede udset dig drømmesommerhuset. Eller måske vil du gerne undersøge markedet for både sommerhus og lån. 

Her er, hvad du kan læse mere om: 

Lån til sommerhus muligheder

Denne side handler om finansiering af din drømmesommerhus, og hvordan du træffer de bedste beslutninnger vedrørende lån til sommerhus. Der er forskellige måder at finansiere købet af et sommerhus på. 

For de fleste vil et sommerhus være det andet huskøb. Måske har du i forvejen et hus, en lejlighed eller en anden form for bolig, der har krævet et lån. Dine nuværende boliglån eller andre lån kan have betydning for, hvilket lån til sommerhus du kan optage. Det har også betydning for hvor meget du kan låne.

Et lån til sommerhus og lån til almindelig bolig er dog ret meget lig hinanden. Ved begge har du mulighed for at vælge mellem fast og variabel rente. Hvilken rente der er bedst for dig og dit lån til sommerhus afhænger af din økonomi og hvilken risikovillighed du har. 

Bankerne og låneudbyderne vil også se efter mange af de samme faktorer, når du ansøger om et lån til sommerhus lige så vel, som hvis du havde brug for et almindeligt boliglån. Din økonomi vil blive kreditvurderet, og det er derudfra, banken vil vurdere, hvorvidt de vil låne dig penge og hvor mange. 

Selvom der er ligheder mellem helårsbolig lån og lån til sommerhus, er der selvfølgelig også forskelle. Dem vil vi komme ind på i næste afsnit.

Du har flere muligheder for at låne til et sommerhus. De mest anvendelige måder at finansiere købet af et sommerhus er enten via et realkreditlån eller friværdi i din helårsbolig. Begge dele vil vi gå i dybden med her på siden. 

Hos Lendo formidler vi privatlån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke kan optage et realkreditlån eller et lån i din friværdi gennem Lendo. Du kan derfor ikke benytte Lendo til at sammenligne lån til sommerhus, hvis du ønsker at købe et sommerhus. Hvis du tilgengæld har brug for et lån mellem 10.000 og 500.000 kroner, skal du være velkommen til at lave en låneansøgning hos os.

Hvis du er på udkig efter et billigt realkreditlån til et sommerhus kan du benytte dig af Mybankers platform. Via Mybanker kan du indhente tilbud på boliglån og lån til sommerhus. Mybanker er en del af Lendo Group og sammen arbejder begge virksomheder på at hjælpe alle deres kunder til at finde det bedste lån til lige præcis dig.

Lån til sommerhus med et realkreditlån

Et lån til sommerhus vil typisk gå igennem et realkreditinstitut. Som et lån til de fleste andre boligtyper er det mest almindelige lån til sommerhus et realkreditlån. Der er dog en væsentlig forskel på realkreditlån for lån til sommerhus og lån til en helårsbolig. Forskellen ligger i hvor stor en andel af boligens værdi, du kan låne med et realkreditlån.

Realkreditlån til bolig: Lån op til 80% af boligens værdi.

Realkreditlån til sommerhus: Lån op til 75% af boligens værdi. 

Vi forklarer ud fra et eksempel på, at du ønsker at købe et sommerhus, der koster 1.000.000  kroner. Det er sommerhusets værdi. Via et realkreditlån vil du kunne låne 750.000 kroner til købet af det sommerhus. Hvis det var en almindelig helårsbolig, ville du kunne låne 800.000 kroner.

Det betyder, at når du optager et realkreditlån til køb af sommerhus, skal du selv kunne ligge 25% af sommerhusets værdi. I dette tilfælde ville det være 250.000 kroner. Det kan du gøre på forskellige måder, som bliver forklaret i næste afsnit. 

Lån til sommerhus med hjælp fra et banklån

Da du via et realkreditlån kun kan låne op til 75% af sommerhusets værdi, er der 25%, som du selv skal betale. Ved eksemplet ovenfor på et sommerhus til 1.000.000 kroner, skal du selv betale 250.000 kroner for at kunne optage realkreditlånet. Det kan virke som uoverskueligt mange penge. Især når udgifterne til din almindelige bolig stadig skal betales. Der er dog hjælp at hente.

Et lån til sommerhus har en egenbetaling på 5%, når du finansierer det gennem et realkreditlån. Kravet for hvad du selv skal betale fra egen lomme er altså 5% af sommerhusets værdi. De resterende 20% kan du låne ved et ganske almindeligt banklån. For at købe et sommerhus til 1.000.000 kroner skal du derfor selv sørge for at spare 50.000 kroner op - resten af beløbet kan lånes. Det anbefales selvfølgelig at spare så mange penge op som muligt for at undgå et andet lån til sommerhus udover realkreditlånet.

Lån til sommerhus gennem friværdi

Lån penge med sikkerhed i din helårsbolig, som et lån til sommerhus. Hvis du har en helårsbolig, kan du optage et lån til sommerhus ved at låne pengene med sikkerhed i din helårsbolig. I stedet for at banken har sikkerhed i dit sommerhus, vil banken have sikkerhed i din helårsbolig. 

Din friværdi opstår og stiger i takt med, at du afdrager på dine boliglån. Friværdien stiger også, når boligpriserne stiger. Det gør nemlig din bolig mere værd.

Det kan undersøge dine muligheder for at lån til sommerhus gennem din friværdi hos din bank. 

Hvorfor optage et lån til sommerhus?

Et sommerhus er ikke en billig affære. Det er blevet mere og mere populært at have et sommerhus, hvilket får efterspørgslen på sommerhuse til at stige. Det betyder ydermere at priserne på sommerhuse stiger.

Alligevel er det helt forståeligt at drømme om et sommerhus. Det er en god måde at få frisk luft på, koble af fra arbejdet og en måde hvorpå du kan bruge mere tid med familien. Det er det, du optager et lån til. Ikke kun til sommerhuset, men også til alt det, du får ud af at have et sommerhus.

Og hvem ved, måske bliver I så vilde med at være i sommerhuset, at I også får brug for en båd i havnen. Eller måske kan en båd være et alternativ til et sommerhus, hvis du føler, at der skal ske noget, men er i tvivl om det skal være et sommerhus. Er du nysgerrig på lån til båd kan du læse mere om bådlån.

Gør dine muligheder for lån til sommerhus bedre

Drømmer du om et sommerhus, men har ikke mulighed for at låne penge til at købe det? Du har måske i forvejen en del lån hos forskellige banker eller online låneudbydere, hvilket realkreditinstitutterne ser som et rødt flag. Hvis det er tilfældet, kan du gøre noget meget simpelt for at forbedre dine lånechancer. 

Du kan indfri dine nuværende lån og samle dem i ét lån. Det kaldes et samlelån, og det kan du søge om via Lendo. Du skal blot vælge 'saml dine lån' i vores låneansøgning, du ser til højre. Herefter indtaster du dine lån, og sender ansøgningen afsted. På den måde finder du hurtigt ud af, om du kan gøre din gæld billigere ved at samle den. Det er helt gratis og uforpligtende. Hvis du ikke modtager et tilbud, der gør din gæld bedre eller billigere, behøver du ikke at vælge noget. 

Med en bedre privatøkonomi og styr på din gæld, forbedrer du dine muligheder for et realkreditlån til at kunne købe drømmesommerhuset. Din økonomi vil nemlig blive kreditvuderet bedre. 

Privatlån til renovering af dit sommerhus

Har du allerede et sommerhus, men det trænger til en kærlig hånd? Lån til sommerhus kan også være i den forstand, at pengene skal bruges til renovering og opdatering af huset. 

Det kan også være, at du gerne vil købe et sommerhus, hvor du helt bevidst ved, at det skal igennem en større renovering. Der er mange med hænderne godt skruet på, der køber et sommerhus på grund af projektet i at renovere et ældre sommerhus. Det behøves du selvfølgelig ikke, hvis du ønsker at flytte ind i et indflytningsklart sommerhus. Dem findes der også mange af. 

Uanset hvorfor og hvordan du ønsker at renovere dit sommerhus, er der mange måder at få råd til det på. Hvis sommerhuset er beboeligt, kan du bruge det, og hver gang du er der, kan du ordne lidt på det. På den måde behøver du ikke at lave en stor renovering på én gang. Hvis der er et større og dyrere element, der skal opdateres, kan du spare penge op på en opsparing. 

Har du ikke har tålmodighed til at vente på, at opsparingen er stor nok, eller er det et akut renoveringsprojekt sommerhus trænger til, kan du også låne dig til pengene. Et ganske almindeligt privatlån, kan du bruge på lige det, du vil. Det kan du derfor optage som et lån til sommerhus renoveringsprojektet. 

Få det billigste lån til sommerhus

Ved at ansøge gennem Lendo kan du få det billigste lån til sommerhus på markedet. Det gør du ved at sammenligne lån fra forskellige låneudbydere, som vi samarbejder med. Du skal blot udfylde en låneansøgning og kort tid efter vil du modtage flere lånetilbud. De bliver vist i et overskueligt overblik, så du nemt kan sammenligne dem. Du kan prøve vores låneberegner for at se, hvilke lånetilbud du kan få.

Vi tilbyder ganske almindelige privatlån - ikke realkreditlån. Du kan derfor anvende Lendo, hvis du mangler et lån til sommerhus renovering. Hvis du mangler et realkreditlån anbefaler vi også, at du undersøger dine muligheder hos forskellige realkreditinstitutter. På den måde kan du forhandle og få det billigste lån til sommerhus.

Hvis du har spørgsmål til processen hos Lendo, eller gerne vil høre mere om lån til sommerhus i form af et privatlån, skal du være velkommen til at ringe ind til vores kundeservice eller skrive en mail

Sidst opdateret: 9. December 2022
Har du brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os Ring til os
70 5000 10
hverdage 09:00 - 16:00
Chat med os Chat med os
Tryk her
Skriv til os Skriv til os
kundeservice@lendo.dk
Vi svarer hurtigst muligt
– altid indenfor en hverdag
Lån til sommerhus - ofte stillet spørgsmål
Et lån til sommerhus vil typisk være i form af et realkreditlån på op til 75% af sommerhusets værdi. Du kan også låne penge gennem friværdi i din helårsbolig.
Uanset hvad du skal låne penge til, vil banken altid lave en kreditvurdering af din økonomiske situation - også hvis du ansøger om et lån til sommerhus. Du kan ikke optage et lån til sommerhus, hvis du står skrevet som dårligt betalende i RKI eller Debitor Registret.
Inden du låner penge og investerer i et sommerhus, er der en del ting, som er en god idé at overveje. Hvor skal sommerhuset ligge i forhold til din helårsbolig? Hvor meget tid vil du bruge på vedligehold? Hvad skal sommerhuset bruges til - besøg og gæster eller familiehygge? Hvordan kommer det til at påvirke din nuværende privatøkonomi?
Hvis du køber et sommerhus som et gør-det-selv projekt, skal du sammen med din bank vurdere, hvad sommerhuset kommer til at være værd, før du kan låne pengene. Hvis du ønsker at renovere et sommerhus, du allerede har købt, kan du optage et privatlån. Et privatlån er et lån uden sikkerhed, og du kan derfor bruge pengene på lige præcis det, du vil - eksempelvis renovering af dit sommerhus.
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.403 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.