Lån til sommerhus

Skal du købe nyt sommerhus, eller er det på tide at kigge dine lån igennem? – Brug Mybanker

 • Indhent tilbud blandt 30+ banker
 • Vælg den bank du vil gå videre med
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om boliglån

Indhent tilbud

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Udfyld Mybankers formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

Indhent tilbud fra banker, der matcher

Mybanker finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Er din boligfinansiering en pengesluger?

Bliv endnu klogere på, hvorfor du skal bruge Mybanker

lån til sommerhus

Derfor skal du bruge Mybanker

Hos Mybanker vil vi gerne gøre det nemt for dig at udleve dine boligdrømme. Du kan hurtigt og nemt indhente personlige lånetilbud på boligfinansiering fra flere forskellige banker.

Ansøg via Mybankers platform og læn dig tilbage, imens de gør resten af arbejdet. De skal nok lade dig vide, når de har indhentet dine tilbud. De tager også gerne en snak, hvis du spørgsmål til processen, dine tilbud eller noget helt tredje.

Du er garanteret samme eller bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Mybanker er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Det siger Mybankers brugere

Det siger Mybankers brugere

Mybanker har allerede hjulpet over 300.000 brugere med at kigge deres nuværende boliglån efter i sømmene, og ofte får deres brugere tilbud på bedre boliglån, der er skræddersyet til deres brugers privatøkonomi.

Tag f.eks. Otto som gerne ville vide om, hans boliglån var det bedste på markedet. Han brugte Mybankers platform og endte med at spare penge på hans boliglån.

“Vi blev ledt direkte til det bedste alternativ til vores nuværende bank og sparede en masse tid. Vi fik professionel behandling, og det fik vores nuværende bank op på stikkerne, så vi sparede et femcifret beløb.”

Indhent tilbud

Lån til sommerhus med et realkreditlån

Et lån til sommerhus vil typisk gå igennem et realkreditinstitut. Som et lån til de fleste andre boligtyper er det mest almindelige lån til sommerhus et realkreditlån. Der er dog en væsentlig forskel på realkreditlån for lån til sommerhus og lån til en helårsbolig. Forskellen ligger i hvor stor en andel af boligens værdi, du kan låne med et realkreditlån.

Realkreditlån til bolig: Lån op til 80% af boligens værdi.

Realkreditlån til sommerhus: Lån op til 75% af boligens værdi.

Vi forklarer ud fra et eksempel på, at du ønsker at købe et sommerhus, der koster 1.000.000  kroner. Det er sommerhusets værdi. Via et realkreditlån vil du kunne låne 750.000 kroner til købet af det sommerhus. Hvis det var en almindelig helårsbolig, ville du kunne låne 800.000 kroner.

Det betyder, at når du optager et realkreditlån til køb af sommerhus, skal du selv kunne ligge 25% af sommerhusets værdi. I dette tilfælde ville det være 250.000 kroner. Det kan du gøre på forskellige måder, som bliver forklaret i næste afsnit.

 

Lån til sommerhus med hjælp fra et banklån

Da du via et realkreditlån kun kan låne op til 75% af sommerhusets værdi, er der 25%, som du selv skal betale. Ved eksemplet ovenfor på et sommerhus til 1.000.000 kroner, skal du selv betale 250.000 kroner for at kunne optage realkreditlånet. Det kan virke som uoverskueligt mange penge. Især når udgifterne til din almindelige bolig stadig skal betales. Der er dog hjælp at hente.

Et lån til sommerhus har en egenbetaling på 5%, når du finansierer det gennem et realkreditlån. Kravet for hvad du selv skal betale fra egen lomme er altså 5% af sommerhusets værdi. De resterende 20% kan du låne ved et ganske almindeligt banklån. For at købe et sommerhus til 1.000.000 kroner skal du derfor selv sørge for at spare 50.000 kroner op – resten af beløbet kan lånes. Det anbefales selvfølgelig at spare så mange penge op som muligt for at undgå et andet lån til sommerhus udover realkreditlånet.

 

Lån til sommerhus gennem friværdi

Lån penge med sikkerhed i din helårsbolig, som et lån til sommerhus. Hvis du har en helårsbolig, kan du optage et lån til sommerhus ved at låne pengene med sikkerhed i din helårsbolig. I stedet for at banken har sikkerhed i dit sommerhus, vil banken have sikkerhed i din helårsbolig.

Din friværdi opstår og stiger i takt med, at du afdrager på dine boliglån. Friværdien stiger også, når boligpriserne stiger. Det gør nemlig din bolig mere værd.

Det kan undersøge dine muligheder for at lån til sommerhus gennem din friværdi hos din bank.

 

Hvorfor optage et lån til sommerhus?

Et sommerhus er ikke en billig affære. Det er blevet mere og mere populært at have et sommerhus, hvilket får efterspørgslen på sommerhuse til at stige. Det betyder ydermere at priserne på sommerhuse stiger.

Alligevel er det helt forståeligt at drømme om et sommerhus. Det er en god måde at få frisk luft på, koble af fra arbejdet og en måde hvorpå du kan bruge mere tid med familien. Det er det, du optager et lån til. Ikke kun til sommerhuset, men også til alt det, du får ud af at have et sommerhus.

Og hvem ved, måske bliver I så vilde med at være i sommerhuset, at I også får brug for en båd i havnen. Eller måske kan en båd være et alternativ til et sommerhus, hvis du føler, at der skal ske noget, men er i tvivl om det skal være et sommerhus. Er du nysgerrig på lån til båd kan du læse mere om bådlån.

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

 • Lånetyper
  Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
  Se vores guides
 • Bilfinansiering
  Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
  Se vores guides
 • Bolig
  Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
  Se vores guides
 • Forbrug
  Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
  Se vores guides
 • Ansøgningsguide
  Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
  Se vores guides
 • Låneordbog
  Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
  Se vores guides