primus-optimus-foerste-bedste-manden

Hvad er Primus Optimus?

Måske har du set Lendos reklamefilm eller hørt om Lendos nye podcast og spekulerer på, hvad Primus Optimus er?

Hvad er Primus Optimus?

Primus Optimus er en (fiktiv) lidelse. Lider man af Primus Optimus er man overbevist om, at det første altid er det bedste. Det er uanset hvilke valg og situationer, man står overfor. Omkring halvdelen af alle danskere lider af Primus Optimus. I hvert fald når det kommer til valg af lån!

Vi vil gerne understrege, at Primus Optimus ikke er en virkelig lidelse. Primus Optimus er et koncept opfundet af Lendo, der har til hensigt at få danskerne til at tænke efter en ekstra gang, før de blindt vælger det første lån, de bliver tilbudt. “Primus Optimus” er latin og betyder “første bedste”.

En undersøgelse lavet af YouGov for mediebureauet Havas viser, at omkring halvdelen af alle danskere nøjes med at gå til deres egen bank, når de ønsker at tage et lån. Typisk accepterer de også blindt det første tilbud, de får. Denne tendens skyldes sandsynligvis, at vi har enormt meget tillid til vores primære eller lokale bank. Selvom det gang på gang bliver bevist, at bankerne langt fra altid handler i forbrugernes interesse. Det ærgrer os.

Vi ønsker, at danskerne sammenligner vilkår og priser på lånetilbud, inden de vælger. Præcis som mange er vant til at gøre, når de skal træffe andre økonomiske beslutninger. Valget af lånetilbud kan få stor betydning for din privatøkonomi. Der er ofte væsentlig flere penge at spare ved at sammenligne lån end ved sammenligning af for eksempel flyrejser eller fjernsyn.

Hvorfor laver Lendo en podcast?

Lendo introducerede i starten af 2020 et ny reklamekoncept om Martin, som lider af Primus Optimus. Den fiktive lidelse medfører, at han altid vælger det første, det bedste. Budskabet med konceptet er at få danskerne til at tænke ekstra efter, inden de vælger og handler. Reklamerne er blevet modtaget positivt af danskerne og nu ønsker vi at nå endnu længere ud med budskabet.

“Podcastmediet er en spændende mulighed for at være anderledes og nytænkende, i vores forsøg på at nå endnu bredere ud med vores budskab om, at man skal tænke sig om før man vælger. Med Primus Optimus podcasten håber vi på at skubbe til folks adfærd og vaner. Desuden satser vi på at nå ud til en målgruppe, vi ellers ikke har været så meget i kontakt med før” siger Johan Malmsten, CEO hos Lendo.

Lendos reklamefilm

I Lendos reklamefilm møder vi Martin, som lider af Primus Optimus. Det illustreres gennem forskellige hverdagssituationer, hvor han og hans pårørende har en del udfordringer i forbindelse med hans lidelse. Til sidst går Martin i banken og ender med at gøre som så mange andre danskere. Han accepterer blindt det første og det bedste lånetilbud uden at tage stilling til andre muligheder. 

Med filmen forsøger vi på satirisk vis at illustrere det tragikomiske ved den generelle tendens. Den generelle tendens til ikke at afsøge markedet og ikke at forholde sig kritisk, når det kommer til lånetilbud og sammenligning af lån.

Vi ønsker at give forbrugerne magten tilbage. Med reklamen opfordrer vi dem til at vælge lån ud fra et oplyst og informeret standpunkt. Alt sammen i humorens tegn og med et glimt i øjet.

Her kan du se vores første film om Martin, da vi introducerede ham og Primus Optimus til danskerne.

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), AL Finans, Basisbank, Diba Billån, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Ikano Bank, Modus Finans (en del af Facit Bank), Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), MiniFinans, Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Lendo tema