Primus Optimus

Det irrationelle menneske

Velkommen til Lendos nye podcast-serie med vÊrt, Lasse Rimmer. Lyt med nÄr Lasse dykker ned i, hvorfor vi er irrationelle, og hvordan vi bliver mere rationelle i hverdagen.

EPISODE 8

Primus Optimus – Bestemmer du selv, hvordan din dag bliver?

Kender du også de dage, der starter skidt og ellers bare bliver værre? Ifølge Sally Kallash er det hverken det dårlige vejr eller den kolde kaffe, der er grunden til det. Du kan selv påvirke din dag.

EPISODE 7

Primus Optimus – Irrationelle mennesker i grupper

Minder din tøjstil om dine kollegers eller dine venners? Hvorfor ligner og opfører vi os som dem, vi omgås med? Og hvorfor kan vi bedre lide nogle mennsker end andre? Bliv klogere i afsnittet her!

EPISODE 6

Primus Optimus – Røvhulseffekten hos irrationelle mennesker

Hoverer du også, når du rammer Rådhuspladsen som den første i et spil matador? Også selvom alle ved, at det var helt tilfældigt? Lyt med her og bliv klogere på det, man kan kalde røvhulseffekten.

EPISODE 5

Primus Optimus – Det irrationelle menneske på indkøb

Hvorfor er supermarkeder indrettet, som de er? Hvorfor og hvordan påvirker musik vores indkøb? Og hvordan hænger udsalg og smertecenteret i vores hjerne sammen? Bliv klogere i dette afsnit!


EPISODE 4

Primus Optimus – Vaner, sådan ændrer du dem

Hvad er det vaner gør for os i vores dagligdag? Hvad er vanens anatomi? Og handler dét at ændre vaner egentlig om viljestyrke? Lyt med i det seneste afsnit af Primus Optimus!

EPISODE 3

Primus Optimus – Hvorfor lyver vi så meget?

I dette afsnit taler vært Lasse Rimmer med adfærdsforsker om uærlighed. For vi ved jo alle sammen godt, at det "rigtige" er at fortælle sandheden og ikke snyde og lyve.

EPISODE 2

Primus Optimus – Kærlighed mellem irrationelle mennesker

I dette afsnit forsøger Lasse at komme lidt tættere på os som irrationelle mennesker, og hvorfor vi alle sammen måske bare bør overgive os til kærligheden…

EPISODE 1

Primus Optimus – Det irrationelle menneske

Primus Optimus er en podcast fro Lendo, der handler om alle de irrationelle beslutninger vi tager i hverdagen. Lasse undersøger sammen med Sally hverdagsdanskeren som et irrationelt menneske.

Hvorfor laver Lendo en podcast?

Lendo introducerede i starten af 2020 et ny reklamekoncept om Martin, som lider af Primus Optimus. Den fiktive lidelse medfÞrer, at han altid vÊlger det fÞrste, det bedste. Budskabet med konceptet er at fÄ danskerne til at tÊnke ekstra efter, inden de vÊlger og handler. Reklamerne er blevet modtaget positivt af danskerne, og nu Þnsker vi at nÄ endnu lÊngere ud med budskabet.

“Podcastmediet er en spĂŠndende mulighed for at vĂŠre anderledes og nytĂŠnkende i vores forsĂžg pĂ„ at nĂ„ endnu bredere ud med vores budskab om, at man skal tĂŠnke sig om fĂžr man vĂŠlger. Med Primus Optimus podcasten hĂ„ber vi pĂ„ at skubbe til folks adfĂŠrd og vaner. Desuden satser vi pĂ„ at nĂ„ ud til en mĂ„lgruppe, vi ellers ikke har vĂŠret sĂ„ meget i kontakt med fĂžr” siger Johan Malmsten, CEO hos Lendo.

VÊrt Lasse Rimmer er selv positivt overrasket over, hvor mange tanker arbejdet med podcasten har sat i gang, og det er netop den fÞlelse, vi hÄber pÄ at vÊkke i lytterne:

“Jeg er en af dem, der er rigtig god til at synes, at jeg sjĂŠldent selv opfĂžrer mig irrationelt, men andre mennesker? De gĂžr det kon-STANT! Det er bare lĂžgn. Alle er irrationelle, og det rationelle er at indrĂžmme det og kigge direkte i det der troldspejl, der viser os, som vi virkelig er. Som lytter vil man lĂŠre, hvor tit vi alle sammen handler irrationelt, og meget vigtigere; hvorfor vi gĂžr det. Det er umuligt helt at lade vĂŠre. I ”Primus Optimus” prĂžver vi at blive mere bevidste om, hvornĂ„r vi gĂžr det, sĂ„ vi mĂ„ske - MÅSKE - kan lĂŠre at handle lidt mere rationelt.” - Lasse Rimmer, komiker og podcastvĂŠrt.

Har du et emne til nĂŠste afsnit?

Hvis du har et spÊndende emne, som du tÊnker Lasse og Sally bÞr diskutere i et fremtidigt afsnit af podcasten, sÄ skriv til os pÄ podcast@lendo.dk. MÄske bliver det netop dit emne, som bliver valgt.

Om Lendo

Lendo er Nordens stÞrste sammenligningstjeneste for lÄn, som hver dag hjÊlper tusindvis af kunder med at trÊffe mere rationelle og bevidste valg omkring deres privatÞkonomi. Hos Lendo kan du nemt, gratis og uforpligtende indhente og sammenligne lÄnetilbud fra en rÊkke banker og lÄngivere.

Om teamet bagved podcasten

Produceret af: Bauer Media for Lendo

VĂŠrt: Lasse Rimmer.

Lasse Rimmer er bedst kendt som komiker og tv- og radiovĂŠrt. Han er aktuel som vĂŠrt pĂ„ Morgen pĂ„ Radio 100 og pĂ„ tv-programmet Stormester pĂ„ TV 2. Lasse er desuden kendt som “Danmarks klogeste komiker”, og han har gennem tiden beskĂŠftiget sig med underholdning, der har vĂŠret funderet i humor, viden og kultur. Blandt andet i programmer som Jeopardy, Krejlerkongen og Live fra Bremen.

Medvirkende: Sally Khallash.

Sally Khallash er AdfÊrdsforsker og Beslutningsteoretiker. Hun er stiftende direktÞr for forskningscentret Centre for Global Talent Strategy, hvor hun arbejder med virksomheder som AP MÞller-MÊrsk, Lego, Nordea og IKEA. Hun har en kandidatgrad i Statskundskab, har studeret pÄ Harvard University og er gÊsteforsker ved Oxford University.

Producer: Martin Birket-Smith

RedaktĂžr: Rune Born Schwartz