Primus Optimus

Det irrationelle menneske

Velkommen til Lendos nye podcast-serie med vært, Lasse Rimmer. Lyt med når Lasse dykker ned i, hvorfor vi er irrationelle, og hvordan vi bliver mere rationelle i hverdagen.

EPISODE 8

Primus Optimus – Bestemmer du selv, hvordan din dag bliver?

Kender du også de dage, der starter skidt og ellers bare bliver værre? Ifølge Sally Kallash er det hverken det dårlige vejr eller den kolde kaffe, der er grunden til det. Du kan selv påvirke din dag.

EPISODE 7

Primus Optimus – Irrationelle mennesker i grupper

Minder din tøjstil om dine kollegers eller dine venners? Hvorfor ligner og opfører vi os som dem, vi omgås med? Og hvorfor kan vi bedre lide nogle mennsker end andre? Bliv klogere i afsnittet her!

EPISODE 6

Primus Optimus – Røvhulseffekten hos irrationelle mennesker

Hoverer du også, når du rammer Rådhuspladsen som den første i et spil matador? Også selvom alle ved, at det var helt tilfældigt? Lyt med her og bliv klogere på det, man kan kalde røvhulseffekten.

EPISODE 5

Primus Optimus – Det irrationelle menneske på indkøb

Hvorfor er supermarkeder indrettet, som de er? Hvorfor og hvordan påvirker musik vores indkøb? Og hvordan hænger udsalg og smertecenteret i vores hjerne sammen? Bliv klogere i dette afsnit!


EPISODE 4

Primus Optimus – Vaner, sådan ændrer du dem

Hvad er det vaner gør for os i vores dagligdag? Hvad er vanens anatomi? Og handler dét at ændre vaner egentlig om viljestyrke? Lyt med i det seneste afsnit af Primus Optimus!

EPISODE 3

Primus Optimus – Hvorfor lyver vi så meget?

I dette afsnit taler vært Lasse Rimmer med adfærdsforsker om uærlighed. For vi ved jo alle sammen godt, at det "rigtige" er at fortælle sandheden og ikke snyde og lyve.

EPISODE 2

Primus Optimus – Kærlighed mellem irrationelle mennesker

I dette afsnit forsøger Lasse at komme lidt tættere på os som irrationelle mennesker, og hvorfor vi alle sammen måske bare bør overgive os til kærligheden…

EPISODE 1

Primus Optimus – Det irrationelle menneske

Primus Optimus er en podcast fro Lendo, der handler om alle de irrationelle beslutninger vi tager i hverdagen. Lasse undersøger sammen med Sally hverdagsdanskeren som et irrationelt menneske.

Hvorfor laver Lendo en podcast?

Lendo introducerede i starten af 2020 et ny reklamekoncept om Martin, som lider af Primus Optimus. Den fiktive lidelse medfører, at han altid vælger det første, det bedste. Budskabet med konceptet er at få danskerne til at tænke ekstra efter, inden de vælger og handler. Reklamerne er blevet modtaget positivt af danskerne, og nu ønsker vi at nå endnu længere ud med budskabet.

“Podcastmediet er en spændende mulighed for at være anderledes og nytænkende i vores forsøg på at nå endnu bredere ud med vores budskab om, at man skal tænke sig om før man vælger. Med Primus Optimus podcasten håber vi på at skubbe til folks adfærd og vaner. Desuden satser vi på at nå ud til en målgruppe, vi ellers ikke har været så meget i kontakt med før” siger Johan Malmsten, CEO hos Lendo.

Vært Lasse Rimmer er selv positivt overrasket over, hvor mange tanker arbejdet med podcasten har sat i gang, og det er netop den følelse, vi håber på at vække i lytterne:

“Jeg er en af dem, der er rigtig god til at synes, at jeg sjældent selv opfører mig irrationelt, men andre mennesker? De gør det kon-STANT! Det er bare løgn. Alle er irrationelle, og det rationelle er at indrømme det og kigge direkte i det der troldspejl, der viser os, som vi virkelig er. Som lytter vil man lære, hvor tit vi alle sammen handler irrationelt, og meget vigtigere; hvorfor vi gør det. Det er umuligt helt at lade være. I ”Primus Optimus” prøver vi at blive mere bevidste om, hvornår vi gør det, så vi måske - MÅSKE - kan lære at handle lidt mere rationelt.” - Lasse Rimmer, komiker og podcastvært.

Har du et emne til næste afsnit?

Hvis du har et spændende emne, som du tænker Lasse og Sally bør diskutere i et fremtidigt afsnit af podcasten, så skriv til os på podcast@lendo.dk. Måske bliver det netop dit emne, som bliver valgt.

Om Lendo

Lendo er Nordens største sammenligningstjeneste for lån, som hver dag hjælper tusindvis af kunder med at træffe mere rationelle og bevidste valg omkring deres privatøkonomi. Hos Lendo kan du nemt, gratis og uforpligtende indhente og sammenligne lånetilbud fra en række banker og långivere.

Om teamet bagved podcasten

Produceret af: Bauer Media for Lendo

Vært: Lasse Rimmer.

Lasse Rimmer er bedst kendt som komiker og tv- og radiovært. Han er aktuel som vært på Morgen på Radio 100 og på tv-programmet Stormester på TV 2. Lasse er desuden kendt som “Danmarks klogeste komiker”, og han har gennem tiden beskæftiget sig med underholdning, der har været funderet i humor, viden og kultur. Blandt andet i programmer som Jeopardy, Krejlerkongen og Live fra Bremen.

Medvirkende: Sally Khallash.

Sally Khallash er Adfærdsforsker og Beslutningsteoretiker. Hun er stiftende direktør for forskningscentret Centre for Global Talent Strategy, hvor hun arbejder med virksomheder som AP Møller-Mærsk, Lego, Nordea og IKEA. Hun har en kandidatgrad i Statskundskab, har studeret på Harvard University og er gæsteforsker ved Oxford University.

Producer: Martin Birket-Smith

Redaktør: Rune Born Schwartz