Det skal ikke være dyrere for kvinder at låne penge

En undersøgelse viser, at kvinder betaler mere end mænd, når de låner penge. Det skriver DR i en artikel. Når det kommer til eksempelvis andelsboliglån, betaler kvinder i gennemsnit 5,6 procent mere end mænd. Hvorfor er der en sådan tendens til ulighed, når det kommer til banklån? Det kan der være forskellige forklaringer på.

Undersøgelsen viser, at når kvinder går ind i en bank, tager de sig ofte til takke med det første lånetilbud, de får af banken.

Mænd er omvendt mere kritiske over for det lånetilbud, banken giver dem, og deres kritiske sans betaler sig for dem. 

I artiklen fra DR fremgår det også, at kvinder ikke sætter sig nok ind i privatøkonomi og lånemarkedet, og at det ligeledes kan være en af årsagerne til, at det er dyrere for dem at tage et lån. Eksperter mener, at ansvaret også ligger hos bankerne.

Ikke nok viden om lånemarkedet

Ulighed mellem køn på lånemarkedet er en alvorlig problemstilling. Vi mener samtidig, at det er på tide, at uligheden mellem bank og låntager også kommer på dagsordenen. 

Viden om lånemarkedet findes ikke i det pensum, der dækker over almen dannelse. Det kan være en af grundene til, at lånemarkedet på mange måder er i ubalance. 

De fleste henvender sig til egen bank, når der skal oprettes et nyt lån, men mange ved ikke, hvad et godt lån indebærer. Banken mærker ligeledes meget lidt direkte konkurrence, og det er også dér, ubalancen ligger.

Bankerne har meget magt og generelt - dog ikke blot kønsbetinget - tager man det første lånetilbud, man får tilbudt.

Hvis låntagere ikke bliver bedre oplyst, vil lånemarkedet forblive som det er - en verden hvor magtbalancen mellem bank og låntager er ulige.

Ingen ulighed mellem køn hos Lendo 

Mere fokus på køn og ligestilling er et skridt i den rigtige retning, og derfor er DR’s artikel relevant. 

Vi hos Lendo arbejder for at give låntagere mere magt, og vi går op i at skabe gennemsigtighed for alle låntagere, så de tager et lån på et oplyst grundlag - uanset køn.

Der er ingen forskelsbehandling mellem køn i låneprocessen hos os. Vi har skabt en sammenligningstjeneste, som netop stiller bankerne i konkurrence med hinanden. Det betyder, at det ikke er låntageren, der skal udfordre banken i forhold til prisen på lånet. Banken bliver udfordret nok i forvejen, når låntager bruger vores service. 

Banker er - ligesom alle andre virksomheder - interesseret i at få kunder. Men hvis ingen udfordrer dem eller bidrager til konkurrencen bankerne imellem, vil bankerne ikke arbejde på at blive endnu bedre til at imødekomme kundernes behov. Derfor arbejder vi for at ændre lånemarkedet.

Vi er Nordens førende inden for sammenligning af lån. I 2019 sparede vi svenskerne for 500.000.000 kroner. Vi giver låntagere mere magt.

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), AL Finans, Basisbank, Diba Billån, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Ikano Bank, Modus Finans (en del af Facit Bank), Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), MiniFinans, Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Lendo tema