Fortrydelsesret

Vidste du, at du har 14 dages fortrydelsesret på din låneaftale?

Det kan være en stor beslutning at optage et lån. Måske især hvis beløbet er højt, eller hvis formålet med at tage lånet pludselig ændres. Der kan være mange årsager.

Lån penge gennem Lendo, der hjælper dig med at sammenligne, og er underlagt kreditaftaleloven, hvilket giver dig 14 dages fortrydelsesret.

Hvorfor er det vigtigt at orientere sig om fortrydelsesretten?

Et lån kan være en stor hjælp til at nå mål og drømme her i livet. Det er dog ingen hemmelighed, at det stort set altid koster noget at låne penge. De færreste andre produkter er gratis. Det er derfor vigtigt altid at sætte sig grundigt ind i vilkårene for låneaftalen og kende udgifterne ved lånet. Men det er også de rettigheder, såsom fortrydelsesret, du som forbruger har i forbindelse med en låneaftale. Alle kan komme til at tage en forhastet beslutning. Her er det godt at kende sine rettigheder.

Læs videre her og få svar på ofte stillede spørgsmål angående fortrydelsesret på låneaftaler.

Hvordan fungerer 14 dages fortrydelsesret generelt?

Ifølge forbrugeraftaleloven har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler online i Danmark og i EU. Dette omhandler ikke kun produkter. Det gælder også ved køb af ydelser. Handler du i en fysisk butik, er det dog op til sælgeren, om du har returret.

Hvordan benytter jeg de 14 dages fortrydelsesret ift. en låneaftale?

Heldigvis har du mulighed for at fortryde din låneaftale. Hvis du skulle stå i den situation, at du har valgt og underskrevet en låneaftale, som du fortryder, kan du ifølge kreditaftalelovens § 19 benytte dig af 14 dages fortrydelsesret. Du kan benytte dig af de 14 dages frist fra den dato, du underskriver aftalen. Du skal selvfølgelig benytte dig af fortrydelsesretten inden for de 14 dage, da retten frafalder hvis tidsrammen overskrides.

Er alle låneaftaler omfattet af loven om 14 dages fortrydelsesret?

Nej, der er nogle aftaler om lån, der ikke er omfattet af loven. Det gælder for eksempel låneaftaler eller kreditter, som er rente- og omkostningsfrie. Det gælder også lån, der tilbagebetales inden tre måneder, hvor de låneomkostningerne er meget lave. Har du indgået et forlig i retten vedrørende en låneaftale? Eller har du på anden vis indgået en frivillig aftale om misvedligeholdt gæld, gælder fortrydelsesretten ikke. Har du en kassekredit eller en leasingaftale er du heller ikke omfattet af loven.

De lån du kan sammenligne gennem Lendo er privatlån uden sikkerhed. De er alle omfattet af kreditaftalelovens § 19.

Skal jeg betale lånet tilbage, hvis jeg fortryder min låneaftale?

Fortryder du lånet og vælger du at benytte fortrydelsesretten, skal du betale lånet tilbage. Du skal dog ikke betale gebyrer eller renter. Benytter du dig af din ret til at fortryde lånet indenfor de 14 dage, gælder samme vilkår for alle forbrugere. Det gør de, fordi det er en del af dansk lovgivning. Pengene skal betales tilbage til banken eller låneudbyderen inden 30 dage.

Skulle du fortryde lånet efter fristen på de 14 dage er overskredet, er det stadig muligt at indfri lånet før tid. Her skal du dog være opmærksom på, at du ikke automatisk får refunderet de gebyrer eller renter, der har været i forbindelse med lånet. Desuden kan nogle banker og låneudbydere opkræve et gebyr mod tidlig indfrielse. Det afhænger dog af den enkelte bank. Det er derfor vigtigt, at du undersøger forretningsbetingelserne hos den bank, du optager lånet hos.

Kan jeg få vejledning, inden jeg underskriver låneaftalen?

Som forbruger kan du altid søge information om det produkt du har i sinde at købe, inden du køber det. Det samme gælder for lån og de omkostninger der er ved at optage lån. Du kan altid ringe til Lendos kunderådgivning på 70 5000 10, hvis du har spørgsmål vedrørende at låne penge via os. Du er også velkommen til at sende os en mail. Der kan være enkelte spørgsmål hvor det vil være relevant at involvere den enkelte bank eller låneudbyder. I de tilfælde hjælper vi dig naturligvis trygt videre til deres kunderådgivning.

Hvis du vil vide mere om lovgivningen om kreditaftaler kan du læse mere her:

Kilder:

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/817

https://www.forbrug.dk/raad-og-rettigheder/penge-og-oekonomi/forbrugslaan/

 

 

 

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), AL Finans, Basisbank, Diba Billån, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Ikano Bank, Modus Finans (en del af Facit Bank), Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), MiniFinans, Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Lendo tema