Vi er blevet vant til at stole på vores egen eller den lokale bank, når det kommer til at låne penge. Det er de færreste, der har prøvet en sammenligningstjeneste for lån. Det er ærgerligt, da der er mange penge at spare på at foretage en lånesammenligning. Det kan godt være, at din bank kan tilbyde dig det billigste lån – men det kan lige så vel være, at en anden bank kan gøre det billigere.

Hos Lendo kan du sammenligne privatlån, billån og samlelån. Vi gør det nemt for dig. Det eneste du skal gøre, er at udfylde en låneansøgning her på siden. Den sender vi videre til forskellige banker og låneudbydere. De vil hver især vende tilbage med tilbud på, hvad det vil koste for dig at låne. Det gør, at du kan sammenligne lån fra flere banker.

Sammenlign lån ligesom du sammenligner priser på andre produkter. Det er helt naturligt at sammenligne priser på eksempelvis elektronik, møbler og tilbud i supermarkederne. På samme måde ønsker vi hos Lendo, at det bliver naturligt at sammenligne priser på lån.

Her på siden guider vi dig igennem det at sammenligne lån. Vi forklarer, hvorfor du bør sammenligne lån, og hvordan du ved at sammenligne lån kan finde det bedste og billigste lån på markedet. Endnu vigtigere, kan du lade dig inspirere af fire tidligere kunder af Lendo og deres vej til at spare penge med en simpel lånesammenligning.

 

Sammenlign lån

Når du sammenligner lån, undgår du i højere grad at optage et unødvendigt dyrt lån. Der er nemlig mange penge at spare ved at sammenligne produkter, ydelser og priser – også når det gælder at sammenligne priser på lån.

Du er samtidig med til at øge konkurrencen mellem bankerne på det danske lånemarked. Jo flere der sammenligner lån, jo mere magt vil den danske låntager få. Bankerne kæmper for at få dig som kunde, og ved at sammenligne lån bliver konkurrencen mere direkte.

Samtidig skaber det mere transparens på et marked, der hurtigt bliver kompliceret for den enkelte borger. Lån og privatøkonomi kan være lidt af en jungle. Ved at have samlet tilbud på lån ét sted, får du et meget bedre overblik over dine lånemuligheder.

At sammenligne lån kan måske virke mærkeligt, fordi du aldrig har gjort det før. Det kan nogle gange være svært at overbevise sig selv om, ikke at gøre som man plejer. Men fordi man plejer at gøre noget, eller at andre plejer at gøre det på en måde, så er det jo ikke sikkert, at det er den bedste løsning.

 

Sammenlign lån og få de bedste vilkår

Når du sammenligner lån, sikrer du, at du får et lån med de bedst mulige vilkår. Det vil sige, at du potentielt kan spare penge ved at undersøge lånemarkedet og ved at sammenligne lån, inden du vælger.

Det er tidskrævende og besværligt at indhente og sammenligne lån på egen hånd – særligt hvis du som i gamle dage, går ned i banken for at få et tilbud på lån. Desuden mangler mange forbrugere den nødvendige viden om lån, lånebegreber og indsigt i, hvilke faktorer de skal være opmærksomme på, når de skal sammenligne lån.

Uden lånesammenligning er der potentielt mange penge, danskerne går glip af måned efter måned. Desuden får en del kunder afslag på at låne penge af deres nuværende bank. Det behøver ikke at betyde, at kunderne har dårlig privatøkonomi. Bankerne er for magtfulde og kræsne i forhold til, hvem de vælger som kunder.

Når du undlader at sammenligne priser og kvalitet på diverse produkter og ydelser, inden du handler, ender du potentielt med en dårlig handel. Den logik gør sig også gældende, når det kommer til lån. Mange kunder ender med dårlige låneaftaler og med at tage beslutninger om deres økonomi på baggrund af alt for få oplysninger. Derfor råder vi altid kunderne til at sammenligne, før de vælger et lån. Det har flere af vores kunder allerede haft gode oplevelser med.

 

Det kan være svært at sammenligne lån på egen hånd

For mange danskere er lånemarkedet uoverskueligt. Mange mener, at det er alt for tidskrævende at sætte sig ind i. Det er måske grunden til, at de færreste rent faktisk undersøger flere banker og tilbud, når de står og skal låne penge.

Desuden er viden om lån og sund økonomi ikke noget alle ved lige meget om. For mange kan det være svært og usikkert at bevæge sig ud i. Har man helt forstået hvad en debitorrente er? Hvor vigtig er ÅOP? Hvad betyder det overhovedet? Hvordan skal man navigere mellem alle de forskellige banker og låneudbydere, som står i kø for at tilbyde lån?

Disse spørgsmål stiller mange forbrugere sig selv. I jagten på svar kan det være nemt at give op. Så ender du med at tage det første lån, du støder på.

Mange søger også om et lån hos deres egen bank. Denne forbindes nemlig ofte med sikkerhed og tryghed. Måske især hvis man har været kunde i mange år. Men det er ikke altid hos din egen bank, at du får tilbudt det bedste lån.

Selv hvis det er, vil det aldrig pådrage hverken dig eller din lokale bank nogen skade, hvis du sammenligner lån andre steder fra, inden du vælger det tilbud, du har fået først. Tværtimod vil du have meget mere viden om lån og indsigt i, hvad dine lånemuligheder er. Du kan derfor vælge et lån med god fornemmelse i maven, bevidst om at du har valgt det billigste lån, der var.

 

Sådan sammenligner du lån

Sammenlign lån uden alt besværet. Når du sammenligner lån fra flere banker gennem Lendo, sikrer du dig ikke kun et overblik over hvilke priser, der er dig tilgængelige. Du får samtidig en sparringspartner i låneprocessen.

Vi forstår godt, at mange kan have behov for en rådgivende samtale. At tage lån er en vigtig beslutning. Vi vil gerne støtte dig og hjælpe dig, der hvor vi kan. Vores kunderådgivere sidder klar til at hjælpe dig med både stort og småt. Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig videre til det, der er det bedste og billigste lån for dig.

Processen er nem og består af 3 simple trin: 1) Ansøg, 2), Sammenlign lån og 3) Vælg det bedste lån. Det foregår således, at du med en enkelt ansøgning modtager personlige lånetilbud fra de banker og låneudbydere Lendo samarbejder med.

De lånetilbud du modtager er tilpasset din økonomiske situation, og priserne er derfor personlige og individuelle fra kunde til kunde. Du kan læse mere om, hvad et lånetilbud består af, og hvilke begreber du skal være opmærksom på her.

At ansøge om at sammenligne lån hos Lendo er lige så uforpligtende, som når du kigger på en liste over eksempler på lån fra flere banker. Forskellen er, at du ved at ansøge om lån gennem Lendo, opnår større indsigt, hvor du i trygge hænder kan danne dig et overblik over priserne og tage en beslutning ud fra disse.

Ønsker du i sidste ende ikke at låne penge alligevel, vil din ansøgning og dine lånetilbud udløbe efter 30 dage.

 

Sammenlign lån online

Lendo er en online sammenligningstjeneste. Det gør det muligt for dig at indhente og sammenligne lån online. Det giver dig mulighed for at få flere tilbud på lån fra flere banker end blot din egen.

Traditionelt set har vi skullet møde fysisk op i en butik for at købe et produkt eller en service. Men takket være den teknologiske udvikling, kan vi nu klare mange ting i ro og mag ved hjælp af en internetforbindelse. På samme måde kan du ordne mange finansielle ydelser fra din egen sofa.

Det bliver hurtigt tidskrævende at skulle møde fysisk op hos hver enkelt bank for at undersøge sine lånemuligheder. Hos Lendo vil vi gerne gøre det lettere og mindre tidskrævende at få de bedste lånevilkår.

Det gør vi ved at give dig muligheden for at sammenligne lån online, uden at du behøver at bevæge dig ud af dit hjem. Alt det reelt kræver er, at du kan komme på internettet. At sammenligne lån online er ikke meget anderledes, end når du handler ind online, eller når du bestiller en tid hos din læge. Så hvorfor ikke også sammenligne lån online?

 

Hvilke lånetyper kan du sammenligne

I princippet kan du sammenligne alle de lånetyper, der findes. Du kan sammenligne realkreditlån, sammenligne andelsboliglån, sammenligne billån, sammenligne banklån og så videre.

For at have et godt sammenligningsgrundlag bør du dog sammenligne mindst tre tilbud på lån. Det kan derfor være svært at sammenligne realkreditlån eller at sammenligne andelsboliglån eksempelvis. Her er du nødsaget til at forhøre dig hos forskellige banker. De fleste banker ser helst, at du er eller bliver fast kunde og overflytter dine finansielle aktiviteter til dem, hvis du gerne vil optage et realkreditlån. Det kan gøre det svært at sammenligne realkreditlån på et godt grundlag.

De lån, du kan sammenligne gennem Lendo, betegnes som privatlån eller forbrugslån. De har det tilfælles, at de er lån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal lægge penge i udbetaling for at optage lånet. Desuden bestemmer du selv, hvad lånet skal gå til.

Derudover kan du også sammenligne billån gennem Lendo. Vi formidler både billån med og uden pant i bilen. På den måde kan du sammenligne på tværs af forskellige typer af billån.

Gennem Lendo kan du sammenligne typer for lån:

 • Sammenlign lån til en ny bil, motorcykel, båd eller anden transportmiddel
 • Sammenlign lån til bolig (hjælp til udbetaling) eller depositium til lejelejlighed
 • Sammenlign lån til finansiering af ny elektronik såsom: mobil, TV, højttalere eller computer
 • Sammenlign lån til finansiering af nye møbler såsom; ny seng, sofa eller hårde hvidevare
 • Sammenlign lån til renovering og istandsættelse af boligen
 • Sammenlign lån til investering i eller opstart af ny virksomhed
 • Sammenlign lån tiil ferie og rejser
 • Sammenlign samlelån

De penge du søger om via Lendo, kan du altså bruge til mange forskellige formål. Et forbrugslån er den lånetype, der udbydes flest af online. Det betyder, at der kan være mange forskellige udbydere, der er interesserede i at tilbyde dig lån på mange forskellige vilkår. Netop derfor er det vigtigt, at du sammenligner de lån, du får tilbudt, inden du vælger. Der kan nemlig være meget stor forskel i prisen og de øvrige betingelser for lånet.

 

Sammenlign lån og vælg det bedste

Næsten alle kan på et tidspunkt i deres liv få brug for at låne penge. Det er helt normalt. Men det kan være dyrt at låne penge. Derfor er det en god idé at sammenligne lån, så du kan finde det billigste lån.

Ved at sammenligne lån kan du hurtigt skabe overblik over hvilket lån, der er mest fornuftigt og fordelagtigt. Du behøver heller ikke at rykke dig rent fysisk. Du kan ansøge og sammenligne lån online her på siden. Det er en simpel proces. Du skal blot udfylde vores låneberegner, hvor du samtidig kan se et estimat for, hvordan dit lån kan struktureres.

Vores låneberegner viser resultater ud fra en debitorrente på 7%, som påvirker prisen på lånet. For at få en personlig rentefastsættelse skal du udfylde resten af ansøgningen. I løbet af 24 timer vil du få personlige tilbud på lån fra flere banker og låneudbydere. Så kan du sammenligne lånene og finde frem til det bedste.

7 punkter du bør kende, når du sammenligner lån

Der er forskellige faktorer, som påvirker prisen på dit lån. Det er derfor vigtigt at sammenligne lån, da disse faktorer kan variere fra bank til bank.

For at finde det bedste lån bør du sammenligne lån ud fra disse 7 punkter:

 1. ÅOP (årlige omkostninger i procent)
 2. Variabel debitorrente
 3. Den månedlige ydelse
 4. Etableringsomkostninger
 5. Administartionsgebyret
 6. Samlede tilbagebetaling
 7. Løbetiden for lånet

Når du laver en sammenligning af lån, skal du sikre dig, at lånenes løbetid og lånebeløb er ens på tværs af lånene. Løbetiden og lånebeløbet afgør nemlig, til hvilken rente du kan låne pengene, og hvad de resterende omkostninger skal lyde på.

 

Sådan undgår du tårnhøje renter og gebyrer

Lånemarkedet kan være en jungle at finde rundt i. Derfor anbefaler vi, at alle undersøger deres muligheder på lånemarkedet for at undgå at optage lån med unødvendigt høje renter og gebyrer.

Vi ønsker at give vores kunder de bedste forudsætninger, inden de træffer valg om deres privatøkonomi. Nogle af de største farezoner, du kan støde ind i som lånetager, kan blandt andet være:

 • Skjulte oprettelsesgebyrer
 • Høje årlige omkostninger i procent
 • Urimelige renter på lange løbetider

Når du laver en låneansøgning via Lendo, får du muligheden for at sammenligne lån fra flere banker, inden du vælger. Så er det op til dig at vælge det lån, der passer bedst til din økonomi. På den måde kan du undgå at ende med et lån, der potentielt kan ødelægge din økonomi. Indhent gratis og uforpligtende tilbud fra flere forskellige banker og låneudbydere, og find det bedste lån til dig.

 

Sammenlign lån fra flere banker

Lendo gør det nemt og overskueligt at sammenligne lån fra flere banker, så du kan spare tid og penge.

Sidder du med en liste over banker og deres forskellige tilbud på lån? Så har du nok lagt mærke til, at nogle tilbud er meget ukonkrete. Det gælder både når det kommer til lånenes rente og mulige lånebeløb. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvem der reelt kan give dig det billigste lån.

Vælger du at benytte Lendo i din søgning efter et fordelagtigt lån, behøver det slet ikke at være så tidskrævende at sammenligne lån. I stedet for at tage kontakt til hver enkelt bank for at høre om dine lånemuligheder, kan du med en enkelt ansøgning sammenligne lån fra flere banker. Vi viser dig dine lånemuligheder på overskuelig vis, så du nemt kan lave en lånesammenligning. Vores kunderådgivere sidder samtidig klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til at sammenligne lån.

Du kan gratis og uforpligtende ansøge om et lån her på siden. Så kan du nemt sammenligne lån fra flere banker og få et overblik over hvilke muligheder, du har for at låne penge.

 

Sammenlign lån men vær opmærksom på bankernes krav

På samme måde som du stiller krav til bankerne, stiller bankerne også krav til dig som låntager. Disse krav stiller bankerne for at sikre deres egen forretning og dermed kan blive ved med at låne penge ud til deres kunder.

Nogle krav er ens hos alle banker og låneudbydere. Eksempelvis kræver alle Lendos samarbejdspartnere, at man ikke er registreret i RKI, for at man kan få bevilget et lån. Men der er også forskel på, hvilke andre krav der bliver stillet på tværs af banker og låneudbydere.

Hos nogle banker vil du måske få et tilbud med en høj rente, hos en anden en lavere rente, mens en tredje bank måske slet ikke kan give dig et tilbud. Sammenligner du lån fra flere banker, er der en højere chance for, at du kan finde et lån og dermed få udbetalt de penge, du har brug for. Du sikrer dig også det bedst tilgængelige lån, da du ved en lånesammenligning får indblik i, hvad de forskellige banker kan tilbyde.

 

Det siger vores kunder om at Lendos sammenligningtjeneste

Hos Lendo elsker vi, når de kunder, som har benyttet vores sammenligningstjeneste, melder tilbage med deres gode historier. Det skyldes ikke kun, at vi selvfølgelig er glade for, at kunderne er tilfredse. Det skyldes også, at det ligger os meget på sinde at få spredt budskabet om, hvor nyttigt og vigtigt det er, at sammenligne lån fra flere banker inden man vælger. Ikke kun for at tilskynde den enkelte forbruger til altid at sikre det bedste tilbud, men også for at ændre den traditionelle tilgang til det at låne penge.

Vi har rakt ud til flere af vores kunder for at give dig et indtryk af, hvad du kan få ud af at sammenligne lån. Hver kunde står i en unik situation og med et unikt behov. Det de har tilfælles er, at de ønsker at dele deres historie med andre med håbet om, at flere kan opnå besparelser og finde de billige lån ved at sammenligne lån fra flere banker.

Tina og hendes mand ønskede et samlelån

Tina og hendes mand ønskede at samle deres eksisterende gæld hos deres egen bank. Deres bank meddelte dem, at de ikke kunne tilbyde dem et samlelån. Dette på trods af, at både Tina og Tinas mand havde været faste kunder gennem 34 år. Samtidig har de en overordnet sund og god økonomi.

Tina overvejede forskellige ting for at finde et alternativ til deres egen bank. Hun tænkte meget over, hvad der var det rigtige for hende og hendes mand. Hun frygtede, at de ville ende med et dyrt lån med høje renter, og at der var risiko for, at de ville blive snydt.

Da vi spørger hende, hvorfor hun i sidste ende valgte at søge gennem Lendo, svarer hun:

“For at se hvilke muligheder der var. Det er svært at få et overblik, over alle de steder man kan låne. Vi havde også været inde og læse lidt om Lendo først, hvilket hjalp os med at forstå hvordan Lendo’s service fungerer.”

Tina og hendes mand valgte at ansøge om et samlelån gennem Lendo. Det gjorde, at de kunne sammenligne de samlelån, der var til dem på lånemarkedet. Efter at have optaget et fornuftigt samlelån meldte Tina tilbage, at de havde en rigtig positiv oplevelse med at bruge Lendo. Hun var begejstret for at sammenligne lån og forskellige tilbud på samlelån. Derudover nød hun at få et overblik uden besværlige og tidskrævende møder i banken.

Selv fortæller Tina:

“Vi kunne stille og roligt sidde hjemme og sammenligne de lån og tilbud, vi fik og vælge det, der var bedst for os. Vi kunne gå ind og læse om den bank, der havde sendt os tilbud. Så var der ingen pres fra nogen om, hvem vi skulle vælge. Det gjorde en stor forskel for os.”

Tina anbefaler nu andre at sammenligne lån. Hvis du ønsker at få et overblik over dine lånemuligheder på nem og hurtig vis, anbefaler Tina at bruge Lendo:

“Der kan sidde andre, der som os, kan bruge Lendo til at skabe overblik og som kan komme videre med ønsket om et samlelån ved at benytte Lendo.”

Jens ansøgte om et lån til et boligkøb i udlandet

Jens var på udkig efter et lån til at støtte et boligkøb i udlandet. Før han begyndte at søge efter et konkret lån, overvejede Jens, hvordan han på nemmeste vis kunne få et overblik over hvilke lånemuligheder, der var på markedet. Især ville han gerne kunne sammenligne lån ud fra deres ÅOP.

I stedet for selv at indhente lån fra forskellige banker, valgte Jens at sammenligne lån fra flere banker med en enkelt ansøgning. Han valgte nemlig at ansøge om et lån gennem Lendo.

“Det var super let at overskue, hurtig ekspedition, seriøst og troværdig tilbagemelding på lånemuligheder”

Han fortæller i øvrigt, at fordelene ved at bruge Lendo er, at han nemt kunne finde den mest optimale løsning for hans situation ved at sammenligne lån fra flere banker. Grunden til at han valgte at bruge Lendos sammenligningstjeneste var:

“Det giver et hurtigt overblik og konkrete lån. Samtidig er det nemt at sammenligne de lån, man får tilbudt.”

En af fordelene ved at benytte Lendo er, at det drejer sig om lån uden sikkerhed. Det betyder, at du selv bestemmer, hvad pengene skal gå til. Et lån uden sikkerhed bruges sjældent i forbindelse med boligkøb. Der er nemlig ofte tale om lån med sikkerhed og pant i boligen.

Nogle forbrugere kan dog have behov for hjælp til udbetalingen eller dele af udbetalingen. Her kan et lån uden sikkerhed være løsningen. Sammenlign lån til udbetaling af bolig for at finde det billigste og bedste.

At rejse er at leve, men det er ikke altid, at økonomien tillader det, når det er allermest tiltrængt. Derfor ser vi hos Lendo mange kunder, som gerne vil sammenligne lån med det formål at bruge pengene til en drømmerejse.

Selvom denne form for lånebehov ikke er forbundet med en investering i noget ‘fast’, er det for mange stadig vigtigt at finde en god låneaftale. Det kan nemlig hurtigt have negative konsekvenser for den økonomiske situation, hvis man ender med at optage et lån med en unødvendig høj rente.

 

Husk – det første er ikke altid det bedste

Vi anbefaler altid, at du venter til, at alle låneudbydere har givet deres potentielle tilbud på et lån, før du vælger at optage et lån. Der er tale om en ventetid på højst 24 timer.

Det kan være fristende, at sige ja tak til det første tilbud du får. Det første er dog ikke altid det bedste. Når du har fået alle tilgængelige tilbud, kan du i fred og ro sammenligne lånene. Dermed kan du vælge det lån, der passer bedst til dig og din situation.

Du kan også bruge din nyfundne viden om forskellige tilbud på lånemarkedet, når du går til din bank. Her kan du bruge dine indhentede tilbud på lån som en målestok overfor banken. Det er nemlig gratis og uforpligtende at bruge vores sammenligningstjeneste.

Du binder dig ikke til noget ved at ansøge om lån. Det gør du først, i det øjeblik du har valgt at gå videre med en låneudbyder og underskriver en endelig låneaftale med NemID. Matcher ingen af de lån, bankerne har tilbudt dig, dit behov, er der ingen skade sket. Du kan roligt vende retur til din egen bank eller lede videre på markedet.