Indefrosne feriepenge

Forbud redder dine indefrosne feriepenge

Har du gæld? Er du bange for, at dine indefrosne feriepenge bare bliver taget af Gældsstyrelsen eller andre kreditorer? Eller om du overhovedet kan bruge pengene til gældsafvikling?

Bare rolig. Pengene er dine, og du skal ikke være bange for, at de bliver taget fra dig.

Regeringen har nemlig indsat et modregningsforbud. Det betyder, at din gæld ikke bliver modregnet, når du får dine indefrosne feriepenge udbetalt. Det gælder både offentlig og privat gæld. 

Så selvom du skylder penge til det offentlige eller andre kreditorer, kan de ikke gøre krav på dine feriepenge i det øjeblik, du får pengene udbetalt. 

Skylder du penge til private kreditorer, skal du dog være opmærksom. Hvis du ikke bruger pengene og i stedet lader dem stå på din konto, kan private kreditorer på et tidspunkt gøre krav på dem gennem fogedretten.

Pengene skal skubbe gang i økonomien

Regeringens grundlag for at udbetale de indefrosne feriepenge er at sætte gang i vores samfundsøkonomi, efter at COVID-19 har påvirket det danske erhvervsliv. 

Udbetalinegen af feriepengene er defor ment til, at du skal tage spenderbukserne på og bruge dem på ren og skær forbrug. Har du længe haft brug for at forkæle dig selv med en god vin, en god middag eller en ny vinterjakke, har du nu muligheden for at købe det. Husk at støtte lokalt så butikkerne i dit nærområde ikke går konkurs.

Vælger du at gøre, som politikerne beder om, undgår du også, at pengene bliver stående på din konto og potentielt bliver påkrævet af private kreditorer. 

Dine penge, din gæld, din beslutning

Det betyder ikke, at pengene skal bruges på forbrug blot, fordi politikerne siger det. Det er dine penge, og du bestemmer, hvad de skal bruges til. Hvis det giver mening for dig at bruge pengene på gældsafvikling, kan du sagtens gøre det. 

Hvis du vælger at bruge dine feriepenge på at afvikle din gæld, anbefaler vi, at du betaler dine dyreste lån ud først. 

Du er herre over din egen økonomi. Hvis dine lån giver dig mavepine, fordi de er dyre og uoverskuelige, kan du mindske omkostningerne ved at samle dem i et samlelån. 

Du kan læse mere om samlelån her.

Sådan får du fat i dine indefrosne feriepenge

Du ansøger på borger.dk/feriemidler 

Der kan du også læse mere om udbetalingen af de indefrosne feriepenge.

Det er helt frivilligt at vælge, om du vil have dine indefrosne feriepenge udbetalt eller ej. Du skal aktivt søge om at få dem - ellers bliver de automatisk udbetalt, når du går på pension. 

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer – du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), AL Finans, Basisbank, Diba Billån, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Ikano Bank, Modus Finans (en del af Facit Bank), Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), MiniFinans, Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Lendo tema