Lån uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed via Lendos sammenligningstjeneste

Kan det bedst betale sig for dig at tage et lån uden sikkerhed? Eller et lån med sikkerhed? Lånemarkedet kan være indviklet og kompliceret at sætte sig ind i. Der findes flere forskellige lån og vilkår for, hvordan lånet optages. Her kan du blive klogere på forskellen på lån med og uden sikkerhed.
Du kan læse om følgende:


Lån penge kan være en simpel sag, men samtidig også en uoverskuelig sag. I et marked med forskellige lånetyper og vilkår, kan det være svært for de fleste mennesker at gennemskue hvad forskellen er på de lån, som banker og låneudybdere tilbyder.

Hvis du har søgt information om at låne penge på nettet, er du helt sikkert stødt på ordet “sikkerhed” eller “pant”. Men ved du egentlig, hvad det betyder i forhold til at optage lån? Hvad er forskellen på et lån med og uden sikkerhed? 

Hvad er et lån uden sikkerhed? 

Et lån uden sikkerhed har du helt sikkert hørt om før. Du har bare hørt det med ord som privatlån eller forbrugslån. Hvis du låner penge uden sikkerhed, behøver du ikke at stille nogen form for sikkerhed. Det vil sige, at du ikke behøver lægge en udbetaling, og at banken ikke vil tage pant i det, du køber for lånet.

Vælger du at optage et lån uden sikkerhed, vil lånet typisk have en højere rente end ved et lån med sikkerhed. Renten vil typisk være mellem 10 og 15% ved et lån uden sikkerhed.

Lån penge uden sikkerhed - fordele

Lån penge uden sikkerhed og oplev en frihed, der er meget større end ved et lån med sikkerhed. Da låneudbyderen ikke tager pant i det, du køber, er du hverken bundet af låneudbyderen eller af formålet med lånet. Du kan derfor bruge pengene, på lige præcis det du ønsker.

Der er også praktiske fordele ved et lån uden sikkerhed. Selvom et sådan lån ofte har en højere rente, vil det samtidig have lavere etableringsomkostninger end et lån med sikkerhed. Grundet den højere rente, egner disse lån sig dog bedst til mindre lånebeløb på mellem 10.000 og 500.000 kroner.

Hvad er et lån med sikkerhed? 

Det modsatte af et lån uden sikkerhed er sjovt nok et lån med sikkerhed – men hvad betyder det egentlig? De fleste danskere, der har optaget lån, har et eller flere lån med sikkerhed i. Den mest almindelige form for lån med sikkerhed er boliglån, men også billån, bådlån og andre lån kan kræve sikkerhed.

At stille sikkerhed for et lån betyder, at der pantsættes noget af værdi, som ejes af kunden, så banken reducerer deres risiko, hvis kunden misligholder lånet. Når det kommer til realkreditlån, vil banken altid tage pant i dit hjem som sikkerhed. Skulle du ende i økonomisk uføre, kan banken vælge at sælge dit hjem for at sikre, at de får tilbagebetalt de penge, de har lånt dig.

Det samme gælder for billån. Her tager banken pant i din bil og følger den samme proces, som med realkreditlånet, hvis du misligholder aftalen. 

Det er egentlig ikke så kompliceret, og selvom det måske lyder skræmmende, at banken tager pant i dine aktiver, er det ganske almindelig praksis. Samtidig vil det i mange tilfælde være til gavn for dig at tage et lån med sikkerhed. 

Fordele ved et lån med sikkerhed 

Først og fremmest er den største fordel ved et lån med sikkerhed, at renten er lavere end ved et lån uden sikkerhed. Banken reducerer risikoen ved udlån betydeligt, når de har pant i dine aktiver. Det kommer dig til gode som kunde i form af lavere renter. 

Der kan dog være mange penge at spare ved at sammenligne privatlån fra forskellige banker og låneudbydere, da renteniveauet varierer meget fra bank til bank og er afhængig af din økonomiske situation. 

Lån uden kreditvurdering

Et lån uden kreditvurdering er ikke det samme som et lån uden sikkerhed eller et lån uden renter for den sags skyld. Det er ikke muligt at optage et lån uden kreditvurdering. Det er lovpligtigt for banker og låneudbydere at lave en kreditvurdering af en ansøger, før de må udstede lånet.

Det er ikke kun for bankens skyld, men også for din skyld at der ikke findes lån uden kreditvurdering. Hvis du kunne optage et lån uden kreditvurdering, men din privatøkonomi reelt set ikke kunne holde til det, ville du havne i en dårlig økonomisk situation. 

Skal du vælge et lån med eller uden sikkerhed?

Et lån med sikkerhed er kort forklaret et lån, hvor banken tager pant i dine aktiver. Et typisk lån med sikkerhed er derfor et boliglån, hvor sikkerheden vil være i form af pant i den bolig du køber. Det samme gælder billån, bådlån og lignende.

Som påpeget tidligere, er renten som regel lav ved lån med sikkerhed. Men som regel skal man lægge en udbetaling for at kunne optage denne lånetype. Der vil derfor være etableringsomkostninger, som er markant højere. Det kan altså sjældent betale sig at tage lån med sikkerhed til mindre lån, da etableringsudgiften vil udgøre en for stor del af det samlede lånebeløb. 

Det er i disse tilfælde, at det er en ekstra god idé at kende lånets ÅOP, da den ikke bare siger noget om renten for lånet, men også medtager alle andre udgifter, der kan være i forbindelse med at låne penge.

På den anden side findes der så lån uden sikkerhed, også kaldet et privatlån, hvor pant aldrig kommer ind i billedet. Ved et sådan lån kan du frit bruge pengene på det, du ønsker. Et lån uden sikkerhed har ofte en højere rente end et lån med sikkerhed men lavere etableringsomkostninger. Hvis du vælger et lån uden sikkerhed, kan vi anbefale at bruge vores låneberegner til at få et overblik over hvilke muligheder, du har. På den måde finder du billige lån uden sikkerhed. 

Som du sikkert har forstået, er der altså både fordele og ulemper ved begge typer af lån. Om man vælger et lån med eller uden sikker afhænger i høj grad af det ønskede lånebeløb, og hvad du ønsker at bruge pengene på. Uanset om du vælger at låne penge uden sikkerhed eller med sikkerhed, vil låneudbyderne altid lave en kreditvurdering af dig og din økonomi. 

Lendo hjælper gerne med billige lån uden sikkerhed 

Uanset hvad du hælder til, vil vi dog altid anbefale dig at sammenligne lån fra forskellige banker og låneudbydere, før du underskriver en låneaftale. Der er ofte mange penge på spil, og her kommer Lendo ind i billedet.

Vores sammenligningstjeneste har til formål at gøre det nemmere for dig som forbruger. Ved at få indsigt og overblik over lånemarkedet har du mulighed for at finde billige lån uden sikkerhed. Det er både muligt at optage et nyt lån og lave et samlelån, hvor du samler flere lån i ét nyt billigere lån.

Du får nemlig mulighed for at træffe beslutningen på et oplyst og velinformeret grundlag uden forpligtelser og besvær. Det er nemlig gratis at sammenligne billige lån uden sikkerhed lån hos Lendo. Det koster dig først noget, hvis du i sidste ende vælger et lån fra en af vores banker eller låneudbydere.

Når du får dine personlige lånetilbud, kan du se hvilken låneudbyder, der tilbyder dig hvad. Hvis du får et lånetilbud fra eksempelvis Express Bank, Resurs Bank og Basisbank, kan du læse mere om dem på vores side.

God fornøjelse med at finde det billigste lån uden sikkerhed hos Lendo.

Har du spørgsmål til at låne penge uden sikkerhed eller processen hos Lendo? Så ring endelig til os på 70 5000 10, send os en mail eller chat med os her på siden. 

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 man-fre 09.00-16.00
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Låne penge uden sikkerhed FAQ

Et lån med sikkerhed har en lavere rente. Banken låner penge ud med en sikkerhed i din bolig. Når det kan lade sig gøre for banken at få en sikkerhed i, at man betaler sit lån tilbage, har de ikke så travlt med at få en bedre indtjening ved at låne penge ud til en høj rente. Hvis man ikke kan betale dit lån af, kan banken tvinge en til at sælge din bolig, så man kan betale lånet af.

Et lån uden sikkerhed giver mere frihed. Renten er højere, men låneudbyderen blander sig slet ikke i, hvad man bruger pengene på. Etableringsomkostninger vil være lavere end ved et lån med sikkerhed.

Lendo samarbejder med låneudbydere, som modtager låneansøgningen, efter man har udfyldt låneberegneren. Når de har modtaget låneansøgningen vil de gøre deres bedste for at lave et lånetilbud med så lave omkostninger som muligt. Når ansøger har modtaget tilbuddene på lån uden sikkerhed, kan ansøger sammenligne lånene og på den måde finde det billigste lån uden sikkerhed.

Ja. Det er muligt at tilføje en medansøger i låneberegneren. Det er i de fleste tilfælde bedre at være to fremfor en, da to indkomster typisk er bedre end en. Jo stærkere en privatøkonomisk situation en ansøger har, jo bedre et lånetilbud får ansøger fra låneudbyderne.

Lendo tema