Skift bank

Skal du købe ny bolig, eller er det på tide at kigge dine lån igennem? – Brug Mybanker

  • Indhent tilbud blandt 30+ banker
  • Vælg den bank du vil gå videre med
  • Gratis og uforpligtende at finde en ny bank

Indhent tilbud

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Udfyld Mybankers formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

Indhent tilbud fra banker, der matcher

Mybanker finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Er din boligfinansiering en pengesluger?

Bliv endnu klogere på, hvorfor du skal bruge Mybanker

Derfor skal du bruge mybanker

Derfor skal du bruge Mybanker

Hos Mybanker vil vi gerne gøre det nemt for dig at udleve dine boligdrømme. Du kan hurtigt og nemt indhente personlige lånetilbud på boligfinansiering fra flere forskellige banker.

Ansøg via Mybankers platform og læn dig tilbage, imens de gør resten af arbejdet. De skal nok lade dig vide, når de har indhentet dine tilbud. De tager også gerne en snak, hvis du spørgsmål til processen, dine tilbud eller noget helt tredje.

Du er garanteret samme eller bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Mybanker er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Det siger Mybankers brugere

Det siger Mybankers brugere

Mybanker har allerede hjulpet over 300.000 brugere med at kigge deres nuværende boliglån efter i sømmene, og ofte får deres brugere tilbud på bedre boliglån, der er skræddersyet til deres brugers privatøkonomi.

Tag f.eks. Otto som gerne ville vide om, hans boliglån var det bedste på markedet. Han brugte Mybankers platform og endte med at spare penge på hans boliglån.

“Vi blev ledt direkte til det bedste alternativ til vores nuværende bank og sparede en masse tid. Vi fik professionel behandling, og det fik vores nuværende bank op på stikkerne, så vi sparede et femcifret beløb.”

Indhent tilbud

Utilfreds med din bank

Skift bank på dine egne vilkår. Der kan være mange grunde til at skifte bank. Din livssituation kan have ændret sig, og det kan gøre, at du pludselig har andre behov og gerne vil stille andre krav til banken. Det kan også være, at du har haft en dårlig oplevelse med din nuværende bank, eller at du har en fornemmelse af, at du kan spare penge hos en anden bank. Det er vigtigt, at du undersøger forskellige banker, vurderer hvilken der vil være bedst for dig, og derefter vælger hvilken bank, du gerne vil være bankkunde i.

 

Skift bank online

I dag findes der flere måder at skifte bank på. Du behøver ikke længere møde fysisk op hos bankerne. Ligesom Lendo er en online sammenligningstjeneste for lån, findes der også online sammenligningstjenester for banker, f.eks. den danske bankportal Mybanker. Der kan du sammenligne bankerne og blive guidet i dit bankskifte.

Du kan også skifte bank online gennem bankernes sider. Du kan selvfølgelig også skifte bank telefonisk. Der ses dog en stigende tendens til at skifte bank online. Det gør, at mange banker har klargjort og forbedret forholdene for at skifte bank online.

Der er utallige grunde til at skifte bank. Der er stor forskel på, hvad de forskellige banker tilbyder, og hvilke behov de dækker. Du har måske altid været bankkunde i den samme bank og er måske overordnet tilfreds. Eller også er du ung og har uden overvejelse fortsat i den samme bank som dine forældre. Du kan også stå i en mere uforudset situation, der gør, at dine behov pludselig har ændret sig.

I takt med at dit liv ændrer sig, vil dine behov også ændre sig. Det gør, at du helt naturligt vil have brug for forskellige banker i løbet af dit liv. Din økonomi afhænger typisk af din livssituation, og det samme gør dit valg af bank.

Der behøver dog ikke være nogen større begrundelse for at skifte bank. Det kan lige så vel være, at du ikke er tilfreds med den rådgivning, banken tilbyder. Det kan også udspringe sig af, at du ganske enkelt vil undersøge markedet og gerne vil se, hvad andre banker kan tilbyde. Uanset hvad er det helt almindeligt at skifte bank.

 

Skift bank i dag

Det er ofte nemt og hurtigt at skifte bank. Efter at have sammenlignet banker er du måske blevet bevidst om, hvilken bank du gerne vil skifte til. Den typiske proces vil være at tage kontakt til den bank, du ønsker at blive kunde hos, og så vil banken håndtere alt det praktiske i at flytte dine finansielle aktiviteter fra din tidligere bank. Du har måske allerede god kontakt til din nye bank efter at have hørt om tilbud eller forhandlet aftaler. I så fald vil hele processen fungere meget naturligt.

Når du skifter bank, skal den nye bank have et bevis for, hvem du er i form af legitimation. Det skal banken, da banken skal vide, hvem du er for at undgå hvidvask og terrorfinansiering.  

Efter at have modtaget legitimation, samtykke og andre relevante oplysninger om dig, vil dine aftaler og konti blive flyttet til din nye bank inden for 12 arbejdsdage. Det er din nye bank, der typisk vil håndtere flytningen. Det skal dog nævnes, at flytning af banklån, pension, værdipapirdepoter og lignende kan tage længere tid.

Dine konti bliver oprettet hurtigt og nemt, når du skifter bank. Din nye bank kan også flytte alle dine betalinger, der foregår gennem Betalingsservice. Her skal du dog være opmærksom på, at det kan påvirke dine betalinger af faste udgifter. Det er derfor en god idé at bede banken om at flytte dine betalinger via Betalingsservice, efter at alle månedens regninger er betalt. Derudover bør du efter bankskiftet tjekke op på, at alt er som det skal være.

 

Hvad koster det at skifte bank?

Der kan være omkostninger i forbindelse med at skifte bank for dig som bankkunde. Mange af omkostningerne kan ofte forhandles med den nye bank.  

Selve flytningen af dine konti er gratis, hvis det er konti du har haft i mere end 12 måneder. De fleste omkostninger, der er forbundet med et bankskifte, er omkostninger, din gamle bank vil kræve. Din gamle bank kan nemlig tage penge for at afvikle dine lån og flytning af forskellige opsparinger som pensionsopsparing. Disse omkostninger kan du aftale og forhandle med din nye bank, så din nye bank dækker det fuldt ud.

Din nye bank skal selvfølgelig også tjene penge på, at du skifter bank til dem. Når du skifter bank, kan du derfor godt forvente, at din nye bank opretter kassekredit, lån, opsparinger og så videre til dig men med et oprettelsesgebyr. Igen er dette omkostninger, du kan forhandle om, inden du skifter bank.

 

Skift bank med gæld

Det er ikke noget problem at skifte bank med gæld. Banken tjener penge på din gæld. Gæld betyder altså ikke, at banken ser dig som en dårlig bankkunde. Tværtimod.  

Du kan vælge enten at beholde nogle af dine eksisterende lån hos din nuværende bank eller at flytte dem over i din nye bank, når du skifter bank. Hvis du er tilfreds med dine låneaftaler hos din bank, er der ingen grund til at flytte dem til en ny bank. Du kan beholde både privatlån, realkreditlån, forsikringer og andet i den bank, du i forvejen er bankkunde i.

Du kan også vælge at forhandle dine låneaftaler med din nye bank. Hvis du samler dine aktiviteter og bankforretninger hos din nye bank, kan du muligvis få en mere fordelagtig aftale.

 

Gør dig attraktiv over for bankerne

Selvom du har fundet en bank, du gerne vil skifte til, er det ikke sikkert, at banken vil godkende dig som ny bankkunde. Når du skifter bank, vil banken vurdere dig ud fra hvor mange lån, pensioner, forsikringer, investeringer og så videre, du normalt har gennem banken. Ligesom ved en kreditvurdering, vil banken også kigge ind i dine indtægter, udgifter og rådighedsbeløb.

Det er desværre ikke kun dit valg af bank, der afgør hvilken bank, du kan skifte til. Banken skal også kunne se dig som en attraktiv bankkunde. Inden du skifter bank, skal banken finde ud af, hvilke tilbud og fordele de kan tilbyde dig som kunde.

For at gøre dig selv og din økonomi mere attraktiv over for en ny bank, kan du overveje at forbedre din nuværende økonomiske situation. Hvis du har flere lån, kan du med fordel optage dem i et samlelån. Nogle banker tilbyder, at du kan samle dine lån i et samlelån hos dem, når du skifter bank.

 

Hvem har ansvaret for hvad ved et bankskifte?

Det er et godt spørgsmål. Det kan være svært at gennemskue hvem, der skal gøre hvad, når du foretager et bankskifte. Er det dig, din nye bank, din gamle bank eller nogle helt andre, der har ansvaret for, at du får skiftet bank?

Det vil typisk være din nye bank, der har størstedelen af ansvaret for at få skiftet dine aktiviteter fra din gamle bank til din nye bank. Det er din nye bank, der afvikler og åbner nye konti samt ændrer dine betalinger via Betalingsservice. Derudover er det din nye bank, der sørger for, at din arbejdsgiver og andre myndigheder får dine nye konti oplysninger.

Når du skifter bank, vil din nye bank altså have ansvaret for:

  • at flytte dine eksisterende konti og oprette nye konti.
  • at dine betalinger via Betalingsservice overføres til din nye konto.
  • at give relevante myndigheder dine nye kontooplysninger.

Det er dit ansvar at have styr på, at alt fungerer, som det skal, efter at din nye bank har foretaget bankskiftet. Du skal derfor tjekke op på, at dine regninger bliver betalt til tiden, og at du har det, du har brug for.

Efter et bankskifte er det vigtigt, at du holder øje med, om betalingerne går rigtig igennem. Det kan anbefales at skifte bank i starten af en måned, lige efter du har betalt alle faste udgifter. På den måde har du tid til at skifte bank, uden at nogle regninger kommer i klemme eller andet går skævt.

 

Skift bank og spar penge

I dag er det svært at komme udenom at være bankkunde i en bank. En bank håndterer dine lån, opsparing og betalingskort. Banken håndterer måske også dine realkreditlån, forsikringer og din pension. Alt dette betaler du for via renter og gebyrer. Prisen på renter og gebyrer varierer mellem de forskellige banker. Der kan derfor være en del penge at spare ved at skifte bank.

Ved at sammenligne flere banker kan du finde frem til den billigste, og hvor mange penge du sparer ved at skifte bank. Tag kontakt til så mange banker som muligt og indhent tilbud fra dem. Bankernes tilbud kan du også bruge til at forhandle med din nuværende bank. Måske behøver du ikke skifte bank, men kan forhandle om en billigere aftale med din bank. Det kan også være en vej til at spare penge på bankbudgettet.

Bankkunde hos flere banker

Som nævnt varierer prisen for at være bankkunde en hel del fra bank til bank. Du kan derfor også spare penge på at være bankkunde i forskellige banker. På den måde kan du vælge den billigste bank ud fra specifikke produkter, de tilbyder. Hvis din bank ikke tilbyder den service du har brug for til den rigtige pris, kan du være kunde i flere banker.

Hvis du har mange forskellige bankforretninger og aktiviteter i din nuværende bank, kan det godt være en fordel for dig at være kunde i mere end en bank. På den måde er det let tilgængeligt for dig at få tilbud fra flere banker og forhandle med dem. Så kan du vælge den bank, der giver det bedste tilbud på det, du har brug for. Eksempelvis kan du have en konto i en bank og en opsparing i en anden bank.  

Hvis du ønsker denne løsning, men tænker at det bliver for svært at holde styr på, er der også hjælp at hente. I de fleste tilfælde kan du bruge din netbank til at samle dine aktiviteter og konti, selvom de er oprettet i forskellige banker. Så kan du stadig have et overblik over din økonomi og samtidig være kunde i flere banker.

Dog vil flere banker ofte betyde højere priser for dig. De fleste er bankkunde hos en enkelt bank, da det kan give en samlerabat at have alle dine aktiviteter samlet hos én bank. Du kan også risikere, at der er nogle fordele, som du ikke kan få hos bankerne. Det er derfor kun i sjældne tilfælde, at det kan betale sig at være bankkunde hos flere banker på én gang. Det kan være værd at undersøge, men kræver mere arbejde for dig at finde ud af, om det giver mening for din økonomi.

 

Skift bank og kend dine rettigheder

Før du skifter bank, er det vigtigt at være klar over, hvilke rettigheder du har. Det vil være ærgerligt at blive snydt eller tabe unødvendige penge på et bankskifte. Som privatperson har du flere rettigheder, end du tror.

Du har altid ret til at få en NemKonto i en bank. NemKonto kaldes i almindelig brug for en lønkonto. Det betyder, at alle banker er forpligtede til at give dig en lønkonto hos dem, hvis du ønsker det. Dog kan banken nægte at give andre produkter som kreditkort, netbank og lignende til dig.

Finanstilsynet har en telefonlinje til dig, der har spørgsmål eller er i tvivl om hvilke rettigheder, du har som bankkunde. Det gælder for rettigheder inden for banker men også inden for realkreditinstitutter, investeringsforeninger, forsikrings- og pensionsselskaber. Her kan du få oplysning og vejledning om generelle finansielle regler og rettigheder.

 

Forhandl med banken før du skifter bank

Skift bank efter at have undersøgt dine muligheder. Det gør, at du kan skifte bank på det mest velovervejede og oplyste grundlag. Ved at undersøge flere banker på markedet, kan du få et overblik over bankernes priser og tilbud. Det er dog ikke umuligt at få et endnu bedre tilbud fra bankerne. Det kan du få ved at forhandle med dem, før du skifter bank.

Det er vigtigt at forhandle med bankerne. Især hvis du gerne vil finde den billigste bank for dig. Indhent nogle tilbud fra en håndfuld banker, sammenlign dem og på den måde kan du sikre dig den bedste aftale hos din nye bank.

Alle banker er forskellige i det, de kan tilbyde i forhold til rådgivning, produkter og meget andet. Det kan derfor godt betale sig at tænke klart, når du skal skifte bank. Find frem til dine behov, og vurder dine muligheder ud fra det.

Du kan både forhandle med din nuværende bank og med andre potentielle banker. Ved at forhandle med flere banker, kan du byde dem ud mod hinanden og se hvilken bank, der kan gøre det billigst og bedst. Så forhandl både pris og vilkår før du skifter bank.

Skift bank med god samvittighed. Vi hos Lendo håber i hvert fald, at du er blevet klogere på det at skifte bank. Husk altid at sammenlign. Sammenlign bankerne, og lån penge via Lendo så du kan sammenligne lån – både forbrugslån og billån. Det eneste du skal gøre er at udfylde en låneansøgning. Derefter kan du forvente flere forskellige lånetilbud inden for 24 timer.

 

Om Mybanker

Mybanker er en dansk virksomhed, der arbejder på at bygge bro mellem borger, samfund og banksektoren. Med deres service kan du gratis få tilbud fra flere banker i én ansøgning og de har gjort det hurtigt og nemt at foretage bankskiftet, når de har fundet det rigtige match til dig.
I 20 år har de oversat snørklede bankbegreber til let forståeligt sprog. De vil nemlig gerne gøre danskerne endnu bedre til at forstå deres økonomi, så du kan investere deres penge rigtigt, få råd til den rigtige bolig, og tage styringen over deres finanser.

Mybankers stemme i samfundet

I Mybanker har de tilsammen hundredvis af års erfaring med finansbranchen. Derfor ser de det som deres pligt at råbe vagt i gevær, når de ser, at der er noget galt. de har fx givet vores besyv med, da politikerne behandlede aftalen om et ÅOP-loft på kviklån og du vil måske have set dem i pressen, hvor vi sidste år var citeret mere end 500 gange.

Mybankers partnerbanker

Mybanker samarbejder med mere end 30 banker i hele landet, og har 20 års erfaring med at matche danskerne med den helt rigtige bank. De udvælger nøje de banker de samarbejder med, og bruger deres mangeårige erfaringer med at finde det perfekte match til dig som bruger. Deres partnerbanker er både mindre banker med stort lokalkendskab, og landsdækkende banker hvor der aldrig er langt til nærmeste filial.

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

  • Lånetyper
    Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
    Se vores guides
  • Bilfinansiering
    Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
    Se vores guides
  • Bolig
    Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
    Se vores guides
  • Forbrug
    Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
    Se vores guides
  • Ansøgningsguide
    Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
    Se vores guides
  • Låneordbog
    Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
    Se vores guides