Der findes mange forskellige bilmærker og elbiler i Danmark, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken elbil du synes er den bedste elbil. Som køber er der mange overvejelser, du skal gøre dig i forbindelse med køb af en ny elbil.

 

Markedet for elbil 2020

Det globale marked for elbiler vokser med hastige skridt i disse år, og markedet i Danmark er ingen undtagelse. I år 2020 blev der solgt flere elbiler og plugin-hybrider end nogensinde før. Der blev i alt indregistreret 198.132 personbiler, hvoraf 14.200 var elbiler, og 18.300 var opladningshybrider. Det svarer til, at de elektriske biler udgør godt 16 % af det samlede bilsalg – svarende til én ud af seks biler. Det tyder altså på, at danskerne er begyndt at få øjnene op for elbiler.

En sådan stigning kan der være flere grunde til. Elbilen har været i rivende udvikling og er blevet forbedret fra år til år. I dag er rækkevidden for mange elbiler forbedret i en sådan grad, at de fleste danskere kan klare deres kørselsbehov med en elbil. Særligt danskere, der bor i større byer, kan se fordele ved at have en elbil. Her er der flere offentlige muligheder for opladning af elbil, og da bykørsel typisk er færre kilometer, skal bilen ikke oplades nær så ofte.

Samtidig er en elbil typisk en bedre investering end en almindelig benzindreven bil. Selvom værditabet også er stort på en elbil, mister den ikke helt så meget værdi som en almindelig bil. Dette er også medvirkende til, at du kan få det billigste billån, hvis valget falder på en elbil. Bankerne vil oftest være mere tilbøjelige til at give et godt og billigt lånetilbud, hvis du bruger det til at finansiere en elbil frem for en benzindreven bil.

Selvfølgelig er der også den helt store fordel: at det er bedre for klimaet og vores planet. Med en elbil kan du køre rundt med lidt bedre samvittighed. Samtidig har mange bilmærker i dag et katalog med forskellige elbiler, så der er rig mulighed for at finde en attraktiv og billig elbil.

 

Hvor finder man den bedste elbil?

Det kan være enormt svært at finde den bedste elbil. Bilen er for mange danskere et vigtigt transportmiddel, som får hverdagen til at hænge sammen. Der findes mange forskellige bilmærker, biltyper samt bilpriser og derfor står man som køber, overfor en lang række vigtige beslutninger.

Når man køber en elbil, er der mange ting man skal højde for, blandt andet skal du tænke over den begrænsede rækkevidde. Elbiler har generelt en kortere rækkevidde end benzin-og dieselbiler, men bilproducenterne arbejder hele tiden på at forbedre bilernes rækkevidde, så de kan køre længere og længere på en opladning. Tesla Model S er en af de elbiler med den længste rækkevidde, som kan køre over 600 km på et fuldt opladet batteri. Netop dette aspekt, er med stor sandsynlighed medvirkende til, at det er den elbil, som solgte bedst i år 2020 og dermed også en af de bedste elbiler på markedet ifølge forbrugerne.

De fleste elbiler koster over 250.000 kroner. Snart kommer Dacia Spring, som også er en elbil, der kommer til at koste cirka 130.000 kroner. Det kommer til at være  den billigste elbil på det danske marked. Seats billigste elbil Seat Mii koster cirka 160.000 kroner og Fiats mindste 500e koster cirka 180.000 kroner. Hvis du ønsker at købe ekstraudstyr, eksempelvis mulighed for hurtig opladning, kan du risikere, at bilen koster ekstra.

 

Hvilke elbiler bliver der solgt flest af?

I december år 2020 blev der solgt 3.845 nye elbiler i Danmark. Ikke nok med, at dette er det højeste antal elbiler, som er solgt på en enkelt måned i år, så er det også det højeste antal elbiler solgt på en måned nogensinde. Den mest solgte elbil i år 2020 blev en Tesla model 3, som blev solgt i over 4000 eksemplarer. I slutningen af år 2020 kom VW´s første elbil ID.3, som ender på en anden pladsen over mest solgte elbiler. På tredjepladsen kommer Hyundai Kona og Kia Niro indtager fjerdepladsen.

Den mest solgte elbil i Europa er Renaults bil, Renault Zoe. Denne elbil ender på en femteplads i Danmark over mest solgte elbiler. Den mest solgte plugin-hybrid blev Fords Ford Kuga, som blev solgt i 4916 eksemplarer. Derefter kommer bilen Mitsubishi Outlander og Kia Ceed. I år 2021 kommer der endnu flere konkurrenter på markedet, så det bliver spændende at se, hvilke elbiler og plugin-hybrider, der kommer til at sælge bedst i år 2021.

 

Oversigt over elbiler og plugin-hybrider

Her kan du se en oversigt over de mest solgte og bedste elbiler og plugin-hybrider i år 2020.

Top 5: Plug-in hybridbiler

  1. Ford Kuga
  2. Mitsubishi Outlander
  3. Kia Ceed
  4. Peugeot 3008
  5. Nia Niro

Top 5: Elbiler

  1. Tesla model 3
  2. Volkswagen ID.3
  3. Hyundai Kona
  4. Kia Niro
  5. Renault Zoe

 

Hvordan får jeg det billigste lån til den bedste elbil?

Har du fundet den bedste elbil? Og mangler du nu at finde den bedste måde at finansiere købet af den på? I så fald er du kommet til det rette sted.

Hos Lendo kan du sammenligne lån til en billig elbil fra flere banker og låneudbydere. Med kun én ansøgning, får du flere forskellige lånetilbud. Det giver dig mulighed for at sammenligne lånetilbud på tværs af banker. Samtidig kan du bruge det til at sammenligne med det tilbud en bilforhandler eventuelt har givet dig – eller din egen bank.

Det er både gratis og uforpligtende, så har du fået et bedre tilbud hos bilforhandleren, vil vi anbefale dig at vælge det. Du skal dog ikke gøre det uden at have afsøgt markedet for andre lånemuligheder i forbindelse med et køb af den bedste elbil for dig. Der kan være mange penge at spare på at finde en billigere finansiering af en elbil.

Måske tænker du nu, at det er alt for tidskrævende at finde og sammenligne alle mulige lånetilbud for at få den bedste finansiering til din elbil. Her tager du fejl. Du behøves nemlig ikke at gå fysisk hen til forskellige banker for at få et tilbud. Den klarer vi.

Vi samarbejder dog ikke med bilforhandlere, så ønsker du at sammenligne forskellige tilbud fra bilforhandlerne, er du nødt til selv at tage kontakt til hver enkel og få et tilbud. Disse kan du sammenligne med de tilbud, du får her hos Lendo.

 

Lån til den bedste elbil

Er du på udkig efter en ny bil, eventuelt en ny elbil? Du kan ansøge om lån til elbiler her på vores side. Vi tilbyder både lån med og uden sikkerhed.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal strukturere din låneansøgning, kan du med fordel prøve vores låneberegner. Her kan du danne dig et overblik over, hvad det cirka vil koste for dig at låne til en ny elbil. Du skal indtaste en række forskellige informationer om den elbil, som du ønsker at købe.

Derudover har bankerne brug for oplysninger omkring din privatøkonomi, for at de kan udarbejde en fyldestgørende kreditvurdering. Det er netop kreditvurderingen, som afgør hvilken rente og hvilke vilkår, du kan få på dit lån. Det er individuelt hvilke tilbud, man får, eftersom at tilbuddet tager udgangspunkt i kreditvurderingen, som baseres ud fra en lang række forskellige faktorer. Hvis du har nogle spørgsmål til låneberegneren eller billån beregneren, skal du være meget velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig igennem processen.

Vi tilbyder både lån uden sikkerhed, måske bedre kendt som et forbrugslån eller privatlån, og lån med sikkerhed. Et lån med sikkerhed betyder, at banken tager sikkerhed i bilen. Uanset hvilke ønsker du har til din kommende elbil, er du velkommen til at sammenligne lånetilbud gennem vores tjeneste.

Ligegyldigt hvilken elbil du går og drømmer om, er det gratis og uforpligtende at ansøge om lån til elbil gennem Lendo. Du skal være velkommen til at udfylde en låneansøgning her på siden uanset, hvilken bil du ønsker. Du kan altså også søge om lån til en plugin-hybrid, diesel eller benzin bil.

Hvis du har nogle spørgsmål til selve låneansøgningen eller vores udbud af billån, skal du være meget velkommen til at kontakte vores kundeservice alle hverdage fra kl. 9-16 (torsdage kl. 9-20). Her sidder vores dygtige kunderådgivere klar til besvare dine spørgsmål og hjælpe dig igennem ansøgningsflowet.

Det er forholdsvist nemt, hurtigt  og simpelt at udfylde en låneansøgning, men vi vil meget gerne besvare dine spørgsmål og sørge for, at du får en god oplevelse med vores platform. Vi ønsker at det skal være nemt at ansøge og få råd til drømmebilen – uanset hvilken elbil, du mener er den bedste elbil.