Ny lov om nye bilafgifter

Folketinget vedtog d. 9 februar 2021 en lov omkring nye bilafgifter. Loven skal være med til at gennemføre dele af en politisk aftale om den grønne omstilling af vejtransporten, som blev vedtaget af regeringen tilbage i år 2020. Den grønne omstilling indebærer, at der skal køre flere grønne biler på vejene. Dette gøres blandt andet ved, at der indføres særlige bundfradrag for nul- og lav-emissionskøretøjer og nye skalaknæk. Der indføres ydermere nye tillæg for CO2-udledning. En af de væsentlige ændringer, som påvirker mange danskere er, at både vægtafgiften, den grønne ejerafgift samt CO2-ejerafgiften  stiger fra 2022 til og med 2026. Forhåbningen er, at disse ændringer kan medvirke til, at flere forbrugere vælger at købe grønne biler og bidrage til den grønne omstilling.

 

Hvilken betydning har de nye bilafgifter

Politikerne håber på, at de nye bilafgifter får den betydning, at flere danskere vil prioritere at køb elbiler og plug-in hybrider. Netop elbiler og plug-in hybrider bliver ikke påvirket så meget af de nye afgiftsstigninger som forventet grundet de nye bilafgifter. Det betyder, at disse biltyper bliver billigere at købe for forbrugerne. I Danmark bliver der i disse år solgt langt flere elbiler og hybridbiler end tidligere, og i 2021 er antallet igen historisk højt. Den udvikling vil de nye afgifter forhåbentligt holde i gang, da mange forbrugere i højere grad kan se fordele ved at skifte diesel- og benzin bilen ud med en elbil eller hybridbil, da det kan give en økonomisk gevinst.

 

Sådan beregnes den nye bilafgift

De nye bilafgifter beregnes som tidligere baseret på beskatning af bilens pris, når den kommer fra fabrikken. Der kommer et grønt perspektiv oveni, da det er blevet besluttet, at et CO2 baseret tillæg skal indregnes i afgiften. Der er flere forskellige ting, som er ændret i måden, hvorpå man beregner afgiften og dermed bilens endelige købspris. De nye bilafgifter beregnes ud fra en lang række forskellige faktorer. Først kigges der på bilens værdi og CO2-tillæg. Derudover tages der højde for indfasningen, som betyder, at der er en form for “rabat” på afgiften. Og jo hurtigere bilen købes, desto mere “rabat” får man. Til sidst tages der også højde for bundfradrag, og hvis der er tale om lav-emissionsbiler og nul-emissionsbiler, så vil der være ekstra fradrag oveni.

 

Anvend Lendo til at finde det bedste lån

Når du er på udkig efter et lån, kan det virke uoverskueligt at ansøge flere forskellige steder på en gang. Denne problemstilling løser Lendo, da du gennem vores tjeneste kan finde det bedste lån blandt forskellige banker og låneudbydere. Det er helt gratis og uforpligtende at benytte vores låne-sammenligningstjeneste. Såfremt du har nogle spørgsmål til låneprocessen eller har brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 70 50 00 10 eller mail kundeservice@lendo.dk. Her sidder vores dygtige kunderådgivere klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med det, du har har brug for i forbindelse med låneansøgningen. Vi tilbyder både, at du kan låne penge til forbrugslån, samlelån og privatlån. Det afhænger af hvilken situation du står i, og hvordan vi på bedst mulig vis kan hjælpe dig. Hvis du er på udkig efter en ny bil, kan vi også hjælpe dig med et billån. Som sagt skal du ikke holde dig tilbage med at række ud til os, såfremt du har spørgsmål eller brug for hjælp. Vi vil med glæde hjælpe dig!