Hvad er et indskudslån til lejlighed?

Indskudslån, lån til indskud, lån til beboerindskud, lån til boligindskud. Kært barn har mange navne. Nogle kalder det også et boliglån, men det kan være misvisende. Lån penge til din lejebolig – det er, hvad vi normalt tænker, er et indskudslån. Det er dog ikke det samme, som et lån til renovering af boligen.

Et indskud til lejlighed består typisk af et depositum og en forudbetalt leje. Den forudbetalte leje får du ikke tilbage, fordi den bliver brugt til at betale de sidste måneders husleje i lejeperioden. Hvad angår depositum, vil det blive brugt til, hvis der skal fikses nogle ting i lejligheden. Når du flytter ud igen skal lejligheden fremstå, som da du flyttede ind, og derfor kræver udlejer et depositum, som kan bruges til blandt andet at male lejligheden. Det er en sikkerhed for udlejer i, at lejligheden kan komme til at se ud, som inden du flyttede ind.

 

Hvorfor tage et indskudslån

Vi kan alle komme i den situation, hvor vi har brug for at tage et indskudslån. Hvis du er vant til at bo i lejebolig, så ved du, at et indskud mere eller mindre kan forsvinde, når du flytter ud af en lejlighed. Når du så skal videre til næste lejebolig, vil du skulle skaffe en del penge til indskuddet til den. Det er få, der sparer op til næste indskud, når de allerede bor i en lejebolig. Det er typisk ikke noget, du allerede går og bekymrer dig om, inden du overhovedet ved, om du skal flytte ud af den lejebolig, du bor i og ikke får indskuddet tilbage.

 

Lån til indskud for at få din drømmelejlighed

Det er en nødvendighed at tage et indskudslån, hvis du ikke har penge klar til indskuddet til din drømmelejlighed. Det er ikke gratis at flytte ind i en ny lejlighed, og derfor er det en nødvendighed at have et højere beløb klar, når det skal ske.

Det er ikke alle, der lige har sparet op til en lejebolig. Fordelen ved at bruge vores låneberegner er, at du vil tage et indskudslån, som du faktisk kan betale tilbage. Det er et lån, som du selv har taget stilling til, om du vil tage.

Når du bruger vores låneberegner, har du nemlig mere magt end du tror. Bankerne og låneudbyderne vil gøre deres for at give dig det bedste lånetilbud, så du kan optage det billigste indskudslån, du kan få. Bankerne og låneudbyderne er i konkurrence med hinanden, og det betyder, at det er dig, der kan vælge og vrage, hvem du vil optage lån hos.

Det er meget typisk, at banker og låneudbydere har magten på deres side, og derfor udbyder de indskudslån, som kan være urimeligt dyre. Desværre har vi en kultur her i Danmark, hvor de fleste tager sig til takke med blot at kunne få lov til at optage et lån. Det skal være slut, og derfor er vi din sammenligningstjeneste for blandt andet indskudslån.

 

Sådan tager du et indskudslån

Vi har gjort processen nemmere for dig. Vores låneberegner er simpel at bruge. Du skal blot udfylde den. I løbet af bare ét døgn vil du modtage lånetilbud fra banker og låneudbydere. Derefter er det dig, der skal sammenligne lån og vælge det, der matcher dig bedst. Vi er her til at hjælpe dig med at få det billigste indskudslån.

 

Hvad koster det at tage et indskudslån

Det er helt individuelt, hvad der er det billigste indskudslån for dig, kontra hvad der er det billigste indskudslån for din ven. Alle banker og låneudbydere, som vi samarbejder med, laver en individuel vurdering, inden de sender lånetilbud ud til hver enkelt låneansøger.

Derfor er det kun ved at sende en låneansøgning afsted via vores låneberegner, at du finder ud af, hvad et indskudslån vil koste dig.

 

Andre privatlån til lejebolig

Hvis du skal flytte i lejebolig og skal tage et indskudslån, kan det være, at du har brug for penge til andre ting til lejeboligen. Måske skal du flytte i noget større, hvor du gerne vil kunne fylde det ud med flere møbler.

Uanset hvad du har brug for i forbindelse med din flytning i lejebolig, så blander vi os ikke i, hvad du bruger pengene på. Vores privatlån kan dække over lige det, du vil købe for pengene. Det kaldes lån uden sikkerhed. Et lån uden sikkerhed er også et forbrugslån.

 

Gode huskeregler ved indflytning i lejebolig

Uanset om du skal tage lån til indskud eller selv har arbejdet for at spare pengene op, er det altid et ønske at få så meget af depositummet tilbage som muligt, når du flytter ud igen. Vi har listet nogle ting, du kan gøre for at få så meget af depositummet tilbage, når du fraflytter lejeboligen:

  • Gennemgå fejl og mangler inden for 14 dage efter indflytning:
    Lav en rapport til udlejer, hvor du dokumenterer med billeder og billedbeskrivelser, hvilke fejl og mangler, der har været før indflytning. Vær hellere for grundig i rapporten, for det er din sikkerhed for, at du ikke skal betale for noget, du ikke selv har været skyld i.
  • Undgå at lave for mange kæmpestore huller i væggene:
    Du skal selvfølgelig ikke fuldt ud lade dig styre af, hvad du gør ved lejeboligen, bare fordi du gerne vil have så meget som muligt tilbage af dit depositum. Du skal føle dig hjemme i din nye lejebolig. Ikke desto mindre er det godt lige at tænke dig om en ekstra gang, inden du begynder at bore. Har du for eksempel klinker på badeværelset, vil det ikke være smart at bore i dem for at hænge en sæbeholder op i badet. Der findes mange gode alternativer lige til dette.
  • Vedligehold med rengøring – især gulvvask og udluftning:
    Selvom du måske ikke selv ser det i samme grad som udefrakommende, så bliver din lejebolig slidt i løbet af den tid, du bor der. Det kan du ikke undgå. Men udluftning og rengøring er godt at gøre regelmæssigt, da det kan mindske slidtagen i lejeboligen. Især gulvet vil have gavn af at blive vasket regelmæssigt.