Forside > Alt om lån > Få råd til dine uforudsete udgifter

Få råd til dine uforudsete udgifter

Hvad er uforudsete udgifter?

En uforudset udgift kommer oftest, når man mindst forventer det – heraf navnet “uforudset udgift”. Langt de fleste danskere oplever, at der komme uforudsete udgifter. I denne tid endda i højere grad end tidligere, eftersom at priserne på eksempelvis el og gas stiger i vejret. Netop dette betyder at mange danskere står i en situation, hvor der kommer en uforudset udgift i form af en væsentligt højere elregning end normalt. For mange danskere og familier rammer dette hårdt, og går ud over den daglige økonomi. Det skyldes i nogle tilfælde, at der ikke er blevet budgetteret med uforudsete udgifter.

 

Skab et overblik over din økonomi

Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan gardere dig mod uforudsete udgifter. En af de mest anvendte metoder er at sætte penge ind på en opsparing, som skal gå til de uforudsete udgifter. Det er for mange en rigtig god ide, som vi også kommer ind på senere i denne artikel. Men først og fremmest vil vi opfordre dig til at få skabt et overblik over din økonomi. Find ud af hvilke indtægter og udgifter du har. Du kan eksempelvis starte med at lægge et budget. På den måde bliver det nemmere og mere overskueligt at holde styr på din økonomi. Ved at lave et budget, hvor du indberegner en sum penge til uforudsete udgifter, vil du højst sandsynligt opleve, at de uforudsete udgifter ikke længere føles nær så øv, som hvis du ikke havde lagt penge til side til det. Hvis du i forvejen har et stramt budget, kan det være en god ide at undersøge, om det er muligt for dig at omprioritere. Måske kan du spare nogle penge på dit madbudget eller i en periode skære ned for forbruget? I sidste ende, er det bedre at lægge en lille smule til side hver måned til uforudsete udgifter, end slet ingenting. Et godt citat i denne sammenhæng er: “Spar når du har, så har du, når du mangler”.

Lav en opsparing til uforudsete udgifter

En konkret ting du kan gøre er at lave en opsparing til uforudsete udgifter. Opret en konto i din bank, hvor pengene udelukket må gå til uforudsete udgifter. Det kræver også, at du opdaterer dit budget for at finde ud af, hvor mange penge du skal sætte til siden til uforudsete udgifter hver måned. På den måde vil du forhåbentligt også opleve, at du får en større frihedsfornemmelse, når du kan bruge dit rådighedsbeløb velvidende om, at du har budgetteret med penge til uforudsete udgifter.

 

Ansøg om lån til at samle dine eksisterende lån

Står du i en situation, hvor du har brug for at låne penge? Hos Lendo kan du ansøge om at låne penge hos flere banker og låneudbydere med blot én låneansøgning. På den måde kan du spare tid ved ikke at skulle henvende dig til alle banker enkeltvis. Du kan både ansøge om at låne penge til forbrug eller samlelån. Og hvis du står overfor et nyt bilkøb, kan du også finde den helt rigtige bilfinansiering gennem vores tjeneste. Det er helt gratis og uforpligtende at undersøge lånemarkedet gennem Lendo. Såfremt du skulle komme i tvivl om noget eller få brug for hjælp, skal du være meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 70 50 00 10 eller mail kundeservice@lendo.dk.

Schibsted