Forside > Alt om lån > Hvad er et Lynlån?

Hvad er et Lynlån?

Definitionen på et lynlån

Det ligger lidt i navnet. Lånet der er hurtigt som et lyn. Nogle låneudbydere går meget op i, at det skal foregå hurtigt, når du skal låne penge. Her kan nogle af låneudbyderne sætte prisen på lånet lidt højere, fordi der er hurtigere ekspeditionstid. Det er ikke alle, der kigger en låneaftale igennem, når de skal låne penge, og derfor kan en lynlån desværre også være et lån, der slår lige så hårdt som et lyn.

 

Hvad er lynlån rente og ÅOP?

En lynlån rente kan være rigtig høj, fordi du betaler for, at du skal have pengene udbetalt hurtigt. ÅOP-loftet sætter dog en grænse for, hvor dyrt et lynlån kan være, så du kan ikke længere komme til at ende med en ÅOP på 800%, når du tager et lån. Et låns ÅOP må ikke være højere end 35%. Det er uanset om det er lynlån, ferielån eller noget helt tredje.

Dog vil vi gerne sætte fokus på, at et lån godt kan være dyrt, selvom ÅOP-loftet er kommet. Vi vil stadig opfordre låntagere til at lægge en indsats i at finde det lån, der matcher deres behov. Sammenlign lån og skab en større chance for at finde et billigt lån.

Vores mission er at finde det bedste lån til dine behov. Processen er stadig hurtig, hvis du spørger os, og her er tid til omtanke.

 

Lynlån trods RKI

Det er de færreste låneudbydere, der udbyder lynlån trods RKI. Når det handler om lån uden sikkerhed, vil låneudbyderne typisk gerne have en sikkerhed i, at du lægger nogle kræfter i at tilbagebetale dit lån. Er du registreret i RKI, vil du have et ry for at være en dårlig betaler, og det er ikke et godt udgangspunkt, når du skal låne penge.

Der er ingen af de banker, vi samarbejder med, som udbyder lån til personer, der står i RKI i Debitor Registret.

 

Hvad kan man bruge et lynlån til?

Måske har du mistet dit job, og du skal igennem en måneds karantæne i din a-kasse, så du ikke får dagpenge udbetalt. Måske har du virkelig brug for en helt bestemt computer, som skal hjælpe dig i gang med at udleve din drøm. Det kan også være, at du står i en tredje situation.

Det kan være, at du skal låne et meget lille beløb for at komme igennem en måned. Det kan være en løsning, hvis du ikke har et familiemedlem eller en ven, der kan låne dig pengene.

Lynlån ligger typisk på et lavere lånebeløb. Her hos Lendo kan du låne mellem 10.000 og 500.000 kroner. Har du eksempelvis brug for et andelsboliglån eller noget andet, der kræver et højt lånebeløb, vil du ikke kunne få et lynlån. Hvis du har brug for at låne færre penge, vil vi anbefale, at du søger andre sammenligningstjenester for lån, som formidler lån under 10.000 kroner.

Et lynlån er typisk et lån uden sikkerhed. Derfor kan du bruge pengene til lige det, du står og mangler. Vores lån er også uden sikkerhed, og vi gør det nemt for dig at sammenligne banker og deres tilbud for lån via vores låneberegner, så du ikke sætter dig i en for uoverskuelig gæld.

 

Hvad er fordelen og ulempen ved lynlån?

Der er både fordele og ulemper ved lynlån. Vi synes, at det er vigtigt, at låntagere er informerede om, hvad der er godt og ikke så godt, når det kommer til lynlån.

Hvis et lån er for godt til at være sandt, så kan der være en chance for, at det faktisk er for godt til at være sandt. Ligesom med alle andre ting i livet. Det er altid en god idé at undersøge, om der er noget bagvedliggende, som ikke bliver sagt højt, fordi det ødelægger det polerede billede af det, du står over for.

Lynlån er i mange år blevet brandet som en god løsning, hvis du lige står i et her-og-nu-problem. Det kan også være en god løsning, hvis du er klar over, hvad du siger ja til. Der er stor sandsynlighed for, at et lynlån koster mere end andre lån. Hvis du er indforstået med det og kan betale prisen for lånet, som skal udbetales hurtigst muligt, så kan det være en god løsning for dig med et lynlån.

Der kan være en fordel i at få udbetalt et lån hurtigt og betale det tilbage hurtigt igen. De mindre lynlån kan betale sig at optage, hvis du har mulighed for hurtigt at betale dem tilbage. Hvis du står i en akut situation, hvor du mangler et par tusinde kroner til noget bestemt – måske et nyt køleskab – kan det være en fordel med et lynlån.

Overvejelser inden du optager et lynlån

Det kan være vigtigt, at du overvejer, om du egentlig har brug for et lynlån. I de fleste tilfælde har man faktisk ikke brug for at få en udbetaling i løbet af 15 minutter. Det kan være, at du kan spare dig selv for mange penge ved at søge om et lån via en sammenligningstjeneste, hvor du bliver guidet i hvilket lån, der er det bedste lån for dig.

 

Hurtige lån med omtanke er bedre end lynlån

Hvis du er i tvivl om, hvor Lendo står, når det kommer til lån, så vil vi lige pointere det her til sidst. Vi ønsker bare, at du tager et lån, som matcher dine behov. Hvis du har brug for et lån lige nu, så kan det være, at du er villig til at betale den ekstra pris,det koster.  

Men vi har netop gjort det nemmere for låntagere at låne penge, og vi vil altid anbefale at sammenligne priser på lån, så du ikke sætter dig i en gæld, som tager dig 100 år at komme ud af – på trods af, at det er et lynlån, du har taget.

Du kan sammenligne forbrugslån, billån og samlelån via vores sammenligningstjeneste. Det er kun en hjælp til dig som låntager, så du kan skabe den mest optimale privatøkonomi for dig selv. Strukturen for din tilbagebetaling vil være i form af et annuitetslån, hvor du betaler den samme månedlige ydelse – det gør det nemt at have styr på.

Hold dig endelig ikke tilbage, hvis du har spørgsmål vedrørende lån. Vores kundeservice har åbent mandag til fredag klokken 9-16, hvor vi også sidder klar på chatten til at svare på spørgsmål. Så kan du få svar på dine spørgsmål vedrørende lynlån og processen hos Lendo.

Schibsted