Forside > Alt om lån > Refinansiering af lån

Refinansiering af lån

Refinansiering af lån

For at kunne refinansiere et lån kræver det selvfølgelig, at du har optaget et lån som finansiering tidligere. Det vil sige, at du nu sidder med et lån, som kan refinansieres, hvilket der er flere gode grunde til at gøre.

Du er ikke bundet til noget, når du har taget et privatlån – udover at du skal betale lånet tilbage naturligvis. Du har valgt en bank, som har deres egne lånebetingelser. De kræver måske et højt etableringsgebyr men en lav rente. Etableringsgebyr betaler du løbende – præcist ligesom renten. Hvad nu hvis du kunne slippe for et højt etableringsgebyr hos en anden bank?

Der er forskellige krav, vilkår og betingelser fra bank til bank – ligesom der er fra virksomhed til virksomhed. I det øjeblik du skriver under på en låneaftale, skriver du under på at aftalen er lavet ud fra de krav, vilkår og betingelser banken har.

Det er dog muligt at komme ud af det igen. “Hvordan?” tænker du måske, og svaret er indfrielse af lån. Optager du et nyt lån et andet sted, kan du indfri det gamle lån med disse penge – og vupti! Du er nu underlagt nye krav, vilkår og betingelser. Det er naturligvis mest fornuftigt, hvis du sætter dig ind i, hvad det nye lån indebærer, inden du skriver under.

Det skal jo kunne betale sig at refinansiere lånet – det er i hvert fald det primære formål med det. Der behøver dog ikke være en specifik årsag til, at du vil have et nyt lån hos en anden bank. Skift bank hvis du ønsker det – du skal ikke stå til regnskab til noget i forhold til at have en grund, der er god nok. Din restgæld vil blive indfriet med det nye lån, og det er altid lovligt at indfri sit lån – uanset om pengene kommer fra en ny bank eller et andet sted fra.

 

Forskellige behov for refinansiering af lån

Der skal ikke findes en bestemt årsag til refinansiering af lån. Men der kan være forskellige motivationsfaktorer, som gør, at du ser det som en god løsning.

Med de muligheder der i dag gør det nemt at sammenligne lån, kan det være fornuftigt at få stillet nysgerrigheden. Hvem ved – måske kan du finde et billigere billån et andet sted? Hvis du bruger vores gratis sammenligningstjeneste, binder du dig ikke til noget. Det vil sige, at du kan lade lånetilbuddene ligge, hvis de ikke lever op til dine forventninger.

Ligesom der findes forskellige årsager til refinansiering af lån, findes der ligeledes forskellige behov. Dine behov er ikke de samme som din nabos eller din kærestes behov. Der kan være nogen, der har et behov for at komme hurtigere ud af deres gæld. Lad os sige, at du har taget et indskudslån, da du skulle flytte ind i din nye lejlighed. I depositum skulle du lægge 35.000 kroner, og det var du nødt til at låne. Det hele gik lidt hurtigt, og du havde ikke tid til at kigge længe efter billige lån. Du ansøgte om lån hos en bank, og det blev godkendt – med en løbetid på 10 år og en rente på 11,95%.

Nu har du boet i lejligheden i 5 år, og du betaler stadig af på lånet. Du har ikke råd til at betale mere i afdrag om måneden, men du vil gerne hurtigere ud af det, fordi det er en irriterende udgift. Her kan du undersøge, hvad det vil koste at optage et nyt lån, der svarer til din restgæld og sætte løbetiden til 2 år. Vores låneberegner vil, ud fra et groft estimat og en standardrente, fortælle dig, hvad det kan komme til at koste dig.

Det kan også være, at du slet ikke er interesseret i at gøre løbetiden på dit nuværende lån kortere, men du faktisk bare gerne vil have et lavere afdrag hver måned? Dét kan også være et behov, der er årsag nok til, at du skal undersøge en omlægning af lån. Her kan du, i vores låneberegner, vælge samme løbetid som dit nuværende lån og se, om du får tilbudt en lavere rente, som kan give et lavere afdrag hver måned.

Det kan også være, at dit behov slet ikke ligger i at ændre selve lånet, men du kan have haft en dårlig oplevelse med din nuværende bank. Det er ikke kun lånets rente, der kan have noget at sige, når du skal finde den bedste bank. Hvis du ikke føler, at du bliver behandlet ordentligt som kunde af den bank, du har nu, så kan det være grund nok til at flytte over til en anden.

Det kan også være, at du har fået et job med en højere løn – eller en lønforhøjelse? Når du søger om et samlelån eller en refinansiering af et lån, vil bankerne igen lave en kreditvurdering af dig. Jo bedre en kreditvurdering banken kan lave af din privatøkonomi, jo lavere en rente får du tilbudt.

 

Hvornår er refinansiering godt?

Refinansiering er godt, hvis du kan få dit lån billigere eller med bedre vilkår. Refinansiering er også godt, hvis du blot føler, at det er det rigtige at gøre. Der er ingen ulemper – udover at du skal bruge noget tid på det. Det kan være tid, der er godt givet ud, fordi der kan være en del penge at spare – eller en rigtig god bank at finde.

Refinansiering er godt, hvis du har en fornemmelse af, at det du har godt kan blive bedre. Det er heldigvis ikke så svært at undersøge, om du kan få noget, du vil blive gladere for. Vi hos Lendo kan hjælpe dig med, gratis og uforpligtende, at sammenligne lån, så du kan se, om du går glip af noget. Lånemarkedet kan være komplekst at navigere i, og vi vil gerne hjælpe dig med at gøre det mere simpelt at skabe den mest optimale privatøkonomiske situation for dig.

 

Hvordan kan Lendo hjælpe med refinansiering af lån?

Vi hos Lendo kan hjælpe dig med refinansiering af lån, hvis du har brug for det. Vi formidler forbrugslån. Vi stiller vores låneberegner til rådighed, som fungerer som en online låneansøgning. Ønsker du at refinansiere eller samle lån, kan du vælge ‘samlelån’ i låneberegneren. Hvis du ønsker et nyt lån kan du vælge ‘privatlån’. Det gør du oppe øverst.

Herefter beder vi dig om en masse oplysninger. Vi spørger, fordi vi gerne vil kunne give bankerne så mange oplysninger som muligt, når vi sender din låneansøgning ud til dem alle på en gang. Jo mere de ved, jo bedre et lånetilbud kan de give dig.

I løbet af bare 24 timer kommer der lånetilbud til dig fra forskellige banker, og her er det op til dig, om du kan bruge et af dem. Det er helt op til dig. Vi ønsker blot, at din mavefornemmelse skal være rigtig, og vi gør det nemmere for dig at opnå den rigtige mavefornemmelse med vores sammenligningstjeneste for lån.

Schibsted